Gönderen Konu: DİZEL MOTOR ÖMRÜ ?  (Okunma sayısı 40025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: DİZEL MOTOR ÖMRÜ ?
« Yanıtla #40 : Aralık 28, 2010, 20:07:48 »
ben
aslında dizel almak istiyorum ve hakkaten ucuz 2.el dizel araçlar var ama turbo sorunu gibi yazıları gördükçe korkuyorum.

birde şu var, gördüğünüz gibi millet kendi egosunu tatmin etme peşinde. tabi benzin 4 lira olunca olay küçük motordan yüksek güç almaya kalıyor. birbirinizi geçince neyi ispat etmiş olacaksınız bilemiyorum. bu dürtü bendede var ama mantık ağır basıyor.güvenlik 1. önceliğim çünkü. bendeki dürtünün nedeni belli ; boyum kısa.. sizin ??
dizel ömrü diyorsunuz , ben forumda kullanım kitabına uyarak araç kullananı göremiyorum nedense ? şimdi nasıl 500bin ömür biçilirki arabalara ? mühendisin koyduğu kurallara uymadan kullanıyorlar demekki...  2.el araba risktir ama anlıyorumki hiç altından kalkılacak bir risk değil. çünkü insanımız okumuyor bilmiyor.

ben dizelden vazgeçtim, zamanı gelir bir araba alırım elbet. ilk ben örnek oluyorum, inatla kurallara uyuyorum ;)

herkes hakettiği gibi yaşamaya devam etsin, saygılar sevgiler.

ben kurallara ve mühendislerin önerilerine uyarak araç kullanıyorum.ocakta arabamı bir teslim alayım hele... megane2 dizelimde hiç sorun yaşamamıştım.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 28, 2010, 20:07:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #41 : Aralık 28, 2010, 20:34:49 »
Ben her Allahın günü 1.5 crdi ve 1.4 d4d kullanıyorum O gecer bu gecer diye kımseyle Ağız yarısınagirmem.Girerim kızdırmak ıcın oda sevdığım kişileri sadece  :D  dizel gitmez diye bişey yok tamam yuksek suratlere cıkarda benzınlı bır araçla aynı zamanlamalarda degıl eğer aksını ıdda edıcek varsa akıl saglıgından şüphe ederım -_- evde 2 tane dizel araç var bugunde araç alıcak olsak gene dizel olur. Dizel araç can ve cep dostudur hıcbır zaman sızı uzmez.Yenı sıstem dızeller kara motor degıl artık bakım olsun parca olsun benzınlıyle aynı fıyattalar bu tabuları yıkın artık ama şuda var perfonmans isteyen benzınlı araç alsın dizel alıpta hem gecer hem az yakar böle bişey yok.Dizel gecte olsa yuksek hızlara cıkar ama Benzınlı bır araca yetısemez en azından 70 bglık dizel bır arac 2.0 litre benzınlı bır aracı gecıcek yok oyle birşey myhtbusters duysa emınım test ederdi çürütmek için :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Aralık 28, 2010, 22:08:27 »
o zaman niye büyük harf kullandın demezler mi adama :D
Sorma Türkay abi okuldaydım klavye bozuk o yüzden öyle oldu tekrar özür dilerim :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #43 : Aralık 28, 2010, 22:14:26 »
Değiştir butonu var ya olm orda  :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 28, 2010, 22:17:42 »
Klavye değiştir butonu varda greve girmiş çalışmıyo :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Aralık 28, 2010, 22:38:31 »
bahsettiğim aracın sahibi abim.deneyelim diyipte kalktık sonuç bu alperenciğim;)vectra tozu yuttu.

Abin seni üzülmeyesin diye geçmemiştir merak etme yoksa vectra seni yutardı ;)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 22, 2011, 11:02:40 »
Arkadaşlar Sanırım aradaki 35000 lira farktan dolayı Dizelden vazgeçtim. çünkü bizim gibi devlet memuru kullanımı ile amorti etmek 15-20 yılı geçer. Belki de daha fazla.
Halen 2010 yeni kasa Avensisi kullanmaya devam edeceğim. belki Temmuzdan sonra  şartlar uygun olursa 5-6 bin civarında fark verip 2012 AVENSİS ELEGANT ile değiştirip artık araba işine bir son vermeyi dtüşünüyorum. Umarım şartlar istediğim uygunlukta olur da hem model yenilemek için  hem de hız sabitleyici olan 2012 Avensis Elegant ile değiştiririm. Herkese kolay gelsin
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni