Gönderen Konu: Sis Lambası Tiryakisi Tanıdıklarınız Var mı?  (Okunma sayısı 16294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sis Lambası Manyağı Tanıdıklarınız Var mı?
« Yanıtla #40 : Ocak 09, 2011, 18:52:41 »
Herhalde bu bilginin kaynağını da verirsiniz bizi fazla merakta bırakmadan... :olmamış:

demir bükey den dinlediğimi hatırlıyorum. Acaba yanlış mı hatırlıyorum diye, şöyle bir taradım interneti. Bu konuda ihtilaf var, sis farı görmek için mi? görülmek için mi?

Senede bir kez Trabzon Yaylalarına çıkarız. Sis farlı arabaları dağın zirvesindeki sisin içinde fark etmek daha kolay.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 09, 2011, 18:52:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 09, 2011, 19:25:26 »
Sanırım sis farı diye tabir ettiğimiz farlar için farklı sistemler var. Mesela uzak mesafe farı, sis farı gibi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 09, 2011, 19:33:34 »
Sanırım sis farı diye tabir ettiğimiz farlar için farklı sistemler var. Mesela uzak mesafe farı, sis farı gibi.
sis farı (esasında sis lambası) yere yakın olanlardır ve siste önünü aydınlatır.uzak mesafe farları bilhassa rally arabalarında tampona takılır ve yüksektedir.yüksekte olan farların siste hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur işe yaramaz önünü dahada görünmez yapar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 09, 2011, 19:34:37 »
sis farı (esasında sis lambası) yere yakın olanlardır ve siste önünü aydınlatır.uzak mesafe farları bilhassa rally arabalarında tampona takılır ve yüksektedir.yüksekte olan farların siste hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur işe yaramaz önünü dahada görünmez yapar.
Dolayısı ile sarı olmalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 09, 2011, 19:44:55 »
evet Vedat sarı ampuller yağmurda ve siste daha çok işe yarar.beyaz farlar yağmurda ve karda işe yaramaz.çocuklar size bir tavsiye arabanızda aşık kahve veya sarımsı güneş gözlüğü bulundurun yağmurda,siste ve karda hemen takın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 09, 2011, 19:46:08 »
hata açık kahve

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 09, 2011, 19:55:14 »
eyvallah Atilla amca :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 09, 2011, 20:05:45 »
Sırf geceleri göz alan ışılardan dolayı kaç kere ön cama film çekmeyi düşündüm ama zifiri karanlık yollardada ve trafik polislerine karşı dez avantaj olduğundan vaz geçtim heralde en iyisi güneş gözlüğü kullanmak istediğim zaman takıp çıkarabilirim .

Arka sis farını yakıp gidenlerede karşıdan gelen yoksa uzunları eksik etmem oda dörtlülerini eksik etmez sağolsun . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 09, 2011, 20:37:47 »
sis farını açanı hiç yadırgamadım hatta bazen hoşuma bile gider hoş durur falan derim ama arka sisi açana varya neler derim neler bi bilseniz :) çok saçma arka sis farı ya hem göz alıyor hem şekilsiz tek ışık olduğu için.
 Bu arada bende sis farı alacam internetten.. Xenon değilde beyaz far takmak istiyorum sizce nasıl olur çünkü yakında xenon takacam.. (Bu arada ben mecbur kalmadıkça kesinlikle sis açmam huyum değildir bilginize :) ) Yaşadığım yer maalesef çok sisli olduğu için (antakya) sis farı gerekiyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 09, 2011, 22:11:21 »
Çakma halojen far üreten,o farı takan, o farı taktırıp gezen, hava sisli olmadan sis farını yakma alışkanlığı edinen birde bunu fark yaratmak adına yapan, tüm bu saydıklarımı yapıp üstüne üstük normal hız sınırları içerisinde sol şeritte seyir edip veya sollama yaparken tepemize binip üstüne üstük sellektör ile taciz edenlerin alayını kınıyorum... Başımızdaki seçilmiş büyüklere buradan huzurlarınızda sesleniyorum. Bu Teröre Son verin.Trafik cezalarını ağırlaştırın, herkes yerini yurdunu bilsin. En ucuz ceza 1000TL olsun o zaman kesesine güvenen kuralları çiğnesin. Bu şekilde ne bir bayram tatilinde 130 kişi ölür nede kimse kuralları çiğner...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 09, 2011, 23:09:10 »
Anooow o zaman ben bırak kuralların dısına cıkmayı arabaya bınmem be :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 09, 2011, 23:24:04 »
En ucuz ceza 1000TL olsun o zaman kesesine güvenen kuralları çiğnesin.

tabi  benım  ön  plakam  neden  ortada değilmişte  hafif   yan  taraftaymış  diye ( ön  taraftan  geçirdiğim  kazadan  ötürü,  biraz  sağ tarafa   tutturdum) 128TL  ceza  yedim, sonuc  olarak yazmak isteyen  yazıyor, ve  bir  kulp  buluyorlar emin  olun.
ve  tüm   bunlar  olurken  bir  polis  gelip  kıdemce  yüksek meslekdaşına " abi hala  içerdeyiz " demesi sizce  ne  anlam taşıyor ?
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 09, 2011, 23:37:29 »
tabi  benım  ön  plakam  neden  ortada değilmişte  hafif   yan  taraftaymış  diye ( ön  taraftan  geçirdiğim  kazadan  ötürü,  biraz  sağ tarafa   tutturdum) 128TL  ceza  yedim, sonuc  olarak yazmak isteyen  yazıyor, ve  bir  kulp  buluyorlar emin  olun.
ve  tüm   bunlar  olurken  bir  polis  gelip  kıdemce  yüksek meslekdaşına " abi hala  içerdeyiz " demesi sizce  ne  anlam taşıyor ?
polislerde gerçekten böyle bir muhabbet var.özellikle emniyette bütçenin açıklanmasına yakın zamanlarda ankara bahçelievler 3,caddede dikkat edin sol şeritte park halinde bırak otomobil bekleyen insan kalmıyor :)) ne bulurlarsa çekiyorlar...ama böyle saçma bir sebepten ceza yazmak gerçekten yatacak yerleri yok dedirtiyor insana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #53 : Ocak 10, 2011, 00:03:57 »
Açıklama ( - alkış ) : Yasa dışı bir uygulamayı savunması
Zaman : Bugün 07:14:41

Ne kadar duyarlı üyelere sahibiz :D ( komiksiniz ) :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ocak 10, 2011, 00:07:21 »
Konuyu acan abimiz birseyler biliyor ama (kusura bakmasin) biraz eksik biliyor.. Sis farlarinin amaci, sisli-asiri yagmurlu ve karli havalarda yolu bize gostermek ve gorunmemizi saglamaktir.. Peki nasil olur da sadece bu farlar sis fari adini alir.. Havanin sisli oldugu bir aksamustu yoldayiz, kisa huzmeli farlarimizi yaktik.. Kisa farlarimiz konum itibari ile yukarida oldugu icin havanin saydamligini da kaybetmesi nedeniyle kendi gozumuze yansima yapar.. Uzunlari da acarsak bu yansima daha da artar ve onumuzde gayet nurlu:) isikli misikli bir alan goruruz.. Onumuzdeki parlama, asil gormek istedigimiz yeri(yolu) goremememize neden olur.. Simdi gelelim sis farlarimizin ozelligine ve neden insanlarin ve yasalarin sis farina karsi ciktigina.. Oncelikle sis farlarimiz nasil ise yarar.. Sis farlarimiz konum olarak normal(kisa ve uzun huzmeli) farlarimizdan daha asagidadir.. Ve normall farlarimiz gibi uzak mesafeleri aydinlatacak gucte degildir.. Sis farinin aydinlatma gucunden daha da onemli olan nokta ise optik tasarimi ve bu optik sisteme verilen açidir.. Yani, sis farlari insan gozunu rahatsiz edecek aciyi ve dagilimi gostermez.. Karsidan gelenin gozune girmez, onlara kaza yaptirmaz.. Zaten cok guclu ve yukari dogru odaklanma yada dagilim gosteren bir yapida olsaydi sisli vs havalarda ise yaramazdi.. ''Yayilmaz, aci olarak yukari bakmaz'' bu ozelliklerinden dolayidir ki,normal gunlerde ve gecelerde kullanilmasinda bir sakinca yoktur.. Bu dogru sekilde tasarlanmis sis farlari icin gecerlidir, ama tutup da sislere de normal farlar gibi aci ve dagilim verirseniz o zaman insanlari rahatsiz edersiniz magandalik olur.. Bunun yaninda dogru tasarlanmis sis farlarini karsidan goren surucu''o ne yaa(ayyy:p) ne kadar isikli'' deyip farlara bakakalirsa isik(normal: kisa veya uzun huzmeli farlar devrede.. Sisler yine masum;)) gozlerini alir ve gecici kismi korluk(!) yasar.. Bu da acemiliktir.. Cunku her surucu bilir ki gece karsidan gelen aracin farlarina uzun sure bakilmaz.. Simdi magandalar mi suclu yoksa acemiler mi suclu?
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 10, 2011, 00:24:53 »
Açıklama ( - alkış ) : Yasa dışı bir uygulamayı savunması
Zaman : Bugün 07:14:41

hayırdır bu ne anlamda :) ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 10, 2011, 00:35:36 »

bakilmaz.. Simdi magandalar mi suclu yoksa acemiler mi suclu?

Gökhan onca yazı yazmışsın kendi cevaın kendi yazında... Adı üstünde MAGANDA NOKTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 10, 2011, 07:55:15 »
Doğrusu, bu forumdaki pek çok tartışmada olduğu  gibi, bazılarının bu konudaki görüş ve ifadelerine bakıyorum da, kimi zaman gülmekten yerlere yatıyorum, kimi zaman da içimi bir üzüntü kaplıyor.

Herkes olaya ilişkin son derece teknik veya felsefi açıklamalar peşinde. Özellikle sis farı manyağı olanlar uzun uzun anlatıyor, derin bilgi ve görgüsünü ortaya döküyor, benim gibilerin ne kadar cahil, ne kadar çağ dışı olduğunu göstermek için kırk takla atıyor.

Görünüşe göre çoğu kişinin bilmediği, bilse de anlamadığı bir kavramdan bahsedeyim bari: Y A S A !

Efendiler! Yasalar herkesin uyması için çıkartılır, isteyen uysun, istemeyen uymasın diye değil.

Yasalar insanlar için çıkartılır, insan olan uyar, insan olmayanı da günün birinde (inşallah) uydururlar. Konu bu kadar basittir.

Şimdi isteyenler gülmeye devam etsin, ben kendimce bu konuyu kapatıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Ocak 10, 2011, 10:56:55 »
Engin abi bana kizdiniz galiba:s ama burda benim soylemek istedigim bircok sey vardi.. Normalde sisler masum, yanlis tasarlanan sisler tehlikelidir.. Acemiler de bu teklikeyi arttirir ve bunu masum sisler dahi tetikler.. Benim size katilmadigim konu ise yasalarimiz hususunda cok tutucu olmaniz.. Ulkemizde trafik kurallari da dahil bircok alandaki yasalarimiz eksik yada yanlis sekilde olusturulmasina ragmen; sizin, 'yasaya uymayan akillansin uslansin' diye sert bir tutum ve ifade ornekleri gostermenizdir..(konuya cevap yazmazsiniz belki ama uzduysem ozur dilerim abi)
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 10, 2011, 11:38:20 »
Engin abi bana kizdiniz galiba:s ama burda benim soylemek istedigim bircok sey vardi.. Normalde sisler masum, yanlis tasarlanan sisler tehlikelidir.. Acemiler de bu teklikeyi arttirir ve bunu masum sisler dahi tetikler.. Benim size katilmadigim konu ise yasalarimiz hususunda cok tutucu olmaniz.. Ulkemizde trafik kurallari da dahil bircok alandaki yasalarimiz eksik yada yanlis sekilde olusturulmasina ragmen; sizin, 'yasaya uymayan akillansin uslansin' diye sert bir tutum ve ifade ornekleri gostermenizdir..(konuya cevap yazmazsiniz belki ama uzduysem ozur dilerim abi)

Gökhan teknik anlatımında  haklı  olabilirsin. Ancak yasalarımız  her ne kadar eksik de  olsa  yanlışta  oluşturulmuş  olsa Türkiye Cumhuriyetinin  yasalarıdır ve eksik yada yanlış olduğunu düşündüğümüz  için uyup uymamakta karar bize  bırakılmamıştır.

İkinci bir  konu, bu topiği  baştan sona  okudum. Dikkatimi  çeken bir  şey  oldu. Yorumların bir çoğunda arka  sis  ön sis  lambası  gibi kavramlar  var. Ön sislerin göz  almadığını bu yüzden  yaktığını, arkayı ise  kullanmadığını yada buna  benzer kullanımlar olduğundan  bahseden arkadaşlar  var. Araçlarda ön sis lambaları ile arka sis  lambalarının kumanda düğmeleri  farklı mı ?  Yani isteğe  bağlı olarak sadece arka sisleri veya sadece ön sisler  yakılabiliyor mu? Eğer öyleyse sisli bir  havada aracın önünde sis olurken arkasında olmama ihtimali mi var :)   Beni aydınlatabilirmisiniz ?

Örnektir:
Alıntı sahibi: Oğuz İNCE üzerinde Dün  20:37:47
sis farını açanı hiç yadırgamadım hatta bazen hoşuma bile gider hoş durur falan derim ama arka sisi açana varya neler derim neler bi bilseniz Gülümse çok saçma arka sis farı ya hem göz alıyor hem şekilsiz tek ışık olduğu için.
 Bu arada bende sis farı alacam internetten.. Xenon değilde beyaz far takmak istiyorum sizce nasıl olur çünkü yakında xenon takacam.. (Bu arada ben mecbur kalmadıkça kesinlikle sis açmam huyum değildir bilginize Gülümse ) Yaşadığım yer maalesef çok sisli olduğu için (antakya) sis farı gerekiyor...

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -