0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın çalışmasında, rölantide bir dengesizlik yoksa gerek yok, rektifiyecinin işine gelmemiş subapları söküp takmak çünkü subapları değiştirdiğinde yaklaşık 2 saatlik bir alıştırma prosedürü var, sinirlenmekte haklısın bende sinirlendim şimdi.
problem aynı değil ama benzer.Benim 2012 model LPG li aracımda rolantide titreme vardı. seyir halindeyken tekleme yapıyordu gazdan ayağımı çekip tekrar basınca düzeliyordu. seyir halindeyken gazı sonuna kadar kökleyincede hafif arabayı ileri atıyordu.sonuç itibariyle yetkili serviste motor conta , Komple kapak ve eksantrik mili değişti. 6000 TL ye yakın bir fiyat ödedim.
Çıkan parçalar elimde. maalesef sıfır gibi ve tertemiz.
Benim araç motordan sonra 1700 KM civarı yol yaptı, subap ayarı yaptırmalı mıyım abi ? Çıkma kapağı aldığımızda, kapağın üzerinde iyi durumda olan orijinal subaplar vardı, rekteficiye "LPG'ye dayanıklı Rocky subaplarla değiştirelim" desem de "Orijinali gibisi yoktur, bunlar üzerinde kalsın" dedi ve sinir etti. Tek aklıma takılan o kısım kaldı.
Motoru sıfırlayan ustana sorsana subab ayarı yapmış mı? Ben motoru yaptırırken ustalar kontrol etmemiş subabları bende önceden yaptırdım diye sallamadım meğer toplanırken bakmak lazımmış bi daha yaptırdık... araban uzın yolda sehirici cok yakarsa senin parçalar yeni subaba ayarından şüphe etmelisin sehirici 45krs sehirdısı 27 krs yakıyordu araba sakin kullanımda değerleri takip et.
Benimkine ayar lazım değil değil mi ? bildiğim kadarıyla belli bir km den sonra gidip kontrol ettiriyormuşsun. ben sorduğumda gerek yok dedi usta.
Doğru, sormak lazım.Gideyim göreyim kendisini, 1 haftadır görüşmüyoruz özleştik.
Motor 2500 km sonra yanmaya başladı . götürdüm bu ayrı arıza katalizör dediler.( p0420 ) döndüm geldim Bu lpg yüzünden garanti filanda yok acaba bu lamba motordanmı yandı kıllandım şimdi...
Motor 2500 km sonra yanmaya başladı . götürdüm bu ayrı arıza katalizör dediler.( p0420 ) döndüm geldim Bu lpg yüzünden garanti filanda yok acaba bu lamba motordanmı yandı kıllandım şimdi....
Evet fiyat verdiler 3450 parça 400 TL . işçilik. toplam:4850TL.... Sanırım bu motor ve katalizör arızası LPG den
Öğrendik artık.. İstanbuldan çıkma buldum.650 TL'ye yarın sabah kargoyla gelecek. inşallah katalizördendir. motordan değildir.