Gönderen Konu: Navigasyona Güvenmeyin !!  (Okunma sayısı 7551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Navigasyona Güvenmeyin !!
« : Aralık 26, 2010, 08:24:53 »
Arkadaşlar sizlere navigasyonla yaşadığım kötü yol macerasını anlatacağım. navigasyon almaya karar verdiğimde bilişim uzmanı bir arkadaşıma danışarak ve nettede yorumlarına bakarak piranha patfinder (içinde başarsoft i go amigo 3d yazılımı yüklü ve en güncel haritaydı) modelini teknosa dan almaya karar verdim ve nisan ayında aldım.
senelik iznim eylülün 13 nde başladı bende nihayet  uzun yolda ilk defa deneyecektim. tatil için eşim ve oğlumla kuzuluk kaplıca evlerindeydim ve ikinci gün abant gölüne gitmeye karar verdim cihazı abant tabiat parkına ayarlayıp yola çıktım. akyazı mudurnu yolunu takip ederek ilerliyoruz cihaz yolda mudurnu dokurcun yol ayrımı noktasında beni dokurcun nahiyesine saptırdı ona göre doğru tabi bense ha tamam vardır bi bildiği dedim yol asfalt nasıl olsa devam ettikçe soğuk asfalta düştü ve sonrasında toprak yola indirdi (menüde toprak yol seçeneği kapalı) cihaza göre doğru yolda ilerliyorum.biraz sonra beni adını hatırlamadığım bir köy yoluna soktu 4 km yukarı taşlı berbat bir yol üzerinden tırmandık gözümden sakındığım arabamla ve ne oldu sizce? yol bitti dahada yol yok ama cihaza bakınca gitmem gerekiyor stres ve sinir had safhada köyde bir amcayı gördük camı açıp sordum buradan abanta gidiliyormuydu diye yok siz yanlış gelmişsiniz abanta bu köye saptığınız yola sapmadan devam edip taşkesti beldesinden yayla yoluyla gidebilirsiniz bende taşkestiye inecektim mahsuru yoksa gelebilirmiyim dedi onuda arabaya aldım berbat yoldan tekrar indim taşkesti beldesinde amca inerken gösterdi abant gölü şu karşı dağın arkasında sisler gözüküyor ya orada işte siz bu yolu hiç sapmadan devam edin dedi.tarif üzere devam ettim bu sefer ama navigasyon sesi yönlendirmeyi kesti resmen yol toprak yayla yolu 2 vitesde zor gidiyorum dağları sislerin arasından geçerek hiç bir başka araç vede insan görmeden telefonlarımız çekmiyordu ve vadi noktalarda uydu sinyalide gittiği için korkuyla ve duayla ilerliyorduk 1 saat sonra orman yolu bitti ve abant gölüne girişin tam ters noktasından bedavadan giriş yaptık bizim girdiğimiz tarafta ücret gişesi tabiat parkı kulubesi yoktu ;) dönüş için cihazı tekrar ayarladım yol seçeneklerine hiçbir değişim yapmadım cihaz bizi akyazıya vukuatsız döndürdü

Toyota Club Türkiye

Navigasyona Güvenmeyin !!
« : Aralık 26, 2010, 08:24:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Ynt: Navigasyona Güvenmeyin !!
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2010, 09:42:34 »
gecmiş olsun mustafa bey.her nekadar teknolojı ılerlesede en ıyı yol bıldıgınız yoldur felsefesı daıma gecerlı olacaktır sanırım. :D tekrar böyle bır talıhsızlık yaşamamanız dılegıyle
redline 800SEX'N9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2010, 11:17:26 »
dün biz de bir yere gitmek için iki ayrı navigasyondan açtık yolu, seçkin kardeşimin navigasyonu farklı yer söylüyordu benimki farklı yer :D gerçi benimki en kısa yol olarak seçili,olunki nasıl bilmiyorum :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2010, 11:22:48 »
Geçmiş olsun,
Önceki yaz bizi de Didim'den Bodrum'a geçerken dağ yollarından götürmüştü navigasyon aleti. (Navitech p110) O zamanan beridir şehirlerarası yollarda navigasyondansa karayolları haritasına ve tabelalara güveniyorum. Ama şehiriçinde hele de bilmediğiniz ve de büyük bir şehir ise (İstanbul, Ankara) istediğiniz noktaya kolayca götürüyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2010, 11:29:47 »
Geçmiş olsun Mustafa arkadaşım...

ben işimde bile navigasyon kullanıyorum ...haritam olmasına rağmen..

bazen benide yanıltıyor ama genelde tutturuyorum.

güncellik sorunum var sadece güncellemeyi sağlıklı yapamadığımı düşünüyorum .

bir de şu ayrıntı varki cihaz yeni ve geliştirilmiş programını daha üretmediklerinden verimli olamıyor tam olarak ama genel olarak iyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2010, 12:43:26 »
eskişehirde açtık navigasyon 10 km şehrin dışına çıkarttı sonra tekrar döndürdü ama yolu bulduk :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2010, 12:48:11 »
eskişehirde açtık navigasyon 10 km şehrin dışına çıkarttı sonra tekrar döndürdü ama yolu bulduk :D

o da kafasına göre rota çizmiş garibanım napcan idare etcen artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2010, 13:26:40 »
Geçmiş olsun,
Önceki yaz bizi de Didim'den Bodrum'a geçerken dağ yollarından götürmüştü navigasyon aleti. (Navitech p110) O zamanan beridir şehirlerarası yollarda navigasyondansa karayolları haritasına ve tabelalara güveniyorum. Ama şehiriçinde hele de bilmediğiniz ve de büyük bir şehir ise (İstanbul, Ankara) istediğiniz noktaya kolayca götürüyor.
 iphone un navigasyonunu istanbulda kullanıyoruz(oğlumla beraberken,ben ayarlamayı daha öğrenmedim)gideceğimiz kapıya kadar götürüyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2010, 16:10:06 »
Geçmiş olsun Mustafa Bey, ben de sizin gibi navigasyonzedeyim, bir keresinde beni yanlış yola yönlendirdi ve kaza yapmama neden oluyordu :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2010, 16:34:16 »
Geçmiş olsun.

Benimde kandırmıştı zamanında. Muğla Sarıgerme'ye giderken, gecenin bir yarısı bombozuk yolda, insan yaşamaz, araba geçmez bi yerde, Geyik Kanyonu'muydu neydi orlara sokmuştu beni..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 26, 2010, 16:56:45 »
dün yine açıkken u dönüşü yapılmaz tabelasının dibinde burdan u dönüşü yapınız dedi :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #11 : Aralık 26, 2010, 17:22:05 »
:D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2010, 12:00:59 »
hangi marka ve model navigasyonu alırsanız alın kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır
birincisi cihazınızın uydular ile olan bağlantı durumu ki bu navigasyon esnasında en az 3 (5 daha iyi sonuç verir) olmalıdır,
ikincisi cihazınızın yazılımı (cihazın kendi yazılımı) ve üzerinde yer alan navigasyon yazılımının güncel harita sürümü olmasıdır
üçünçü olarak navigasyon programınızda yaptığınız bazı tercihlerde sizi olmadık sonuçlara yönlendirebilir, burada cihaz ayarlarında genelde kolay kısa ve hızlı gibi opsiyonlar vardır eğer kısa opsiyonu seçili ise sizi mümkün olan en kısa km üzerinden gideceğiniz yere götürür, hızlı seçiminde ise genelde otoyollar tercih edilir, asıl kullanıcılar için olması gereken seçim özellikle gittiğiniz yeri bilmiyorsanız "kolay" opsiyonu olmalıdır, zira bu seçim belki km ve hız açısından uzun olmasına rağmen size sorunsuzca ve güvenli olarak ana yollar üzerinden istediğiniz yere ulaştıracaktır
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2010, 12:05:04 »
ben özellikle kısa kısmını seçtim, asfalt olmasına da gerek yok dedim :D her türlü patika köy yolu bağ bahçe götürüyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2010, 12:12:28 »
hangi marka ve model navigasyonu alırsanız alın kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır
birincisi cihazınızın uydular ile olan bağlantı durumu ki bu navigasyon esnasında en az 3 (5 daha iyi sonuç verir) olmalıdır,
ikincisi cihazınızın yazılımı (cihazın kendi yazılımı) ve üzerinde yer alan navigasyon yazılımının güncel harita sürümü olmasıdır
üçünçü olarak navigasyon programınızda yaptığınız bazı tercihlerde sizi olmadık sonuçlara yönlendirebilir, burada cihaz ayarlarında genelde kolay kısa ve hızlı gibi opsiyonlar vardır eğer kısa opsiyonu seçili ise sizi mümkün olan en kısa km üzerinden gideceğiniz yere götürür, hızlı seçiminde ise genelde otoyollar tercih edilir, asıl kullanıcılar için olması gereken seçim özellikle gittiğiniz yeri bilmiyorsanız "kolay" opsiyonu olmalıdır, zira bu seçim belki km ve hız açısından uzun olmasına rağmen size sorunsuzca ve güvenli olarak ana yollar üzerinden istediğiniz yere ulaştıracaktır
    +1 çok güzel bir bilgilendirme.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2010, 13:10:11 »
Bence bilgisayarlara biraz fazla güvenmenin cezası olmuş bu.
Bilgisayar sıfır zekâlı bir makinedir. Programcı o makinenin etrafına nasıl bir dünya kurarsa, o dünyanın içinde yaşar.

Şimdi, bir haritanın makinenize yükleninceye kadar geçirdiği evreleri düşünelim biraz. Veriler ne zaman toplanır, ne zaman girilir, ne zaman kontrol edilir, ne zaman onaylanır, ne zaman ticari bir formata getirilir ve ne zaman sizin makinenize yüklenir. Bu konudaki ayrıntılar üzerinde herhangi bir uzmanlık iddiasında bulunmamakla birlikte, işin içine (galiba başlangıç aşamalarında) devlet kademelerinin de girdiğini düşünerek, altı ay - bir sene sürecek bir süreç canlandırıyorum gözümde. Yani sizin makinenize yüklediğiniz 'fotoğraf', kabaca 1 yıl öncesine ait. Bu ülkede 1 yıl öncesine ait bir haritaya güvenemezsiniz bence. Hele bu haritada trafik bilgileri (girilmez çıkılmaz sokaklar başta olmaz üzere) varsa, hiç güvenemezsiniz. Elinizdeki cihaz, sizin güvenmediğiniz bilgilere güvenerek bir takım kararlar verdiği için, ona da körü körüne güvenmemeniz gerekir. Herhalde sorun, bu aşamada ortaya çıkıyor.

Üstelik, Sedar Bey'in belirttiği gibi, yol belirleme kriterlerine ilişkin seçimin belirlenen yolu ne şekilde etkileyebileceğini tam olarak bilmiyorsanız, daha da çok şaşırabilirsiniz.

Bakıyorum, buradaki yaş ortalaması, bilgisayarların onarım amacıyla içine girildiği (şaka etmiyorum, ben çok girdim o bilgisayarların içine ve altına!) günleri bilmek için yeterli değil. Benim neslim gibi yapın, bilgisayara fazla güvenmeyin. İnsan aklı, yetersiz bilgiyle dahi olsa (ve özellikle yetersiz bilgi karşısında) bir bilgisayardan çok daha isabetli kararlar verebilir (tamam, tamam! her insanın aklı değil, ortalamayı kastediyorum).

Yolunuzdan şaşmamanız dileğiyle,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2010, 13:21:10 »
Her ne kadar zaman zaman olumsuzluklar yaşatsa da ben teknolojiden vazgeçmeme taraftarıyım. Şahsen bende insanlara güvenemiyorum. Özellikle adres tarif ederken kasıtlı olarak farklı yerler tarif eden insanları görünce bence navigasyon cihazı kullanmak başkasına sormaktan daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 27, 2010, 13:25:59 »
Geçmiş olsun ;) Bende Navitech px120 var. Eskişehir'den Muğla-marmaris/içmelerdeki adrese kadar çok doğru götürdü. İşlemcisi olması gerektiği kadar hızlı ve önceden uyarılarda bulunması süper. Bugüne kadar Muğla,Ankara,Kütahya,Bilecik, Balıkesir,Bursa ve Çanakkale'de hiç yanıltmadı :) memnunum fazlasıyla ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 27, 2010, 13:32:31 »
engin bey o kadar da karamsar ve bilgisayara güvenmeme taraftarı değilim.. ben telefonumdaki navigasyona çok güveniyorum çünkü izmirde 10-15 saat önce kapatılmış bir yoldan gidilecek güzergahı seçtim, o yolun kapalı olduğunu anlayıp başka güzergah çizdi... her bağlandığımda internetten güncel haritasını indiriyor, 3-5kb bir şey tutuyor...o 3-5kb içinde uyduların nerede olduğunu da öğreniyor kolaylıkla uyduya bağlanıyor vs.. kullandığım yazılım da nokia ovi maps.. öyle garmin falan da değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 27, 2010, 13:35:00 »
aynen fazla güvenmemin cezasıydı ama ben cihazı kullanmadan önce bütün fonksiyonlarını okuyup ona göre kurdum menüde rota planlama kolay yolseçenekleri toprak yol kapalı olarak işaretliydi. şimdi lütfen gülmeyin ama tatilin üçüncü günü yedigöllere gitmek için kurdum beni düzce akçakoca yol ayrımından 3 km sonra yığılca yedigöller tabelasının olduğu yoldan götürdü 15 km sonra asfalt yol bitti ve sadece orman işçileri ve kesilen ağaçları taşıyan kamyonların kullandığı toprak berbat bir yoldan 25 km götürdü hedefe ulaştınız yedigöller milli parkı diye gösterdiği noktada 1 damla bile yoktu neyse devletimizin kotduğu tabelalar yedigöller diye göstermeye devam ediyordu iki tabela sonra doğrumu diye arabadan inip baktım yedigöller 25 km diyordu lpg 20 km gider gitmez çeyrek depo benzinede güvenemeyince yönümü bolu merkeze çevirdim mecburen boşu boşuna 300 km yapmıştım daha sonra başka bir zaman sırf cihazı denemek için açtım bursaya giderken her zaman gitiğim yoldan giderken sorun yok dönüşte bizi orhangazi iznik karamürsel dağ köyleri yolundan getirmeye çalıştı ama iki hakkını önceden kullandığı için bu sefer saptıramadı