Gönderen Konu: 1998 XEİ rölantiyi düşüremiyorum.acil yardım !...  (Okunma sayısı 20048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 XEİ rölantiyi düşüremiyorum.acil yardım !...
« Yanıtla #100 : Ocak 07, 2011, 11:44:52 »
teşekkür ederim.uygulayıp bilgi vereceğim.iyi geceler....bir de şu an için parçayı bulabilecağim bir yer yok.bana özelden bilgi verir misiniz fiyatı hakkında? temin edebilir misiniz?

Cevabınızı bekliyor olacağım,ülkemizin mahrumiyet bölgesinde umarım sorununuza çare bulabiliriz,elimden geleni yapmaya çalışacağım sorununuz konusunda,gerektiğinde özelden mesaj atıp cep telefonumuda isteyebilirsiniz,kafanıza takılan her souyu sorabilirsiniz çekinmeyin.

Kolay gelsin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 07, 2011, 11:44:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr-ü kıymetten
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #101 : Ocak 11, 2011, 15:30:28 »
merhaba.evdeki pc arıza yaptı.aranıza katılamıyorum.kusura bakmayın.en kısa sürede halledip döneceğim aranıza....
yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr-ü kıymetten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #102 : Ocak 11, 2011, 16:05:32 »
merhaba.evdeki pc arıza yaptı.aranıza katılamıyorum.kusura bakmayın.en kısa sürede halledip döneceğim aranıza....

pc'niz içinde geçmiş olsun :) çok şanssız bir dönemdesiniz anlaşılan,sorununuzun çözülüp çözülmediğini merak ile bekliyorum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #103 : Ocak 12, 2011, 19:44:15 »
Herkese merhabalar... bende aranıza yeni katıldım 96 gli sahibiyim Fatih arkadaşımınkine benzer bir sorun yaşıyorum. Bugün silindir kapak contasını değiştirdim. Conta değiştirilip herşeyin montajı yapıldıktan sonra, araç sorunsuz çalışıyordu fakat sanırım usta isc valfinin enerji soketini takmayı unutmuştu ve motor çalışırken taktı. Sonrasında devir aniden düştü ve stop etti. Sonraki çalıştırmalardada ayak gazdan çekilince devir sıfıra düşüp stop etti. Şu an benzinde 1500 rpm gazda ayardan sonra 1000 e düşürdük şu an enerji soketi takılı değil bu şekilde biniyorum sorunum sizce nedir acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #104 : Ocak 15, 2011, 22:29:22 »
pc'niz içinde geçmiş olsun :) çok şanssız bir dönemdesiniz anlaşılan,sorununuzun çözülüp çözülmediğini merak ile bekliyorum.

Saygılar...

herkese iyi akşamlar.Ufuk Bey teşekkür ederim.Geçenlerde Mardin e gidip geldim yani 400 km falan yaptım.arıza devam ediyor.....devir düşmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #105 : Ocak 15, 2011, 22:51:43 »
herkese iyi akşamlar.Ufuk Bey teşekkür ederim.Geçenlerde Mardin e gidip geldim yani 400 km falan yaptım.arıza devam ediyor.....devir düşmedi.

İyi akşamlar,kilometre yaparak aracınızın düzeleceğini sanmıyorum açıkçası,bahsettiğim parçayı temin edebildiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #106 : Ocak 30, 2011, 18:39:54 »
Faih bey sorununuz ne durumda ? bilgi alamadık sizden?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #107 : Ocak 30, 2011, 23:49:39 »
Faih bey sorununuz ne durumda ? bilgi alamadık sizden?
Herkese iyi akşamlar.Ufuk Bey araçta bir gelişme yok.rölanti yüksek durumda.İnsan bir süre sonra usanıyor.daha önce de belirtmiştim burada hiç usta yok yapayım derken bozuyorlar.dediğiniz vakum sensörünü de temin edemedim.zaten temin etsem de kime yaptıracağım.Yani şu an için beklemedeyim.elimden birşey gelmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ocak 31, 2011, 10:47:34 »
Herkese iyi akşamlar.Ufuk Bey araçta bir gelişme yok.rölanti yüksek durumda.İnsan bir süre sonra usanıyor.daha önce de belirtmiştim burada hiç usta yok yapayım derken bozuyorlar.dediğiniz vakum sensörünü de temin edemedim.zaten temin etsem de kime yaptıracağım.Yani şu an için beklemedeyim.elimden birşey gelmiyor...
Fatih jikle devir ayar vidasını gevşet,somunun üst tarafından enaz 3mm dışarı çıksın demiştim yaptınmı?vidanın tepesinde allen anahtar için delik var.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #109 : Şubat 03, 2011, 22:32:36 »
Fatih jikle devir ayar vidasını gevşet,somunun üst tarafından enaz 3mm dışarı çıksın demiştim yaptınmı?vidanın tepesinde allen anahtar için delik var.
Atilla Abi iyi akşamlar.seninle konuşmayı özlemişim.Abi şimdi en baştan başlıyorum.Gaz kelebeğini araçta takılı vaziyette düşündüğümüzde kelebeğin altında yani asfalta bakan tarafında sigaranın çapından daha küçük nikelajlı allen başlı bir vida var.Ve bu vida da en küçük allen başını kullanıyor yani muhtemelen 2 mm ya da 2.5 mm doğru mu abi?Bu dediğim şeyleri elimde bulunan kelebeğe bakarak yazıyorum.muhtemelen araçta takılı olan da aynısıdır.Kastettiğin vida bu mu abi?Eğer buysa tamamen kendi becerimle haftasonu söküp yapmaya çalışacağım.Burada tamirciye falan gitmem artık.Cevap bekliyorum abi...İyi geceler herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Şubat 04, 2011, 01:45:29 »
evet fatih o vıda.onu dibinde somunu olacakvida somundan dışarı 2-3 mm çkmış olması lazım.sıkılıysa rölanti yüksek çalışır.somunu gevşeterek vidayı dıöarı doğru çevir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #111 : Şubat 06, 2011, 23:11:10 »
evet fatih o vıda.onu dibinde somunu olacakvida somundan dışarı 2-3 mm çkmış olması lazım.sıkılıysa rölanti yüksek çalışır.somunu gevşeterek vidayı dıöarı doğru çevir.
Atilla Abi bugün kelebeği tamamen söktüm.biliyorsun ki çıkmacıdan aldığım kelebeğin sensörlerini aracımın kendi kelebeğindekilerle değiştirmiştim.yani bugün aracımdan söktüğüm kelebek orjinal kelebeğidir.Daha sonra senin dediğin allen li vidayı buldum ama vidanın üstü tamamen silikon dan daha sert bir plastikle puntalı yani kesinlikle vida kıpırdamaz.Abi ne acayiptir ki evdeki kelebekte daha önce belirttiğim gibi üst tarafında hava deliği yok ama senin dediğin allenli vida var.araçta takılı olanda da üstte hava deliği var ama allen li vida kullanılamaz durumda.(kullanılmasın diye kapatılmış.şeffaf olan plastiğin alt tarafında allenli vidayı görebiliyorum ama kesinlikle müdahale edilemez.yani sabitlenmiş).Abi sonuş olarak olmadı.Birşey soracağım abi senin aracındaki kelebeğin üst tarafında hava deliği veya bahsettiğin allenli vida var mı?Anladığım kadarıyla benim aracım kelebeği diğer corollalardan biraz farklı(93-97 model arasında olanlardan).mesela parçacılarda,internette AE101 1993 ve 1997 arasında olarak yazıyor.Benim aracım 1998 model ama AE101 kasa. Nasıl oluyor anlamadım.Senin bir bilgin var mı abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Şubat 06, 2011, 23:17:57 »
Atilla Abi bir de aracım çalışırken isc(kelebeğin altındaki açık yeşil renkli fiş) sensörünün fişini çıkartıyorum,hiçbirşey olmuyor.Araç çalışmaya devam ediyor.Daha sonra yine araç çalışırken kelebeğin üst tarafındaki siyah renkli(adı muhtemelen potansiyometre)fişi çekiyorum yine fark etmiyor.yani devir değişmiyor ve stop da etmiyor.En son motorun  en solunda (yüzüm motora bakarken) şaseye bağlı siyah renkli ve altından bir hortum takılı adı vakum sensörü olan bir parça var.Onun fişini çekiyorum.Araç titriyor ve stop ediyor.demek istediğim ilk iki sensör arızalı mı acaba?çünkü çıkartınca hiçbirşey farketmiyor.Senin aracında nasıl abi? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Şubat 08, 2011, 18:30:58 »
Fatih kardeşim o silikon veya yapışkan sonradan sürülmüş.vidanın üstünde kontra somun olması lazım.kontra somun bir vi
danın gevşememesi için kona somundur.smun biraz gevşetilir allenle vida ayarlanır,allen sabit tutularak somun sıkılır.potansiyometre soketi çalışmasa arabaya gaz veremezsin.öndeki hortumların bağlı olduğu parça isc valfı veya sensoru .rölantiyi ayarlayan parça onu sökünce araba titriyor stop ediyor demekki çalışıyor.sen sağlam ayar vidasını kullandığın boğaza tak otomatik jikle devir ayarı oradan yapılır o vidayı motor çalışırken iyice gevşet bakalım devirde fark olacakmı.unutmadan soketleri tak ve restlemeni öğrettiğim gibi yap ondan sonra ayar işini yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #114 : Şubat 09, 2011, 01:10:27 »
Fatih kardeşim o silikon veya yapışkan sonradan sürülmüş.vidanın üstünde kontra somun olması lazım.kontra somun bir vi
danın gevşememesi için kona somundur.smun biraz gevşetilir allenle vida ayarlanır,allen sabit tutularak somun sıkılır.potansiyometre soketi çalışmasa arabaya gaz veremezsin.öndeki hortumların bağlı olduğu parça isc valfı veya sensoru .rölantiyi ayarlayan parça onu sökünce araba titriyor stop ediyor demekki çalışıyor.sen sağlam ayar vidasını kullandığın boğaza tak otomatik jikle devir ayarı oradan yapılır o vidayı motor çalışırken iyice gevşet bakalım devirde fark olacakmı.unutmadan soketleri tak ve restlemeni öğrettiğim gibi yap ondan sonra ayar işini yap.
Abi dediğim silikona benzer şey kesinlikle eminim ki fabrikasyon.Çok bariz belli.Bu dediğin vidayı fotoda gösteremezmisin abi.Herhalde başka vidalardan bahsediyoruz.Vidayı tarif ettiğin bütün yazıları okudum ama tam olarak dediğin vidayı göremedim....Kusura bakma seni uğraştırıyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Şubat 09, 2011, 09:37:43 »
tamam Fatih pc den resim yüklemeye çalışacağım benim labtop apple buradan yükleyemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #116 : Şubat 09, 2011, 21:11:58 »
Herkese iyi akşamlar.Bugün aracıma Atiker marka LPG taktırdım.(sıralı sistem değil).tabi ki aracın sorunu çözülmedi en azından yakıt masrafında bir nebze iyileşme olabilir.Rölanti yüksek olduğundan çok fazla benzin tüketiyordu...(bu arada 500 tl ye taktırdım-proje dahil)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #117 : Şubat 10, 2011, 12:52:47 »
Abi fotoları aldım.Teşekkür ederim akşama doğru bakıp bilgi vereceğim.Ayrıca benim anladığım allenli vida bu değildi.Kontrol edeceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #118 : Şubat 12, 2011, 17:33:03 »
Atilla Abi fotoda gösterdiğin vida benim gaz kelebeğinde yok.Benim araçtaki gaz kelebeği farklı.Senin araç karbüratörlü müydü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Şubat 12, 2011, 17:58:38 »
olurmu Fatihim tabiki injektörlü.senin boğazın resimlerini çekip yollayabilirsen iyi olur.eskisinin ve yeni aldığının.