0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Enteresan bir şikayet. Hele bazı noktaları okuduğumda kişinin resmen çamur attığını düşünüyorum. Sizinle de paylaşayım dedim. Yeni TOYOTA Corolla’nın Sorunları gk34 [10 Nisan 2005, 12:54] Ben 2005 model Corolla 1.6 Terra sahibiyim. Otomobilimde beni tedirgin eden bazı sorunlar mevcut. ABS fren sistemi olmasına rağmen fren performansı oldukça yetersiz. Ayrıca duruşlarda bazen ABS sisteminin hiç gereği yokken devreye girdiğini de hissediyorum. Otomobilim yan rüzgarlardan aşırı derecede etkilenmektedir. Bazen uzun yolda size kontrolünüzü kaybedecek seviyede bu sorunu yaşıyorsunuz. Yüksek hızlara çıktığınızda ise tamamen kaderinizle başbaşasınız. Ayrıca A kolonlarının dizaynı da hatalıdır. Kavşaklarda sağ ve soldan gelen araçları perdelemektedir. Aracın burnunu da göremiyorsunuz. Bununla beraber emniyet kemerinin bağlandığı yerden gıcırtı şeklinde rahatsız edici bir ses gelmektedir. Ön konsolda radyo-kasetçaların üstünü perdeleyen hafif kavisli çıkıntılı kısım güneşten yumuşayarak cızırtı şeklinde ses gelmesine neden olmaktadır. İç tavan döşemesinin beyaz olan renk seçimi de hatalıdır. Yaklaşık 5 aylık olan otomobilimde rengi tozdan yavaş yavaş griye dönmeye başladı bile. Daha önce 99 model, ondan önce de 95 model Corolla kullandım. Bu modellerde araç rolantideyken çalıştığını bile anlamazdınız. Ama şimdikinde motor sesi gelmekte. (Motor sesi de farklı bilmeseniz Dizel mi diye sorarsınız.) Kaput içine yerleştirilen ses yalıtım plakası sıcaklıktan formunu kaybetmiş ve sarkmaya başlamıştır. Daha yakıt göstergesi hemen hemen çeyreği gösterdiğinde depo uyarı ışığı yanmaya başlamakta. Depo göstergesindeki skalanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Sanki 1/4 depoya göre tanzim edilememiş. Yol bilgisayarının ne kadar doğru bilgi verebildiğini tartışmaya bile lüzum görmüyorum. Otomatik camları açıp kaparken öyle ses çıkarıyor ki, sanki işkence ediyorsunuz da inliyor. Camın formuyla kapı çerçevesinin formu uyumsuz. Ön koltukların bitimindeki tümsekler sizin pedallara rahat basmanızı önlüyor. Otomatik silecek üzerindeki kademelerin ise ne işe yaradığını henüz anlayamadım. Aslında sadece işlevsel olarak iki hız kademesi var diğerleri ise sadece süs gibi geldi bana. Bir de bu konu için servise gitmedim ama belirtmeden de geçemeyeceğim; çok yüksek hızlarda (180 km/h) rüzgar debisinden olsa gerek aracın ön tarafından korkutucu derecede yüksek bir uğultu geliyor.[/quote]bu abinin ki çin malı toyota galiba
Bende bazı yönlerden şikayetçiyim ama benim araba ikinci el 2003 corolla terra benimkinde kasetçaların üstündeki o kavisli yerde açıklık oluşmuş biraz..arabam daha 53.000 de ve tanıdıktan aldık..Ayrıca sol cam yukarı kalkarken biraz ses yapıyor.. Motor kaputundaki o ses yalıtımı denen parçada çok hafif esneme var ama sadece en yukarı ortada..emniyet kemerinin takıldığı yerden zararsız ama sinir bozucu bir cızırtı geliobirde direksiyondaki ses kumandalarında var cızırtı..Gaza basınca aslan gibi kükremesi hoş rölantide sessiz çalıştığı duyulmuyor ama gazlayınca ses var belki eksoz sistemimdendir, belkide ikinci el olduğundan, ama bunlara rağmen arabamı seviyorum belkide bunlar arabamın önceki servis istasyonundandır, bakacaz 60.000 den sonra ne olacak..Çünkü 60.000 bakımını başka yerde yaptırmayı düşünüyorum ve bu aksaklıkları servise söylicem.. Bunlar gerçekler, eleştri değil yardımlarınızı bekliyorum..[/quote]nasıl düzelteceğimi bilemedim yukarıda yazdığım cümlede eksik kelime vardı..Gaza basınca aslan gibi kükremesi hoş, rölantide gerçekten sessiz, çalıştığı duyulmuyor ama gazlayınca ses var belki eksoz sistemimdendir