Gönderen Konu: KATKILI OTOGAZDA SON NOKTA (AYGAZ MÜŞTERİ HİZ. İLE KONUŞTUM)  (Okunma sayısı 9094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar geçen hafta aygaza katkılı otogaz hakkında mail atmıştım aynı gün benden irtibat numarası isterdiler bugün aklıma geldi bende mail attım numaramı 1 saat içinde aradılar.

Öncelikle hızlı dönüşleri ve ilgileri için müşteri hizmetlerini tebrik ediyorum.
Hazır aramışken aklımdaki her soruyu sordum. Sizlerle paylaşmak bilgilendirmek istedim.

Sonuçta her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi katkılıdan çok memnun yağlanma falan olmadı çekişi diğerlerinden iyi sabah çalıştırmada aygaz daha iyi derken kimiside enjektörler tıkandı filtre yağ ile dolmuş vb diyorlardı...

Soru 1) Katkılı otogazın filtreleri tıkadığı doğru mudur?Peki sebebi nedir? Size bu tür şikayetler geldi mi?

Yanıt:
evet daha önce bu tür şikayetler gelmiş. filtrelerin tıkandığıda doğruymuş. fakat sebebini şu şekilde açıkladı.
daha önce alınan gazların (pis gaz) oluşturduğu pislik depoda birikiyor enjektörlerde tıkamaya sebep oluyor. sonra müşteri aygazdan almaya başladığında depoda biriken pislik katkı sayesinde temizleniyor haliyle pislik fitrelerde pis siyah yağlanma şekilde birikiyormuş bu sebepten dolayıda aygazdan aldım filtre tıkandı diyor müşteri. oysa aygazdan değil daha önceden alınan pis gazlardan dolayı tıkanma oluşuyormuş.
bunu önlemek içinse aygaza geçiş yapan müşteri 10bin bakımını beklemeden filtresini birkereye mahsus erken değiştirmesi gerekliymiş. sonrasında öyle tıkanma vs sorunu olmuyormuş.sonuçta mantıklı o pisliğin bir şekilde atılması lazım. filtre değişmeyincede önce filtre doluyor tıkanıyor sonrada yağlanma enjektörlere kadar doluyor.

Soru 2) Ben aracıma lpg'yi 3 ay önce taktırdım opet haricinde gaz almadım peki bu tıkanma bende de oluşursa aygazın bu konuda zararımı ödemesi söz konusu mu? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yanıt:
sürekli aygazdan aldığımı ispat edersem (opet kartım var orada zaten hepsi görünüyor.) ve servisimdende böyle bir belge alırsam lpgden kaynaklı aracıma yada kitime zarar geldiğine dair aygazın garantisi altına giriliyormuş.

Soru 3) Geçenlerde aracıma lpg aldığımda herzaman 34-35lt gaz alırken 40lt gaz aldı. Bu neden kaynaklanıyor? aracımda 43lt tank var %20si boş kalmalı ve normalde 34-35lt gaz almalı. burada bir hile mi var? böyle birşey olduğunda nasıl bir yol izlemeliyim? Sebebi nedir?Bar basınç değeri yüksek mi oluyorda bu kadar lpg basabiliyorlar? Ayrıca fazladan aldığım(alınan gibi görülen) 6lt gaz ile fazla yol alamadım. Normalde 34lt ile 330km giderken 40lt basıldığında 370lerde bitti. kalan 40km yi 6lt gaz ile gitmedi sonuçta araç.

Yanıt:
Bar basıncı her istasyonda aynıdır standarttır. bu değerler ilgili gezici kontrol ekibi tarafından kontrol edilir. ayrıca bu değerleri pompacı isteğine göre değiştiremez. LPG alımında %20lik kısım boş kalmalıdır (şamandıra arızalı değilse) böyle bir problem oluşuyorsa lpg fişi ile bize müracaat ediniz gerekli işlemleri ve kontrolleri yaparız dediler. Fazla LT gaz basma gibi bir durum olamazmış yani.

Soru 4)Bu Katkı oranında bu sene bir değişiklik yapıldığı doğru mu?

Yanıt:
Evet katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçiriliyormuş.

Kısacası arkadaşlar müşteri temsilcilerinden aldığım cevaplar beni tatmin etti. Gazdan yanada bir şikayetim olmadı kullanmaya devam edeceğim. ilk 10bin bakımında özellikle filtreyi açıp kendim bakacağım.Eğer yağ çıkmazsa müşteri hizmetlerinin dediği doğrudur. Çünkü sıfır tank içinde pislik olacak hali yok. ve sadece opetten alıyorum.

Sizleride bilgilendirmek adına bu yazıyı yazmak istedim.Saygılar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler, Bayağa bir röportaj yapmışsınız. Tüpü takınca aygazdan başka almam artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ercan bilgilendirme için teşekkürler bende gazı nerden alayım diye düşünüyordum henüz tüpü takmadım ama Cuma günü tüplenince ilk gazı opetten alayım ve opet kartı çıkartayım bari :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
Paylaşım için teşekkürler önceki aracım 92 şahin idi hep aygaz kullandım şu anda yine aygaz kullanıyorum memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
güzel paylaşım  Aracım daha yeni ama son zamanlarda istemesemde lpg göz kırmaya başladı.Keşke neden aygaz daha pahalı diye de sorsaydınız
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
keşke aracıma lpg takılsada aygazdan pahalıya almaya razıyım :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Metin abi valla 15dk rahat konuşmuşumdur. hazır adamı yakalamışken sordumda sordum :D

valla aygaz ile shell yada bp arasında burada fiyat farkı yok (Ankara)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
güzel paylaşım  Aracım daha yeni ama son zamanlarda istemesemde lpg göz kırmaya başladı.Keşke neden aygaz daha pahalı diye de sorsaydınız
Mehmet ali bey siz aracı alırken bayiye sordunuzmu? garanti bozuluyormu toyota da merak ettim mesela ford ta bozuluyor arkadaşım bozdu garantiyi taktı lpgyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
kes
Mehmet ali bey siz aracı alırken bayiye sordunuzmu? garanti bozuluyormu toyota da merak ettim mesela ford ta bozuluyor arkadaşım bozdu garantiyi taktı lpgyi
kesinlikle bozulur dediler.ancak brc firması  takılan brc lpg sistemelerinden kaynaklı arıza halinde  25000 tl ye kadar tazminat ödeyecekelrini garanti ediyorlar.
eger tüpe karar verirsem  brc yada tartarini var aklımda
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
ikiside kendini kanıtlamış daha önce tartarini kullandım memnundum ama 25000 tl garantisi içi brc tercih edilecek sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
ercancığım ben şimdiden merakını gidereyim istedim. ;)
ben ilk lpg montajından bu güne hep aygaz euro lpg+ kullandım. (uzunyolda 2 kez bulamadığımdan 20 tl lik shellgas ve 20 tl lik total gas almıştım)
ilk 10.000 km bakımında değiştikleri filitreye içim yandı. pırıl pırıldı.
10.000 km bakımı için para istediler, iki tane filtre değiştirip ıvır zıvır kontrol yaptılar. 10 TL eksik ödeme yaptım. Neden mi?
kullanma kitapçığında filtrelerin değişimi için 20.000 km demiş ondan.
Böylelikle bu konuda da 10.000 km bakımından önce bir uyarıda bulunayım istedim.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
Ercan bey paylaşımınız bayağı yararlı olmuş.Filtreyi açtığınızda ki sonucu bizimle paylaşırsanız kesin bir bilgiye ulaşmış oluruz.
Her müşteri hizmeti böyle olsa....Bu konu hakkında bilgim yok veya şu anda bir şey söyleyemeyeceğim gibi cevaplar veriyorlar. :( Şanslıymışsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
ercancığım ben şimdiden merakını gidereyim istedim. ;)
ben ilk lpg montajından bu güne hep aygaz euro lpg+ kullandım. (uzunyolda 2 kez bulamadığımdan 20 tl lik shellgas ve 20 tl lik total gas almıştım)
ilk 10.000 km bakımında değiştikleri filitreye içim yandı. pırıl pırıldı.
10.000 km bakımı için para istediler, iki tane filtre değiştirip ıvır zıvır kontrol yaptılar. 10 TL eksik ödeme yaptım. Neden mi?
kullanma kitapçığında filtrelerin değişimi için 20.000 km demiş ondan.
Böylelikle bu konuda da 10.000 km bakımından önce bir uyarıda bulunayım istedim.

Anladım teşekkürler Selçuk aklımda olur bu uyarın...gerçi ben kiti taktırıken söz vermişlerdi ilk bakım bizden ücretsiz diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Ercan bey paylaşımınız bayağı yararlı olmuş.Filtreyi açtığınızda ki sonucu bizimle paylaşırsanız kesin bir bilgiye ulaşmış oluruz.
Her müşteri hizmeti böyle olsa....Bu konu hakkında bilgim yok veya şu anda bir şey söyleyemeyeceğim gibi cevaplar veriyorlar. :( Şanslıymışsınız :)

rica ederim bilgiyi öğrenmek sonrasında da paylaşmak en güzeli...
filtreyi sökünce kesin yazacağım zaten.. müşteri hizmeti gerçekten güzel ve bilgililer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ilk 1000 km bakımını bana ucretsız yapmıslardı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Sevgili Ercan,
Güzel bir bilgilendirme olmuş. Senin 10.000 km yi doldurmanı bekleyeceğiz galiba. Aslında bindiğin uçaklar da lpg li olsa herhalde 1 haftada 10.000 km yi rahat yapmıştın.
Selamlar
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Sevgili Ercan,
Güzel bir bilgilendirme olmuş. Senin 10.000 km yi doldurmanı bekleyeceğiz galiba. Aslında bindiğin uçaklar da lpg li olsa herhalde 1 haftada 10.000 km yi rahat yapmıştın.
Selamlar

Aynen abi :D geçmişti bile haftaya bu seferde kuveyt ve katar'a gidecem yarın gece erzurum sonraki gün kars :D boyuna yollardayız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
uzun süredir tartışılan, dedikodusu yapılan bir konuydu..............
teşekkürler.............
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
uzun süredir tartışılan, dedikodusu yapılan bir konuydu..............
teşekkürler.............

Evet abi her kafadan bir ses çıkıyordu en iyisi mail atıp sormak öğrenmek dedim nitelik faydalıda oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
bende devamlı hatta sürekli yol üstünde mecbur kalmazsam shell autogas alıyorum.bulamazsam opetten alıyorum.15 bin kmde bakımını yaptırırken filtre tertemizdi.Benzinler binilecegi kalmadı gerci böyle giderse tüplede gezmek zorlasaacak.Ama yapacak birşey yok.Durmak yok yola devam
2011 d4d Corolla