Gönderen Konu: Şikayet var dan bir alıntı.  (Okunma sayısı 5266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Şikayet var dan bir alıntı.
« : Mayıs 08, 2006, 16:10:26 »
Enteresan bir şikayet. Hele bazı noktaları okuduğumda kişinin resmen çamur attığını düşünüyorum. Sizinle de paylaşayım dedim.

Yeni TOYOTA Corolla’nın Sorunları gk34  [10 Nisan 2005, 12:54]
Ben 2005 model Corolla 1.6 Terra sahibiyim. Otomobilimde beni tedirgin eden bazı sorunlar mevcut. ABS fren sistemi olmasına rağmen fren performansı oldukça yetersiz. Ayrıca duruşlarda bazen ABS sisteminin hiç gereği yokken devreye girdiğini de hissediyorum. Otomobilim yan rüzgarlardan aşırı derecede etkilenmektedir. Bazen uzun yolda size kontrolünüzü kaybedecek seviyede bu sorunu yaşıyorsunuz. Yüksek hızlara çıktığınızda ise tamamen kaderinizle başbaşasınız. Ayrıca A kolonlarının dizaynı da hatalıdır. Kavşaklarda sağ ve soldan gelen araçları perdelemektedir. Aracın burnunu da göremiyorsunuz.

Bununla beraber emniyet kemerinin bağlandığı yerden gıcırtı şeklinde rahatsız edici bir ses gelmektedir. Ön konsolda radyo-kasetçaların üstünü perdeleyen hafif kavisli çıkıntılı kısım güneşten yumuşayarak cızırtı şeklinde ses gelmesine neden olmaktadır. İç tavan döşemesinin beyaz olan renk seçimi de hatalıdır. Yaklaşık 5 aylık olan otomobilimde rengi tozdan yavaş yavaş griye dönmeye başladı bile.

Daha önce 99 model, ondan önce de 95 model Corolla kullandım. Bu modellerde araç rolantideyken çalıştığını bile anlamazdınız. Ama şimdikinde motor sesi gelmekte. (Motor sesi de farklı bilmeseniz Dizel mi diye sorarsınız.) Kaput içine yerleştirilen ses yalıtım plakası sıcaklıktan formunu kaybetmiş ve sarkmaya başlamıştır. Daha yakıt göstergesi hemen hemen çeyreği gösterdiğinde depo uyarı ışığı yanmaya başlamakta. Depo göstergesindeki skalanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Sanki 1/4 depoya göre tanzim edilememiş.

Yol bilgisayarının ne kadar doğru bilgi verebildiğini tartışmaya bile lüzum görmüyorum. Otomatik camları açıp kaparken öyle ses çıkarıyor ki, sanki işkence ediyorsunuz da inliyor. Camın formuyla kapı çerçevesinin formu uyumsuz. Ön koltukların bitimindeki tümsekler sizin pedallara rahat basmanızı önlüyor. Otomatik silecek üzerindeki kademelerin ise ne işe yaradığını henüz anlayamadım. Aslında sadece işlevsel olarak iki hız kademesi var diğerleri ise sadece süs gibi geldi bana. Bir de bu konu için servise gitmedim ama belirtmeden de geçemeyeceğim; çok yüksek hızlarda (180 km/h) rüzgar debisinden olsa gerek aracın ön tarafından korkutucu derecede yüksek bir uğultu geliyor.

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 08, 2006, 16:10:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2006, 19:32:02 »
Alıntı yapılan: Murat Atagenç
Bi kere çamur attığının açığını vermiş 2005 Terra diyor hemde kaset çalardan bahsediyor.
[/quote]

Güzel yakalamışsın
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2006, 20:35:17 »
rüzgar muhabbeti de abartılmış.ben arabamı ilk aldığım gün (tek elle )190 bastım bişey olmadı.tabiki rüzgar sesi olacak ama abartılmamalı.hb 1.6
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2006, 20:40:25 »
Eskiden de corolla ile carina kullandım diyor. Onların yola tutunmaları ile şimdiki corollanın arasında dağlar var nerdeyse ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2006, 00:05:20 »
ayrıca şöyle demiş (Kaput içine yerleştirilen ses yalıtım plakası sıcaklıktan formunu kaybetmiş ve sarkmaya başlamıştır.) kaputun altında ki bahsettiği madde tamamen izocamdan yapılmıştır ve bunun yapılış biçimi cam kırıntılarından imal edildiği için esneme ve sakma yapmaz ayrıca izocam çok çok yüksek sıcaklıklara dayamnır ve yinede esneme yapmaz...

ABS fren sistemi olmasına rağmen fren performansı oldukça yetersiz hiç mi? utanmadın bunu yazarken be adam sınıfının en iyi fren performansı ve en kısa duruş mesafesine sahip aracına nasıl böyle bişey yazıyorsun...

kıskananlar çatlasın ne diyelim toyotacı kardeşlerim...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2006, 09:59:53 »
Fren ve emniyet kemeri konusundaki şikayetlerini pek haksız bulamıyorum, bizimkinde de var aynı sorunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2006, 12:03:29 »
Fren konusunda ben lastiklerden şüpheliyim. Çok çabuk kayma yapabildikleri için abs mecburen devreye giriyor. Emniyet kemeri konusunda da birşey diyemeyeceğim çünkü benim hiç bir problemim yok.

Cam açıp kapanırken nasıl bir işkence gerçekleşiyor ben anlamış değilim. Ayrıca "Cam formu ile kapı çerçevesinin formu uyumsuz" demiş. Ne alaka?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2006, 13:43:14 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Fren ve emniyet kemeri konusundaki şikayetlerini pek haksız bulamıyorum, bizimkinde de var aynı sorunlar.
[/quote]
+1
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2006, 19:04:20 »
bu eleştiriyi yapan heralde pejo veya citröenin satış müdürü felandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2006, 21:28:30 »
ya bu iç tavan döşemesinden bahsediyo.şimdiki bütün arçlarda beyaz var.benim patronda 407 var onunkide beyaz.kardeşim tozlu yolda açma camı ozaman klimayı boşunamı koymuşlar.yok yok zoruna gitmiş vatandaşın.
98 euro civic 1,4is

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2006, 23:30:28 »
murat iyi yakalamışın hocam gerçekten
resmen çamur atıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2006, 09:46:17 »
Dün gece baya bir dikkat ettim, yan rüzgarlardan etkileniyor fazlasıyla, 120 km hızla giderken bile kafa şişiren bir uğultu var, frenler; lastikler Continental ile değiştirildiği halde berbat.

Bu şikayet üzerine biraz dikkatli gözlemledim arabayı, bazı konularda ben hak veriyorum yazana. 95 corollada arabanın çalıştığını duymaydınız yazmış, gerçekten öyleydi bizimkide, bu arabaya göre (2003 terra)  çok daha başarılıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2006, 09:50:50 »
Ben motor gürültüsü konusunda şunu farkettim. Bazı benzinliklerden yakıt aldıktan sonra araba sadece bağırıyo, geçenlerde Shell den almıştım, aynı koşullar, aynı hız, aynı devir ve motor çok daha sessizdi.

Ama eski Corolla daha sessizdi ona itirazım yok. Benim 2000 model nerdeyse ses çıkartmıyordu. Belki bunda sportiflik olsun diye motor sesini fazla kısmamışlardır

Fakat Murat hocam bu fren konusunda ben katılamıyorum sana. Bilemiyorum belki daha iyilerini görmedim diye olabilir ama ben frenlerini başarılı buluyorum benim arabanın. Lastikler de daha iyi olsa iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2006, 09:55:19 »
ABS anlamsız devreye giriyor, 130 km. hızla sert fren yapmak zorunda kaldım dün gece otobanda sol şeride önüme 60 km hızla atlayan bir öküz yüzünden, araba kendinden geçti, gerçekten can sıkıcıydı. Zaten normal gelmiyor bana bu fren olayı, lastiklerden yada rot ayarından veya süspansiyondan değil, başka bir problem olmalı, sanırım üretim hatası var bazı modellerde, çünkü sadece benim böyle bir şikayetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2006, 10:58:08 »
160-180  le giderken en ufak bir rüzgar yeme,rahatsızlık hissi verme olmadı.Yüksek hızda kazık fren yaptığımdada sağa sola yalpa,güvensizlik hisside yaşamadım kesinlikle.Bence sizin arabada birşey olabilir.Arabam bana güven veriyor.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2006, 11:27:20 »
Mesajımda eksik yazmışım, eski Corolla ses çıkartmıyordu derken aslında rölantiyi kastetmiştim. Yolda iken ise hele 3000 devri geçince anırıyordu resmen. Şimdiki o koşullarda çok daha sessiz, ama rolantide haklısınız, gürültülü biraz. Ama benim hoşuma gidiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2006, 13:53:29 »
Arkadaşlar bendeki 2006 toyota D4D 1250 kg ağırlı var ki bu araç klasmanındaki en ağır araçlarından biri ve yol tutuşu gerçekten çok iyi , fren performansında benim gördüğüm sıkıntı yağışlı zeminde o da lastikten kaynaklanıyor. çünkü frene basmadan motor freni yaptığımda bile araba kendine gelmedi, %100 lastiklerden kaynaklanan bir hata , Motor sesine gelince dizel ollmasına karşın türünün en sessiz arabası bazı benzinliklerde kurşunsuz koymaya kalktılar, Ben aracımı seviyorum severek biniyorum anlaşılan arakadaş arabasından memnun değil ve bu araba onu asla memnun etmez gitsin başka marka veyahut model araba alsın çünkü bu araçla asla barışamaz
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2006, 18:09:32 »
Ön koltukların bitimindeki tümsekler sizin pedallara rahat basmanızı önlüyor[/quote]

bu ne ya  

bunu yazan kişinin boyu ne kadar ki o tümsekler pedala basmasını engelliyor  
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2006, 09:34:30 »
bence bu adama çin malı corolla replikası araba kakalamışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2006, 18:03:52 »
Bunu okuyan adam 1960 model Trabant'tan falan bahsediyor sanır, araba dökülüyor sanki. Çoğu külliyen yalan