Gönderen Konu: Balatalar Neden öter?  (Okunma sayısı 23893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2008, 12:59:02 »
Taha bey, ne yaptınız probleminiz çözüldümü. Benim ön panelden gelen ses yeniden başladı. Balata seside artmaya başladı. Artık toyota merkezi arayıp ağzıma geleni söylemek icab edecek herhalde.

Toyota Club Türkiye

Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2008, 12:59:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #21 : Ocak 26, 2008, 00:29:35 »
Alıntı yapılan: Bumin Değirmenci
Taha bey, ne yaptınız probleminiz çözüldümü. Benim ön panelden gelen ses yeniden başladı. Balata seside artmaya başladı. Artık toyota merkezi arayıp ağzıma geleni söylemek icab edecek herhalde.
[/quote]

iş nedeniyle şehir dışındayım ve aracı servise bırakamadım.garajda yatıyor.29 ocakta döneceğim istanbula.ancak o zaman bırakabileceğim servise.sizin sorun çok can sıkıyor hakikaten ya.nedir bu böyle
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2008, 23:23:20 »
toyota müşteri temsilcisini aradım, efendim servis hallademez ise yapacak birşeyleri yokmuş. peh peh peh. Arabayı satıncaya kadar ağam paşam. sattıktan sonra ne haliniz varsa görünüz. Toyota gözümden düştü. Bu işin sonu mahkemeye falan dayanacak gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2008, 03:40:19 »
Arkadaşlar 2008 bir araçtan bahsediliyor!!! Balatalardan, frenden nasıl ses gelir? Mümkün değil bence!!!  Ya çok çamurlu bir yola girdiniz, ki girseniz dahi bu ses gelmez ve hızla seyir halindeyken yapacağınız ani bir fren, balatadaki çamuru temizler, tozu atar. Bu kadar da gürültü çıkarmaz. Bence ne işiniz olursa olsun ihmale gelmez, hemen arabanızı bir an önce şikayet mi edersiniz, servise mi götürürsünüz bilemem ama tedbirinizi bir an önce alın derim. Teknik bir hata diyorum ben! Servis kağıtlarınızı ve diğer dökümanları iyi saklayın! Eğer çözüme gidilmezse tüketici derneğine başvurup yenisiyle bile değiştirilebilir!!! Sonuna kadar hakkınızı arayın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2008, 17:18:07 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Arkadaşlar 2008 bir araçtan bahsediliyor!!! Balatalardan, frenden nasıl ses gelir? Mümkün değil bence!!!  Ya çok çamurlu bir yola girdiniz, ki girseniz dahi bu ses gelmez ve hızla seyir halindeyken yapacağınız ani bir fren, balatadaki çamuru temizler, tozu atar. Bu kadar da gürültü çıkarmaz. Bence ne işiniz olursa olsun ihmale gelmez, hemen arabanızı bir an önce şikayet mi edersiniz, servise mi götürürsünüz bilemem ama tedbirinizi bir an önce alın derim. Teknik bir hata diyorum ben! Servis kağıtlarınızı ve diğer dökümanları iyi saklayın! Eğer çözüme gidilmezse tüketici derneğine başvurup yenisiyle bile değiştirilebilir!!! Sonuna kadar hakkınızı arayın!
[/quote]

evet malesef 2008 model bir araçtan bahsediyoruz.çamur veya pis yoldan kaynaklanan birşey değil Yasemin hanım,son derece eminim.ayarsızlık ve düşük kaliteli malzemeden oluyor muhtemelen.servise gittim ve biraz zımparaladılar ve hafif kesilir gibi oldu ses.bir türlü gidemedim kaç haftadır.inşallah bu haftaiçi gideceğim.bir an evvel kafamdan silmek istiyorum şu problemi.o ses çok canımı sıkıyor.servis şu ana kadar ters bir davranışta bulunmadı,gelin halledelim dediler.bakalım şimdi gittiğimde de çözüm üretemezlerse ve tatmin edemezlerse beni,toyotanın merkezine başvuracağım.servis şimdilik elinden geleni yapıyor.verecekleri cevaba göre veya yapacaklara işleme göre şekillenecek durum.
2008 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2008, 22:43:29 »
Yasemin Hanım, Araba daha 50. km'de iken (aldığımın 2.günü) ses yapmaya başladı. servise gittim, balatadan geliyor, bir kaç müşterimiz daha aynı şikayetle geldi dediler. Balataları zımparaladılar. Ses biraz azaldı ama kesilmedi. Bir sonraki gün gittiğimde balataları değiştirdiler. Şimdi ozamanki gibi şiddetli olmamakla baraber yinede geliyor. Zannımca bir çok kişide bu şikayet var. Ancak aracın motor- yürüyen aksam gibi önemli bir arızası gibi görülmediği için kimse üzerine düşmüyor. Ama benim sesi duydukça sinirlerim tepeme fırlıyor. Birde ön konsoldan gelen ses var tabii. Taha Bey servisten bende şikayetçi değilim ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak dedikleri balatalarda asbest yerine bakır partikülleri kullanıyorlarmış, onlarda balatanın yüzeyine çıkınca diske sürtüp ses çıkarıyormuş. Bunu duyunca ee arabayı hep böyle bağıra bağıra frenlemi kullancağız dediğimde bir şey demiyorlar. Kızdığım taraf, toyota müşteri temsilcisinin, sorunu hiç ciddiye almayıp az bir ses gelmesi normal demesi.
İşimiz zor gibi gözüküyor. Probleminiz çözülmez ise ortak davranalım derim. Çözülürsede nasıl çözüldüğünü anlatırsanız. Buradaki servise anlatarak bende problemimi çözerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #26 : Şubat 04, 2008, 22:51:20 »
Yahu servisin dediği de komik.biraz ses gelebilir:)) ömrümüzde araba kullanmasak,aklımız noksan olsa yedirecekler.piyasada bir dünya 0 km araba var,onlardan neden gelmiyormuş o zaman:)) Bumin Bey ben çarşamba sabahı servise gideceğim,randevu talebinde bulundum.bakalım çarşamba perşembe günü daha da bir netlik kazanacak benim aracın durumu.oluşan sonuca göre de birlikte hareket ederiz.
2008 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2008, 20:29:36 »
Arkadaşlar benim arabadanda frene basınca bazen aynı ses geliyor bazende gelmiyor ama genellikle geliyor. Daha 600 km de. corolla. 1000 km bakımında bunu  ve birde debriyaj çok altta kavrıyor ikisini söyleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2008, 23:43:16 »
yavuz bey sizde cızırdayan fren klubüne hoş geldiniz. Benim balataları daha 50. km^de değiştirdiler. ses azaldı ama kaybolmadı. Daha sonra tekrar servise gittim (toyota merkeze şikayet üzerine servisten çağırdılar). Birşey değişmedi. Sonra tekrar toyota merkezi aradım. Bugün tekrar servisten aradılar. yarın arabayı götüreceğim. ama bir çözüm bulacaklarına inanmıyorum. sizde fazla ümitlenmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #29 : Şubat 07, 2008, 00:47:38 »
yahu bu ses nedir böle ama sanki benim arcatan gelmesi normal gibi geliyorbana hakkınızı sonuna kadar arayınız gerekirse tüketici mahkemesine kadar gidiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #30 : Şubat 07, 2008, 16:11:01 »
yeni corollalarda balata kaliper ses olayını çözen olursa bize servisin adını verebilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2008, 20:11:40 »
eskinin gözünü sevim bee bende 2004 var   tık demiyo valla yansanayi bile takıyom ötmüyo:)
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #32 : Şubat 09, 2008, 01:37:46 »
Taha Bey sorununuz ne oldu???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #33 : Şubat 10, 2008, 00:07:18 »
perşembe sabahı için randevu almıştım servisten.fakat nasıl olduysa ses bir anda kesildi.benim de aklıma şu geldi,acaba zımparalandıktan sonra frenler diske alışana kadar da kısa bir zamana ihtiyaç vardı ve bununla birlikte de ses kesildi mi? şu anda hiç ses gelmiyor.nasıl oldu ben de hala şaşırmış durumdayım.ama yine de kulağım frenlerde.ses çıkcacak mı diye bekliyorum.yani inşallah ses çıkmaz da bu zımparalama işlemiyle kurtulmuş olurum bundan.buradan da yine iletişime devam tabiki ...
2008 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #34 : Şubat 29, 2008, 14:09:54 »
Merhaba,

2007 Auris 1.4 D-4D. Bende de 14000 km sonrası oluştu aynı problem ve halen devam ediyor. Bendeki çok hafif bir ıslık sesi ama rahatsız etmeye yetiyor. Jantların iç kısmını basınçlı su ile yıkattım ama bir işe yaramadı, toz toprak olsa dökülürdü herhalde, servise gitmedim, 20bin bakımını bekleyeceğim. Umarım aynaların çizilmesi gibi kalıcı bir zarar oluşturmaz.

Selamlar,
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #35 : Mart 01, 2008, 14:32:07 »
işin ilginci toyota boshun birinci sınıf balatasını kullanıyor , diğer markalar ise daha kötülerini , ama bu ses olayı çok ilginçtir ki benimkindede oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #36 : Mart 25, 2008, 23:32:52 »
Arkadaşlar aynı ses benim aracı aldığım ikinci gün geldi. Servis gereğini yaptı şu an gelmiyor.
 Taha bey bir daha ses gelmez boşuna dinlemeyin.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #37 : Mart 26, 2008, 16:03:16 »
""Arkadaşlar benim arabadanda frene basınca bazen aynı ses geliyor bazende gelmiyor ama genellikle geliyor. Daha 600 km de. corolla. 1000 km bakımında bunu ve birde debriyaj çok altta kavrıyor ikisini söyleyeceğim.""

aynı dertten müzdariptim 40.000 bakımında dile getirdim debriyajın altta kavaramasını baktılar normal dediler ama bana hiçde normal gelmiyor halaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #38 : Mart 26, 2008, 17:47:16 »
Geçen kırmızı ışıkta durdum. Arkamdan o bahsettiğiniz fren sesi geliyordu. Bir baktım AURİS var arkada. Gerçekten şikayetçi arkadaşlar çok haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Balatalar Neden öter?
« Yanıtla #39 : Mart 26, 2008, 18:01:39 »
Arabayi nasil kullaniyorsunuz?
Yok yumusak mi yoksa sert mi?

Genel icin konusuyorum, sizin soruna mahsus degil.
Arabayi genelde cok yumusak kullaniyorsaniz frenler balatalari bir süre sonra parlama yapiyor. Bu durumda ses artiyor. O yüzden arada ciddi bir fren yapip balatalarin parlakligini almak gerekiyor. Bu literatürde glazing olarak geciyor.

Ben arada 100 veya 120 den tam fren yapiyorum. Ömründen yiyor balatalarin ama zaten cok uzun dayaniyor. Tam fren derken sonuna kadar aniden basmaktan bahsediyorum. Uygun bir yerde yapin. Kaza geliyorum demez.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante