0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konu derya olur!!!!Demedi deme........
İlginç konu derken....ama daha önce paylaştığım yabancı bir forumda paylaştığım bir konu vardı onu yazayım....Abimin 1996 yılıdan aldığı corolla ile Sakarya karasu da kasaba gitmiştim şöyle bir sahil boyu yapayım dedim.Kenarda durmuş soğuk kolamı içerken iki genç yaklaşıp arabaya şöyle bir incelediler.Bende Ne iş gibisinden bir bakış atınca abi ben bu arabaların hayranıyım hayalim böyle bir şey almak deyince bende tamam istersen içinede bakabilrisin dedim ve (kapıyı açtım tabi anahtar bende )gençler şöyle bi güzel inceledi,sorular sordu bende bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalıştım Veeeeeeeeeeeeeeeeeee final cümlesi ile aynen ben dumur Renault cidden güzel arabaya yapmış demez mi.......Abime analatmadım bunu zira arabasını o kadar seviyorki herhalde o gençleri bulsa benzetirdi bi güzel )))))))) (Adam 1980 den beri sadece toyota kullanıyor)
Bir akşam araba kendi kendine konuşmaya başladı japonca
1995 te başvurdum ve 2001 de Türk vatandaşlığına kabul edildim bana sorarsan çok güzel Türkçe biliyorum ama gençlere anlatırken belki 50 defa toyota kelimesi geçti.Sanırım ben toyota dedim onlar renault anladı.Bende dil bilgimden şüphelendim. 1 saat sürdü kendi kedine sorular sormam....Acaba diye ))))
Aşağıdaki konunun ilk mesajını okumanızı tavsiye ederim http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/toyota'nin-bana-heralde-garezi-var-)/Edit: Direkt linke tıklayınca olmuyor. Baştan sonra kadar tarayıp adres satırına yapıştırmak lazım.
puhahahaa bu güzelmiş, reno haaa...
Ben de bir önceki arabamla yaşadığım olayı anlatayım. Arabayı kullanırken bir yerde çevirme oldu ve kontrol yapılıyordu. bagajı açmamı istediler bagajı içten açan sistemde bir arıza vardı mecburen anahtarı verdim ben de kontaktan çıkarıp anahtar elime hemen geldi buraya dikkat motor çalışırken!!! Neyse anahtarla işi biten görevli bana anahtarı geri verdi ve ben anahtarı takmadan gaza bastım ve anahtar elimde yola devam ettim. Bir yandan hayretler içindeyim bir yandan da gülüyorum olaya Herhalde bu marka modeller böyle diye düşündüm Sonra eşimle yolculuk yaparken yine sürüş esnasında anahtarı çıkarttım kontaktan ve eşime şunu tutar mısın dedim eşim aldı anahtarı ve onun kontak olduğunu görünce bir çığlık attı Her neyse bu bir süre daha devam etti. En son servise uğradığımda söyledim ya bu anahtarlar marştan çıkar mı? nasıl bir olaydır bu dedim yok abi olmaz öyle şey senin kontak kısmında arıza vardır dediler. Bakalım dedim taktık anahtarı çalıştırdım çıkarmak istedim çıkmadı..... sapasağlam abi çıkmıyor işte dediler... Ben rezil olmuş bir şekilde servisten ayrıldım. Daha sonra eve gelip kontağı kapattığımda motordan aynen kahkaha sesine benzer bir ses (tekleme yaptı) geldi ve sonra motor sustu... Ürperdim... Eve girdim çayımı içtim... Hiçbirşey olmamış gibi davrandım. Bu konuyu bir daha hiç açmadık ne arabam ne de ben....
Barış harika olmuş.
abi resmen sesli güldüm yaaa