Gönderen Konu: Ae 101 servis yedek parça fiyatları  (Okunma sayısı 23663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae 101 servis yedek parça fiyatları
« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2011, 22:28:34 »
yan sanayi v kayışı alıp taktırmıstım dayco marka.70 binde değişiyormus.Taktırdıktan 2 gün sonra değişik sesler geliyordu motordan sonucta avare gergisi bozulmuş.Sonra servisten avare gergim le yeniden v kayışı aldım taktırdım.V kayışının üzerinde mitsuboshi  yazıyor 2 kayıs arasında gözle görülür farklar var.v kayısı dır başka önemli parçalar orjinbal kullanılmalı diye düşünüyorum..
benim arabanın klima,dinamo,direksiyon 3 kayışıda piyasadan dayco alıp taktırdım 3 senedir ayar bile istemedi.dışarıdan alınan parçalardaki en büyük handikap sahte ve çin malı olması.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2011, 22:28:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2011, 02:18:11 »
Toyota hiçbir zaman kayış tedarikçisi olarak DAYCO markasını kullanmamıştır,95 senesine kadar BANDO sonrasında MITSUBOSHI ile çalışmaktadır.

Sonkar yedek parça müdürü Behçet beyi de tanırım kendisi ben bu işe ilk başladığım sıralarda sen bu işten anlamazsın diyen adamdır,sağolsun sayesinde bugünleri gördük :) ama yinede sevmem kendisini, birde şu soru geldi aklıma bütün gün yetkili servis içerisinde raporlar,maliyet,depo düzeni,sipariş kotası vs< peşinde olan Behçet bey kaç tane kayışı koparıp içindeki dikişleri saymış ki? Orjinal ve After Market kayışlar arasındaki fark hakkında bu kadar net bir açıklama yapabiliyor,çok merak ettim Atilla bey.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2011, 03:14:27 »
Abilerim Kardeşlerim hemen kısa bir sorum olcak ae101 ön camı orjinali,çıkması,yansanayisi v.s v.s fiyat konusunda bilgilendirirmisiniz bi iş için lazım :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2011, 10:38:03 »
Toyota hiçbir zaman kayış tedarikçisi olarak DAYCO markasını kullanmamıştır,95 senesine kadar BANDO sonrasında MITSUBOSHI ile çalışmaktadır.

Sonkar yedek parça müdürü Behçet beyi de tanırım kendisi ben bu işe ilk başladığım sıralarda sen bu işten anlamazsın diyen adamdır,sağolsun sayesinde bugünleri gördük :) ama yinede sevmem kendisini, birde şu soru geldi aklıma bütün gün yetkili servis içerisinde raporlar,maliyet,depo düzeni,sipariş kotası vs< peşinde olan Behçet bey kaç tane kayışı koparıp içindeki dikişleri saymış ki? Orjinal ve After Market kayışlar arasındaki fark hakkında bu kadar net bir açıklama yapabiliyor,çok merak ettim Atilla bey.

Saygılar...
Ufuk kardeşim benim öz dayımda ford yedek parçacısıydı,en son oto bendix te çalışıyordu binlerce parçanın kodunu ezbere bilirdi.Behçet beyle çok uzun senelerden beri tanışırız,önce ağabeyi sonra kendisi müşterim oldu (elektronik cihazlarının tamir işlerini yapardım),aynı dayım gibi binlerle parçanın kodunu ezbere bilen, konusunda uzmanlaşan bir kişi.normalde benim aklımda isimler kalmaz ama, gerek elektronik,gerekse araba konularındaki marka ve tipleri unutmam.şu anda ist.dayım,inşallah kastamonuya dönünce çıkan triger kayışlarının marka bölümlerinin resimlerini yollarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2011, 11:20:53 »
Abilerim Kardeşlerim hemen kısa bir sorum olcak ae101 ön camı orjinali,çıkması,yansanayisi v.s v.s fiyat konusunda bilgilendirirmisiniz bi iş için lazım :D
yan sanayisi işçilik dahil 150 diye duymuştum, orjinali de 1000e yakındı, 750 gibi bir şeylerdi sanki
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2011, 12:52:25 »
Ufuk kardeşim benim öz dayımda ford yedek parçacısıydı,en son oto bendix te çalışıyordu binlerce parçanın kodunu ezbere bilirdi.Behçet beyle çok uzun senelerden beri tanışırız,önce ağabeyi sonra kendisi müşterim oldu (elektronik cihazlarının tamir işlerini yapardım),aynı dayım gibi binlerle parçanın kodunu ezbere bilen, konusunda uzmanlaşan bir kişi.normalde benim aklımda isimler kalmaz ama, gerek elektronik,gerekse araba konularındaki marka ve tipleri unutmam.şu anda ist.dayım,inşallah kastamonuya dönünce çıkan triger kayışlarının marka bölümlerinin resimlerini yollarım.

Atilla bey ben Behçet bey'e şahsi bir garezim olduğundan yazmadım kendisine tek saygı duyacağım konu Toyota markasına yıllarını vermiş olmasıdır ama yanlış bilgilendirmeye,özellikle de yetkili servislerde çalışan bilip bilmeden yorum yapan yedek parçacılara hiç tahmmülüm yok.

Toyota'nın Türkiye'ye ilk gelişi ile birlikte ilk yedek parça elemanı olarak işe başlayan ve hala devam eden tek kişi tanıyorum o da Ali Rıza DOĞRU yaklaşık 22 senedir bu iş ile meşgul kendisi,Toyota markasına yıllarını veripte binlerce numarayı ezebere bilmeyen az yedek parçacı vardır buna inanın,ben de ezebere bildiğim numaraları yazmaya kalksam binlercesini yazarım.

Ancak konu numaraları ezbere bilmek değil,konu bu işe sadece orjinal parça numaraları ile girmektense neyin ne olduğunu araştırarak,orjinal parça numaralarının karşılığına gelen after market ürünlerini de takip edebilmek,bu ürünler hakkında da (kullanılmadan bilinmesi imkansız,yetkili servislerde de kullanılamayacağı için bilgi edinilmesi zor) bilgi ve fikir sahibi olunabilmesi yedek parçacılığa gönül veren bir insanın yapması gereken şeyler bence.

Ben yetkili serivste çalışırken after market ürünler hakkında hiçbir bilgi sahibi değildim,eşimle evlendikten sonra (kendilerinin özel toyota servisi olduğundan) kendilerine gelen müşterilerin istekleri doğrultusunda orjinaline muadil parça araştırmaya başlayarak ve şu an çalışmakta olduğum iş dolayısıyla (kiralama ve sigorta şirketleri parçanın ucuzunu ancak orjinaline muadil olanını ister,bizde mecburen bu yönde araştırmalar yapmak zorunda kalıyoruz,ama ben severek yapıyorum) Toyota markasına ait parçalarda orjinalde neyin ne olduğunu hangi after market ürünün hangi ürüne karşılık gelebildiğini ve özel servisimizde bu ürünleri kullanarak hangi after market ürünlerde sorun yaşanabileceği bilgisine bir nebzede olsa ulaştım,ancak yetkili servise sadece orjinal parça ilgilenen kişilerin maalesef böyle bir şansı yok.

Yetkili servisten aracınız için isteyeceğiniz (örnek: 13568-09020 triger kayışı kare beyaz kutuda gelir)bir kayışın üzerinde TOYOTA yazısının yanında marka adını bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

yan sanayisi işçilik dahil 150 diye duymuştum, orjinali de 1000e yakındı, 750 gibi bir şeylerdi sanki

Yetkili servislerde cam değişirken sadece cam değil,çıtası su lastiği vs. birlikte değişir,zaten fiyatı yüksek olan oem laminate cam üzerine bunlar ve işçilik eklenince fiyatlar 1000TL civarlarını bulabiliyor.

Dışarıda aftermarket olarak satılan camlarda ise kullanılan lamine (iki cam katmanı arasında kalan ve camın baskı altında kırıldığında dağılmasını engelleyen katman) miktarı orjinal cam'a kıyasla çok daha düşüktür,hatta bazı markalarda o kadar düşüktür ki camın kalınlığı yarı yarıya farkedebilir.

Ön camlarda belirli bir güvenlik seviyesi vardır ve bu lamine miktarı ile ölçülür,Luckyglass,Uğurlu Glass,Car Glass vs. vs. birçok aftermarket üreticisi yasalara göre ön camlarda belirli bir güvenlik seviyesinin altına inemez,ancak merdiven altı üretimlerde söz konusu olmuyor değil,bu yüzden aftermarket cam alırken bile bilinen bir marka tercih edilmesi birçok olumsuzluğu engeleyebilir.

Aftermarket camlarda ise fiyatı etkileyen birçok unsur mevcut Lamine miktarı,Topshade (camın üst bölgesinin bir miktar karartılı olması),Glass Resistant (cam ısıtıcı),Oem Cam fiyatı vs. vs. aynı camı aftermarket olarak 150TL civarında da temin edebilirsiniz,yine aynı camı 250TL civarında da temin edebilirsiniz ancak fiyat etmeni bölge bölge de değişiklik gösterebildiğinden önce hangi aftermarket ürününü alacağınıza karar verip fiyat araştırmasına o ürün üzerinden devam etmeniz sizin zarar etmenizi engeller.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 09, 2011, 13:48:51 »
Atilla bey ben Behçet bey'e şahsi bir garezim olduğundan yazmadım kendisine tek saygı duyacağım konu Toyota markasına yıllarını vermiş olmasıdır ama yanlış bilgilendirmeye,özellikle de yetkili servislerde çalışan bilip bilmeden yorum yapan yedek parçacılara hiç tahmmülüm yok.

Toyota'nın Türkiye'ye ilk gelişi ile birlikte ilk yedek parça elemanı olarak işe başlayan ve hala devam eden tek kişi tanıyorum o da Ali Rıza DOĞRU yaklaşık 22 senedir bu iş ile meşgul kendisi,Toyota markasına yıllarını veripte binlerce numarayı ezebere bilmeyen az yedek parçacı vardır buna inanın,ben de ezebere bildiğim numaraları yazmaya kalksam binlercesini yazarım.

Ancak konu numaraları ezbere bilmek değil,konu bu işe sadece orjinal parça numaraları ile girmektense neyin ne olduğunu araştırarak,orjinal parça numaralarının karşılığına gelen after market ürünlerini de takip edebilmek,bu ürünler hakkında da (kullanılmadan bilinmesi imkansız,yetkili servislerde de kullanılamayacağı için bilgi edinilmesi zor) bilgi ve fikir sahibi olunabilmesi yedek parçacılığa gönül veren bir insanın yapması gereken şeyler bence.

Ben yetkili serivste çalışırken after market ürünler hakkında hiçbir bilgi sahibi değildim,eşimle evlendikten sonra (kendilerinin özel toyota servisi olduğundan) kendilerine gelen müşterilerin istekleri doğrultusunda orjinaline muadil parça araştırmaya başlayarak ve şu an çalışmakta olduğum iş dolayısıyla (kiralama ve sigorta şirketleri parçanın ucuzunu ancak orjinaline muadil olanını ister,bizde mecburen bu yönde araştırmalar yapmak zorunda kalıyoruz,ama ben severek yapıyorum) Toyota markasına ait parçalarda orjinalde neyin ne olduğunu hangi after market ürünün hangi ürüne karşılık gelebildiğini ve özel servisimizde bu ürünleri kullanarak hangi after market ürünlerde sorun yaşanabileceği bilgisine bir nebzede olsa ulaştım,ancak yetkili servise sadece orjinal parça ilgilenen kişilerin maalesef böyle bir şansı yok.

Yetkili servisten aracınız için isteyeceğiniz (örnek: 13568-09020 triger kayışı kare beyaz kutuda gelir)bir kayışın üzerinde TOYOTA yazısının yanında marka adını bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

.
Ufukçuğum,dediklerinin tamamına katılıyorum.servisçilerin genel merkezden gelen parçaların haricinde malzeme kullanma,arızalı bir parçayı herhangi bir işlemle kurtarma şansı yok.gelişim ancak piyasaya açılınca mümkün oluyor.aynı sıkıntıları phlips merkez servisinde çalışırken bende yaşadım,sonra kendi servisimi açınca dünyayı tanıdık.kısmetse kastamonuya dönünce çıkan 2 kayışıda iyice tetkik edip seninle paylşacağım,gözlerinden öperim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2011, 23:58:56 »
Teşekkür ederim :D +Alkış :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2011, 17:19:05 »
bende yolda kalırsam müdahele edemiyeceğim için ,herkes birşey olmaz diyor ama 16 valflerde triger sıyırınca çok büyük işler çıkarabileceğinden iki seferdir servisten alıp taktırdım.

4A-FE'ler tirger kopardığından subap çakmaz merak etmeyin çok hızlı değilseniz ve hemen stop edip durabilirseniz hararet yapma şansıda az ( LPG yoksa tabi).

Atilla amca, Japonya'da uretilen 93-97 Corolla'ya OEM kayis olarak Mitsuboshi kullanmislar.Bir iki firma daha uretiyor bu kayislari, OEM tek degil, ama Corolla icin Japon uretimi olmayan bir kayis kullanmamislar. Turkiye'deki servis fiyat olarak daha ucuz gordugu baska bir marka kullaniyor olabilir.

Gergi bilyesi olarak  bildigim kadariyla GMB ve NTN markalar Japon uretimi. Fiyatlari da 17-18 dolar.

Servis ne kullanirsa kullansin, Japon degilse yaramaz. Japon XLI'ye Japon mali parca yakisir :)

Triger kayışında Türkiyeye özgü bir durum yok bütün avrupa gibi şu an Mitsuboshi çıkıyor,Triger gergi bilyası da orjinalinde NSK marka çıkar daha öncesinde Koyo ve Nachi markaları kullanıldı.Nachi diğerlerine göre bir gömlek daha üstün açıkçası.

GMB ve NTN bilyalarının Türkiye pazarında çoğunlukla G.Kore üretimi satılıyor şu an,markaların japonya üretimide mevcut ancak japon üretimi maliyeti yüksek olduğundan aftermarket olarak kimse japon üretimini getirtmiyor,bu markalar oem olarakda Toyota markasında hiç kullanılmadı.

Ahmedim dayco orj.japon.servisten alınan kayışın üstünde toyota ve dayco made in japan markası var.tabiki xli me 188 tl helal olsun,o benim sevgilim.ondan hiçbir şey esirgemem.

Atilla bey affınıza sığınarak tekrar ediyorum Dayco oem üretimde hiç kullanılmadı 95 senesine kadar Bando, 95 sonrasında ise Mitsuboshi olarak oem üretimde kullanılan markalar.

Şu an piyasada Dayco'nun durumu karışık,gerçek ithalatçısı (Vahdet Tiryakioğlu) japon üretimi getirtirken,piyasada amerika, avrupa (avrupa dediğim çekoslavakya,polonya gibi ülkeler) üretimi ve taiwan üretimide satılmakta.Fiyatları ve kaliteleri ise farklılık göstermekte,Sun ve Mitsuba (Mitsuboshi'nin aftermarket olarak kullandığı isim) daha nötr markalar,Türkiye pazarında japon üretimi dışında satılanını görmedim.

yan sanayi v kayışı alıp taktırmıstım dayco marka.70 binde değişiyormus.Taktırdıktan 2 gün sonra değişik sesler geliyordu motordan sonucta avare gergisi bozulmuş.Sonra servisten avare gergim le yeniden v kayışı aldım taktırdım.V kayışının üzerinde mitsuboshi  yazıyor 2 kayıs arasında gözle görülür farklar var.v kayısı dır başka önemli parçalar orjinbal kullanılmalı diye düşünüyorum..

+1
Muhtemelen takılan Dayco bahsettiğim japonya dışı üretimlerden biridir ve tecrübe ile sabitlenmiş gibi görünüyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2011, 19:09:24 »
Degisimde kullandigimiz devirdaim pompasi GMB Japon maliydi, gergi bilyesi de Koyo Japon uretimiydi.
O zaman Mitsuboshi bulamadigimdan Japon mali Bando marka kayis kullandik.

Japon olsun, OEM olsa da olur olmasa da. Japon Akebono, ATE balata kullanmak TRW'yi orijinal bilip kullanmaktan iyidir herhalde. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2011, 19:14:02 »
ön camı 2000 yılında 500 tl vermiştik galiba. triger değişti bide kayışlar ve buji kabloları değişmişti. 11 yıl oldu sorun yok şimdilik çok şükür. 45.000 km oldu bunların değişeli. kayışlar ufaktan çatlamış gibi ama motoru yıkatınca bakarım güzelce.Ahmet abi dediğine katılıyorum bu arada +1 :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2011, 19:17:15 »
Degisimde kullandigimiz devirdaim pompasi GMB Japon maliydi, gergi bilyesi de Koyo Japon uretimiydi.
O zaman Mitsuboshi bulamadigimdan Japon mali Bando marka kayis kullandik.

Japon olsun, OEM olsa da olur olmasa da. Japon Akebono, ATE balata kullanmak TRW'yi orijinal bilip kullanmaktan iyidir herhalde. :)

ATE'de orjinal değil ingiliz üretimi ve sadece ST220 Avensis (98-01 yılları arasında) için oem ön balata üretimi yapıyordu Toyota'ya ancak ses konusunda ciddi problemler yaşandığından 3-4 kere revizyon görmesine rağmen ses probelmini gideremedi ve ST220 balataları Bosch olarak gelmeye başladı halada Bosch olarak geliyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2011, 19:28:44 »
Mustafa, triger kayisini gorebiliyor musun disaridan?

Ufuk, forumdaki bircok arkadas fren sesinden sikayet ediyor, acaba ATE mi kullaniyorlardi da ses problemi yasadilar, yoksa Japon uretimi olmayan 'orijinal' parca kullandiklari icin mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2011, 22:54:40 »
Ufuk, forumdaki bircok arkadas fren sesinden sikayet ediyor, acaba ATE mi kullaniyorlardi da ses problemi yasadilar, yoksa Japon uretimi olmayan 'orijinal' parca kullandiklari icin mi?

Ahmet bey;

Aslında iki soruda aynı,çünkü orjinal (şu anki parça numarası 04465-05110 ve bosch olarak geliyor fiyatı da 189TL),balata ATE markası ile gelirken ciyak ciyak bağırmasını bir türlü kesemediler en sonunda yine japon üretimi olmayan Bosch markasına geçtiler ses sorunu çözüldü, ancak üzülerek söylüyorum 2002 senesinde biz dışarıdan orjinal balata almaya gelen müşterilerimize ve ustalara o zamanlar 30-35TL gibi bir rakama satılan TRW balata öneriyorduk (tanıdıklarımızda dahil) ses sorunu ortadan kalkıyordu.

Şu an ise hem ses sorunu olmayan hemde TRW'den kat be kat üstün balataların Türkiye pazarında bulunabilirliği günden güne artıyor, şahsi tercihim olarak EBC kullanıyorum (her ne kadar ingiltere üretimi olsa da ATE ile uzaktan yakından alakası yok) orjinali kadar memnunum.Ancak akebono,sumitomo,NBK,TEN gibi japon üretimi bir balata bulurlarsa almaktan çekinmemelerini de tavsiye edebilirim.ST220 avensislerde ses sorunu yaşayan arkadaşlarda oem bosch balataya (aftermarket satılan bosch marka balatalardan daha kaliteli olduğu gerçek) 189TL vereceklerine 60-70TL'ye alabilecekleri (TRW 50TL civarında olması lazım) bu balatalar ile, daha sorunsuz ve konforlu üstelik daha uzun kilometreler boyunca kullanabileceklerini düşünüyorum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #34 : Ocak 11, 2011, 21:47:38 »
Lazım olur düşüncesiyle başlatıyorum.Herkes bilgisini paylaşırsa  faydalı olur.
-Triger seti   189 tl  ...................Yan sanayii   40-50 tl
- Hava filtresi  35 tl....................yan sanayii    20 tl
-Kapı fitilleri    Önler 180tl x2=360 tl          Arkalar  122 tl x 2 =244 tl........yan sanayii ön + arka   =180 tl
-Motor takozu radyatörün alt kısmına denk düşüyor. 99 tl ......................yan sanayii   30 tl
-Denso marka sinyal flaşörü  123 tl..............Yan sanasini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #35 : Ocak 11, 2011, 22:04:52 »
-denso marka sinyal flaşörü 123 tl .....................yan sanayisini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 12, 2011, 08:41:30 »
Atilla bey.
1,6 gli special ler için 16-17-17.5 bin tl istiyorlar.
Sizce fiyatlar nasıl?

soru cevapsız kalmış...
Saygıdeğer Atilla beye ithafen :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 12, 2011, 09:08:15 »

soru cevapsız kalmış...
Saygıdeğer Atilla beye ithafen :) :) :)
   Ekrem ekonominin en önemli kuralı ,fiyatı arz ve talebin belirlemesidir.1.6 gli spesyale daha doğrusu 1.6 i efsaneye talep fazla,arz çok az fiyatlar normal.benimkine 14 veren oldu vermedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 12, 2011, 09:24:34 »
teşekkürler Atilla abi,saygılar şelale :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 12, 2011, 14:24:29 »
Mustafa, triger kayisini gorebiliyor musun disaridan?

yok abi sanırım motorun dibinde bir plastik parça var. üstünde de triger değiştiği zaman kmsi yazıyor bandajlı bir kağıt. onu sökmen gerek. hiç bakmadım ben dur bir bakayım :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN