Gönderen Konu: avensis tekleme ve rolentide zaman zaman düşüş problemi acilllllllllll  (Okunma sayısı 17411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 37500
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
problem aynı değil ama benzer.
Benim 2012 model LPG li aracımda rolantide titreme vardı. seyir halindeyken tekleme yapıyordu gazdan ayağımı çekip tekrar basınca düzeliyordu. seyir halindeyken gazı sonuna kadar kökleyincede hafif arabayı ileri atıyordu.

sonuç itibariyle yetkili serviste motor conta , Komple kapak ve eksantrik mili değişti. 6000 TL ye yakın bir fiyat ödedim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Aracın çalışmasında, rölantide bir dengesizlik yoksa gerek yok, rektifiyecinin işine gelmemiş subapları söküp takmak çünkü subapları değiştirdiğinde yaklaşık 2 saatlik bir alıştırma prosedürü var, sinirlenmekte haklısın bende sinirlendim şimdi.
"Subap ayarını düzenli yaptırdığın sürece bir şey olmaz" dese de kafa takıldı işte.

Eski kafa abi, parana bile geçmiyor sözün.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
problem aynı değil ama benzer.
Benim 2012 model LPG li aracımda rolantide titreme vardı. seyir halindeyken tekleme yapıyordu gazdan ayağımı çekip tekrar basınca düzeliyordu. seyir halindeyken gazı sonuna kadar kökleyincede hafif arabayı ileri atıyordu.

sonuç itibariyle yetkili serviste motor conta , Komple kapak ve eksantrik mili değişti. 6000 TL ye yakın bir fiyat ödedim.
Geçmiş olsun enver bey aynı problemlerden subab ayarı yaptırdım araba alt devirlerde 2 viteste gaza basınca öne atıyor tekliyor üst devirlerde ve üst viteslerde problem olmuyor ayrıca motor çok sıkı çalışıyor. Subab ayarı yaptırdıktan sonra motor rahatladı tekleme ve öne atmalar bitti.Bu işlemle servis uğraşmaz orjinal kapak conta siparis eder yarım saate takar parayı da iş yapmış gibi alır...2012 ve 37.500deki bir arabanın parçaları değişmez
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Çıkan parçalar elimde.  maalesef sıfır gibi ve tertemiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Çıkan parçalar elimde.  maalesef sıfır gibi ve tertemiz.
.
Geçen geçmişte forumdan bilgi alın. Burda ufuk bey,TEm otodan, dörtnal otomotiv, tecrübeli bölüm sorumluları  var .böyle durumlarda yardımcı oluyorlar mevzu sizin menfaatiniz bizde acizane paylaşım yapıyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Eyvallah Sağol... Geçti artık... iyi bir Tecrübe edindik. Bundan sonra seninde söylediğin gibi takip ediyor , araştırıyoruz artık. Hatta açılan tüm konuları okuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Benim araç motordan sonra 1700 KM civarı yol yaptı, subap ayarı yaptırmalı mıyım abi ?

Çıkma kapağı aldığımızda, kapağın üzerinde iyi durumda olan orijinal subaplar vardı, rekteficiye "LPG'ye dayanıklı Rocky subaplarla değiştirelim" desem de "Orijinali gibisi yoktur, bunlar üzerinde kalsın" dedi ve sinir etti. Tek aklıma takılan o kısım kaldı.
Motoru sıfırlayan ustana sorsana subab ayarı yapmış mı? Ben motoru yaptırırken ustalar kontrol etmemiş subabları bende önceden yaptırdım diye sallamadım meğer toplanırken bakmak lazımmış bi daha yaptırdık... araban uzın yolda sehirici cok yakarsa senin parçalar yeni subaba ayarından şüphe etmelisin sehirici 45krs sehirdısı 27 krs yakıyordu araba sakin kullanımda değerleri takip et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Motoru sıfırlayan ustana sorsana subab ayarı yapmış mı? Ben motoru yaptırırken ustalar kontrol etmemiş subabları bende önceden yaptırdım diye sallamadım meğer toplanırken bakmak lazımmış bi daha yaptırdık... araban uzın yolda sehirici cok yakarsa senin parçalar yeni subaba ayarından şüphe etmelisin sehirici 45krs sehirdısı 27 krs yakıyordu araba sakin kullanımda değerleri takip et.
Doğru, sormak lazım.

Gideyim göreyim kendisini, 1 haftadır görüşmüyoruz özleştik.  :rofl:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Benimkine  ayar lazım değil değil mi ? bildiğim kadarıyla belli bir km den sonra gidip kontrol ettiriyormuşsun. ben sorduğumda gerek yok dedi usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Benimkine  ayar lazım değil değil mi ? bildiğim kadarıyla belli bir km den sonra gidip kontrol ettiriyormuşsun. ben sorduğumda gerek yok dedi usta.
siz komple değiştirmişssiniz sıfır ve orjinal şekilde olmuştur. zaten o şikayetleriniz nüksederse motor sıkı çalışırsa subab problemleri baş gösterir . Sizi bir 60-70 bin götürür bu yaptıkları .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Doğru, sormak lazım.
Gideyim göreyim kendisini, 1 haftadır görüşmüyoruz özleştik.  :rofl:

Kendi menfaatin için mümkünse sağlam çalışan şeyleri kurcalamayın :)

1ZR-FAE motorlarda LPG konusunda aynı durumdan muzdarip, ancak kendini gösterecek kilometrelere gelen azdır.LPG varsa bence belli bir periyodda kontrol ettirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Motor 2500 km sonra yanmaya başladı . götürdüm bu ayrı arıza katalizör dediler.( p0420 ) döndüm geldim :) Bu lpg yüzünden garanti filanda yok acaba bu lamba motordanmı yandı kıllandım şimdi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Motor 2500 km sonra yanmaya başladı . götürdüm bu ayrı arıza katalizör dediler.( p0420 ) döndüm geldim :) Bu lpg yüzünden garanti filanda yok acaba bu lamba motordanmı yandı kıllandım şimdi...
Bu mesele sanş meselesi yoksa millet sanayi ustayla uğraşmamamak için kmsiz arabaya yöneliyor sizde sans yok katalizör egzoscunun işi diye biliyorum.servis fiyat çekti mi peki???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Motor 2500 km sonra yanmaya başladı . götürdüm bu ayrı arıza katalizör dediler.( p0420 ) döndüm geldim :) Bu lpg yüzünden garanti filanda yok acaba bu lamba motordanmı yandı kıllandım şimdi....

Oksijen sensörüne bakıldı mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Evet fiyat verdiler 3450 parça 400 TL . işçilik. toplam:4850TL.... Sanırım bu motor ve katalizör arızası LPG den

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Evet fiyat verdiler 3450 parça 400 TL . işçilik. toplam:4850TL.... Sanırım bu motor ve katalizör arızası LPG den

Katalizörün içinde platin, paladyum gibi değerli elementler var fiyatları yüksek oluyor. :(  Değiştirmeden önce iyice emin olmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti

Parça fiyatlarını söylerler ufuk bey kafanızda şekillenir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Öğrendik artık.. İstanbuldan çıkma buldum.650 TL'ye  yarın sabah kargoyla gelecek. inşallah katalizördendir. motordan değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Üzerinde oksijen sensörünü de barındırması fiyatını arttırıyor 3444TL, 1ZR-FAE motorlu Corolla ve Aurislerde de parça aynı olduğu için çıkması kolay bulunabilir, umarım üzerinde oksijen sensörü vardır, en azından yedek olarak tutarsınız.Aşağıdaki figürden parçayı inceleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kaybetmekten Korkma
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
Öğrendik artık.. İstanbuldan çıkma buldum.650 TL'ye  yarın sabah kargoyla gelecek. inşallah katalizördendir. motordan değildir.
Enver Bey aracınızı İzmir'de hangi servise götürüyorsunuz? Bildiğiniz iyi Toyoya ustası var mı İzmir'de?