Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 09, 2025, 00:50:16
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
1998 XEİ rölantiyi düşüremiyorum.acil yardım !...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
...
6
Gönderen
Konu: 1998 XEİ rölantiyi düşüremiyorum.acil yardım !... (Okunma sayısı 20054 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr-ü kıymetten
Araç: Corolla
Kan Grubu: A-
«
:
Aralık 06, 2010, 22:21:37 »
herkese merhaba...tanışma bölümünde kendimi tanıttım ama cevap yazan olmadı...Arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.Adım Fatih.Şırnak ta memurum ve çok zor bir durumdayım.Bie hafta kadar önce 1998 model Toyota Corolla XEİ aldım(1.6 enjeksiyonlu-LPG yok).araçta bir sorun vardı.1500 devrin altında sürekli olarak stop ediyordu.Burada ustalar malum pek konuya vakıf değiller.Gaz kelebeğinden falan dediler.ben de en yakın Yetkili Servis olan 'Diyarbakır Kardelen' e götürdüm aracımı.burada da arıza tespiti yapıldı ve sonuç:aracın gaz kelebeğinin arızalı olduğu,İSC valfinin arızalı olduğu ve komple Gaz Kelebeğinin(boğazın) değişmesi gerektiğini bildirdiler.(ayrıca bu parça serviste 1660 tl. 15-20 günde yurtdışından geliyormuş).ben de İstanbul dan arkadaşlar aracılığıyla çıkmacıdan bir tane 400 tl ye komple gaz kelebeği buldum.bugün geldi ama benim arızalı olan gaz kelebeğinin üst kısmında küçücük bir hava borusu var.ve bu boruya takılı bir hortum aşğıya bir hava kutusuna doğru gidiyordu.Çıkmacıdan aldığım parça da ise bu hava girişi yoktu.Çıkmacıya konuyu anlattım o da gönderdiği gaz kelebeğinin 1997 model corolla dan söküldüğünü söyledi ve hava girişinin önemli olmadığını söyledi.(bu arada benim aracım 114 beygir ama benim aracın modellerinde 105 beygir olanları da var.).daha sonra biz de gelen çıkma parçayı taktık ve boşta kalan hava hortumunun da ucunu tıkadık yani iptal ettik...arcımdaki stop etme sorunu çözüldü ancak aracın devrini düşüremiyoruz.sürekli olarak 1000 devirin bir tırnak üstünde.duruyor ve araba bağırıyor...klimayı açınca aracın devri düşüyor ve stop ediyor.usta belki 2 saat kadar uğraştı ama kesinlikle 1000 devrin bir tırnak aşağısına inmiyor.inerse stop ediyor.(bu arada bugün aracın hava,benzin,yağ filtrelerini bujilerini ve yağını da değiştirdim.)lütfen yardım edin.burada çok iyi ustalar yok.bana bi akıl verin.teşekkür ederim....
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 06, 2010, 22:21:37 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Ynt: lütfen çok acil yardım!...
«
Yanıtla #1 :
Aralık 06, 2010, 22:39:17 »
arkadaşlar lütfen birşeyler söyleyin.yada kendinizi benim yerime koyun.şırnak tayım herşeyi dışardan sipariş ediyorum...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Lazy Black Sheep
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 55000
Model Yılı: '08
96 kere teşekkür etti
126 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Aralık 06, 2010, 22:59:30 »
Ergün mesajinizi görünce bir yorum yapar.
Acikcasi bana daha cok potansiyometre arizaniz varmis gibi geldi. Ama tüm gaz kelebegini degistirmeye gerek var miydi bilmiyorum.
Bazi araclarda potansiyometre ayri da satiliyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!
"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Aralık 06, 2010, 23:02:41 »
teşekkürler Murat Bey.ben de bilemiyorum tabii.buradaki ustalar genelde sağlam olanı bozuyorlar o yüzden yetkili servisin söylemesiyle komple gaz kelebeğini değiştirdim...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Corolla 1.6 xei 16v a/c
Kan Grubu: A+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Aralık 06, 2010, 23:46:32 »
fatih bey aracınızın km'si ne kadar?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Aralık 06, 2010, 23:51:35 »
merhaba göstergede 159.000 yazıyor ama 2005 te servis kayıtlarına göre 196.000 anlayacağınız 250.000 i devirmiştir.ayrıca ben de Sakarya merkezde 3 yıl görev yaptım.2008 de geldim buraya...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2011 Corolla D-4D (comfort extra)
«
Yanıtla #6 :
Aralık 07, 2010, 00:02:20 »
geçmiş olsun fatih bey sıkıntılı bir durum inşallah en kısa sürede hallolur.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Aralık 07, 2010, 00:03:49 »
İnşaallah Mert Bey teşekkür ederim...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
If it is not Boeing, I am not going... ;)
Araç: Prius
Kilometre: 135000
Model Yılı: '10
2 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Aralık 07, 2010, 07:25:50 »
Kronik olmasa da AE101 araçlarda stop etme sorunu olduğunda en olası arıza sebebi ISC(Rölanti Dengeleme Valfi)'dir.
Gaz kelebek ünitesi üzerinde bir parça, ancak net olarak bu parça gaz kelebek ünitesi ile komple mi geliyor hatırlayamıyorum açıkcası.
Ancak sanırım sizin aldığını gaz kelebek ünitesi sizin aracınıza ait değil. Ayrıca hava hortumunu kapatarak çözüme ulaşmak da oldukça mantıksız. Rölantinin düzensiz olmasının en muhtemel sebebi de bu hortum yuvasıdır. Eğer mümkünse tüm hava hortumları uyan, yani sizin aracınıza gerçekten uygun olan parçayı temin etmeye çalışın. Bu sayede düzensiz rölanti sorununuz çözülecektir.
Geçmiş olsun.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Aralık 07, 2010, 10:06:16 »
Ergün bu konuda en iyi bilgiyue sahip, bence bunu dikkate alın. Ayrıca başlığınızı asıl konu üzerine açarsanız cevaplara ulaşmanız daha kolay olur. Diğer yandan; Ecu'lü araçlarda rölanti elektronik olarak ayarlanır ve dışarıdan müdahale edilmez. En fazla gaz telinin dibindeki (kelebeğe giden) vida ile küçük bir gaz ayarı yapılabilir. Ama normalde klima devreye girdiğinde Ecu'nün otomatik olarak devri yine ideal çizgide ayarlaması gerekirdi. Bence de sorun sensörlerden (rölantiyi düzenleyen) kaynaklanıyor olabilir. Cİhaza bağlandığında hangi arıza kodları alındı ve kelebek değiştikten sonra aracınızın Ecu'sü cihaza bağlandı mı?
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 45800
Model Yılı: '11
19 kere teşekkür etti
32 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 XEİ rölantiyi düşüremiyorum.acil yardım !...
«
Yanıtla #10 :
Aralık 07, 2010, 17:55:36 »
arkadaşım öncelikle hoşgeldin aramıza.
benimde 97 corollam var.
geçen yıl benim aracımda da rolanti sorunu var dı hem benzin de hem de lpg de.sürekli dalgalanmalar oluyordu.
klimayı açınca veya kırmızı ışıklarda durunca araç stop ediyordu.
bir çok ustaya götürdüm aracı... kimi sizin değiştirdiğiniz parçanın değişmesi gerektiğini
kimi subablarda olduğunu söyledi. her biri en az 600 ile 1500 tl masraftan bahsetti.
Adana kaliteli bir usta sayesinde sorun çözüldü.hem de 60 tl gibi rakamla.
Sizin sorununuz benim sorunumum aynısı ise 1.arabada rolantide dalgalanma var mı
2.rolantide eksozdan çıkan gaz da kesiklik var mı.
eger varsa subablardan bir gözü sıkma yapmış olabilir.
biliyorum arabada lpg yok dediniz ama sizden önceki sahipleri kullanıp söktürmüş olabilir.
ama burada daha tecrübeli ve daha bilgili arkadaşlar.
sadace fikrim ama ateşleme sistemine özellikle buji kablolarınna ve disbiratör kapağına baktırın.
saygılar ama durumunuza üzüldüm.Allah yardım etsin kardeşim.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1998 TOYOTA RAV4 2.0
Araç: Rav 4
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 247500
Model Yılı: '98
580 kere teşekkür etti
958 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Aralık 07, 2010, 20:03:46 »
Fatih kardeşim,boğaz kelebeğine gelen hortum nereden çıkıyor nereye giriyor onu bir yaz,sonra elimizden geleni yazarız.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Aralık 07, 2010, 20:41:18 »
Sanırım egzoz manifoldundan çıkıp emişe ilk çalıştırmalarda sıcak hava sağlıyor.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Aralık 07, 2010, 20:54:22 »
teşekkür ederim hepinize.öncelikle Kadir Bey aracımda rölantide dalgalanma vardi ama kelebeği değiştirince çok azaldı neredeyse kesildi.şu an sadece devri yüksek.herşeyi denedik olmadı.sanırım yukarıda da söylediğim gibi çıkmada aldığım kelebeğin üst kısmında hava çıkışı olmadığından kaynaklanıyor.Ayrıca Atilla Abi bu bahsettiğim hava deliği kelebeğin tam üstünde(yani kaput kapanınca,kaputla yüzyüze duruyor.)kelebekte bir hava deliği var bu delik aşağıya kelebeğin yuvarlak kısmına(klaper dedikleri,açılıp kapanan şey) iniyor.sonra bahsettiğim hava deliğine hortum takılıyor(hortumun çapı sigaradan bile ince neredeyse)ve motorun alt kısmında ismini bilmiyorum ama tarif ettiğim kadarıyla hava ile ilgili bir kutu var bu hortum ona bağlanıyor.. işte bana gelen bu çıkmada bu hava deliği yok,diğer herşey aynı dolayısıyla bahsettiğim hava ile ilgili kutuya bağlı hortum boşta kaldı ve bizde bu hortumun ucunu vida ile kapattık yani iptal ettik.aracın en baştaki stop etme sorunu oldukça azaldı ama rölanti sorunu çözülmedi.devir 1500 ün altına düştü mü stop ediyor.çıkmayı aldığım yer Bayramoğlu Otomotiv(Güven Sanayi Sitesi Ümraniye İstanbul) adında bir yer.buraya konuyu anlattım.onlar da araçtan çıkan bozuk kelebeği gönder aynısını bulmaya çalışalım dediler.ben de yarın göndereceğim İnşaallah...Ayrıca bu çıkmayı 400 tl ye aldım.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Aralık 07, 2010, 20:56:00 »
Hakan Bey bu iptal ettiğimiz hortum manifolta gidiyor falan demişlerdi.Haklısınız olabilir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #15 :
Aralık 07, 2010, 20:58:24 »
bi de bu çıkmacıdan aldığım hava çıkışı olmayan kelebek,1600 motor olup da 105 beygir olan corolla ların olabilir mi acaba ?bu da geliyor aklıma benim araç 114 beygir çünkü
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1998 TOYOTA RAV4 2.0
580 kere teşekkür etti
958 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Aralık 07, 2010, 21:00:20 »
Fatih inşallah aynısını bulup yollarlar,olmazsa o üstteki küçük boruyu tornacıda yeni parçaya taktırabilirsin.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #17 :
Aralık 07, 2010, 21:04:03 »
evet abi bulamazlarsa ben de tornacıyı düşündüm ama buraya en yakın tornacı 150-200 km falan vardır herhalde(Mardin,Batman,Diyarbakır)
))
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1998 TOYOTA RAV4 2.0
580 kere teşekkür etti
958 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Aralık 07, 2010, 21:07:02 »
yok benim araba 114 beygir ,o boru yok.ben senin yerinde olsam aldığım parçayı geri yollamam çünkü çıkmada sağlam boğaz kelebeği nadir bulunur,sen sağlamı eline geçmişken elinden kaçırma.o küşük boru direk olarak boğaza giriyorsa ve altında bir mekanizma yoksa bir delik delmeyle o iç hallolur.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #19 :
Aralık 07, 2010, 21:11:22 »
tam da emin değilim tabi taktığımız çıkma kelebek sağlam mı? diğerine göre daha iyi olduğu kesin.bir de bu işi tornacı kelebeğe zarar vermeden halledebilir mi?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
...
6
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu: