0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki mesut abi yeri değil ama diğer konudaki mercekler d2s mi h4 mü benim araca uyar mı acaba bende sis farlarımı yakmak istemiyorum ama vallaha önümü göremiyorum zaten sis farıda tam göstermiyo 5 mt önümü ancak görüyorum sislerlede
Benim sorumdaki arka ve ön sislerin ayrı ayrı yanabilne özelliğinin gereksinimini teknik açıdan açıklayabilecek arkadaş var mı? Cidden merak ettim. Çünkü bu şekilde yapıldıysa mutlaka bir sebebi vardır.
Osman abi benim aracımdada ön sisleri far kolundaki halkayı birkere çevirince yanıyor , halkayı birdaha çevirdiğimde önler hala açıkken arka siste devreye giriyor
Osman Bey, ön sisler görmek, arka sisler görülmek için kullanılır. Eğer hava sisli ise, ilk (önce değil, öncelikli olarak) yakmanız gereken, arka sislerdir. Arkadan gelen şoförün sizi görmesine yardımcı olur.Eğer siz, bir sis olayı sırasında iyi (ve gözleri sağlam) bir sürücü olarak görüş mesafenizin süratinize göre uygun olduğunu düşünüyorsanız ***VE*** sisin yapısı lambalarınızın önünüzde bir duvar oluşturmasına neden olmuyorsa, o zaman ön sisleri yakmadan sürmeye devam edebilirsiniz (size bu opsiyon sağlanmış). Eğer ön arka hep birlikte yanıp sönerse, önleri kapatma ihtiyacı hissedince riskiniz iki katına çıkardı.
Sis farı rahatsız etmiyor diyenler sis farını açıp arabanın arkasına geçip baksınlar hele bi... Öndekini değil arkadan takip edenin gözünü çıkarıyor. Ben şahsen arkadan uzun yakıyorum öndekinin sisi açıksa gereksiz yere.
abi bana bu konuda kızmayın ben sadece ön sislerimi açıyorum bende rahatsız oluyorum arka sisleri açanlardan