0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 kuruş indirim kurtarmazki bizi, ya bunlar hakikaten cahil ya, kardeşim zam yapıcağına indirim yap bol bol, insanlarda korkmadan arabalarına binsin sende sürümden kazan dha az karşa daha çok akaryakıt sat gelirin kazancın yine aynı olsun, vatandaşında rahat bi nefes alsın sana duacı olsun ama nerdeeeee Nato Mermer Nato Kafa
valla mesut beey.. yakıt ucuz olursa ben yüksek motor gücüne sahip bir araca seve seve binmek isterim.. ister b..ku çıksın ister başka bişeyi.. ne uğraşacağım o zaman 1.6 motor araçla, yok lpg az kaldı yok rampalarda boşa at fazla yakmasın.. hiç uğraşmam abi yakıt ucuz olursa binerim babalar gibi..
Öyle dediğin zaman bahaneleri de hazır Mesut. Kayıt dışının yüksek olduğundan yakınıyorlar, direkt olarak toplayamadıkları vergileri böyle dolaylı yollardan topladıklarını, cari açık ve çevreyi de düşündüklerini söylüyorlar. Avrupalı kişi başı milli gelirinin % 25'ini gelir ve kurumlar vergisi olarak öderken bizde bu oran % 5'i ancak geçiyor. Hal böyle olunca da bizlerin yolunması zaruri oluyor
%25 ama adamlar 5000€ maaş alıyor senin benim gibi asgari ücrete yada 1000$ maaşa çalışmıyorlar hakkı abi ayrıca adamların tüm sağlık sosyal güvencesi sağlanırken tüm bireysel hakları korunurken , tüm imkanlar adamlara sunulurken bize başınızın çaresine bakın , Ananıda al git burdan deniyor hatırlatırım.
tamam da en basiti bir şirket gider göstermek için eline geçen bütün fişleri kullanıyor, zararda falan görünüyor az vergi versin diye... evini kiraya veren ev sahibi kontrata 300tl yazıyor kiracıdan 1000tl alıyor.. hiç fiş kesen bakkal, kokoreçci, tavuk-ayran 1tl ci gördünüz mü? bunların hepsi depomuza doluyor... kaldı ki ben sadece gündelik küçük vergilerden bahsediyorum (küçük derken bunları yapmayan olsa olsa %0.1 vatandaş vardır, bu kadar yüksek bir yolsuzluk varken o küçükler bile büyük kayıp) büyük vergi kaçakları da cabası..devletin tek topladığı vergi ötv resmen..
babamın iş yeri vardı ve her yıl kazancının %60'ını devlet vergi olarak alıyor biliyorum, birsürü vergilendirme var, ha devlet deseki kardeşim biz cıvıtmadan %30'unu vergi olarak alıcaz, ozaman kimse vergi kaçırmaz adam gibi çalışır bol satış yapar vergisini öder gülgibi geçinir gider, hem esnaf hemde devlet
+1Arkadaşımın çatı aktarma, inşaat şirketi vardı. Adamların şirketi tamamen hizmet, el emeği ile yapılacak insan gücüne bağlı hizmet sektörüydü. kiremit indir bindir, çatı aç kapat, tamir vs.. kestiği her bakım-himzet bedelinin %60 'ını devlet için aldığını söylüyordu, ve son büyük krizden sonra çok fazla dayanamadı, borç batağından yeni yeni çırpınarak çıkmaya uğraşıyor fatura yine esnafa, vatandaşa kesiliyor... zor işler.