Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 13, 2025, 02:20:57
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Balatalar Neden öter?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Gönderen
Konu: Balatalar Neden öter? (Okunma sayısı 23902 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
:
Aralık 19, 2007, 17:53:14 »
arkadaşlar benim corollanın fren balataları ilk günden beri ötmekte(aracım daha 500km'de).frene biraz dokununca kulak tırmalayan tiz bir ses çıkarıyor(hepimizin bildiği alışılmış bir ses).apartmanda millet dalga geçiyor,bir sokak öteden geldiğin belli oluyor diye:)) servise sordum getirin bakalım hemen dediler fakat bayrama giriyoruz şimdi,servise gitmek için 1 hafta daha geçecek.böyle kullanmanın var mıdır acaba bir zararı arkadaşlar,başına gelen var mı hiç?
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...
Toyota Club Türkiye
Balatalar Neden öter?
«
:
Aralık 19, 2007, 17:53:14 »
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #1 :
Aralık 20, 2007, 09:05:53 »
balata ile disk arasına toz kaçınca oluyor,serviste tek yapmaları gereken balataları söküp diskleri temizlemek. Bunu da bir sprey yardımıyla yapıyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #2 :
Aralık 20, 2007, 21:32:06 »
Balata; kirlendiyse, kötüyse, veya sertse öter..
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #3 :
Aralık 20, 2007, 22:12:26 »
Merhabalar,
Ben de Toyota Corolla sedan sahibiyim. Benim arabada özellikle sabah ilk hareket ettiğimde kuş gibi öten bir ses var, frene bastığım zaman ses kesiliyor. Araba normal hıza ulaştığında ses yok. Arabam henüz 3000 km.de. Bu ses ilk hareket sırasında olduğundan servise gittiğimde sorun yok gibi görünüyor.
Yeni araba olduğu için böyle bir ses beni üzüyor.
Umarım çözüm bulunur.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #4 :
Aralık 21, 2007, 00:07:04 »
Yeni kasa Corolla'larda kronik kaliper sorunu var. Servise başvurdugunuzda fren kaliperleriniz garantiden değişiyor. Ses de otomatik olarak kesiliyor. Herkese iyi bayramlar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #5 :
Aralık 21, 2007, 00:19:17 »
bende ses şu şekilde meydana geliyor.ilk 1-2km yok,sonradan başlıyor frene bastıkça ötmeye.sanırım demir bey'in dediği gibi bir sorun benimki de.bakalım bayram sonrası gidip göreceğiz.daha sıfır arabada böyle birşey olunca biraz üzüyor tabi...
2008 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #6 :
Aralık 21, 2007, 00:24:48 »
Bu tarz sorunlar elbette olacak. Önemli olan bunların sorunsuz bir şekilde çözümü. Günümüzde otomotiv firmaları maliyeti düşürmek için kaliteyi bozuyorlar. Kalitenin düşmesiyle bu tarz sorunlar oluşuyor. Takmayın kafanıza olur böyle şeyler...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #7 :
Aralık 24, 2007, 11:24:46 »
Aynı sorun bende de var.Arabam daha 6000 km.de.Artık 10000 bakımında gösteririm diye düşünüyorum.Bunun çeşitli sebepleri olabiliyor.Balataların sert olması,toz kapması ve bir arkadaşın dediği gibi fren kaliperlerindeki sorun.Ha birde balatalar bitmişse.Herhalde yeni arabalarda da fren bitmiş olamaz. Çok kafama takmamıştım ama aynı sorunun çok kişide yaşanması beni kıllandırdı.Dikkat edersek 2008 corollarda sorunlar hemen hemen aynı ve kronik.Bunlara bir çözüm bulmaları şart.Kendileri kaybederler diye düşünüyorum.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #8 :
Aralık 24, 2007, 18:03:16 »
tahminimce haftaya 1000km bakım için gideceğim.orada bildireceğim kendilerine.inanılmaz derecede ötüyor çünkü.frene dokunuyorum, hız 50km'nin altına düştüğü an mahalle inliyor.utanır oldum,yeni arabadan çıkan sese bak diyince apartmandakiler:)) ama servise gidince hallolacağına inanıyorum.zaten kendileri de söylediler getirin bakalım diye.ne yapalım kul yapısı olur böyle şeyler.demek ki bir çok 2008 modelde kronik bu ahmet bey:)) inşallah toz pis bişeyler kaçmıştır...
2008 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #9 :
Aralık 25, 2007, 21:27:36 »
balatalar neden öter:
1) toyota çevreye daha duyarlı davranark fren balatalarından asbest denen kansarojen maddeyi çıakrdı haliyle fren balataları daha yumuşak oldu ve daha çok toz bırakır hale geldi,hal böyle olunca disklerde ıslanmışsa tozlar diskin yüzeyin yapışıyor ve ötme yapıyor.
2)balataların daha yumuşak olmasıyla biraz ömrü kısaldı ama durma mesafesi daha aşağı çekildi.
3)fren balata yüzeylerinde metalleşme denilen olay meydana geliyor ve bu da fren anında ötmeye sebep veriyor yetkili serviste bu durum inceleniyor ve değişmesi gerekiyorsa fren balatları garanti kapsamında değişiyor.
4)kaliperler...frenleme performansı belki çok değişmeyecektir ama ses rahatsız edicidir
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #10 :
Aralık 30, 2007, 22:44:53 »
bu hafta 1000km bakıma gideceğim.bakalım öğreneceğiz neden olduğunu.sonucunu da paylaşacağım burada.olur da bir gün başkası da yaşarsa,en azından bi fikir olur...
2008 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #11 :
Aralık 31, 2007, 12:28:07 »
Merhaba bu ses bendede yeni olustu, arac 2004 otm. terra 93.000Km de arac. 1 ay kadar once servise telefon acip fiyat aldim on balata 110 arka 90 ytl iscilikle beraber 260 ytl fiyat verdiler.
sanayiide bir arkadasa gittim bosch marka on balata 35 ytl arka 32 ytl dediler. Aldim ve taktirdim lucas da iyidir onu alin diye onerdiler lucas 40&v37 ytl idi fiyatlari bosch aklima yatti ve onu aldim. Fren mesafesinde eskisine nazaran biraz iyilesme oldu ancak, ozellikle dur kalk trafikte ses cok rahatsiz edici. Cozum ?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
fastest 3zzf(t)e in turkey :)
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #12 :
Ocak 04, 2008, 23:39:23 »
o ses geliyosa en kısa sürede açıp baktırsanız i olur...belkide balatalar bitmiştir...diske zarar vermeden sorunu gidermenizi tavsiye edrim...
3sgte swaped rolla?awd?
skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 99270
Model Yılı: '97
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #13 :
Ocak 05, 2008, 00:30:15 »
daha balataların degistigi 2000 km bile olmadı bosch balata taktım ama o ses yüzünden hicte memlun degilim özellikle trafikte cok can sıkıcı ve sesin gitmesi icin bu 2. balata degisimi oldu daha bakalım ne zaman degisecez
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #14 :
Ocak 06, 2008, 22:40:17 »
ufuk bey araç daha yeni 1000km oldu,balata nasıl bitsin:) servise götürdüm 1000km bakımı için.zımparaladılar,diske alıştırdık balataları dediler.hafiften bir iki kere geldi yine ses.ama eskisi gibi kalmadı.eğer o hafif ses de kesilmzse yine gideceğim.beni pek tatmin etmedi ses tamamen kesilmediği için.
2008 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #15 :
Ocak 09, 2008, 16:08:49 »
aynı ses mi bilmiyorum..ama benim ki frene hafif bastığımda sürtün me sesi gibiydi.servise gittim kaliperleri değiştirdiler garantiden sanırım toyotalaarın sorunu bu sesler..sadece bu olsa iyi benim araç 2005 corolla 19.000 de sabah soğukken çalıştırdığımda altan ses yapıyor sanki egzos etrafa vuruyo gibi devamlı değil çalışırken ısınınca yapmıyor.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #16 :
Ocak 13, 2008, 11:56:23 »
Arkadaşlar aynı ses 2 hafta önce aldığım 2008 corolla mmt şanzıman dizel aracımda daha 50. km'de ortayaçıktı. dururken frene bastığımda tiz bir ses geliyordu. Ayrıca gösterge panelinin üst kısmını çevreleyen plastiktenda baya rahatsız edici tıkırtı geliyordu. Servise götürdüğümde benzer şikayetle birkaç kişinin daha başvurduğunu, balatalarda sertleştirici olarak asbest yerine bakır parçalarının kullanmasından kaynaklandığını söylediler. Önce balata yüzeyini temizleyip zımparaladılar. Ses kesilmedi. Garanti kapsamında balataları değiştirdiler. Balatalardan gelen ses baya azaldı ama tamamen kesilmedi. konsoldan gelen ses ise hiç kesilmedi. Bunun üzerine toyota müşteri hizmetlerine internet sayfasından bir şikayet dilekçesi yazdım. toyotanın bu nedenden dolayı müşteri kaybedeceğini belirttim. 3 gün hiç bir cevap gelmed. tam telefon açmayı düşünüyordum ki servisten arayıp, merkezden aradıklarını ve aracı tekrar servise getirmemi söylediler. Yarın tekrar götürecem ama hiç umutlu değilim. anladığım kadarı ile bu corollanın bu serisinde var olan bir problem ve servisle falan düzecelecek değil.
Bence tüm şikayetlerinizi merkeze yapın ve insanların rahatsızlığını bilsinler. Belki arabaları geri falan çağırabilirler. Üretim aşaması düzeyinde buna bir çözüm bulunabilir.
Tekrar ediyorum, merkezi arayın veya internetten yazın.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #17 :
Ocak 13, 2008, 23:00:04 »
ben bu hafta içi tekrar gideceğim servise.iki gün önce aradılar ve bir kaç gün önce aldığım servisten dolayı bir değerlendirme ve memnuniyet geri bildirimi istediler.ben de söyledim şikayetlerimi.hiç memnun kalmadığımı ve "0" km araçtan böyle sesin nasıl geldiğini belirttim.tekrar çağırdılar ve bu hafta içi tekrar gideceğim.yine bir sonuç elde edemezsem Bumin Bey'in dediği gibi merkezlerini arayacağım.belki şikayetler çoğalınca başka çözüm yolları bulurlar.yine haberdar edeceğim burayı...
2008 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #18 :
Ocak 14, 2008, 19:26:18 »
Bugün serviste sadece ön panelden gelen sese müdahele ettiler. ses şimdilik kesildi. Ancak balatalardan gelen ses için dediğim gibi bir çözüm üretemediler. tekrar balata değiştirmeleri gerektiğini ancak onunlada sesin kesilmeye bileceğini söylediler. BOSCH firmasının balatalarda yeni bir iyilerştirme çalışmasında olduğunu sorun halledilirse o zaman yenileri ile değiştirebileceklerini söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
«
Yanıtla #19 :
Ocak 15, 2008, 22:52:11 »
neyse en azından ön panelden gelen ses kesilmiş.yalnız balatadaki sesi giderememe gibi bir durum ne kadar aciz birşey.sen o kadar araba üret,milyonlarca..... balatadaki sesi yok edeme.... yazık... bakalım ben de yine gidince ne olacak göreceğiz...
2008 Corolla D-4D
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel