Gönderen Konu: Sis Lambası Tiryakisi Tanıdıklarınız Var mı?  (Okunma sayısı 16296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Sis Lambası Manyağı Tanıdıklarınız Var mı?
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2011, 01:42:16 »
Arka sis lambasının açılmasına bende karşıyım
ama öndeki sis lambaları ayarları bozuk olmadığı sürece ve yerler ıslak olmadığı sürece bir rahatsızlık vermez.

Yinede bu kadar gereksiz birşey için kural ihlali yapmak gereksiz...
. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2011, 01:42:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2011, 01:43:21 »
Gece gündüz sis farı açık geziyorum ne yalan söyleyim,Hatta bi ara sislere xenon takmıstım baba baskıyla cıkardım napayım yaa içimde gizli bir apaçi var kontrol edemıyorum :D Ama bundan sonra dikkat edicem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2011, 03:20:59 »
sislerim açık geziyorum ayarından dolayı kimsenin gözünü alıpta kimseyide rahatsız etmiyorum arka sis farını açan varsa zaten onada anlam veremem ama ön sis farlarım orjinal olduğundan hiç bi şekilde kimseden uyarı almadım buluşmalarda bile hep açıktır rahatsız olan varsa söylesin arkadaşlar :D ( kesin şimdi birisi kıllık olsun diye ben diyecek :D )
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2011, 03:56:50 »
o akıllılardan birini tanıyorum, her gün polise cezasını (veya rüşvetini) paşa paşa ödeyip sislerini yakmaya devam ediyor allaan üstün zekalısı :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2011, 04:41:13 »
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/sis-farina-angel-uygulamak/msg398362/#msg398362

Uzaklarda aramaya gerek yok, onlar her yerde varlar..

Karşınızdan geliyorlarsa uzunlarınızı yakınız.

Arka sis farları açıksa, aracınızın burnunu azıcık sola çıkarıp uzunlarınızı yakarsanız(Tam, onların aynadan bakınca gözünü alacak şekilde) ve yakından takip ederseniz, biraz aklı başındaysa arka sislerini kapatırlar.

Normal sarı renkte olan sis farları gündüz göz almıyor, yakılabilir eyvallah, daha çabuk farkediliyor.

Ama şu xenonlu olan sis farları ve arka sisler istenildiği kadar ayarlansın, karşıdan göz alıyor. En güzel dileklerimi burdan tekrar sunuyorum o yakan arkadaşlara..

Süs değil sis farıdır, amacına uygun kullanılmalıdır..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2011, 07:12:56 »
Özellikle ön sis farlarının yakılmasında 'bir mahzur görmeyen' arkadaşları alenen kınıyorum.

Arkadaşlar, yasalar ve yönetmelikler herkes kendi kafasına göre davranmasın, ortada bir nizam, bir düzen olsun diye çıkartılır.

Herkes yasaları 'beğenip uyduklarım've beğenmeyip uymadıklarım' diye kategorilere ayırmaya kalkarsa, durum tıpkı bugün içinde bulunduğumuz duruma benzer.

Bir de, durup dururken neden 'patladığımı' soran arkadaşlara cevabım var.

Ben bu sis lambası magandalığına ilk günden beri karşı çıkıyorum. Ortalıkta bir yasa, bir yönetmelik mevcut olduğuna göre asıl sorulması gereken soru, 'ya siz, siz neden karşı çıkmıyorsunuz?' olmalı değil mi?

Galiba çoğunluk tarafından unutulmuş, ama bu forumun kuralları arasında bir yerlerde 'yasa dışı, kural dışı hareketlerin övülmemesi, savunulmaması, teşvik edilmemesi' mealinde birtakım ifadeler vardı diye hatırlıyorum.

Bu konuyu bilmeyenler öğrensin diye açmıştım. Amacım bilip de umursamayanları yontmak değildi, bunun mümkün olmadığını biliyorum. Herkes kendi yolunda devam eder, aklı olan kullanır, olmayanı günün birinde (inşallah) akıllandırırlar, akıllanmayanı da (mutlaka) eğitirler.

Herkese kanunlu kurallı, 'uygarca' sürüşler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Ocak 09, 2011, 08:30:39 »
sis lambam krıldı 250 tl dıyor servıs ucuk bı  fıyat demı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2011, 08:54:04 »

Aslında sis farlarının fabrika çıkış lambasıyla oynanmadıktan sonra mesele yok. Ama araçtaki teknik donanımlar amacı için kullanılmalı. Malumunuz Sis farının asıl amacı; sisli veya yağışlı havada aydınlatmak değil, karşıdakini/öndekini rahatsız etmeden fark edilmek.
Gereksiz yere sis farını yakmış yada uzunlarla gelen arkadaşlara karşı bir düzenek mi yapsak ne ? Hani bi butona basınca, fotoğraf makinesinin ardarda flaş patlaması gibi filan ... :)
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2011, 08:57:34 »
Sis farının asıl amacı; sisli veya yağışlı havada aydınlatmak değil, karşıdakini/öndekini rahatsız etmeden fark edilmek.

Herhalde bu bilginin kaynağını da verirsiniz bizi fazla merakta bırakmadan... :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2011, 10:02:30 »
  Arkadaşlar, türkçe yazım kuralları konusunda lütfen biraz daha özenli olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2011, 10:46:13 »
Sislerim açık dolaşmam, farlarım bana zaten yetiyor..Ve gerçekten sis farının görüşe bir katkısı olmadığı kanaatindeyim.Bayağı bir denedim genellikle toyotaların da sis farı yapısı sağı ve solu aydınlatmak için "geniş görüş yapı sistemi" gibi olduğuna kanaat getirdim.Fotoğraf çekerken,sisli ve yağmurlu havalarda,tozun kalkık toprağın bol olduğu yerlerde kullanılması uygundur.Karşıdan gelen insanlara rahatsızlık verecek biçimde sis farı açmak, sadece kendi görüşü iyi olsun diye uzun kullanmak,Selçuk abimin güzel değimiyle arka sislerini nosssss kullanır havasında açmak insan hakkına tecavüzdür kabullenilemez herkes bunu bilmeli buna göre davranmalı.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2011, 11:39:30 »
Engın bey, konuya ılıskın ılk mesajınızı okudugumda sosyal bır mesaj verılmeye calısmaktansa bır sınır bır kızgınlık halı oldugunu algılayarak berkı bızımle paylasmak ıstersınız dusuncesıyle neden yazma ıhtıyacı hıssettıgınızı merak ettıgımı ıletmıstım. Sag olun, var olun cevabımı vermıssınız :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2011, 11:47:33 »
Akıllı magandaymıs vesselam :D :D ;)

:D :D  Ben olsam bende öyle yapardım abi adam haklı :D

ha 19 yaşımdayken çok yakıyodum o ayrı :)

Oyyy büyüdü benim tosunuuuuuuuumm :kanka:

Bir de, durup dururken neden 'patladığımı' soran arkadaşlara cevabım var.

Ben bu sis lambası magandalığına ilk günden beri karşı çıkıyorum. Ortalıkta bir yasa, bir yönetmelik mevcut olduğuna göre asıl sorulması gereken soru, 'ya siz, siz neden karşı çıkmıyorsunuz?' olmalı değil mi?

Galiba çoğunluk tarafından unutulmuş, ama bu forumun kuralları arasında bir yerlerde 'yasa dışı, kural dışı hareketlerin övülmemesi, savunulmaması, teşvik edilmemesi' mealinde birtakım ifadeler vardı diye hatırlıyorum.

Bu konuyu bilmeyenler öğrensin diye açmıştım. Amacım bilip de umursamayanları yontmak değildi, bunun mümkün olmadığını biliyorum. Herkes kendi yolunda devam eder, aklı olan kullanır, olmayanı günün birinde (inşallah) akıllandırırlar, akıllanmayanı da (mutlaka) eğitirler.

Herkese kanunlu kurallı, 'uygarca' sürüşler dilerim...

Sayın büyüğüm anladığım kadarı ile biraz agrasif bir mizaca sahipsiniz... Size neden patladığınızın sorulması art niyetli ya da dalga geçmek amaçlı değildir samimi bir soru olarak gördüm ben şahsen, kimse tarafından unutulduğu falan yok forum kurallarının insanlar burada teşvik etmediği sürece dışarda kafalarına göre takılabilirler buna müdahele edemeyiz ama tasdik etmediğimizde su götürmez bir gerçektir...

Engın bey, konuya ılıskın ılk mesajınızı okudugumda sosyal bır mesaj verılmeye calısmaktansa bır sınır bır kızgınlık halı oldugunu algılayarak berkı bızımle paylasmak ıstersınız dusuncesıyle neden yazma ıhtıyacı hıssettıgınızı merak ettıgımı ıletmıstım. Sag olun, var olun cevabımı vermıssınız :)

Abicim bende benzer cevabı vermiştim aynı anda yazmışız ama biraz uzun olduğunda senden sonraya kaldım ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2011, 12:45:59 »
Trafik kuralları ve ilgili yasalar, trafiğe çıkan sürücü ve yaya herkesi bağlar.
''Yok beni bağlamaz,ben istediğim gibi davranırım''    :DUR:  dersek,öncelikle kendimize,
sevdiklerimize,başkalarına vereceğimiz zararları önemsemezsek ortaya çıkcak kargaşayı
düşünmek bile istemiyorum.Şükür ki;bu magandalar %de oranlamısı ile bakıldığında
o kadar da çok değiller.Değiller ama bir kötünün yedi mahalleye zararı varmış.Azınlıkta da
olsalar malesef sis farları veya gereksiz yere kullanılan uzun farlar nedeniyle kazalar
oluyor,canlar gidiyor,bir o kadar da maddi zarar oluyor.Yazık! 
Lütfen,bir kez daha düşünelim.  !!!
Kazasız yolculuklar...
***Önce dinle sonra karar ver !***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2011, 13:38:53 »
sis lambam krıldı 250 tl dıyor servıs ucuk bı  fıyat demı
Doğrudur inanırım.. Ben de aracıma sis farı taktıracaktım 950 lira dedi. Adama dediğim tek şey--- Güzel espri kolay gelsin-- dedim ve çıktım... bi çift sis farı 950 lira olur mu yahu!
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2011, 16:22:26 »
Arka sis açanlar için, dürbünlü tüfek almayı düşünüyorum. İlk mermiyi arka sise, ikinciyi lastiğe.

Sen sağ, ben selamet :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #36 : Ocak 09, 2011, 17:48:44 »
Ben ön sis farlarını görüntü itibariyle hep yakarım cnkü orjinal ve ayarı dogru olan ön sis farlarının göz aldıgını düşünmüyorum ve hic görmedim ön ve yan kısımlara dogru aydınlatma alanı zaten ama yan sanayi vs. bunlar icin aynısını söleyemem tabiki ve arka sis gerçekten çok rahatsız edici kesinlikle kullanmam ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2011, 18:04:36 »
bende  görsellik için sislerimi  yakarım daima  ki  benım her zaman derim  benım kı sis farı değil   "süs" farı diye.
karşıdan   gelen  kişiye  rahatsızlık vericek mi diye birçok test  yaptım  baska  araçlarla  hiçbir  zararını görmedim. bu sebeple  kullanıyorum

ayrıca  ön  sis farlarımı  arka  sis düğmesine  bağlattıım  ve  arka  sis ampulunu söktüm.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 09, 2011, 18:08:57 »
ben karşıdan sis farları açık ve gözümü alan bir araba görürsem uzunları yakarım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 09, 2011, 18:25:54 »
Asagidaki yorum bu konuya yorum yapanlari yermek icin degil, farkettigim genel bir noktaya dikkat cekmek icindir. O yüzden kisiler lütfen üstüne alinmasin.

Su okudugunuz konu aslinda cok ilginc yorumlar iceriyor. Son 20 yilda Türkiye'nin nasil degistiginin de güzel bir göstergesi.

Ortada, bu isi bilenler tarafindan konulmus ve yasalasmis bir kural olmasina ragmen, herkesin kuralla ilgili kendi yorumu var. Kafasina göre bir seyler yapiyor. Üstüne can cin con xenon kitlerini sis farlarina takanlar bile var. Ama onu farkli bir lig olarak degerlendirebiliriz. Ehliyet kurslari bu tip konularda egitim vermiyor; güvenlik güclerinin genelde kontrol ettigi sey alkol ve hiz'dan ibaret oldu. Gecen sene Ankara'ya geldigimde kardesim arabayi kullanirken, oturdum kac kisinin emniyet kemerini kullandigini saydim. Yaklasik 100 aracta bu oran %20'yi gecmedi. Arabalar gelisiyor; gücleri artiyor, frenleri iyilesiyor, az tüketiyor, cok gidiyor, daha saglam oluyor vs. Peki sürücüler ne alemde? Gelisen araclara uyum saglayabiliyor muyuz?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante