0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bak şaka maka usta ettik seni..usta wedat usta..bilimum her türlü sorunu giderir..basur dalak böbrek vs vs maşallah..seviyorum seni..
Aracım 2005 model Toyota avensis 1.6 comfort aynı sorun bende de var. Arabamda zavoli marka tüp var ama aynı titremeyi benzinde de yapıyor özellikle beklerken hissedilir derecede titreme oluyor devir düşüyor ve tekrar yükseliyor işin garip tarafıysa bu bahsettiklerimi bazen yapıyor bazen yapmıyor. Buji, kelebek boğazı, Lpg enjektörleri vs hepsine baktrdık sorun yok silindir başları uzama yapmaya başlamış olabilir dedi usta ne kadar doğru bilemiyorum ne yapıcaz onu da bilmiyorum
LPG'den dolayı subaplarınız sıkı çalışıyor, subap ayarı yapılması gerekli, ayardan önce kontrol ettirin subap kapak contası vs. gerekli ise subap ayarı yapılırken onları da temin ederek değişmesini isteyin.LPG sebebi ile de max. 60.000km'de bir subap ayarınızı kontrol ettirmeniz gerekli.
Yaklaşık olarak bana maliyeti ne kadar olur bir fikriniz var mı?
Subap fincanı gerekmez ise yaklaşık 150TL civarı tutar.
Aracımı İzmir 2. Sitede Karaman Otomotive götürdüm sübaplar değişebilir uzama yapmış olabilir dedi kaça patlar dediğimde 2000 lirayı bulur dedi sizce bu fiyat çok mu fazla?
Bana fazla geldi. Parça fiyatı ne kadarmış ? Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2014, 11:39:31UFUK abi, ustama sormadım da "VVT-I'lara subap ayarı yapılmaz, VVT-I motorlarda bu olay ortadan kalktı" denililiyor, ne kadar doğru ?
Zaten çözersen kendin çözüyorsun. Sanayiye işin kalırsa doğru parça bulunana kadar onun haricinde 3-5 parça daha değişiyor.
Bana fazla geldi. Parça fiyatı ne kadarmış ? UFUK abi, ustama sormadım da "VVT-I'lara subap ayarı yapılmaz, VVT-I motorlarda bu olay ortadan kalktı" denililiyor, ne kadar doğru ?
Parça fiyatı şu işçilik fiyatı bu diye birşey demedi subaplar değişebilir eğer değişirse 2000tl civarı birşey çıkar dedi
Toyota bakım prosedüründe VVT-I motorlarda subap ayarı periyodu bulunmadığı doğru, ancak LPG sebebi ile subaplar uzuyor ve fincanlara basıyor dolayısı ile subap açık kalıyor bunun için fincan değişimi yada kurtarıyorsa fincanların aşındırılması ile standart değerlere yeniden ulaşması sağlanabiliyor, LPG olmasa da 300.000km üzerinde fincanların aşıntısı sebebi ile perfromans kaybı yaşanabiliyor.
Benim araç motordan sonra 1700 KM civarı yol yaptı, subap ayarı yaptırmalı mıyım abi ? Çıkma kapağı aldığımızda, kapağın üzerinde iyi durumda olan orijinal subaplar vardı, rekteficiye "LPG'ye dayanıklı Rocky subaplarla değiştirelim" desem de "Orijinali gibisi yoktur, bunlar üzerinde kalsın" dedi ve sinir etti. Tek aklıma takılan o kısım kaldı.