Gönderen Konu: KATKILI OTOGAZDA SON NOKTA (AYGAZ MÜŞTERİ HİZ. İLE KONUŞTUM)  (Okunma sayısı 8656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
bu konunun açıldığı iyi olmuş opet in kalitesinden kuşkum yoktu ama şimdi daha da rahatladım :D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
son zamanlarda aygaza iyice gıcık olmaya başlamıştım.etrafımdakiler farklı farklı gaz alıp daha uzun km gidiyorlardı.üstelik daha ucuz gaz alıyorlardı.bir kaç defa yolumun üstünde diye maxi lpg den almıstım.yıne opet istasyonunda satılıyordu o da.sonuç mu ?lpg sistemim arızalandı.servisine gitmek zorunda kaldım.bir daha baska gaz mı tövbe artık AYGAZ beni affet    :P  :P  :P  :rofl:  :rofl:  :rofl:
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
Aygaz kalite olarak bi kere kendini kanıtladı yaa , eskiden ucuz yerlerden gaz alan taksiciler bile artık yalnızca aygazdan alıyor. Çünkü enjeksiyonlu araçlarda kaliteli olmayan otogaz baya sorun çıkartıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
bende devamlı hatta sürekli yol üstünde mecbur kalmazsam shell autogas alıyorum.bulamazsam opetten alıyorum.15 bin kmde bakımını yaptırırken filtre tertemizdi.Benzinler binilecegi kalmadı gerci böyle giderse tüplede gezmek zorlasaacak.Ama yapacak birşey yok.Durmak yok yola devam

durmak yok geçirmeye devam diyorsun yani Tuncayım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bende genelde lpg yi shell veya milangaz  dan alıyordum .Bu açıklamalardan sonra kesinlikle opet alacagım.Geçen yıllarda lpg enjektörlerim tıkanmıştı lpg ci suçu opet e atmıştı yalan yok bende  kızıp shell e başlamıştım.Bence enjektör tıkanması tamamen lpg sistemiylede alakalı ben daha hiç brc ve prins gibi markalarda denk gelmedi tıkananlara sorun kesin benimki gibi atiker dir.abi yemin ediyorum nasıl pişmanım anlatamam.Siz siz olun BRC veya bunun gibi kaliteli markaların dışına çıkmayın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
Şans işi bu işler Yücel kardeşim. Bazısı lpg sistemine paralar gömüyor bir türlü verim alamıyor, bazısı kafasına takmadan deyimi yerindeyse uyduruktan teyyare sistemi taktırıyor ucuza o adam hiç sorun yaşamıyor :D Ekstra şans lazım bu iş için :D Tabi teknik detayları bizler okumadan araştırmadan testleri ve tecrübeleri görmeden birşeye karar vermiyoruz, çok detay arıyoruz ya ne alsak problem yaşıyoruz işte bu yüzden :D :D :D Bana görede Opet'in benzini çok iyi ama az km götürüyor ben ne yapayım, olmadığı sürece shell'den vazgeçmem mesela ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
siz bu işi çözmüşsünüz Metin bey  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
milangaz 1,97 lira,
aygaz 2,16 lira.  Gel de milangaz alma...
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Bende milangaz daha iyi diye biliyorum :wacko: Ayrıca aygaz plus bir süre sonra yağlanmaya sebep oluyor gibilerinden bir mevzu vardı baya araştırmışlardı ama :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
Ben pek öyle bir yağlanma mevzusu olduğunu sanmıyorum. Sonradan düzeltildi diye duymuştum.
Opet' ten alıyorum. Bazen Shell alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
ilk yazımı okursanız yağlanma olayını açıklamıştım zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
ercan bilgilendirmen için teşekkürler,

ben 50 bin km r9 broadway ile ardından da 50 bin km toyota ile sürekli aygaz kullandım.
kiti takan yer ısrarla aygaz kullanma demesine rağmen kullandım. yağlanmadan başka zararı olur mu dedim.
yani filtre yağlanmasını kastettim. olmaz dediler. filtreni sık değiştirirsen olmaz dendi. ben de devam ettim aygazdan almaya.
ve aygaz fanitiği idim (eski mesajları karıştırırsanız görebilirsiniz).

fakat ne zaman ki aygaz euro plus a geçti, o andan itibaren sıkıntılar olmaya başladı. şöyleki ilk filtreyi değiştirdiğimde simsiyah çıktı (resimleri siteye koymuştum). sistem takıldığı günden beri aygaz kullandığıma göre bu pislik nereden geldi?
benim fikrime göre aygaz bu plus olayını bırakmaya başladı ya da bıraktı. ayrıca benim aracımda sibop erimesi oldu (70 bin kmsi LPG de toplamda 220 bin kmde iken). ve ben bunun sebebini aygaza yordum. içindeki temizleyici maddeler siboplarda aşındırma etkisi yaptığını düşünüyorum. ama ispatlayamadığım için sineye çektim. şuan başka bir marka gaz kullanıyorum.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
fakat ne zaman ki aygaz euro plus a geçti, o andan itibaren sıkıntılar olmaya başladı. şöyleki ilk filtreyi değiştirdiğimde simsiyah çıktı (resimleri siteye koymuştum). sistem takıldığı günden beri aygaz kullandığıma göre bu pislik nereden geldi?
benim fikrime göre aygaz bu plus olayını bırakmaya başladı ya da bıraktı. ayrıca benim aracımda sibop erimesi oldu (70 bin kmsi LPG de toplamda 220 bin kmde iken). ve ben bunun sebebini aygaza yordum. içindeki temizleyici maddeler siboplarda aşındırma etkisi yaptığını düşünüyorum. ama ispatlayamadığım için sineye çektim. şuan başka bir marka gaz kullanıyorum.

+1

Nasıl olsa kafamız estikçe filtre değiştireceksek, zaten siboplarada zara vereceksek :) en ucuz lpg'den devam edilebilir. Ben önce lpg taktırmam lazım tabi :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
emegine saglık kardesim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi

Soru 3) Geçenlerde aracıma lpg aldığımda herzaman 34-35lt gaz alırken 40lt gaz aldı. Bu neden kaynaklanıyor? aracımda 43lt tank var %20si boş kalmalı ve normalde 34-35lt gaz almalı. burada bir hile mi var? böyle birşey olduğunda nasıl bir yol izlemeliyim? Sebebi nedir?Bar basınç değeri yüksek mi oluyorda bu kadar lpg basabiliyorlar? Ayrıca fazladan aldığım(alınan gibi görülen) 6lt gaz ile fazla yol alamadım. Normalde 34lt ile 330km giderken 40lt basıldığında 370lerde bitti. kalan 40km yi 6lt gaz ile gitmedi sonuçta araç.

Yanıt:
Bar basıncı her istasyonda aynıdır standarttır. bu değerler ilgili gezici kontrol ekibi tarafından kontrol edilir. ayrıca bu değerleri pompacı isteğine göre değiştiremez. LPG alımında %20lik kısım boş kalmalıdır (şamandıra arızalı değilse) böyle bir problem oluşuyorsa lpg fişi ile bize müracaat ediniz gerekli işlemleri ve kontrolleri yaparız dediler. Fazla LT gaz basma gibi bir durum olamazmış yani.

Cevabı veren kişi çok bilgili değilmiş demekki, kendisine verilen bilgileri size aktarmış.

Neticede gfazı da basan, şu yada bu şekilde bir kompresör. Her kompresör belli bir basınç aralığında çalışır. Örneğin 9 bar da basıncı sabitler, yani daha yukarı çıkarmaz. Ancak basınç düştüğünde, farklı bir basınç değerinde devreye tekrar girere. Örneğin basınç 7 bar a düştüğünde devreye girer, tekrar 9 bar a getiri ve durur.

Yani depodaki basınç 7 ile 9 bar arasında değişir. (rakamlar örnektir)

Tek bir basınçtan değil, tek bir basınç aralığından söz edilebilir. Siz 9 a da, 7 ye de denk gelebilirsiniz. Bu durum max 35 lt alması gereken tankın 40 lt almasını açıklamaz belki ama, biraz farklı miktarlarda yakıt almanızı açıklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi

ilk yazımı okursanız yağlanma olayını açıklamıştım zaten

Akademik makaleni zaten daha önce okumuştum oradan algılayamadıpım için sordum ;)

Açıklamaktan kastınız bu ise

Yanıt:
Evet katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçiriliyormuş.

özür dilerim çıkaramamışım buradan ;)

Ayrıca Murat İskefiyeli abiye +81

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
teşekkür ederim ahmedim,
ben sadece yaşadıklarımı yazdım.
aygaz fanatiği iken, şuan muhalif oldum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Akademik makaleni zaten daha önce okumuştum oradan algılayamadıpım için sordum ;)

Açıklamaktan kastınız bu ise

özür dilerim çıkaramamışım buradan ;)

Ayrıca Murat İskefiyeli abiye +81

Seni kaale almıyorum. açıklamalar yetersiz ise araştırıp sorarsın yetkililerle muhattap olur benim bulduğum kaynaktamn daha sağlam kaynak bulur doğrusunu yazarsın. benim öğrenebildiğim bu kadar. bunu da bilmeyenlerle paylaşmaya çalışıyorum. "açıklamadan kastınız bu ise" ne demek? kesin ve net olarak biliyormuydun yetkiliden duydun mu katkı oranı düzenlendiğini? sadece bir efsaneydi ama ben yetkiliyle konuştum. doğrusunu öğrendim ve yazdım. sözlerinize dikkat edin yorum yazmak için yorum yazmayın mesaj sayısı yüksek olsun hit olayım ben yöneticiyim demeyin.

bana laf sokana kadar bişeyler araştırda kendinde yaz. son mesajlarına bile bakıldığında hiç bilgiye dayalı bir cevap ve konu açılması yok. anca boş yorum boş yorum...kusura bakmayın damarıma basarsanız böyle cevap alırsınız.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
teşekkür ederim ahmedim,
ben sadece yaşadıklarımı yazdım.
aygaz fanatiği iken, şuan muhalif oldum.

Abi belkide sen haklısın bu 10binde filtre değişince anlayacağız bakalım opetten başka kullanmıyorum. ona göre yeniden yorumlayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
ercan abi şu senin 10bini dört gözle bekliyoruz valla artık :D daha çok mu  :islik:
malatya