0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Navigasyonlarda, adrese gidilirken kullanılabilecek yolların içine köy yolları, ara sokaklarıda kullandırdıyorsanız birde en kısa yoldan git deniliyorsa çok normal köy sokağından bile geçirir kullanılacak yol özelliklerini bence biraz kısıtlayın
metin bey dediğiniz gibi yapmıştım çıkmadan önce ama nasıl oluyor hala anlamadım kapalı seçenekleri kullanıyor en güncel haritayıda yüklemiştik 2010 /7 o zaman en günceliydi ama oldu işte artık güvenmiyorum karayolları haritası daha güvenilir tecribe ile sabit:)
Arkadaşlar, beni karamsar ve güvensiz olarak tanımlamaktan vazgeçiniz. Ben kendimi karamsar değil, gerçekçi olarak tanımlarım. Karamsarlık yeis getirir, ben ise asla meyus değilim (ihtiyaç varsa bakınız www.tdk.gov.tr). Konu teknolojiyi tercih etmek veya etmemek değildir. Çoğunuz doğmadan önce ben ortadoğu ve balkanların en büyük bilgisayar sistemlerini kuran ekiplerin içinde yer alıyor olmakla övünüyordum, otuz yıl boyunca da teknoloji alanında çalıştım.Şimdi bu laflarla kızgınlığımı biraz hafifletmiş olarak, izninizle teknoloji konusunda yetkili olduğuma inanarak şunu söylemek isterim: benim yanlış olduğunu söylediğim 'güvenmek', kayıtsız şartsız güvenmektir, 'bilgisayardır, ne yaparsa doğru yapar' anlayışıdır. Teknolojiden elbette yararlanacağız, fakat onun oyuncağı olmayacağız. Herhalde kimsenin bu devirde eline harita ve pusula alıp yol araması beklenemez. Ama ne haritaya, ne pusulaya, ne de GPS'e körü körüne bağımlı olmayacağız. Arada birazcık ta aklımızı kullanacağız.
mustafa bey sizin cihazın ayarlarında bir sorun olabilir.en kısa ya da en ekonomik gibi bir seçeneği seçmediğinize emin misiniz siz ??
Ayarlarını doğru yaptığınız taktirde sizi üzmeyen cihazlar bunlar arkadaşlar. Ben de kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Hımm ne var sadece çok ama çok karışıyor. Haddinden fazla. Ama yok para verdik, yok güzel bir aksesuar, yok güzel bir icat, yok hava atıyoruz sağa sola diye gıkımız çıkmıyor. Aynısını yanımızda oturan kişi yapsa.... "Yavaşla biraz hız limitini geçtin... İlerden döneceksin bak.... ya geçtin işte geri dön oradan sap...." dediğini var sayın. Arabayı durdurup o kişiyi dışarı atar mıyız atmaz mıyız??? Ben araba kullanırken adaletli olmaya çalıştığım için yeri gelince yanımdakilerle nasıl kavga ediyorsam navigasyonla da kavga ediyorum o yüzden. " Sen bir sussana.... Çok konuşuyorsun... Herşeye karışma.... Bak atacağım seni şimdi o olacak..." gibi laflarımı esirgemiyorum o cihazdan da.