0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erdem güzel olmuş ancak hava filitren kaliteli olmazsa motora toz partikülleri fazla gideceğinden zarar verirsin.Simota,K&N,GREEN,HKS,AEM gibi ürünlerden biri olabilir.Bende bu yaptığını geçen yaz düşündüm ancak yıldız oto sanayide uygun fiyata getirmek için kırık parçalar aradım bulamadım çıkmacıdada 120 tl deyince orjinal komple kutusuna vaz geçtim.Yanlız keşke kesmese idin çıkmacıları bi araştırsa idin.Muaneden bu şekilde araç geçmiyor o yüzden yeni bi kutu olmak zorunda kalacaksın.Sanki biraz maliyetli olmuş
Öncelikle teşekkür edeyim Sizin aracınız LPGlimi? eğer lpgli ise , sizin arabanız benimkinden daha fazla toz çekiyordur. Bide muayenedende bu şekilde geçiririm ben
Evet lpg li olunca neden fazla toz çekiyormuş anlatda bizde bilelim, lpg tozu seviyor mu yoksa ? Aslında lpg li araçlar daha fazla havaya ihtiyaç duyar benzine göre yoğunluğu az olduğundan benzine yanması gereken oksijenden daha fazla o2 ye ihtiyaç vardır ancak bu demek olmuyor ki daha fazla toz çeksin erdem.(ben denso marka orjinal filitresini kullanıyoru.Aracıma ucuz parça takacak kadar zengin değilim )Daha fazla hava için daha fazla gaza basılıp gaz kelebeğini daha fazla açıp içeri daha fazla hava emilmesi demek oluyor.Büyük ihtimal hava filitresi kısaldığı için tepkime süresi kısalacaktır orjinalini bilmiyorum ama şu anda filitre hava sensörüne daha yakın olduğundan sensörü yanıltıp daha fazla hava gitmesini ve motora daha fazla o2 beslemesi yapacaktır.Bunlar avantajları ancak kaliteli bir filitre değilse tozu tutucu bi etmen olmadığı için motora olduğu gibi değilsede tozu içeri alacaktır birde 90 derece hiç mantıklı olmamış.Böle bişeyin zararını bilmiyorum ancak bütün boruların eğilerek havanın daha kolay yol alması sağlanmıştır.Hiç bir filitre kitinde 90 derece açı göremezsin bütün dunyada en dandik sistemlerde bile yok ama biz yaparız diyorsan o ayrı tabi , belki havanın çekilmesini zorlaştırabilir ama yanlış bi sistem yanlız mesafe kısa olduğu için yinede pek bi etkisi var mı bilemicem araştır derim bence.Yani o doksan derecelik kısmıda kesip mafın olduğu yer kullanaılsa ve aleminyum borudan uygun aparat yaptırırsan daha güzel olur.
Bende ne filtre takarmışım hacu yaf , kullandım zevkini çıkardım hatta arabayı tekrar orjinaline çevirdim hala magazini yapılıyor Anti Quite İşin ilginci bende sizin lafınıza bakıp Kutuya geri dönüş yaptım, şimdi pişmanım hea Sanırım bu arabanın üzerinde denemediğim hiç bir ufak proje kalmadı , Artık sırada muharrem demirin ZZE112si ve yeni projelerim var , Huni tipi açık hava filtresi içinde yeni ve daha mantıklı bir yöntemim var.
Ciddimisin Erdem kesin dönüşmü yaptın kutuya ?