Gönderen Konu: Navigasyona Güvenmeyin !!  (Okunma sayısı 7554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Navigasyona Güvenmeyin !!
« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2010, 13:47:21 »
Eğer şüpheniz varsa önce iyi bildiğiniz bir noktada deneyin bence.Ben çok iyi bildiğim yerlerde bile önce deneme amacıyla kullandım ve başarı % 90 idi
şu yuzden % 90 diyorum.Çıkış noktam izmit kocaeli merkez hedef adapazarı merkez cadde ve sokak adresi girdim.Aslında otoyoldan sadece 25 km mesefade olan hedefim devlet yolundan da  sadece 30 km oysa sevgili navigasyonum beni sapanca dan otoyoldan çıkardı.Oradan bir dağ yoluda saptım muhteşem dag ve göl manzarası ile kim bilir hangi köylerden geçtim :) arifiye ve oradan adapazarı ve hedef olan adres nokta tespit ulaştım.Kontagı kapattığımda bu gzel turistik gezi için ssyteme teşekkür ettim  patronda geçiktiğim için  "sen geze geze mi, geldin? muhabret  turist gezdirir gibi gelmişsin dedi" bende evet geze gese geldim dedim ukallalık yaptığımı sanıp söylene söylene gitti.:) oysa ben doguryu söyledim  :D :D :D
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2010, 13:47:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 27, 2010, 13:49:10 »
Bu piranha pathfinder 'a alırken güvenmediğimde varmış bir hayır da navitech almışım iyiki :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 27, 2010, 13:53:00 »
Navigasyonlarda, adrese gidilirken kullanılabilecek yolların içine köy yolları, ara sokaklarıda kullandırdıyorsanız birde en kısa yoldan git deniliyorsa çok normal köy sokağından bile geçirir :D kullanılacak yol özelliklerini bence biraz kısıtlayın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2010, 14:27:47 »
Navigasyonlarda, adrese gidilirken kullanılabilecek yolların içine köy yolları, ara sokaklarıda kullandırdıyorsanız birde en kısa yoldan git deniliyorsa çok normal köy sokağından bile geçirir :D kullanılacak yol özelliklerini bence biraz kısıtlayın :)
metin bey dediğiniz gibi yapmıştım çıkmadan önce ama nasıl oluyor hala anlamadım kapalı seçenekleri kullanıyor en güncel haritayıda yüklemiştik 2010 /7 o zaman en günceliydi ama oldu işte artık güvenmiyorum karayolları haritası daha güvenilir tecribe ile sabit:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 27, 2010, 14:57:10 »
metin bey dediğiniz gibi yapmıştım çıkmadan önce ama nasıl oluyor hala anlamadım kapalı seçenekleri kullanıyor en güncel haritayıda yüklemiştik 2010 /7 o zaman en günceliydi ama oldu işte artık güvenmiyorum karayolları haritası daha güvenilir tecribe ile sabit:)

Sizin cihazınızı bilmiyorum kullanmadım bile ama ben elimdekine haritadan daha kolay kullanımı olduğu ve detaylı olduğu için daha fazla güveniyorum. En azından yol adı, cadde adı, turistik mekanlar, yakıt istasyonları, yol bilgisayarı, sesli yönlenme vs yolda arkadaşta oluyor :) O olmadan uzun şehirlerarası yolculuğa asla çıkmam kullanmayacak olsam bile ve mutlaka güncellemelerini yapıp çıkıyorum ;) Piyasada gelişmiş karayolları haritası da mevcut dilerseniz ;) yada piranhayı emekli edebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 27, 2010, 19:06:43 »
Arkadaşlar, beni karamsar ve güvensiz olarak tanımlamaktan vazgeçiniz. Ben kendimi karamsar değil, gerçekçi olarak tanımlarım. Karamsarlık yeis getirir, ben ise asla meyus değilim (ihtiyaç varsa bakınız www.tdk.gov.tr). Konu teknolojiyi tercih etmek veya etmemek değildir. Çoğunuz doğmadan önce ben ortadoğu ve balkanların en büyük bilgisayar sistemlerini kuran ekiplerin içinde yer alıyor olmakla övünüyordum, otuz yıl boyunca da teknoloji alanında çalıştım.

Şimdi bu laflarla kızgınlığımı >:( biraz hafifletmiş olarak, izninizle teknoloji konusunda yetkili olduğuma inanarak şunu söylemek isterim: benim yanlış olduğunu söylediğim 'güvenmek', kayıtsız şartsız güvenmektir, 'bilgisayardır, ne yaparsa doğru yapar' anlayışıdır. Teknolojiden elbette yararlanacağız, fakat onun oyuncağı olmayacağız. Herhalde kimsenin bu devirde eline harita ve pusula alıp yol araması beklenemez. Ama ne haritaya, ne pusulaya, ne de GPS'e körü körüne bağımlı olmayacağız. Arada birazcık ta aklımızı kullanacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 27, 2010, 19:19:13 »
Arkadaşlar, beni karamsar ve güvensiz olarak tanımlamaktan vazgeçiniz. Ben kendimi karamsar değil, gerçekçi olarak tanımlarım. Karamsarlık yeis getirir, ben ise asla meyus değilim (ihtiyaç varsa bakınız www.tdk.gov.tr). Konu teknolojiyi tercih etmek veya etmemek değildir. Çoğunuz doğmadan önce ben ortadoğu ve balkanların en büyük bilgisayar sistemlerini kuran ekiplerin içinde yer alıyor olmakla övünüyordum, otuz yıl boyunca da teknoloji alanında çalıştım.

Şimdi bu laflarla kızgınlığımı >:( biraz hafifletmiş olarak, izninizle teknoloji konusunda yetkili olduğuma inanarak şunu söylemek isterim: benim yanlış olduğunu söylediğim 'güvenmek', kayıtsız şartsız güvenmektir, 'bilgisayardır, ne yaparsa doğru yapar' anlayışıdır. Teknolojiden elbette yararlanacağız, fakat onun oyuncağı olmayacağız. Herhalde kimsenin bu devirde eline harita ve pusula alıp yol araması beklenemez. Ama ne haritaya, ne pusulaya, ne de GPS'e körü körüne bağımlı olmayacağız. Arada birazcık ta aklımızı kullanacağız.
     kıymetli kardeşim ,bizler yaşımız gereği biraz alıngan oluyoruz,yoksa arkadaşımın seni suçlama gibi niyeti yok.gençlerle diyaloğumuzu hoşgörü ve sevgiyle sürdüreceğiz.unutmadan bende elektronikçiyim,herhalde mesleklerimiz yakın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 27, 2010, 20:08:40 »
1 senedir düzenli olarak navigasyon kullanan biri olarak diyeceğim tek bir şey var... allah yapandan satandan razı olsun. Sizi bilmem ama ben hiç bilmediğim istanbul yollarında içimde en ufak bir kaygı olmadan kullanıyorum. Bana kalırsa kitapçığını tekrardan okuyup ayarları gözden geçiriniz. Ufak bir tavsiye olarakta hiç bilmediğiniz yola gidiyorsanız eğer google map'ten  5 dkk bakınız en azından nerede yanlış nerede doğru olduğunuzu kestirebilirsiniz...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 27, 2010, 20:37:37 »
Garmin yazılımını Nokia telefonda kullanıyorum 1 senelik bir harita olmasına rağmen,
Semt Pazarları ve yeni inşa edilmiş kavşaklar dışında sıkıntı yaşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 28, 2010, 01:04:20 »
engin bey bu ne alınganlık.. kullandığınız kelimelerle ilgili de iki kelam laf edeyim diyorum ancak yine alınacaksınız diye vazgeçtim..

atilla amca teşekkürler..+1
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #30 : Aralık 28, 2010, 01:37:59 »
mustafa bey sizin cihazın ayarlarında bir sorun olabilir.en kısa ya da en ekonomik gibi bir seçeneği seçmediğinize emin misiniz siz ??
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 28, 2010, 03:00:52 »
Babama bile güvenmem , navigasyonamı güvenecem,
en kötüsü sor bi vatandaşa öyle devam et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 28, 2010, 09:14:16 »
mustafa bey sizin cihazın ayarlarında bir sorun olabilir.en kısa ya da en ekonomik gibi bir seçeneği seçmediğinize emin misiniz siz ??
ayarlarını doğru yaptığıma eminim bursaya giderken her zaman gitiğim doğru yoldan götürdü sorun yok dönüşte bizi orhangazi iznik karamürsel dağ köyleri yolundan getirmeye çalıştı giderken farklı dönüşte farklı ayarlara ellemeden üstelik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 28, 2010, 10:13:52 »
ben en kötü navigasyon cihazının bile büyük ihtimal ile eğer haritası güncel ise sorunsuz hizmet vereceğini söyleyebilirim, ancak sonuçta bu bir cihaz üstünde yükle yazılımı ne ise alacağınız sonuçta bu yönde olacaktır zaten bakarsanız piyasada 200tl ile 900tl arasında çok farklı cihazlar olduğunu görürsünüz, bu fark işte burdan doğuyor yazılım desteği :), ikinci opsiyon ise bu yazılımın biz kullanıcılar tarafından doğru ve bilinçli kullanımı ile alakalı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 28, 2010, 11:08:33 »
Yaklaşık 1 yıldır aktif navigasyon kullanıyorum (IGO8 ve Sygic)
TR haritası daima güncel, yutdışı hartalar çok sık güncellenmediği için onlar en fazla 1 yıllık.

2-3 defa benim de benzer olaylar başıma geldi.
1. İstanbul Beylikdüzü (arçelik fabrika arkasındaki ) POI olarak bulduğum büyük bir yerleşim alanı yerine, beni kenar mahalleye götürdü.
2. (yurtdışında) Asfalt yoldan çıkarıp dağ yoluna soktu beni ve bir çiftlik yanında yol bitti.
3. (yurtdışında) Şehir içinde anayolda seyrederken, anayoldan ara sokağa yol verdi, 3 ara sokak geri döndürdü ve tekrar aynı anayola yön verdi, aynı yoldan tekrar geri dönmüş gibi devam ettik.

Cihazlardaki bu denli dengesizlikler, harita sorunları ve gps sinyal almama durumundan kaynaklanabiliyor. 3 farklı cihaz kullandım (2'sini halen kullanıyorum) hata yapmayan cihaz yok şu ana kadar.

Hataya kurban olma riskini en aza indirmek için, az çok gideceğin yeri bilmen gerekiyor.
Hedef kesin belirlemeden, mutlaka yol özetine göz atmak gerekiyor.
Rota seçeneklerini iyi kontrol etmek gerek. kolay, ekonomik, hızlı, kısa.
Yol türlerini gözden geçirmek gerekiyor.

Bursaya 2 yıl öndeki ilk yolculuğumda, Next markalı navigasyon cihazı beni Mudanya ve köyle üzerinden götürdü, ancak sonradan fark ettim ki HIZLI rota seçimi yapmışım.

Öncelikle cihazı çok iyi kullanmayı öğrenip, tecrube edinmek gerekiyor.
Bazen de haritada sola dönüş gösterip, sesli navigasyonda "sağa dön" diyebiliyor.
İstanbul Kadıköy ve Levent'te başıma geldi 1-2 defa.
Haritanın gösterdiği yön doğru çıkıyor genelde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Aralık 28, 2010, 23:02:50 »
Ayarlarını doğru yaptığınız taktirde sizi üzmeyen cihazlar bunlar arkadaşlar. Ben de kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Hımm ne var sadece çok ama çok karışıyor. Haddinden fazla. Ama yok para verdik, yok güzel bir aksesuar, yok güzel bir icat, yok hava atıyoruz sağa sola diye gıkımız çıkmıyor. Aynısını yanımızda oturan kişi yapsa.... "Yavaşla biraz hız limitini geçtin... İlerden döneceksin bak.... ya geçtin işte geri dön oradan sap...." dediğini var sayın. Arabayı durdurup o kişiyi dışarı atar mıyız atmaz mıyız??? :)
Ben araba kullanırken adaletli olmaya çalıştığım için yeri gelince yanımdakilerle nasıl kavga ediyorsam navigasyonla da kavga ediyorum o yüzden. " Sen bir sussana.... Çok konuşuyorsun... Herşeye karışma.... Bak atacağım seni şimdi o olacak..." gibi laflarımı esirgemiyorum o cihazdan da.:)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 29, 2010, 01:01:55 »
Tanıdığım iyi bir psikolog var barış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2010, 10:15:30 »
hoca beynini sat sat demiyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 29, 2010, 10:17:54 »
Ayarlarını doğru yaptığınız taktirde sizi üzmeyen cihazlar bunlar arkadaşlar. Ben de kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Hımm ne var sadece çok ama çok karışıyor. Haddinden fazla. Ama yok para verdik, yok güzel bir aksesuar, yok güzel bir icat, yok hava atıyoruz sağa sola diye gıkımız çıkmıyor. Aynısını yanımızda oturan kişi yapsa.... "Yavaşla biraz hız limitini geçtin... İlerden döneceksin bak.... ya geçtin işte geri dön oradan sap...." dediğini var sayın. Arabayı durdurup o kişiyi dışarı atar mıyız atmaz mıyız??? :)
Ben araba kullanırken adaletli olmaya çalıştığım için yeri gelince yanımdakilerle nasıl kavga ediyorsam navigasyonla da kavga ediyorum o yüzden. " Sen bir sussana.... Çok konuşuyorsun... Herşeye karışma.... Bak atacağım seni şimdi o olacak..." gibi laflarımı esirgemiyorum o cihazdan da.:)
  Barış kardeş bende efsanemle konuşurum,hadi koçum,hadi yavrum diye.makinelerinde bir ruhu olduğuna inanıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 29, 2010, 10:29:51 »
Birde konuşarak gaza gelip yakıt masrafından kurtarsalar valla inanmayacak kimse kalmazdı makinelerin ruh olayına :)