Gönderen Konu: VVT-İ Hava Filtre Kiti yapımı (hiç bir ek masraf gerektirmeden.)  (Okunma sayısı 15337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi

VVT-İ Hava Filtre Kiti yapımı (hiç bir ek masraf gerektirmeden.)

Uzun süredir aracıma sünger filitre uygulaması yapmak istiyordum , ancak biliyorsunuzki VVT-İ motorlarda sünger filitre kullanmak için gereken bağlantı kitleri oldukça pahalı.

Benimde çeşitli denemeler sonucu randuman alamadığım el yapımı ürünlerden sonra kafam bozuldu, hava filitre kutusunu kıtır kıtır doğradım..

Evet , yanlış duymadınız! Filitre kutusunu doğradım.. 

Gerçi uzun süredir aklımdan geçiyordu ama  bunun Barış Turgay Alptekin arkadaşımla dün karanfil sokakta yaptığımız ufak buluşmadan sonra olması, sanırım onun verdiği gazın etkisinide kanıtlıyor.

Arkadaşımın yanından ayrılıp evime döndüğümde arabamın anahtarını evden alıp direk tanıdık aksesuarcıma gittim ve cebimdeki son parayla uygun fiyatlı bir filitre aldım.

arkasından hava filitre kutumun üst kapağınıda yanıma alıp atölyeye (odama) geçtim.

Gerisini zaten resimlerde ayrıntılı olarak görebilirsiniz... ;)

Maliyet;

Filitre ______________________________ = 20tl

Filitre kiti _________________________ =  0tl

İşçilik ______________________________ =  0tl

Filitredan geçen havanın sesini duymak =  Paha Biçilemez ;)

İzinsiz kullanımı engellemek için resimleri tagliyorum izninizle... ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: VVT-İ Hava Filtre Kiti yapımı (hiç bir ek masraf gerektirmeden.)
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2010, 12:57:45 »
min. maliyet max. mutluluk :D hayırlı olsun..

paylaşım için teşekkürler :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2010, 12:58:48 »
eline   koluna  sağlık ama  20TL lik  filtre mi ?  :wacko:
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2010, 13:03:03 »
Erdem güzel olmuş eline sağlık ta bir ikitane tavsiyede bulunabilirmiyim izninle :) öncelikle filtreyi en yakın zamanda bütçeni ayarlayınca kaliteli bi marka ile değiştir , birde filtreyi K&N in filtre yağlama spreyi yada yağı ile yağla ki havadaki toz partikülleri tutsun bu şekilde tozu geçirebilir.

Son olarak 90 derecelik açı biraz sert alsında, eğer 90 derecelik bükülen yerde pay varsa ordan kesip düz takmayı dene, gördüğüm kadarı ile kelebeğin ordaki boru kauçuk ve esniyecek şekilde tırtıklı onu hafifçe yana çevirerek monte et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2010, 13:05:48 »
hayırlı olsun ama bence maliyetten kaçmamışsın daha fazla masrafa girmişsin yarın birgün o kırıdğın orjinal kapağı 100TLden aşşağı bulaamzsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2010, 13:24:42 »
hayırlı olsun erdem :D kimse cesaret edip filtre kutusunu doğrayamaz :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2010, 13:33:11 »
hayırlı olsun ama bence maliyetten kaçmamışsın daha fazla masrafa girmişsin yarın birgün o kırıdğın orjinal kapağı 100TLden aşşağı bulaamzsın

öncelikle eline emegine saglık, ugur arkadaşımıza katılmakla beraber şunu da belirtmeden gecemeyecegim. açık hava filtreleri motor ısısını direk almayacak şekilde. daha cok temiz havayı alacak şekilde motordan uzak havadar biryerlere monte edilir. senin montajını yaptıgın yer motora cok yakın. bu da senin hava yakıt karışımını etkileyerek daha cok yakmana neden olacaktır. açık hava filtrelerinin cok yaktırdığı meseleside tamamen yanlış yere monte edilmelerinden kaynaklanmaktadır. yoksa yakıtta bariz bir degisiklik olmaz.

5-10 tl daha verip bir boru yardımı ile filtreyi biraz daha motordan uzaklaştır bence.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2010, 13:41:02 »
paylaşım için teşekkürler erdem güzel olmuş emeğine sağlık.. fakat mesut abiye katılıyorum mutlaka toz girmemesi için önlemini almaya bak.. :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2010, 14:02:15 »
min. maliyet max. mutluluk :D hayırlı olsun..

paylaşım için teşekkürler :)
Aynen öyle :D teşekkürler

eline   koluna  sağlık ama  20TL lik  filtre mi ?  :wacko:
Evet , aslında 30tl idi ama şöyle bir konuşma geçti;
Ben: Abi bu ne kadar?
Aksesuarcı; Sana 25 olur.
Ben: 24,5 olmazmı?
Aksesuarcı; neden?
Ben: bi fiston baks alacamda..
Aksesuarcı; sen ver o 20 lirayı tamamdır.
...
Ben: Abi ben bide arabanın arkasına yazı istiorum
Aksesuarcı; ne yazacaz?
Ben: ''S... abim Sağolsun''
Aksesuarcı; :D :D :D

Erdem güzel olmuş eline sağlık ta bir ikitane tavsiyede bulunabilirmiyim izninle :) öncelikle filtreyi en yakın zamanda bütçeni ayarlayınca kaliteli bi marka ile değiştir , birde filtreyi K&N in filtre yağlama spreyi yada yağı ile yağla ki havadaki toz partikülleri tutsun bu şekilde tozu geçirebilir.

Son olarak 90 derecelik açı biraz sert alsında, eğer 90 derecelik bükülen yerde pay varsa ordan kesip düz takmayı dene, gördüğüm kadarı ile kelebeğin ordaki boru kauçuk ve esniyecek şekilde tırtıklı onu hafifçe yana çevirerek monte et.

Gönül isterdi ki sende arabanı satma veya düp taktırma ama şartlar elvermiyor işte abi :)
bazen böyle delilikler yapmasam arabayı stock kullanırdım zaten :)  şimdilik böyle idare etsin , ilerde belki kaliteli bir kit ve filitre ile düzgün birşeyler yapmaya çalışırım. Bide bu hava sensöründen dolayı işi riske atmak istemiyorum , geçen yıl filtre takacam diye sensörü bozdum , yeni sensörü ancak şimdi alabildim. Bunuda bozmayım.. ;) ercümentin arabasında denemiştik ama o hortum çok fazla dönmüyor , filtre motorun kenarında durduğundan motorun sıcağını alıyordu , filitre kit almak haricinde denemediğim bir yol kalmadı , hepsindede sensör yanlış algılıyordu araba yürümüyordu ,  en düzgün bu oldu , ondan dolayı hiç bozmak istemiyorum doğrusu. kit alana kadar böyle devam. ;)
bahsettiğin spreyi ilk bulduğum kişiden otlanacağım. :) ;)

bundan sonra kutuya ihtiyacım olmayacağı için sorun yokk.. :) ;)

öncelikle eline emegine saglık, ugur arkadaşımıza katılmakla beraber şunu da belirtmeden gecemeyecegim. açık hava filtreleri motor ısısını direk almayacak şekilde. daha cok temiz havayı alacak şekilde motordan uzak havadar biryerlere monte edilir. senin montajını yaptıgın yer motora cok yakın. bu da senin hava yakıt karışımını etkileyerek daha cok yakmana neden olacaktır. açık hava filtrelerinin cok yaktırdığı meseleside tamamen yanlış yere monte edilmelerinden kaynaklanmaktadır. yoksa yakıtta bariz bir degisiklik olmaz.

5-10 tl daha verip bir boru yardımı ile filtreyi biraz daha motordan uzaklaştır bence.

Sağolasın abi , dediğin gibi yakıtta artış olursa boruyu uzatıyım ;)

paylaşım için teşekkürler erdem güzel olmuş emeğine sağlık.. fakat mesut abiye katılıyorum mutlaka toz girmemesi için önlemini almaya bak.. :)

eskiden daha çok toz giriyordu zaten ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2010, 17:01:47 »
hayırlı olsun erdem :D kimse cesaret edip filtre kutusunu doğrayamaz :D
Senin yorumu görmemişim , sağolasın seçkin :D biraz psikopatlık var demekki :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2010, 17:10:46 »
yaww arkadaş hem tüplü hemde karbüratörlü arabalara yapılmıyormu bu filtre...gördükçe içim kıpırdıyor...arabayı satıp enjeksiyonlu alacam nerdeyse bu filtre için :)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2010, 17:52:58 »
erdem eline sağlık güzel olmuş ama bu filtreler tozu içeri veriyor ben akışmetre için 75 tl ye tornacıya özel boru yaptırıp 50tl ye jsw filtre almıştım ama boğaz kelebeğine toz gittiği için bir defa rolantide problem çıkartmıştı temizlenince geçti ama çok titiz olduğum için söktüm stock halde devam sende hevesini alınca böyle yaparsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
erdem eline sağlık güzel olmuş ama bu filtreler tozu içeri veriyor ben akışmetre için 75 tl ye tornacıya özel boru yaptırıp 50tl ye jsw filtre almıştım ama boğaz kelebeğine toz gittiği için bir defa rolantide problem çıkartmıştı temizlenince geçti ama çok titiz olduğum için söktüm stock halde devam sende hevesini alınca böyle yaparsın
aynı şeyi bende yaşadım ağabey, en sonunda illallah ettim, bir daha yapmayacam dedim.

Ama kaputu her kaldırdığımda görenler ; ''aaaa bomboşmuş yaa bu'' dedikleri için gaza geliyorum sanırım. :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
yahuw arkadaş hem tüplü hemde karbüratörlü arabalara yapılmıyormu bu filtre...gördükçe içim kıpırdıyor...arabayı satıp enjeksiyonlu alacam nerdeyse bu filtre için :)
evet lpgde aşırı çok yakıyor. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
ben yakıtı filtrenin etkilediğini düşünmüyorum onun sesini duyma keyfi 2500 devirlerde başlıyor redline a doğru insana müthiş bir keyif veriyor yarım debriyajda bile ara gazı verir olmuştum kalkarken sanki kükrüyordu ama pompaya yanaşınca anlıyorsunuz. demek istediğim sesi duymak için gaza daha fazla yükleniyorsunuz sakin kullanımda yakıt hiç farketmiyor   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
bu yürek isteyen çalışmaya bir alkış da benden  :alkis:   :alkis:   :alkis:
2016 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Helal olsun vallahi :) İyi cesaret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
çok güzel olmuş  eline sağlıkama orjinal flitr kutusundan olmuşsun :/ ayrıca 30 tllik flitre yerine stock dolaşmak daha iyi olurdu.

Mesut abicim ben çok denedimde dönmüyor artık aşağıya yöneltmeyi düşünüyorum filtreyi ozaman daha iyi olur gibi duruyo. Bide en kötü sizin kasanın orjinal flitre borusundan alıp takmakda olabilir :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Video isterük :D
Toyocuk :)