Gönderen Konu: DİZEL MOTOR ÖMRÜ ?  (Okunma sayısı 40025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: DİZEL MOTOR ÖMRÜ ?
« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2010, 11:04:16 »
Sen bari yapma. 1.3 1.5 1.6 dizel araç kullandım ilk iki viteste araçlar gitmiyor.
Ayrıca dizelde 4000 devirde vites çok sakat. Demek ki senin kullandığın dizel araç alınmayacak;)
uzatırdım biraz daha ama dayanamayacağım :) işin dalgasındayım her zamanki gibi kamil abi :) dizelde özellikle kalkarken şöyle 1500 devirden sonra falan koltuğa gömülüyor ya sürücü, amanın neymiş bu amanın ne kadar da seriymiş diye sanal bir hisse kapılıyor.. bir de benzinlinin 7000 devirlere çıkıp da dizelin 4500 civarında vites değiştirmesi falan var ya.. o konuları göz önüne almamakla kafa buldum.. yaparım bunu ben sık sık, bir şeyden soğudum diyorsam ciddi değilimdir çok yüksek ihtimal :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2010, 11:04:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Aralık 19, 2010, 15:45:38 »
:D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • '94 Toyota Corona Apex
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 27, 2010, 10:33:33 »
Muhtemelen bahsettiği otomobilin sahibi daha sakin bir sürüş tarzını benimsemişdir, o an için fazla hızlı gitmiyordur. :)

Biz buna otomobil psikolojisinde "dizele bindim de uçtum, redline'ı görünce duruldum" yanılsaması diyoruz. Genelde vasat güç üreten, atmosferik benzinli motorları 3000 deviri geçirmeden kullanmış kişilerin turbo-dizelle ilk tanışmalarında daha sık görülen bu vakaya daha önce turbo-benzinli bir araç kullananlarda pek rastlanmıyor. Bu yanılsamanın etkisiyle kişi yakıt tüketimi konusunda da iyimser yuvarlamalar yapabiliyor.

Daha sonra kişi, atmosferik dizel motorlu bir araca binince dizel konusunda yaptığı genellemelerden ötürü hüsranla karşılaşıp atmosferik benzinli motora ettiği tüm kötü sözler için ızdırap içerisine düşebiliyor.

Böyle kişilere, gördüğünüz yerde, yaşadığı anlık tork patlamasının turbonun etkisi olduğunu(bkz; turbo effect), dizel ile alakası olmadığını, aynı turbonun benzinli motora konulunca çok daha stabil sonuçlar verdiğini söyleyerek kişiyi büyük bir yanılsamadan kurtarınız.

bilmeden atışa geçen tövbe common rail kullanmayan 15 lik 20 lik delikanlılar görüyorum:)

arkadaş demiş ki--Muhtemelen bahsettiği otomobilin sahibi daha sakin bir sürüş tarzını benimsemişdir, o an için fazla hızlı gitmiyordur. :)-- bahsettiğim aracın sahibi abim.deneyelim diyipte kalktık sonuç bu alperenciğim;)vectra tozu yuttu.

arkadaş demiş ki--Genelde vasat güç üreten, atmosferik benzinli motorları 3000 deviri geçirmeden kullanmış kişilerin turbo-dizelle ilk tanışmalarında daha sık görülen bu vakaya daha önce turbo-benzinli bir araç kullananlarda pek rastlanmıyor.--

yavru çekirge sen benle hayatın boyunca bir 5 dakka bile yaşadın mı da benim vasat güç üreten bezinli araçlar kullanıp üstelikte 3000 deviri geçmediğimi iddaa ediyorsun;)oturduğun yerden milletin hayatını görme gibi bir özelliğin mi varda saklıyorsun.yaşın kadar arabaya bindim diye bir laf vardır ya işte gerçekten yaşından iki eksik kadar arabaya bindim.bizzat çekirdekten yetişmeyim milleti yanıltmayın neyin nasıl gittiğini iyi bilirim.

arkadaş demiş ki-- Bu yanılsamanın etkisiyle kişi yakıt tüketimi konusunda da iyimser yuvarlamalar yapabiliyor.--işte bu noktada atıp tuttuğunu ayan beyan belli ediyorsun.başka common raillerinde çok farklı sonuçlar vereceğini sanmıyorum ama yakıt konusuna değinirsek durum şudur bak arkadaşım:1.3 mjet palio uzun yolda 120-130 km hızla 13-14 kuruş yakmakta.aksini iddia eden varsa buyursun.common rail kullanan hiç kimse amacı atıp tutmak değilse buna itiraz edemez.şehir içi 18-19 kuruş yakıyor bu araçlar.üstelik benzinli 1.3,1.4,1.5,1.6,1.8,2.0 lik GELİR DÜZEYİ OLARAK NORMAL HALKTAN KİŞİLERE HİTAP EDEN ARAÇLARIN serilik bakımından yüzde 90 ından aşağı kalmıyor.ama sen bana kalkıp bilmem şunun 0-100 ü 10 saniye senin dediğininkide 11 saniye cart curt dersen bilemem;)ha bu iş kağıt üstündende dönmez o da ayrı bir konu;)

arkadaş demiş ki----Daha sonra kişi, ATMOSFERİK DİZEL MOTORLU bir araca binince dizel konusunda yaptığı genellemelerden ötürü hüsranla karşılaşıp atmosferik benzinli motora ettiği tüm kötü sözler için ızdırap içerisine düşebiliyor. ----

şimdi tekrar ben ne yazmışım oku ve bana atmosferik dizeli savunduğum konusunda bir tane yazdığım bir şey göster benim yazımdan.gösteremezsin.çünkü ben atmosferik dizel motor benzinliden iyidir demedim.ne dedim eğer iyi okursan göreceksin?common rail dizel,dizel motorun eski sorunlarını büyük ölçüde aştı.bu sorunlarda nedir?az çok dizel araştıranın çok çok iyi bileceği şeyler:benzine nazaran aşırı gaz yememek,aşırı hantallık vs vs.yani anlayacağın üzere benim hayal kırıklığı yaşayacak bir durumum söz konusu değil.atmosferik dizelide bilirim common rail dizelide bilirim f28 li turbo calibrayıda bilirim 156 lık kırmızı motoruda bilirim düz benzinliyide bilirim.bilirimde bilirim.git turboyu benzinliye tak sana takma diyen yok.lafımız yok ona.

bu foruma insanlar büyük paraları bir mala yatırmak için bilgi almak amaçlı geliyorlar.oturduğun yerden kimseyi yanıltma.biz biliyoruzda konuşuyoruz ev aile geçindiriyoruz iki tane saçma sapan yazı için sokağa atacak parası yok ev aile geçindiren kimselerin.oturduğun yerden yanıltma milleti.toz yutan benzinli vectra ecotec düz benzinli 35-36-37 kuruş yakar benzinde ama yinede 18-19 krş yakan 1.3 common rail dizel palionun arkasında kalır şehir içinde.denedik gördük bliyouz.aksini iddaa edemez kimse.uzun yoldada 170 e kadar önde gider.ani tork patlamasının verdiği etki cart curt demişsin.tork var ki patlıyor arkadaş var mı ötesi;)sonuçta bu araba gidiyor mu?gidiyor.kısa devir aralıklarında gücü birden verip koruyor.daha varmı ötesi.benzinlinin uzun aralıkta yapıp koruduğunu o kısa aralıkta yapıp koruyor.kendisinden iki kat büyük motoru beygiri onun yarısı kadar yakarak duman eden bi motor varsa gerisi hikaye.teknoloji bu.hadi duman etmesin diyelim.o zaman bile yapışır tamponuna bırakmaz önde gidenin;)bunu ötekinden baya baya az yakarak yapar ama unutma;)

BİLMEDEN ETMEDEN SAĞDAN SOLDAN DUYULANLA AHKAM KESMEYİN.MİLLET PARASINI YATIRACAĞI ŞEYLER HAKKINDA BİLGİ ALMAYA GELİYOR BURAYA.YANILTMAYIN MİLLETİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2010, 11:28:23 »
getz, fiesta, palio, era bu araçların dizellerini özellikle 0-140km. arası geçmek, standart 1,6motorlu 90-125hb. araçlarla geçmek çok çok çok zor. kendi aracım 1.3corolla( yaklaşamıyorum bile) 1.6 focus1, 1.6astra bu araçlarla kalkışta hiçbir zaman geçemedim, belki geçilir ama o da kalkıştan 10dk. filan sonra tatlı bir meyil, dümdüz bir yol ve çok yüksek hızlardan sonra....
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Aralık 27, 2010, 11:36:23 »
Sn Burak Can, şu an derse gidiyorum, saat 12.30 da ayrıntılı bir şekilde yazacağım ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Aralık 27, 2010, 11:52:15 »
profilinizde ankara yazdığını görüyorum..1.6 corolla sahibiyim, buluşmalarımıza gelin, lpg de taktırdım daha yeni, ben lpgde ilerleyim, fullenmiş deponuzla gelin, ben 1.6 corolla ile siz 1.3 multijet ile buyrun istediğiniz koşullarda deneyelim, sonra da gidip fulleyelim deponuzu, sizinki ne kadar yakmış yüksek performansta benimki ne kadar yakmış, performans olarak durum ne, ne zaman uzamışsınız, hiç bir burun önüme geçebildiniz mi vs konuşalım uygun mudur? alperen kardeşim de burdan hiç yorulmasın sıkılmasın..

çünkü en tehlikeli bulduğum şey bilgisi az olan insanın ben çok iyi bilirim, sen kimsin lan moduna girmesidir..ben hiç bir şey anlatmadan açıklamadan bir öneride bulundum..uygun mudur?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Aralık 27, 2010, 16:20:58 »
Bahsettiğiniz aracın 1.3 MJ Palio olduğuna emin misiniz ?

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 27, 2010, 16:43:42 »
..
bu muydu len ayrıntılı açıklaman :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Aralık 27, 2010, 17:10:17 »
bahsettiğim aracın sahibi abim.deneyelim diyipte kalktık sonuç bu alperenciğim;)vectra tozu yuttu.

***İşini bilmeyen bir şöförü koyun impreza STİ'a, siz de onu geçtim, benim araç daha iyi gidiyor diye övünün. Böyle bi mantık var mı ?

yavru çekirge sen benle hayatın boyunca bir 5 dakka bile yaşadın mı. Yaşın kadar arabaya bindim diye bir laf vardır ya işte gerçekten yaşından iki eksik kadar arabaya bindim.

***Hayır seninle 5 dakika falan yaşamadım, ben arkadaşlarımı iyi seçerim ;) Yaşım kadar arabaya binmişsin ama malesef bişeyler öğrenememişsim.

1.3 mjet palio uzun yolda 120-130 km hızla 13-14 kuruş yakmakta.aksini iddia eden varsa buyursun.

*** Hyundai Accent 1.5 CRDi 5.vites 120 km/hız 2000 devir, km'de 190 kuruş ;)

üstelik benzinli 1.3,1.4,1.5,1.6,1.8,2.0 lik GELİR DÜZEYİ OLARAK NORMAL HALKTAN KİŞİLERE HİTAP EDEN ARAÇLARIN serilik bakımından yüzde 90 ından aşağı kalmıyor.

Senin ışıklarda kalktığın araçlar, 3bin - 4bin devir arası, motor yarım gücünü kullanırken vites yükseltirse dizel aşağı kalmaz tabi. Halkımız zaten red line'a geldiğinde motor patlıcak zannettiğinden midir nedir, o kadar yüksek devirlere çıkmıyorlar.

ama sen bana kalkıp bilmem şunun 0-100 ü 10 saniye senin dediğininkide 11 saniye cart curt dersen bilemem;)ha bu iş kağıt üstündende dönmez o da ayrı bir konu;)

Kağıt üstündeki veriler az çok bir şeyi ima eder. Bu arada, şimdi baktımda, sabahtan beri övüp durduğun Palio 70 hp'ye sahipmiş, 14.5 sn 0-100'ü varmış :rofl: Yahu etme eyleme, tokatladığım diye anlattığın Vectra bu aracın 2 katı güce sahip

şimdi tekrar ben ne yazmışım oku ve bana atmosferik dizeli savunduğum konusunda bir tane yazdığım bir şey göster benim yazımdan.gösteremezsin.
*** Ben zaten öyle bişey demedim ki onu nerden çıkardın.

kendisinden iki kat büyük motoru beygiri onun yarısı kadar yakarak duman eden bi motor varsa gerisi hikaye.teknoloji bu.hadi duman etmesin diyelim.o zaman bile yapışır tamponuna bırakmaz önde gidenin;)bunu ötekinden baya baya az yakarak yapar ama unutma;)
Öyle bi teknoloji yok, işini bilmeyen bi şoför var.

Ben de 2.0 Vectra olucak, 1.3 MJ Palio'ya geçilicem, Allah belamı versin, ben o arabayı orda benzin döker yakarım.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 27, 2010, 17:11:58 »
başlık dizel motor ömrü ! ama yazılanlara bakınca bu forumdan soğuyorum.Dikkatlerinize
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Aralık 27, 2010, 18:04:27 »
uzun süredir kimse bir şeylerden soğumuyordu cihat bey..hadi hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 27, 2010, 18:20:59 »
Merhaba Arkadaşlar,
Burada özellikle DİZEL MOTOR ÖMRÜ ve kullanım konularında bilgi için başlığı açmıştım fakat her ne hikmetse konu bazılarının benim arabam senin arabanı döver moduna gelmiş.Amacımız bu tür polemiikleri değil, başlığı açılan konu hakkında bilgi ve deneyimleri olan arkadaşların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaktır. Lütfen konu hakkında yazacak olan arkadaşlar biraz daha dikkatli ve açılan konuya bağlı kalıp ; Hani bir söz var ya;
"Söz bilir isen söyle senden irfan alsınlar, söz bilmez isen sükut et seni adam sansınlar" diye,
lütfen gerçekten bilgi ve deneyimi olanlar yazarsa biz de faydalanmış oluruz.
Saygılarımla
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #32 : Aralık 27, 2010, 19:00:56 »
İyi güzel arkadaşlar trafikte hızla gazla ego tatmini yapıyorsunuz insanların canlarını tehlikeye atıyorsunuz, yok o arabayı geçtim ders verdim yok bu arabanın tozunu attırdım, yakışıyor mu peki !

Bu forumda 19,20 li yaşlarda arkadaşlar var, bu arkadaşlarımıza örnek olmamız gerekmez mi !

Hiç gitmemektense, geç gitmek daha iyidir.

Buarada konu iyice sapmış, D4-D dizel motor ömrü kullanıma göre ne kadar yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşları bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Aralık 27, 2010, 19:54:37 »
uzun süredir kimse bir şeylerden soğumuyordu cihat bey..hadi hayırlı olsun
birilerinin bir şeylerden soğumasını beklemiyormuydunuz?Soruyu şöylede sorabiliriz.Benim soğumamdan zevkmi alıyorsunuz?Hatayı kabul etmek erdemdir.Bence sende soğu!
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Aralık 28, 2010, 00:45:32 »
birilerinin bir şeylerden soğumasını beklemiyormuydunuz?Soruyu şöylede sorabiliriz.Benim soğumamdan zevkmi alıyorsunuz?Hatayı kabul etmek erdemdir.Bence sende soğu!
yanlış adama dediniz ya.. soğudum şu an..forumdan da soğudum, dizelden de, benzinliden de..ama en çok toyotadan soğudum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 28, 2010, 01:10:20 »
arkadaşlar çalıştığım fabrika şirket araçlarını ihale ile satışa çıkarttığında 2006 model corolla terra sedan aldım araç 213 bin kmde idi servis geçmişine baktım periyodik bakımları yetkili servislerde hiç aksatılmadan yapılmıştı tek kişi tarafından ankara bölge sorumlusu kullanmıştı araç 210bin kmde turboyu patlatmış ve serviste yeni turbo takılmıştı ben expertize soktuğumda araç zımba gibiydi motoruna en az 500 bini görürsün demişlerdi 1 ay kadar iki corolla sahibi olarak karşılaştırma imkanım oldu tamam ekonomik gözüküyor ama benzinli aracımdan vazgeçemedim lpgli de olunca ondan aşağı kalmadı satılığa çıkarttığımda hiç zorlanmadan o kmdeki arabayı 1700 tl karla sattım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 28, 2010, 01:11:59 »
İyi güzel arkadaşlar trafikte hızla gazla ego tatmini yapıyorsunuz insanların canlarını tehlikeye atıyorsunuz, yok o arabayı geçtim ders verdim yok bu arabanın tozunu attırdım, yakışıyor mu peki !

Bu forumda 19,20 li yaşlarda arkadaşlar var, bu arkadaşlarımıza örnek olmamız gerekmez mi !

Hiç gitmemektense, geç gitmek daha iyidir.

Buarada konu iyice sapmış, D4-D dizel motor ömrü kullanıma göre ne kadar yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşları bekliyoruz.

tebrikler alper bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 28, 2010, 13:44:14 »
FORD FOCUS DİZEL İLE  BİRİNCİ VİTESTE MAX KIRK YAPTIM YANİ COROLLANIN DÖRTBİN DEVİRDEKİ HIZI ;)

BU ARADA BÜYÜK HARF KULANDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Aralık 28, 2010, 19:12:23 »
FORD FOCUS DİZEL İLE  BİRİNCİ VİTESTE MAX KIRK YAPTIM YANİ COROLLANIN DÖRTBİN DEVİRDEKİ HIZI ;)

BU ARADA BÜYÜK HARF KULANDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM
o zaman niye büyük harf kullandın demezler mi adama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 28, 2010, 19:21:33 »
aslında dizel almak istiyorum ve hakkaten ucuz 2.el dizel araçlar var ama turbo sorunu gibi yazıları gördükçe korkuyorum.

birde şu var, gördüğünüz gibi millet kendi egosunu tatmin etme peşinde. tabi benzin 4 lira olunca olay küçük motordan yüksek güç almaya kalıyor. birbirinizi geçince neyi ispat etmiş olacaksınız bilemiyorum. bu dürtü bendede var ama mantık ağır basıyor.güvenlik 1. önceliğim çünkü. bendeki dürtünün nedeni belli ; boyum kısa.. sizin ??
dizel ömrü diyorsunuz , ben forumda kullanım kitabına uyarak araç kullananı göremiyorum nedense ? şimdi nasıl 500bin ömür biçilirki arabalara ? mühendisin koyduğu kurallara uymadan kullanıyorlar demekki...  2.el araba risktir ama anlıyorumki hiç altından kalkılacak bir risk değil. çünkü insanımız okumuyor bilmiyor.

ben dizelden vazgeçtim, zamanı gelir bir araba alırım elbet. ilk ben örnek oluyorum, inatla kurallara uyuyorum ;)

herkes hakettiği gibi yaşamaya devam etsin, saygılar sevgiler.