0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende devamlı hatta sürekli yol üstünde mecbur kalmazsam shell autogas alıyorum.bulamazsam opetten alıyorum.15 bin kmde bakımını yaptırırken filtre tertemizdi.Benzinler binilecegi kalmadı gerci böyle giderse tüplede gezmek zorlasaacak.Ama yapacak birşey yok.Durmak yok yola devam
fakat ne zaman ki aygaz euro plus a geçti, o andan itibaren sıkıntılar olmaya başladı. şöyleki ilk filtreyi değiştirdiğimde simsiyah çıktı (resimleri siteye koymuştum). sistem takıldığı günden beri aygaz kullandığıma göre bu pislik nereden geldi? benim fikrime göre aygaz bu plus olayını bırakmaya başladı ya da bıraktı. ayrıca benim aracımda sibop erimesi oldu (70 bin kmsi LPG de toplamda 220 bin kmde iken). ve ben bunun sebebini aygaza yordum. içindeki temizleyici maddeler siboplarda aşındırma etkisi yaptığını düşünüyorum. ama ispatlayamadığım için sineye çektim. şuan başka bir marka gaz kullanıyorum.
Soru 3) Geçenlerde aracıma lpg aldığımda herzaman 34-35lt gaz alırken 40lt gaz aldı. Bu neden kaynaklanıyor? aracımda 43lt tank var %20si boş kalmalı ve normalde 34-35lt gaz almalı. burada bir hile mi var? böyle birşey olduğunda nasıl bir yol izlemeliyim? Sebebi nedir?Bar basınç değeri yüksek mi oluyorda bu kadar lpg basabiliyorlar? Ayrıca fazladan aldığım(alınan gibi görülen) 6lt gaz ile fazla yol alamadım. Normalde 34lt ile 330km giderken 40lt basıldığında 370lerde bitti. kalan 40km yi 6lt gaz ile gitmedi sonuçta araç.Yanıt:Bar basıncı her istasyonda aynıdır standarttır. bu değerler ilgili gezici kontrol ekibi tarafından kontrol edilir. ayrıca bu değerleri pompacı isteğine göre değiştiremez. LPG alımında %20lik kısım boş kalmalıdır (şamandıra arızalı değilse) böyle bir problem oluşuyorsa lpg fişi ile bize müracaat ediniz gerekli işlemleri ve kontrolleri yaparız dediler. Fazla LT gaz basma gibi bir durum olamazmış yani.
ilk yazımı okursanız yağlanma olayını açıklamıştım zaten
Yanıt:Evet katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçiriliyormuş.
Akademik makaleni zaten daha önce okumuştum oradan algılayamadıpım için sordum Açıklamaktan kastınız bu iseözür dilerim çıkaramamışım buradan Ayrıca Murat İskefiyeli abiye +81
teşekkür ederim ahmedim,ben sadece yaşadıklarımı yazdım.aygaz fanatiği iken, şuan muhalif oldum.