0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracımda dizel ve; Bakım maliyeti benzinli ile aynı. Bakım periyodu içinde hiç bir zaman yağ eksiltme, yakma olmadı. Dizel motorlar kullanılan materyal açısından benzinlilerden daha dayanıklı üretilirler. Önemli olan kullanım sırasında bazı temel kurallara riayet etmektir. Bunlara uyulduğu takdirde oldukça uzun ömürlü olabilirler. Dizel motorda benzinliye nazaran pahalı denebilecek ve ekstra parçalar; Turbo, Enjektörler ve Yakıt Pompasıdır. Ancak günümüz modern benzinli araçlarında da artık dizele yakın teknolojiler ve dolayısı ile karmaşık ve pahalı olabilecek parçalar mevcuttur ve arada fark eskisi gibi önemli boyutlarda değildir. Dizel yakıtın yağlayıcı özelliği de motor ve yakıt sistemini koruyucu özellik içerir. Fakat her Aşırı Beslemeli motorda olduğu gibi yakıt kalitesine dikkat etmek önemlidir.
yoksa kamyonlar tırlar falan neden dizel
eğer serilik sürat diyorsanız kesinlikle bir common rail dizel alınmalı.sıfır motorlu 2000 cc lik 136 hp lik vectra b ye 1.3 m.jet palio toz yutturuyor.
Az yakıp, çok yük taşıması için..
adam hakl beyler... denemesi bedava, alın iki aracı, ama şartlar eşit olsun iki araç da 3.000 devirde hadi 1000 de benden olsun 4.000 devirde vites değiştirsin.. bak nasıl boy atıyor dizel..ben de benzinli corolla kullanıyorum, çok yavaş.. 1.3 multijet grande puntolu arkadaşım uçuyor ama.. 2009 corollayı da gittim gerizekalı gibi sadece keyif alayım araba kullanmaktan diye benzinli aldım..bileydim dizel alırdım.. bir gün dizele bindim ve anladım sonra benzinden soğudum. dizel kullanmadınız bence siz, dizel kullanın bakın.. araba daha henüz 4500 devir çeviriyor ama nasıl gidiyor uff.. çok zorlamıyorum hemen vites değiştiriyorum.. ben zaten hep 4000 devirde vites değiştiririm.. dizel çok başka..benzinden soğudum