0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yan sanayi v kayışı alıp taktırmıstım dayco marka.70 binde değişiyormus.Taktırdıktan 2 gün sonra değişik sesler geliyordu motordan sonucta avare gergisi bozulmuş.Sonra servisten avare gergim le yeniden v kayışı aldım taktırdım.V kayışının üzerinde mitsuboshi yazıyor 2 kayıs arasında gözle görülür farklar var.v kayısı dır başka önemli parçalar orjinbal kullanılmalı diye düşünüyorum..
Toyota hiçbir zaman kayış tedarikçisi olarak DAYCO markasını kullanmamıştır,95 senesine kadar BANDO sonrasında MITSUBOSHI ile çalışmaktadır.Sonkar yedek parça müdürü Behçet beyi de tanırım kendisi ben bu işe ilk başladığım sıralarda sen bu işten anlamazsın diyen adamdır,sağolsun sayesinde bugünleri gördük ama yinede sevmem kendisini, birde şu soru geldi aklıma bütün gün yetkili servis içerisinde raporlar,maliyet,depo düzeni,sipariş kotası vs< peşinde olan Behçet bey kaç tane kayışı koparıp içindeki dikişleri saymış ki? Orjinal ve After Market kayışlar arasındaki fark hakkında bu kadar net bir açıklama yapabiliyor,çok merak ettim Atilla bey.Saygılar...
Abilerim Kardeşlerim hemen kısa bir sorum olcak ae101 ön camı orjinali,çıkması,yansanayisi v.s v.s fiyat konusunda bilgilendirirmisiniz bi iş için lazım
Ufuk kardeşim benim öz dayımda ford yedek parçacısıydı,en son oto bendix te çalışıyordu binlerce parçanın kodunu ezbere bilirdi.Behçet beyle çok uzun senelerden beri tanışırız,önce ağabeyi sonra kendisi müşterim oldu (elektronik cihazlarının tamir işlerini yapardım),aynı dayım gibi binlerle parçanın kodunu ezbere bilen, konusunda uzmanlaşan bir kişi.normalde benim aklımda isimler kalmaz ama, gerek elektronik,gerekse araba konularındaki marka ve tipleri unutmam.şu anda ist.dayım,inşallah kastamonuya dönünce çıkan triger kayışlarının marka bölümlerinin resimlerini yollarım.
yan sanayisi işçilik dahil 150 diye duymuştum, orjinali de 1000e yakındı, 750 gibi bir şeylerdi sanki
Atilla bey ben Behçet bey'e şahsi bir garezim olduğundan yazmadım kendisine tek saygı duyacağım konu Toyota markasına yıllarını vermiş olmasıdır ama yanlış bilgilendirmeye,özellikle de yetkili servislerde çalışan bilip bilmeden yorum yapan yedek parçacılara hiç tahmmülüm yok.Toyota'nın Türkiye'ye ilk gelişi ile birlikte ilk yedek parça elemanı olarak işe başlayan ve hala devam eden tek kişi tanıyorum o da Ali Rıza DOĞRU yaklaşık 22 senedir bu iş ile meşgul kendisi,Toyota markasına yıllarını veripte binlerce numarayı ezebere bilmeyen az yedek parçacı vardır buna inanın,ben de ezebere bildiğim numaraları yazmaya kalksam binlercesini yazarım.Ancak konu numaraları ezbere bilmek değil,konu bu işe sadece orjinal parça numaraları ile girmektense neyin ne olduğunu araştırarak,orjinal parça numaralarının karşılığına gelen after market ürünlerini de takip edebilmek,bu ürünler hakkında da (kullanılmadan bilinmesi imkansız,yetkili servislerde de kullanılamayacağı için bilgi edinilmesi zor) bilgi ve fikir sahibi olunabilmesi yedek parçacılığa gönül veren bir insanın yapması gereken şeyler bence.Ben yetkili serivste çalışırken after market ürünler hakkında hiçbir bilgi sahibi değildim,eşimle evlendikten sonra (kendilerinin özel toyota servisi olduğundan) kendilerine gelen müşterilerin istekleri doğrultusunda orjinaline muadil parça araştırmaya başlayarak ve şu an çalışmakta olduğum iş dolayısıyla (kiralama ve sigorta şirketleri parçanın ucuzunu ancak orjinaline muadil olanını ister,bizde mecburen bu yönde araştırmalar yapmak zorunda kalıyoruz,ama ben severek yapıyorum) Toyota markasına ait parçalarda orjinalde neyin ne olduğunu hangi after market ürünün hangi ürüne karşılık gelebildiğini ve özel servisimizde bu ürünleri kullanarak hangi after market ürünlerde sorun yaşanabileceği bilgisine bir nebzede olsa ulaştım,ancak yetkili servise sadece orjinal parça ilgilenen kişilerin maalesef böyle bir şansı yok.Yetkili servisten aracınız için isteyeceğiniz (örnek: 13568-09020 triger kayışı kare beyaz kutuda gelir)bir kayışın üzerinde TOYOTA yazısının yanında marka adını bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.Saygılar....
bende yolda kalırsam müdahele edemiyeceğim için ,herkes birşey olmaz diyor ama 16 valflerde triger sıyırınca çok büyük işler çıkarabileceğinden iki seferdir servisten alıp taktırdım.
Atilla amca, Japonya'da uretilen 93-97 Corolla'ya OEM kayis olarak Mitsuboshi kullanmislar.Bir iki firma daha uretiyor bu kayislari, OEM tek degil, ama Corolla icin Japon uretimi olmayan bir kayis kullanmamislar. Turkiye'deki servis fiyat olarak daha ucuz gordugu baska bir marka kullaniyor olabilir.Gergi bilyesi olarak bildigim kadariyla GMB ve NTN markalar Japon uretimi. Fiyatlari da 17-18 dolar.Servis ne kullanirsa kullansin, Japon degilse yaramaz. Japon XLI'ye Japon mali parca yakisir
Ahmedim dayco orj.japon.servisten alınan kayışın üstünde toyota ve dayco made in japan markası var.tabiki xli me 188 tl helal olsun,o benim sevgilim.ondan hiçbir şey esirgemem.
Degisimde kullandigimiz devirdaim pompasi GMB Japon maliydi, gergi bilyesi de Koyo Japon uretimiydi.O zaman Mitsuboshi bulamadigimdan Japon mali Bando marka kayis kullandik.Japon olsun, OEM olsa da olur olmasa da. Japon Akebono, ATE balata kullanmak TRW'yi orijinal bilip kullanmaktan iyidir herhalde.
Ufuk, forumdaki bircok arkadas fren sesinden sikayet ediyor, acaba ATE mi kullaniyorlardi da ses problemi yasadilar, yoksa Japon uretimi olmayan 'orijinal' parca kullandiklari icin mi?
Lazım olur düşüncesiyle başlatıyorum.Herkes bilgisini paylaşırsa faydalı olur.-Triger seti 189 tl ...................Yan sanayii 40-50 tl- Hava filtresi 35 tl....................yan sanayii 20 tl-Kapı fitilleri Önler 180tl x2=360 tl Arkalar 122 tl x 2 =244 tl........yan sanayii ön + arka =180 tl-Motor takozu radyatörün alt kısmına denk düşüyor. 99 tl ......................yan sanayii 30 tl-Denso marka sinyal flaşörü 123 tl..............Yan sanasini bilmiyorum.
Atilla bey.1,6 gli special ler için 16-17-17.5 bin tl istiyorlar.Sizce fiyatlar nasıl?
soru cevapsız kalmış...Saygıdeğer Atilla beye ithafen
Mustafa, triger kayisini gorebiliyor musun disaridan? Ufuk, forumdaki bircok arkadas fren sesinden sikayet ediyor, acaba ATE mi kullaniyorlardi da ses problemi yasadilar, yoksa Japon uretimi olmayan 'orijinal' parca kullandiklari icin mi?