Gönderen Konu: Süpriz - Akaryakıtta Büyük İndirim Olacak mı?  (Okunma sayısı 4407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Süpriz - Akaryakıtta Büyük İndirim Olacak mı?
« : Aralık 08, 2010, 11:23:35 »
 !!! !!! !!! !!! !!! !!! :o :o :o :o :o :o !!! !!! !!! !!! !!! !!!

TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin akaryakıtta ÖTV zammının Danıştay kararına uyularak geri alınmasını istedi.Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıt ürünlerine ÖTV artışı yoluyla yapılan zamların Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu kararına uygun olarak geri alınması gerektiğini belirterek, ’’Yargı kararına uyulması için çektiğimiz ihtarnameye cevap alamamamız durumunda başta Başbakan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyeleri için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız’’ dedi.

Çetin, yazılı açıklamasında, TÜDEF’in, hükümetin akaryakıt ve tüpgazda sabit ÖTV tutarını artırma yoluyla getirdiği zammı dava konusu yaptığını ve 31 Aralık 2009 tarihli ilgili Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay’a başvurduğunu hatırlattı.

Danıştay 7’inci dairesinin davayı reddettiğini, yaptıkları itiraz üzerine dosyanın Vergi Dava Daireleri Kuruluna gittiğini belirten Çetin, kurulun, 10 Kasım 2010’da verdiği kararda, zammın hukuka uygun olmadığına, bu nedenle yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini ifade etti.

Söz konusu zamların Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu kararına uygun olarak geri alınması gerektiğini belirten Çetin, şunları kaydetti:

“Bu karar üzerine benzin fiyatları litrede 25 kuruş, 14 kiloluk tüpgaz fiyatları 1,68 kuruş, yağlama yağları litrede 70 kuruş, LPG’lerin metreküpü 12 kuruş düşürülmelidir. Yargı kararına uyulması için çektiğimiz ihtarnameye cevap alamamamız durumunda, başta başbakan olmak üzere tüm bakanlar kurulu üyeleri için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.’’

Olabilir mi hadi hayırlısı................. :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Süpriz - Akaryakıtta Büyük İndirim Olacak mı?
« : Aralık 08, 2010, 11:23:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Süpriz - Akaryakıtta Büyük İndirim Olacak mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2010, 11:27:13 »
hadi bakalım... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2010, 11:27:40 »
hadi hayırlısı olsun bakalım :D :alkis:
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2010, 11:29:35 »
25 kuruşta yetmiyo abi 2 lira falan olsa ne olur ki :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2010, 11:31:54 »
olmadan sevinmeyelim hevesimiz kursağımızda kalmasın :D
ama inşallah biraz indirim olur
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2010, 11:32:46 »
beklicez görecez, bugün olur yarın yeni yıl derler yeni zam derler eski yerine getirip üstünede 3-5 kuruş koyuverirler. Ama güzel bir gelişme, en azından unutmamışlar. Hadi hayırlısı oldu hadi diyene kadar 1 yıl geçer :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2010, 11:32:59 »
inşallah inşallah.. abi nere görüyon 2 lira yı ya.... hadi uyan sefa uyan sabah oldu kalk.. :D kedidir o kediiii :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2010, 11:36:36 »
inşallah inşallah.. abi nere görüyon 2 lira yı ya.... hadi uyan sefa uyan sabah oldu kalk.. :D kedidir o kediiii :)

:) olsa güzel olur yani direk 8 silindir çek altına bağırta bağırta gez :) araplardan ne eksiğimiz var demi :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2010, 11:38:35 »
25 kuruş indirim kurtarmazki bizi, ya bunlar hakikaten cahil ya, kardeşim zam yapıcağına indirim yap bol bol, insanlarda korkmadan arabalarına binsin sende sürümden kazan dha az karşa daha çok akaryakıt sat gelirin kazancın yine aynı olsun, vatandaşında rahat bi nefes alsın sana duacı olsun ama nerdeeeee Nato Mermer Nato Kafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2010, 11:38:42 »
tabi canııııımmmmmm.. hemen bi tane range rover 4.7 hse :P
(( in ordan aşağı mehmet in abicim düşersin yaa çıkma yükseklere :D ))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2010, 11:39:48 »
abi nerde vatandaşı düşünen yaa sende :) kesem dolsun parama bakayım tamam diyolar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2010, 11:41:00 »
:) olsa güzel olur yani direk 8 silindir çek altına bağırta bağırta gez :) araplardan ne eksiğimiz var demi :D

tabi canııııımmmmmm.. hemen bi tane range rover 4.7 hse :P

hah işte zaten beni korkutanda bu, bizde birşeye izin verilince bizim milletimiz bo..nu çıkarana kadar kullanır onu, Avrupa birliğine bizi neden almıyorlar ? çünkü gümrük açılıcak ve birsürü insanımız diğer ülkelere akın edip işgal edicek, Almancılara bakın bi gittiler almanyaya bidaha gelmediler parsellediler heryeri, Avrupa bunun aynısının olmasından korkuyor , zaten bizden istedikleri bi şart var, Avrupa birliğine alıcakları zaman geçişlerde bir değişiklik olmayacak yine vize ile girip çıkılacak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2010, 11:43:21 »
peştemalle biniyo onlar Sefa :D :D :D

25 kuruş indirim kurtarmazki bizi, ya bunlar hakikaten cahil ya, kardeşim zam yapıcağına indirim yap bol bol, insanlarda korkmadan arabalarına binsin sende sürümden kazan dha az karşa daha çok akaryakıt sat gelirin kazancın yine aynı olsun, vatandaşında rahat bi nefes alsın sana duacı olsun ama nerdeeeee Nato Mermer Nato Kafa
Valla Mesut Hocam bende aynı mantıkla düşünüyorum, sürüm diyorum, katılıyorum sana. Ben nelerini gördüm sürüm yaparak mal, mülk toprak sahibi olmuş insanlar. Devlette aynı mantık olsa sıcak parayla vatandaşına yakıt satıyorsun vadeli yakıt alıyorsun daha ne istiyorlar bu kadar anlamadım bende, yap sürümünü alan memnun olsun satan memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2010, 11:43:29 »
yani diyorlarki ; ulan biz size bu vizeyi kapıalrı cartı curtu açıcaz ama, yeni doğmuş buzağıyı çayıra salar gibi her yere saldırmayın hoplamayın zıplamayın diyorlar... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 08, 2010, 11:47:25 »
ben yurtdışından değil Türkiye'de olan camaro istiyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-chevrolet-camaro-hastasina-surat-makinesi-34547522/detay böyle birşey olabilir :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2010, 11:50:19 »
peştemalle biniyo onlar Sefa :D :D :D
Valla Mesut Hocam bende aynı mantıkla düşünüyorum, sürüm diyorum, katılıyorum sana. Ben nelerini gördüm sürüm yaparak mal, mülk toprak sahibi olmuş insanlar. Devlette aynı mantık olsa sıcak parayla vatandaşına yakıt satıyorsun vadeli yakıt alıyorsun daha ne istiyorlar bu kadar anlamadım bende, yap sürümünü alan memnun olsun satan memnun.

kafaları çalışsa zaten bu halde olmazdık değilmi ? istanbul avrupa başketni seçilmiş miş , sen gitte bu palavraları dedeme anlat, daha metroya otobüslere trenlere trafiğe çare bulamamışsın , çarpık kentleşmenin önüne geçememişsin kalkıp birde avrupa başkenti diyorsun birde reklam yapmışlar çatır çatır TV de dönüyor bide, ben buna ancak gülerim, sonrada oturur bu memleketin haline , insanlarımıza acırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2010, 11:53:00 »
ben yurtdışından değil Türkiye'de olan camaro istiyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-chevrolet-camaro-hastasina-surat-makinesi-34547522/detay böyle birşey olabilir :)

nefarkeder Sefa ? 1 3 5 derken yollar bu tarz araçlarla dolunca çevre kirliliği ozon tabakası ne olucak ? ya siz geleceğinizi hiçmi düşünmüyorsunuz, çocuğuna bırakabileceğin bir Dünya olucakmı ? küçük hacimli motor kullanmaya razıyım ben ama yeterki benzin fiyatları düşsün, koca koca motoralara gerek yok ! eşimi çocuğumu alıp küçük motorlu arabama binip istediğim yere gidebileyim benzin parasını düşünmeden o bana yeter .  

Geleceğinizi düşünerek hareket edin biraz sadece bugünü yaşıyarak hayat geçmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2010, 11:53:17 »
valla mesut beey.. yakıt ucuz olursa ben yüksek motor gücüne sahip bir araca seve seve binmek isterim.. ister b..ku çıksın ister başka bişeyi.. ne uğraşacağım o zaman 1.6 motor araçla, yok lpg az kaldı yok rampalarda boşa at fazla yakmasın.. hiç uğraşmam abi yakıt ucuz olursa binerim babalar gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2010, 11:54:24 »
ooo konu baya gitti ilerilere.. neyse hayırlısı bakalım... dere görmeden paça sıvamak bizimkisi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2010, 11:56:08 »
kafaları çalışsa zaten bu halde olmazdık değilmi ? istanbul avrupa başketni seçilmiş miş , sen gitte bu palavraları dedeme anlat, daha metroya otobüslere trenlere trafiğe çare bulamamışsın , çarpık kentleşmenin önüne geçememişsin kalkıp birde avrupa başkenti diyorsun birde reklam yapmışlar çatır çatır TV de dönüyor bide, ben buna ancak gülerim, sonrada oturur bu memleketin haline , insanlarımıza acırım.
+1