-
#20 Yanıtla
Gönderen
Ogan Toplu
27 May, 2006 01:01
-
valla benım emme manıfoldu hava kacırıyor o bakımdan ıster rolantı ıster vıteste aslanlar gıbı motor sesı alıyorum ))) nurolsun emme manıfoldu bıdahakı aracı sıfırda alsam gıdıp delıcem anasını saıtyım )))
-
-
a sütununun görüşü perdelediği doğru, yol tutuşu daha iyi olabilirdi ancak gerisi hikaye adam renk olsun diye yazmış, gürültü dediği 120 den sonra başlıyor ki bu da bence normal, şikayet var com dan ilginç bir şikayet aktarıyorum, adam avensisle kaza yapmış, burnu bile kanamamış, servis neden geçmiş olsun demedi diye şikayet ediyor, çok ilginç buldum
-
-
Motor sesimi. Hocam geçin ya. Çalıştığını anlamak için özellikle motoru dinlemem gerekti. Polo'dan sonra ben bu araba çalışırken bile uyurum valla.
-
-
Söz konusu şikayet bu=
TOYOTA’da Açılmayan Hava Yastıkları eerdem [12 Temmuz 2005, 11:15]
14.06.2005 tarihinde Bursa-Karacabey yolu üzerinde 2005 model Avensis marka arabayla trafik kazası geçirdim. Arabayı mıcıra kaptırdıktan sonra kamyona çarptım ve 4 takla attım.
Aracım pert oldu fakat anlamadığım nokta bu kadar güvenilir bir arabada hele ki 9 tane hava yastığı olan bu araçta bu hava yastıklarının hiç birinin açılmaması.
Allah’a şükür ki arabada bulunan 6 kişi, bu kazayı ufak yaralarla atlattık. Servisteki ustaların hava yastığının açılmadığı konusundaki anlattıkları beni pek tatmin etmedi. Yetkililere sesleniyorum, Toyota’dan her hafta yapılan hizmetlerden ve servisten memnun musunuz diye arayıp soranlar şimdi nerede, niye bir geçmiş olsun deyip de bu hava yastıkları konusunda beni bilgilendirmiyorlar.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; bu kazayı başka bir arabayla yapsaydım belki şimdi burada olmayacaktım. Her ne kadar da olsa hava yastıkları açılmasa da, Toyota ya böyle sağlam bir araba ürettiği içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım, yetkililere sesleniyorum bu uyarıyı dikkate alın ve gereğini yapılmasını rica ederim.
-
-
Anlaşılan avensis takla atarken kaza yaptığını hissetmemiş arkadaş...
Öte yandan ben takla atan çoğu araçta hava yastıklarının açılmadığı efsanesine kulak aşinasıyım. Yani direk bir darbe almadığından mıdır nedir, varmış böyle vakalar. Volvo hakkında da benzer bir şeyler vardı.
Bunu mythbuster'lara göndermek lazım.
-
-
-
-
Hava yastıklarını açmaya gerek kalmadı demekki...Öldürmeyeceğini anlamıştır o
-
-
Otomobilim yan rüzgarlardan aşırı derecede etkilenmektedir. Bazen uzun yolda size kontrolünüzü kaybedecek seviyede bu sorunu yaşıyorsunuz.
emniyet kemerinin bağlandığı yerden gıcırtı şeklinde rahatsız edici bir ses
Bu iki durumdan ben de rahatsızım ama arkadaş fazlacana abartmış....
-
-
vallahi bende dönüp dolaşıp toyotaya takılanlardanım ama bazı gerçekleri kabul etmek lazım mesela ses olayı gerçekten kötü, yine bir japon olan carismada hiç yoktu, yol tutuşu iyi değil, mesela vectra çok daha iyi yol tutuyor, frenler bence hatalı dozajlanmış, durmasına duruyor ama güven vermiyor...her şeye rağmen yinede toyota
-
-
havayastıkları
yan havayastıklarıda perde de dahil
taklada açılmaz açsın baksın kitapçığı
sensör ler darbe algılar aracınyatma açısnı değil mesela direğe vursa ve yan ve perde havayastıkları açılmasın o arabanın sağlam kalan yerlerinide ben parçalarım bu kadar da büyük konuşurum çekinmem çünkü toyota ayrı kalitedir kullanan bilir
ayrıca yan ve perde havayastığı sensörü marşpiyelde bulnur ve takla sırasında pek darbe almaz oralar
ayrıca hemn çoğu arabada önden çarpmadada tüm havayastıkları açılırken toyotada sadece önle açılıyor bunun sebebide savrulup bi yere yandan vurulursa yan havayastıkları ve perde havayastıklarının devreye girecek olması
gürültü meselesine gelince bence gayet sessiz hele ki ae 101 den
fakat rüzgar sesi sıkıntısı arka camlarda bizdede oluyodu(hatta 80 den sonra uğultu başlıyodu)şikayeti ilettik garanti kapsamında değişti
sğolsun aradılar sorun devam ediyormu die 1 hafta felan sonra sağolun bitti ama yine başladı yine garanti kapsamında değişti yaklaşık7 ayır sorun yok
-
-
2007 nin ocak ayında tamamdır, 2008 i bekleyeceğininereden çıkarıyorsunuz
-
-
[/quote]
yapma abi ya ocağa ne yetiştirliyor
yeterince iyi olan bi arabayı daha iyi bi hale getirmek kolay bi iş değil ki
-
-
bi zahmet 180 le giderken rüzgar sesi olsun
kocaman bi kütleye 180 km hızla rüzgar çarpıyor
-
-
Arkadaşlar bu ocakta çıkacak olayını bizzat buradaki yetkili söyledi, bu model öyle 6 ay falan değil yıllardır üzerinde çalışılıyor ve çok sıkı korunuyor, malum teknoloji hırsızları..civic te öyle yapmadımı? çok şey söylendi ama araba çıkmak üzereyken deşifre edildi firmalar her şeyi bilinçli programlıyorlar. O spy resimler falan hikaye, özellikle sızdırıp merak uyandırmak için yapıyorlar, corolla o şaşı kurbağa ile çok kan kaybetti bir daha aynı hataya düşmeyecektir, civicten çok daha çarpıcı bir model çıkacağından eminim... 180 km ile rüzgar"sesine gelince: tabiki tam bir sessizlik sağlanamaz ama daha sessiz olmalı, örnekleri var,bu kadar sorunsuz bir arabada rüzgar sesi lastik sesi gibi olunmsuzluklar olmamalı......ocakta yine görüşeceğiz
-
-
aracı pahalı yapan etmenlerden biride izolasyondur,
kolay kolay uygun fiyata çıkmaz bu iş ;
Corolladan Mercedes/Audi sessizligi beklemek anlamsız çünkü araç bu sınıfta diil ,
Toyota da Camry diye bi model vardır , arkadaşa umdugu sessizligi verebilecek kapasitededir ancak fiyat ve benzin anlamında aynı keyfi veremeyebilir.
Her istenen şeyin bir bedeli vardır ;
Evet Corolla izolasyon olarak ALman arabalarındaki seviyede degildir ama fiyat ve bakım masrafları da o seviyede degildir.
Bir arac tasarlanırken o araçtan beklenenler ortaya konur , alım yapacak kitle kimdir , ne ister, ne kadar para odeyebilir, kullanım şartları nedir vb.
Bunun sonucunda da o aracın dizaynı ve parcalarına karar verilir.
Toyota dunyanın en buyuk ureticilerinden biridir, Corollada en cok satan arabası; Bu aracı Camry sessizliginde uretmek tabi mumkundur ancak alıcı kitlesi beklentisi bu seviyede olmadıgından bunlara gerek yoktur.
Bir C4 e yada bir 307 ye binin bakalım 2-3 ay sona nasıl sesler duyacaksınız ,
Ha Jettada mesela daha başarılı izolasyon vardır ama odeyeceginiz para kesinlikle %15 daha yuksektir. + gatanti şartları sona erdiginde ( 2 yıl sonra) olusacak VW memnuniyetsizligini saymıyorum bile. O parça fiyatlarının yanına zor yaklaşılır .
Izolasyonla ilgili takıntısı bulunan adam Corolla almamalı yada aldıktan sona parasına kıyacak Amerikadaki arkadaşından Dynamat vb ile izolasyon malzemesi alarak izolasyon uygulamalıdır.
Emniyet kemeri gıcırtısı ise serviste garanti dahilinde çözülen bi durum ; Aynı durum VW de olsa ne garanti ne baska bişiy geçerli olurdu .
Eskiden POLO TDI vardı bende 2002 Trendline, Dizel oldugunu sadece araç dururken anlıyabilirdiniz ; Masraflar diz boyu olunca sattım ; ( yaklaşan 90.000 km bakımı 2.000 YTL nin ustunde olucaktı )
Örnek mi : 2002 yılında yağ fiyatı 4 litre icin 100 YTL olur mu _? VW niniz varsa olur .
Evet dizel yağlar pahalıdır , ancak VW güzel bi oyun oynuyor kullanıcılarına ;
dizel yakıt için kullanılacak yağı sadece 1 litrelik paketlerde ithal ediyor oysa aynı yağ 85 litrelik varillerde de satılıyor. ( bende araştırınca buldum hatta castrol yetkilisi 1 varil satmayı kabul etti , neredeyse sinirden alıyodum 1 varil. 4 litreliği nedense yok ; peki VW neden litrelik alıyor ? Sebebi basit bir VW reklamından alıntı yapiim " Kalbinizdeki otomobil Aklınızdaki Fiyatlarla " olsun diye
Ulen ne acı çekmişiz be VW den , iyki Toyota var.
VW sağolsun bana ii bir ders verdi aracı satmaya karar verdiimde , yeni araç almak için ureticilerin plazalarına gittim
herkes showroomda guzel araclara bakarken ; ben kabul eden satış temsilcisiyle almadığım aracın servis muhasebelerine gittim ;
bana su model aracınızdan 60k 80k 90k ya ait ornek bakım faturasi çıkarın dedim . Araç sahibinin adını gizleyerek fotokopisini istedim , sadece bakmama izin verenlerde oldu hiç gosteremeyiz diyenlerde.
Ornegin megane sedan dci icin 60k standart bakımına 560 YTL vermişti bi adamcaaz. Tarih :2004 Temmuz
Sessizlik arayan arkadaşın insanların ne denli başını kaşını yırttığını gormesi için haftasonu begendigi araçların servis muhasebe salonlarına gitmesini ve 1 saat takılmasını öneririm çok doluymuşum yahu bu konuda.
-
-
jatta sessizliğine katılmıyorum bilenler bilirr mecburen jetta kullanıyoruzz şu anda eşşek motorlusundan aracın içinde devamlı rahatsız bi titreşim uğultu var tabiki vwliğini konuşturuyo daha 5000de sağ arka cam otomatik kapatırken kendiliğinden geri geliyordu camla döşeme arasında 1 parmak boşluk vardı döşeme çatlak değiştirelim dediler ii değiştirin madem dedik garantiyle değişti dediler ama ara sıra gene olyor aralık da 1 parmaktı yarım parmağpa düştü tam olmadı yerien ne derdi varsa lanet arabnın bi insan arabsını bu kadar mı sevmezz yaa aahhh ah kendim ettim kendim buldumm jettalara mahkum oldum eyvaahh eyvaahh
-
-
[/quote]
bence de 2007 ocakta tamamdır.zaten pat diye satışa sunacak değiller ya ilk resmi fotoları falan yayınlanır o tarihte.2008 model olarakta 2007 yazında satışa sunulur.
-
-
Bana güvenin arkadaşlar 2007 ocak veya en geç şubatta araba vitrinde şu anda afrikada üretim tesisileri deneme üretimi yapıyor
-
-
çıkaracağı arabaya bağlı, civic bu krizde yok satıyor 3 ay sıra var
-
#39 Yanıtla
Gönderen
can sökmen
16 Eyl, 2007 17:19
-
ben 220 yaptım tık gelmiyordu ya