0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sen bari yapma. 1.3 1.5 1.6 dizel araç kullandım ilk iki viteste araçlar gitmiyor.Ayrıca dizelde 4000 devirde vites çok sakat. Demek ki senin kullandığın dizel araç alınmayacak;)
Muhtemelen bahsettiği otomobilin sahibi daha sakin bir sürüş tarzını benimsemişdir, o an için fazla hızlı gitmiyordur. Biz buna otomobil psikolojisinde "dizele bindim de uçtum, redline'ı görünce duruldum" yanılsaması diyoruz. Genelde vasat güç üreten, atmosferik benzinli motorları 3000 deviri geçirmeden kullanmış kişilerin turbo-dizelle ilk tanışmalarında daha sık görülen bu vakaya daha önce turbo-benzinli bir araç kullananlarda pek rastlanmıyor. Bu yanılsamanın etkisiyle kişi yakıt tüketimi konusunda da iyimser yuvarlamalar yapabiliyor. Daha sonra kişi, atmosferik dizel motorlu bir araca binince dizel konusunda yaptığı genellemelerden ötürü hüsranla karşılaşıp atmosferik benzinli motora ettiği tüm kötü sözler için ızdırap içerisine düşebiliyor. Böyle kişilere, gördüğünüz yerde, yaşadığı anlık tork patlamasının turbonun etkisi olduğunu(bkz; turbo effect), dizel ile alakası olmadığını, aynı turbonun benzinli motora konulunca çok daha stabil sonuçlar verdiğini söyleyerek kişiyi büyük bir yanılsamadan kurtarınız.
..
bahsettiğim aracın sahibi abim.deneyelim diyipte kalktık sonuç bu alperenciğim;)vectra tozu yuttu.
yavru çekirge sen benle hayatın boyunca bir 5 dakka bile yaşadın mı. Yaşın kadar arabaya bindim diye bir laf vardır ya işte gerçekten yaşından iki eksik kadar arabaya bindim.
1.3 mjet palio uzun yolda 120-130 km hızla 13-14 kuruş yakmakta.aksini iddia eden varsa buyursun.
üstelik benzinli 1.3,1.4,1.5,1.6,1.8,2.0 lik GELİR DÜZEYİ OLARAK NORMAL HALKTAN KİŞİLERE HİTAP EDEN ARAÇLARIN serilik bakımından yüzde 90 ından aşağı kalmıyor.
ama sen bana kalkıp bilmem şunun 0-100 ü 10 saniye senin dediğininkide 11 saniye cart curt dersen bilemem;)ha bu iş kağıt üstündende dönmez o da ayrı bir konu;)
şimdi tekrar ben ne yazmışım oku ve bana atmosferik dizeli savunduğum konusunda bir tane yazdığım bir şey göster benim yazımdan.gösteremezsin.
kendisinden iki kat büyük motoru beygiri onun yarısı kadar yakarak duman eden bi motor varsa gerisi hikaye.teknoloji bu.hadi duman etmesin diyelim.o zaman bile yapışır tamponuna bırakmaz önde gidenin;)bunu ötekinden baya baya az yakarak yapar ama unutma;)
uzun süredir kimse bir şeylerden soğumuyordu cihat bey..hadi hayırlı olsun
birilerinin bir şeylerden soğumasını beklemiyormuydunuz?Soruyu şöylede sorabiliriz.Benim soğumamdan zevkmi alıyorsunuz?Hatayı kabul etmek erdemdir.Bence sende soğu!
İyi güzel arkadaşlar trafikte hızla gazla ego tatmini yapıyorsunuz insanların canlarını tehlikeye atıyorsunuz, yok o arabayı geçtim ders verdim yok bu arabanın tozunu attırdım, yakışıyor mu peki !Bu forumda 19,20 li yaşlarda arkadaşlar var, bu arkadaşlarımıza örnek olmamız gerekmez mi !Hiç gitmemektense, geç gitmek daha iyidir.Buarada konu iyice sapmış, D4-D dizel motor ömrü kullanıma göre ne kadar yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşları bekliyoruz.
FORD FOCUS DİZEL İLE BİRİNCİ VİTESTE MAX KIRK YAPTIM YANİ COROLLANIN DÖRTBİN DEVİRDEKİ HIZI BU ARADA BÜYÜK HARF KULANDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM