Gönderen Konu: avensis tekleme ve rolentide zaman zaman düşüş problemi acilllllllllll  (Okunma sayısı 17410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
arkadaşlar aracım 2000 avensis sol extra. araçta ciddi tekleme problemi var. aracı silkeliyor. özellikle araç soğukken daha cok yapıyor.  birde araç rolentideyken (ışıkta beklerken gibi) rolenti bir ara düüyor araç titriyor ve 3-4 sn sonra tekrar eski haline geliyor. buji buji kabloları yeni değişiti. yardımcı olursanız sevinirim....
2000 avensis sol extra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar aracım 2000 avensis sol extra. araçta ciddi tekleme problemi var. aracı silkeliyor. özellikle araç soğukken daha cok yapıyor.  birde araç rolentideyken (ışıkta beklerken gibi) rolenti bir ara düüyor araç titriyor ve 3-4 sn sonra tekrar eski haline geliyor. buji buji kabloları yeni değişiti. yardımcı olursanız sevinirim....
araçta lpg varmı? peki...
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
var yeni takıldı ama aynı seyi benzinde de yapıyor
2000 avensis sol extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
var yeni takıldı ama aynı seyi benzinde de yapıyor
o yüzden sordum..iki gün önce 2001 corolla e-11 aynı sorun arkadaşımda vardı benzer araba sikeneyor gaz kesiyor sorunu servis çözdü..her ne kadar benzin pompasıdnan deslerde..oda lpg ynei taktırdı..onun sorunu "akışmetrenin tıkanması"..spreyle temizlendi ve sorun çözüldü..büyük bir ihtimal sizinkide olabilir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Bakmışken, kelebek boğazına da baktırın.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bakmışken, kelebek boğazına da baktırın.
+1 kurum yapmış simsiyah kesmiştir..temizlenirse faydası olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
sağolun arkadaşlar.. bu arada bursada sağlam bi toyota tamircisi var mı bildiğiniz serviz malum sömürüyor. birde ne masraf cıkartır bilginiz var mı.
2000 avensis sol extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
sağolun arkadaşlar.. bu arada bursada sağlam bi toyota tamircisi var mı bildiğiniz serviz malum sömürüyor. birde ne masraf cıkartır bilginiz var mı.
eğer benim dediğim sorunsa sprey sıkıp temizlicek 50 tl yi geçmez  geçmemeli..akışmetremi temizleticektim diye sorun..;) alt tarafı temizlik..siz düşünün işte..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
ya ben rölenti motorunu temizletmiştim yakın zamanda. akışmetre o parça mı oluyo yoksa başka bişi mi ki bilginiz var mı
2000 avensis sol extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
aynı sorun bende de var murat abi ama araç istop filan etmiyor rolenti bi düşüyor sonra düzeliyor kendim yapa bilirmiyim bu temizliği :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
kesınlıkle vakum sorunu vardır
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
bu sorun yüzüne servise gittim gaz kelebeği,polen filitresi değişti orasına burasına baktık araç tamam dediler 180 TL fatura kestiler tabi araç düzelmedi
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
böyle bir şey var ne diyorsunuz arkadaşlar..

alıntı:

Aracım 05 corolla sedan sol. 2 yıl önce alırken Bostancı sanayideki 2A Brc de lpg taktık. Filtre değişkliğini falan düzgün yaptırdık. 2 ay önce aracın rolantisinde bir zayıflık ve dalgalanma olmaya başladı. PO larda satılan küçük enjektör temizleyici katkılardan koydum iki kere ancak bir değişklik olmadı. ECU yu resetledim yine bir değişiklik yok. Bujiler de sağlam.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, 2A brc ye gidip enjektör temizleyici istedim. Vakumla, dolum ağzından küçük bir tüp takıp depoya doldurdu 100ml kadardı sanıyorum. Depo doluyken uygulanıyor zira keskin bir maddeymiş. Aynı şekilde benzin deposuna da katkı koyduk oda depo doluyken uygulanıyor. Benzin depo yarılanınca iki kere daha fulleniyor ve madde depoda bitiyor.

Bugün üçüncü gün. Titreme dün tamamen bitti. Toplam maliyet (depoların doldurulması hariç ) 60tl. Bir lpg enjektörü 170tl. 60tl ye razı oldum .
???????????????????????
2000 avensis sol extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Ahmet Bey, sizi tanışma bölümünde bir tanısak, profil bilgilerinizi doldursanız, gönüllü yardımlarımızı daha içten yapsak :D
Ateş almaya gelmiş gibi soru sorup gitmeseniz :D
böyle bir şey var ne diyorsunuz arkadaşlar..

alıntı:

Aracım 05 corolla sedan sol. 2 yıl önce alırken Bostancı sanayideki 2A Brc de lpg taktık. Filtre değişkliğini falan düzgün yaptırdık. 2 ay önce aracın rolantisinde bir zayıflık ve dalgalanma olmaya başladı. PO larda satılan küçük enjektör temizleyici katkılardan koydum iki kere ancak bir değişklik olmadı. ECU yu resetledim yine bir değişiklik yok. Bujiler de sağlam.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, 2A brc ye gidip enjektör temizleyici istedim. Vakumla, dolum ağzından küçük bir tüp takıp depoya doldurdu 100ml kadardı sanıyorum. Depo doluyken uygulanıyor zira keskin bir maddeymiş. Aynı şekilde benzin deposuna da katkı koyduk oda depo doluyken uygulanıyor. Benzin depo yarılanınca iki kere daha fulleniyor ve madde depoda bitiyor.

Bugün üçüncü gün. Titreme dün tamamen bitti. Toplam maliyet (depoların doldurulması hariç ) 60tl. Bir lpg enjektörü 170tl. 60tl ye razı oldum .
???????????????????????
Bunu yazan kişiyi bizzat tanıyorum. Çok yakınımdır. Güvenilir bir insandır, süperdir, okadar yani :D.
Sizin probleminiz bu değildir. Ben 35-40 bin km lpg kullandıktan sonra bu işlemleri yaptım.

1-Akışmetre, hava filtresinin borusunda olan bir parçadır. Biraz hassastır.
2-Civarda olsanız, ben temizlerdim :).
3- Hava filtresinin borusu motordan ayrılarak, kelebek boğazı temizlenecek. Araçta gaz teli varsa, kelebeği elle hareket ettirebilirsiniz, yoksa kontağı açıp, gaza basmalı biri :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ahmet Bey, sizi tanışma bölümünde bir tanısak, profil bilgilerinizi doldursanız, gönüllü yardımlarımızı daha içten yapsak :D
Ateş almaya gelmiş gibi soru sorup gitmeseniz :DBunu yazan kişiyi bizzat tanıyorum. Çok yakınımdır. Güvenilir bir insandır, süperdir, okadar yani :D.
Sizin probleminiz bu değildir. Ben 35-40 bin km lpg kullandıktan sonra bu işlemleri yaptım.

1-Akışmetre, hava filtresinin borusunda olan bir parçadır. Biraz hassastır.
2-Civarda olsanız, ben temizlerdim :).
3- Hava filtresinin borusu motordan ayrılarak, kelebek boğazı temizlenecek. Araçta gaz teli varsa, kelebeği elle hareket ettirebilirsiniz, yoksa kontağı açıp, gaza basmalı biri :).
bak bak bak..WEDAT USTAAAAAAA  14 -15 yıldızla 10 lokma cır cırı nereye koydun..:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
motor kulağınada baktırmanızda yarar var benim araçta titriyordu motor kulağından kaynaklanıyormuş
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
valla vedat ustam keşke bursa da olsaydında sana yaptırsaydım. iten anlmayan o kadar insan var ki.
2000 avensis sol extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
Ben de de benzer bir sorun vardı;

Manifolttan ön cama doğru çıkan bir parça var, küçük bir parça, ince bir hortumla manifoltun ön cama bakan kısmından ön cama doğru bir parçaya bağlanıyor.

Yolda; manifotlltan çıkan parçanın , hotrumun takılabilmesi için gerekli plastik kısmının kırıldığını farkettim. Ankara'dan geçerken bir kaç parçaçıya sordum adını bilemediler ama çıkmaçılara yönlendirdiler. Adını bilmeden, parçanın kendisini gösterdim Yıldız Oto saniyisinde çıkmacıda parçayı değiştirdim (40 TL) sorun çözüldü ama hala parçanın adını öğrenemedim.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
bak bak bak..WEDAT USTAAAAAAA  14 -15 yıldızla 10 lokma cır cırı nereye koydun..:D :D

ya sen ne becerikli, ne mükemmel bir insansın Vedat usta. :D

Murat, şaka bir yana mafsallı bir cır cır almışım sorma gitsin :D. Artık türlü motoru indidir kaldırırım :D.
O kadar övmene gerek yok Muratçım :D
valla vedat ustam keşke bursa da olsaydında sana yaptırsaydım. işten anlmayan o kadar insan var ki.
Ahmet, ben bilgisayar ustasıyım, arabadan pek anlamam. Yakın olsaydık, elimden geldiğince yardımcı olurdum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Murat, şaka bir yana mafsallı bir cır cır almışım sorma gitsin :D. Artık türlü motoru indidir kaldırırım :D.
O kadar övmene gerek yok Muratçım :DAhmet, ben bilgisayar ustasıyım, arabadan pek anlamam. Yakın olsaydık, elimden geldiğince yardımcı olurdum :)
bak şaka maka usta ettik seni..usta wedat usta..bilimum her türlü sorunu giderir..basur dalak böbrek vs vs maşallah..seviyorum seni..:D :D