Gönderen Konu: Sis Lambası Tiryakisi Tanıdıklarınız Var mı?  (Okunma sayısı 16297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Sis Lambası Manyağı Tanıdıklarınız Var mı?
« Yanıtla #60 : Ocak 10, 2011, 11:42:44 »
Düzeltme: Bir önceki mesaja yazdım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 10, 2011, 11:42:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 10, 2011, 12:03:22 »
Osman Bey, her ne kadar bu konu benim için kapanmıştır dediysem de, dayanamayıp tekrar baktım ve sizin mesajınızı gördüm. Yasalar konusundaki yaklaşımımızla galiba sadece iki, üç üyesi olan bir dinozorlar grubu oluşturuyoruz. Eğer bizim gibi düşünenler olsaydı, mutlaka burada ses çıkartır, varlıklarını belli ederlerdi diye düşünüyorum.

Benim 2011 Corolla'mda sis lambası düğmesini bir tık çevirince arkalar, bir tık daha çevirince arkalar + önler yanıyor. Fakat eminim ki, sis lambası manyaklarımız bunu da aşmış, lambalarını çeşitli kombinasyonlarda yakmak için ne gerekiyorsa yapmıştır.

Bir yasadan bahsederken birisinin 'bence' diyerek söze başlamasının ne kadar tehlikeli olduğunu görmek için milletçe daha ne kadar sopa yememiz gerektiğini gerçekten merak ediyorum. Gökhan kardeşim, yasalar konusunda tutucu olunmaz. Yasalara ya uyulur, ya da uyulmaz. Az pilav üstü kuru sipariş edersiniz, ama az yasaya uymak diye bir tanım yapamazsınız.

Yasaların bazıları yanlış mı? Evet! Çağ dışı mı? Evet! Aptalca mı? Evet! Hatta zararlı mı? Evet! Bunların hepsi, senin benim onun bunun kendi aramızda sohbet ederken şikayet edebileceğimiz hususlar. Ama sıra yasayı uygulamaya ve ona uymaya gelince, hiç kimse 'bence böyle' deme lüksüne sahip değil. Herkes, beğense de uyacak, beğenmese de. Eğer biz, hepimiz, yasaya uymayanları uyarmak, uydurmak, şikayet etmek, 'ispiyonlamak' konusunda uygar olmanın gereğini yerine getirmezsek, köpeksiz köyde deyneksiz gezmek lafının canlı kanıtı olarak herkes kendi beğendiği yasalara uyar, beğenmediklerine de boşverir. O zaman ne olur diyenlere cevabım da, 'şöyle bir kıpırdanın da etrafınıza adam gözü ile bakın, eğer görebilirseniz görürsünüz, göremezseniz (allahın sopası yok ki,) biri size bir gün gösterir' olacaktır.

Kızdım mı? Feci şekilde kızdım. Üzüldüm mü? Zaten yıllardır üzüntüden içim içimi yiyor. Peki ne yapacağız? Başlangıç olarak benim burada yaptığımı, eğitim faaliyetini, yapacağız. Bilenlerin (ve eğitenlerin) sayısının eğitime ihtiyacı olanlarla en azından eşitlenmesini sağlayacağız. Ondan sonra işimiz belki biraz kolaylaşır.

İsmet İnönü'nün şu sözünü bilmeyenlere öğreteyim, bilip de unutanlara hatırlatayım:

"Bir memlekette namus erbabı, lâakal* namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur."

Buradaki 'namus' kelimesine kafayı takıp konuyu sulandırmak isteyenler hiç zahmet etmesin. Yerine 'yasa' kelimesini de kullanabiliriz; sözün güzelliği, anlamı, kuvveti zerre kadar değişmeyecektir.

Bu kadar laftan sonra hâlâ birileri kalkıp da 'valla', 'aslında', 'bence', 'ama', diye söze başlayıp açıkça yasa dışı olan bu eylemi savunur, kendilerine 'yasa dışı eylemleri savunuyorsun' diyenlere gülme küstahlığını gösterirse, bence o birilerine cevap vermeye değmez.

* lâakal: en azından, hiç olmazsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 10, 2011, 12:35:50 »
y a s a! diyorsunuz ya birkaç sorum olacak size
hiç kartopu oynadınız mı? yasak olduğunu biliyor muydunuz?
kar yağdıktan sonra evinizin önündeki karları kürüyo musunuz? küremezseniz cezası var.
hiç pijamalarınızla dışarı çıktınız mı? umuma açık yerlerde yatak kılığı ile dolaşmak yasak.
hiç sokakta top oynadınız mı? umumi yerlerde top oynamak yasak (çocuklar nerde oynayacaksa sanki o kadar oyun alanı var) ve topu ortada bırakmak yasak.
esnafların yaptığı kapının önüne paspas koymak yasak.
balkon ve pencerelere çamaşır asıyor musunuz? balkon ve pencerelere çamaşır asmak yasak.
yollarda ve meydanlarda paten kaymak yasak.
uçurtma uçurdunuz mu hiç? uçurtma uçurmak yasak.
ağaçlara salıncak kurmak yasak.

bende sis farlarımı açıyorum çünkü avensislerdeki far problemini belki görmüşsünüzdür. orjinal sis olduğu için hiçbir tepki görmedim. daha önceki aracımda sis farlarını açma gereksinimi duymuyordum. bence sis farı değilde merceksiz xenonlar hakkında bir konu açmalısınız. onlar sislerdende kötü. bu mesajımda umarım bir saygısızlık sezmezsiniz iyi niyetimle yazdım çünkü birçok yasak var ihlal edilen. saygılarımla Engin Amca.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 10, 2011, 12:37:44 »
bu arada 1580 sayılı belediyeler yasasından bu yasaklar.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 10, 2011, 13:06:27 »
20 yaşında iken ilk arabamı babam almıştı üniversiteyi kazandım diye, o yıllarda sisleri açardım hava attığımı sanırıdım :) 2 3 kere 41 TL ozamanın parasıyla ceza yiyince akıllandım o gün bugündür sis açmam hatta sisli havada bile çok gerekmedikçe açmamaya özen gösteririm, arka sis'ten çok rahatsız oluyorum gözümü alıyor ve dikkatimi dağıtıyor böyle birini görünce arkasından sellektör yapıyorum ön sislerimi bikaç defa kapatıp açıyorum ama çoğu dangalak olup anlamıyor bunu yol veriyorlar sadece :D  ön sis farlarındanda adam hava atmaya çalışıyormuş gibi hissettiğim için rahatsız oluyorum açıkçası.

konuyu baştan sona okudum yasalar konusunda yorum yapmıycam, düzgün olanı yerinde olanıda var ama bir okadarda akla mantığa sığmayan şeylerde var, bu memelekette hiç boşuna yasadan bahsetmeyin 6 adam öldürüp 12 kişiyi yaralıyan adam 5 yıl 12 gün yatıp dışarı çıkıyor bu memlekette ;) tartıştığınız şey ise trafk yasaları bırakın bu yasa muhabetlerini artık ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 10, 2011, 13:09:27 »
peki mesut abi yeri değil ama diğer konudaki mercekler d2s mi h4 mü benim araca uyar mı acaba bende sis farlarımı yakmak istemiyorum ama vallaha önümü göremiyorum zaten sis farıda tam göstermiyo 5 mt önümü ancak görüyorum sislerlede
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ocak 10, 2011, 13:24:09 »
peki mesut abi yeri değil ama diğer konudaki mercekler d2s mi h4 mü benim araca uyar mı acaba bende sis farlarımı yakmak istemiyorum ama vallaha önümü göremiyorum zaten sis farıda tam göstermiyo 5 mt önümü ancak görüyorum sislerlede

senin araçta uzun kısa aynı ampuldemi Sefa ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ocak 10, 2011, 13:25:07 »
Benim sorumdaki arka ve ön sislerin ayrı ayrı yanabilne  özelliğinin gereksinimini teknik açıdan açıklayabilecek arkadaş  var mı? Cidden merak  ettim. Çünkü bu şekilde  yapıldıysa  mutlaka bir  sebebi  vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 10, 2011, 13:29:32 »
2010 yılında memleketimiz ne yazıkkı böyle manyaklarla doldu taştı.
İşin garip tarafı polis amcalar sesini çıkarmıyor bu duruma. Bundan dolayı da zaten bu kadar patlak vermiş durumda. Bazı densizler, çok güçlü ışık veren ampul taktırıyor, 200-300 metlre mesafeden gündüz dahi gözüküyor.....ne olacaksa onları takınca.....
"bakın bana ben geliyorum, arabam var, farım 10000k, teybim pioneer, sigaram malbora, telefonum iphone....ama konturum yok"

....buyuz biz işte türk milleti.....malesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 10, 2011, 13:33:55 »
Benim sorumdaki arka ve ön sislerin ayrı ayrı yanabilne  özelliğinin gereksinimini teknik açıdan açıklayabilecek arkadaş  var mı? Cidden merak  ettim. Çünkü bu şekilde  yapıldıysa  mutlaka bir  sebebi  vardır.

Osman abi benim aracımdada ön sisleri far kolundaki halkayı birkere çevirince yanıyor , halkayı birdaha çevirdiğimde önler hala açıkken arka siste devreye giriyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 10, 2011, 13:39:10 »
Osman Bey, ön sisler görmek, arka sisler görülmek için kullanılır.

Eğer hava sisli ise, ilk (önce değil, öncelikli olarak) yakmanız gereken, arka sislerdir. Arkadan gelen şoförün sizi görmesine yardımcı olur.

Eğer siz, bir sis olayı sırasında iyi (ve gözleri sağlam) bir sürücü olarak görüş mesafenizin süratinize göre uygun olduğunu düşünüyorsanız ***VE*** sisin yapısı lambalarınızın önünüzde bir duvar oluşturmasına neden olmuyorsa, o zaman ön sisleri yakmadan sürmeye devam edebilirsiniz (size bu opsiyon sağlanmış).

Eğer ön arka hep birlikte yanıp sönerse, önleri kapatma ihtiyacı hissedince riskiniz iki katına çıkardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 10, 2011, 13:43:32 »

Osman abi benim aracımdada ön sisleri far kolundaki halkayı birkere çevirince yanıyor , halkayı birdaha çevirdiğimde önler hala açıkken arka siste devreye giriyor ;)

Mesut anladım da  neden  böyle ? Asıl  soru  bu.  Yani düşün bir far  düğmesi, ilk harekette ön  farlar  yanıyor, ikinci hareketi  yaparsan arka park lambaları  yanıyor. Ama ikinci hareketi yapmadan sadece ön farlarla gidebilme olasılığın  var. Sence bu işte bir terslik yok mu.  Sonuçta sisli bir  havada önleri yakarak önünü (yolu) görebilmek, arkalardaki sis lambaları ile de arkadan gelen araçlar tarafından farkedilebilmek değilmi asıl amaç. Bunun mutlaka mantıklı bir  açıklaması vardır da şu an için bilemiyorum işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ocak 10, 2011, 13:45:24 »
Osman Bey, ön sisler görmek, arka sisler görülmek için kullanılır.

Eğer hava sisli ise, ilk (önce değil, öncelikli olarak) yakmanız gereken, arka sislerdir. Arkadan gelen şoförün sizi görmesine yardımcı olur.

Eğer siz, bir sis olayı sırasında iyi (ve gözleri sağlam) bir sürücü olarak görüş mesafenizin süratinize göre uygun olduğunu düşünüyorsanız ***VE*** sisin yapısı lambalarınızın önünüzde bir duvar oluşturmasına neden olmuyorsa, o zaman ön sisleri yakmadan sürmeye devam edebilirsiniz (size bu opsiyon sağlanmış).

Eğer ön arka hep birlikte yanıp sönerse, önleri kapatma ihtiyacı hissedince riskiniz iki katına çıkardı.

Engin bey, bu açıklama sizin düşünceniz mi ? yoksa olayın teknik açıklaması bu mu ?  Her halukarda kesinlikle  mantığıma  sığdıramadığım bir  düşünce. Ayrıca sizin anlatımınız Mesut'un aracındaki sis yanma  sırasına  göre  tamamen  ters. Bir gariplik  var  ama çözemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 10, 2011, 13:55:03 »
benim araçtada sisleri ilk çevirince önler ikincide arkalar yanıyo ama nedenini bilmiyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ocak 10, 2011, 14:05:34 »
Osman abi mantığını bende bilemiyorum :) tahminen sisin az olduğu koşullarda ön sisleri kullanmak sadece amaç sonuçta kırmızı ışık siste sarıdan daha çok belli ediyor kendini sis younlaştığında arkayı açmak gerekiyor diye tahmin ediyorum, kırmızı ışık sisin içinde (beyaz sis bulutunda) kırmızı parlama yapar ve görüşü daha kolaydır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 10, 2011, 14:08:16 »
Sis farı rahatsız etmiyor diyenler sis farını açıp arabanın arkasına geçip baksınlar hele bi... Öndekini değil arkadan takip edenin gözünü çıkarıyor. Ben şahsen arkadan uzun yakıyorum öndekinin sisi açıksa gereksiz yere.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 10, 2011, 14:12:43 »
Sis farı rahatsız etmiyor diyenler sis farını açıp arabanın arkasına geçip baksınlar hele bi... Öndekini değil arkadan takip edenin gözünü çıkarıyor. Ben şahsen arkadan uzun yakıyorum öndekinin sisi açıksa gereksiz yere.

abi bana bu konuda kızmayın ben sadece ön sislerimi açıyorum bende rahatsız oluyorum arka sisleri açanlardan :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ocak 10, 2011, 14:17:35 »
Neyse, Hakan nerelerde bi açıklama getirecektir mutlaka :)   Durup dururken kulaklarını çınlattık arkadaşın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 10, 2011, 14:18:57 »
abi bana bu konuda kızmayın ben sadece ön sislerimi açıyorum bende rahatsız oluyorum arka sisleri açanlardan :)
Niye açıyosun abicim sislerini sis yokken:))))) Adı üstünde sis farı. Yağmur yağmazken silecek çalıştırıyormusun? Düz mantık:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 10, 2011, 14:21:33 »
ben amaerikcan parklarımı yakıp 10bin kelvinlil sislerimide açıyorum gece gündüz öyle geziyorum.. sis manyağı tanıdığınız yoksa gelin tanışalım..
JA 8668