Gönderen Konu: Şikayet var dan bir alıntı.  (Okunma sayısı 5267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Şikayet var dan bir alıntı.
« Yanıtla #40 : Eylül 16, 2007, 20:31:53 »
valla bendende tebrikler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 16, 2007, 20:31:53 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Eylül 18, 2007, 09:37:59 »
Murat arkadaşımıza katılıyorum. Bazı şikayetleri birebir benim aracımda da var. Örneğin arka camların birini açsanız 60 km ve üstüne çıktığınızda öyle bir uğultu oluyorki beyniniz patlıcak gibi hissediyosunuz. Ve sürekli değil lub lub lub böyle kesik kesik. O yüzden hiç arka cam açtırmıyorum.

Rüzgardan etkilenme olayı konusunda ben şunu belirteceğim. Uzun bir araç geçerken tır veya otobüs yada onlar sizi geçerken aradaki hava sülkülasyonundan araç şiddetli etkileniyor. Beşik gibi sağa sola öyle sallanıyoki direksiyonu sım sıkı tutmak zorunda kalıyorum.  

Emniyet kemeri gıcırtısı bendede var. Takılı iken yapıyor bu sesi. Gıcırt gıcırt araç kasistlerde sallandıkça yapıyor. Özellikle sürücü kemeri.

Aracın en kötü yanlarından biride önden çekişli olmasına rağmen arka koltuklar arasındaki arkadan itişli o bizim eski doğan lar gibi kabartı olması ve bayağı yüksek olması tek taraflı yolcu inişlerinde ve 3 kişi oturma durumunda çok büyük bi engel. Ama neyseki yeni kasadan bunu kaldırmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #42 : Eylül 18, 2007, 10:45:16 »
Arkadaşlar emniyet kemerinin takıldığı yerden gelen gıcırt sesi gresleme ile geçiyor. benim aracımda da böle bir sorun vardı servise gittiğimde bunu çözdüler  ve yaklaşık 1 yıldır o ses gelmiyor.

şikayetlerini belirten arkadaşın hakılı olduğu noktalar var. aracımı 2006 mayıs ayında sıfır aldım.
yüksek hızlarda çıkan ses konusu haklıdır. ben başka araçlarlada 180 - 190 km hızlara ulaştım ama kendi aracımda 180 den sonra rüzgarlı bir yolda ön sağ tarafımdan gelen sesi hiç duymadım. sanki birşeyler kopup gelecek gibi bir ses geliyordur ve bu camlar filan kapalıykan bariz duyuluyordu.

bunu servise ilettiğimde o hızlara denizlide çıkamayız zaten o kadar sürat yapmak hiçte iyi değil dediler. konu kapandı (şu anda zaten araçlar 150 km hızın üstüne çıkmaya korkuyorum çünkü yol tutuşuna hiç güvenmez oldum)

sonra A kolonları gerçekten virajlı yollarda görüşü çok engelliyor. ve kullanımda sıkıntı veriyor.

İsmail beyinde söylediği gibi araçta arka camları açtığınızda inanılmaz bir uğultu oluşuyor.

aracın frenlerini bende çok beğenmiyorum. frene basıyorsunuz birazdaha basıyorsunuz anca tutmaya başlıyor. hiç daha olduğu yerde çakılıp kaldığını görmedim aracın. megane II leri kullandım frene dokunduğunuz anda araba yerinde çakılıp kalıyor.

(Ön konsolda radyo-kasetçaların üstünü perdeleyen hafif kavisli çıkıntılı kısım güneşten yumuşayarak cızırtı şeklinde ses gelmesine neden olmaktadır. )   bu sesi gidermek için gögüslüğümü söküp altına köpük beslemesi yaptılar. ses azaldı ama yinede yapıyor.

(Otomatik camları açıp kaparken öyle ses çıkarıyor ki, sanki işkence ediyorsunuz da inliyor.   ) ayrıca camlar 3-4 cm açık olduğunda ön camlarda hafif bozuk yolda ses yapıyor. sorduğumda neymiş motorun rahat çalışabilmesi için camların gevşek olması lazımmış. başka arabalarda görmedim bunu.

Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : Eylül 19, 2007, 08:49:41 »
ALINTI
ayrıca camlar 3-4 cm açık olduğunda ön camlarda hafif bozuk yolda ses yapıyor. sorduğumda neymiş motorun rahat çalışabilmesi için camların gevşek olması lazımmış. başka arabalarda görmedim bunu.[/quote]

Katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Eylül 19, 2007, 12:00:25 »
ALINTI
Aracın burnunu da göremiyorsunuz. [/quote]
özellikle buna değinmek istiyorum ben nerdeyse bütün yeni mdel arabalarda zaten burnu göremiyorsunuz ben1.95 boyundayım düşünün yani ben bile göremiyorum bide baya abartmış gerçeketn çin malı toyota sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 19, 2007, 17:56:09 »
bırak allahaskına o altındaki makinayı kullanamıyodurda ondan camur atıyodur bid e 3. sınıf arabadır onlar pejo olsun citroen olsun bosver abicim biz japonumuzdan memlunuz dem
i arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Eylül 20, 2007, 16:12:30 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Enteresan bir şikayet. Hele bazı noktaları okuduğumda kişinin resmen çamur attığını düşünüyorum. Sizinle de paylaşayım dedim.

Yeni TOYOTA Corolla’nın Sorunları gk34  [10 Nisan 2005, 12:54]
Ben 2005 model Corolla 1.6 Terra sahibiyim. Otomobilimde beni tedirgin eden bazı sorunlar mevcut. ABS fren sistemi olmasına rağmen fren performansı oldukça yetersiz. Ayrıca duruşlarda bazen ABS sisteminin hiç gereği yokken devreye girdiğini de hissediyorum. Otomobilim yan rüzgarlardan aşırı derecede etkilenmektedir. Bazen uzun yolda size kontrolünüzü kaybedecek seviyede bu sorunu yaşıyorsunuz. Yüksek hızlara çıktığınızda ise tamamen kaderinizle başbaşasınız. Ayrıca A kolonlarının dizaynı da hatalıdır. Kavşaklarda sağ ve soldan gelen araçları perdelemektedir. Aracın burnunu da göremiyorsunuz.

Bununla beraber emniyet kemerinin bağlandığı yerden gıcırtı şeklinde rahatsız edici bir ses gelmektedir. Ön konsolda radyo-kasetçaların üstünü perdeleyen hafif kavisli çıkıntılı kısım güneşten yumuşayarak cızırtı şeklinde ses gelmesine neden olmaktadır. İç tavan döşemesinin beyaz olan renk seçimi de hatalıdır. Yaklaşık 5 aylık olan otomobilimde rengi tozdan yavaş yavaş griye dönmeye başladı bile.

Daha önce 99 model, ondan önce de 95 model Corolla kullandım. Bu modellerde araç rolantideyken çalıştığını bile anlamazdınız. Ama şimdikinde motor sesi gelmekte. (Motor sesi de farklı bilmeseniz Dizel mi diye sorarsınız.) Kaput içine yerleştirilen ses yalıtım plakası sıcaklıktan formunu kaybetmiş ve sarkmaya başlamıştır. Daha yakıt göstergesi hemen hemen çeyreği gösterdiğinde depo uyarı ışığı yanmaya başlamakta. Depo göstergesindeki skalanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Sanki 1/4 depoya göre tanzim edilememiş.

Yol bilgisayarının ne kadar doğru bilgi verebildiğini tartışmaya bile lüzum görmüyorum. Otomatik camları açıp kaparken öyle ses çıkarıyor ki, sanki işkence ediyorsunuz da inliyor. Camın formuyla kapı çerçevesinin formu uyumsuz. Ön koltukların bitimindeki tümsekler sizin pedallara rahat basmanızı önlüyor. Otomatik silecek üzerindeki kademelerin ise ne işe yaradığını henüz anlayamadım. Aslında sadece işlevsel olarak iki hız kademesi var diğerleri ise sadece süs gibi geldi bana. Bir de bu konu için servise gitmedim ama belirtmeden de geçemeyeceğim; çok yüksek hızlarda (180 km/h) rüzgar debisinden olsa gerek aracın ön tarafından korkutucu derecede yüksek bir uğultu geliyor.
[/quote]

bu abinin ki çin malı toyota galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 22, 2007, 13:56:56 »
Bende bazı yönlerden şikayetçiyim ama benim araba ikinci el 2003 corolla terra benimkinde kasetçaların üstündeki o kavisli yerde açıklık oluşmuş biraz..arabam daha 53.000 de ve tanıdıktan aldık..Ayrıca sol cam yukarı kalkarken biraz ses yapıyor.. Motor kaputundaki o ses yalıtımı denen parçada çok hafif esneme var ama sadece en yukarı ortada..emniyet kemerinin takıldığı yerden zararsız ama sinir bozucu bir cızırtı gelio
birde direksiyondaki ses kumandalarında var cızırtı..Gaza basınca aslan gibi kükremesi hoş rölantide sessiz çalıştığı duyulmuyor ama gazlayınca ses var belki eksoz sistemimdendir, belkide ikinci el olduğundan, ama bunlara rağmen arabamı seviyorum belkide bunlar arabamın önceki servis istasyonundandır, bakacaz 60.000 den sonra ne olacak..Çünkü 60.000 bakımını başka yerde yaptırmayı düşünüyorum ve bu aksaklıkları servise söylicem.. Bunlar gerçekler, eleştri değil yardımlarınızı bekliyorum..

Alıntı yapılan: Muhittin KÜÇÜKÇAKIR
Bende bazı yönlerden şikayetçiyim ama benim araba ikinci el 2003 corolla terra benimkinde kasetçaların üstündeki o kavisli yerde açıklık oluşmuş biraz..arabam daha 53.000 de ve tanıdıktan aldık..Ayrıca sol cam yukarı kalkarken biraz ses yapıyor.. Motor kaputundaki o ses yalıtımı denen parçada çok hafif esneme var ama sadece en yukarı ortada..emniyet kemerinin takıldığı yerden zararsız ama sinir bozucu bir cızırtı gelio
birde direksiyondaki ses kumandalarında var cızırtı..Gaza basınca aslan gibi kükremesi hoş rölantide sessiz çalıştığı duyulmuyor ama gazlayınca ses var belki eksoz sistemimdendir, belkide ikinci el olduğundan, ama bunlara rağmen arabamı seviyorum belkide bunlar arabamın önceki servis istasyonundandır, bakacaz 60.000 den sonra ne olacak..Çünkü 60.000 bakımını başka yerde yaptırmayı düşünüyorum ve bu aksaklıkları servise söylicem.. Bunlar gerçekler, eleştri değil yardımlarınızı bekliyorum..
[/quote]

nasıl düzelteceğimi bilemedim yukarıda yazdığım cümlede eksik kelime vardı..

Gaza basınca aslan gibi kükremesi hoş, rölantide gerçekten sessiz, çalıştığı duyulmuyor ama gazlayınca ses var belki eksoz sistemimdendir
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 08, 2007, 20:56:58 »
vurun kahpeye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Şikayet var dan bir alıntı.
« Yanıtla #49 : Aralık 01, 2011, 01:05:31 »
arkadaşlar benimde mart 2011 de aldığım 2011 corolla elegant a/t aracım vardı kemerlerimizin takılı olmasına rağmen 20 gün önce önümüze ankara-eskişehir yolundabir minibüs çıktı ve vurduk vurduktan sonra araba sağa kıç attı ve takla atmaya başladık 50m boyunca takla atıp tekerler üzerine durduk ve açılan hava yastıkları sadece öndekiler!!! arac pert burun kısmı yok hemen hemen her yerden darbe aldı ama 9 hava yastığından 6sı açılmadı!!!! böyle bir kazada açılmayacaksa ne zaman açılacak bilmiyorum çok şükür biz sağlamçıktık içinden çelik kafesi çok sağlammış kabul ama hava yastıkları konusunda bence bir sıkıntısı var toyotanın!!! ve ayrıca belirteyim aracı satarken sizle acayip ilgiliymiş gibi görünen müşterihizmetleri kazadan sonra sizle zarzor muhattap oluyor ve hava yastıklarının illaki açılacak diye bir şartı olmadığını söylüyorlar!!! bu kadar pişkinlik yani!!!!
ben şimdi araştırmalarım sonucu en son euro ncap çarpışma teslerine giren ve sınıfnın en iyi puanlarını alan FORD C-MAX aldım!!! allah kimsenin başına vermesin ama toyota artık gözümden düştü bişeyler yapmaları için heralde insanların ölmelerini bekliyorlar yoksa yaptıkları ve yapacakları hiçbir şey yok!!! saçma sapan bir firmaymış meğer....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 01, 2011, 01:53:19 »
bir öndeki mesajın tarihi  Ekim 08, 2007, 20:56:58 » :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 01, 2011, 02:07:58 »
artık bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor.. mesela benim carinam bazı arkadaşlar oluyor.. saolsunlar aracı bilmediklerinden. yaramaz alınmaz elinde kalır. son sahibi olursun. sıkıldım böyle yada buna benzer yazı yazanları okumaktan.

gecen bir konuda. başka bir forumda. adam carina alınırmı yazmış. carinayı alamayınca. carina alınmadı vazgeçildi yazmış hatta google yazarsanız carina alınırmı diye ilk cıkan konu. adam nerdeyse insanların magduriyetini. fırsat cevirmeye çalışmış neticede carina almamış gitmiş laguna almış.(( sonrada işte dürüst olmayan satıcılar. sayesınde almadım demiş. 8500 tl satarsa alırım demiş.. 8500 tl carinamı var yahu .. yazdım carinası olanlar google carina alınırmı yazarlarsa konuyu gorurler

işin özü bu net ortamında fanatiklik felaket derecede. az delikanlı olun. zaten sahip oldugun aracın 3 aşagı 6 yukarı. fiyatıda belli piyasasıda performansıda.
çok uzattım kendi aracını met edip hiç bilmedigi kullanmadıgı aracı yerden yere vuran insanlardan nefret ediyorum... yok neymiş çok yakarmış son sahibi olursunmuş. onu alma bunu al. yok bende bu var kesınlıkle al. vs vs sevmıyorum boyle konuları.