Gönderen Konu: Yarisi Test Eden Var Mı?  (Okunma sayısı 22305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Test Eden Var Mı?
« : Ekim 14, 2007, 23:27:55 »
merhaba ben yaris almak istiyorum. 1000 yada 1300 motor hangisini tavsiye edersiniz? daha çok sehir içinde kullanıcam ayda  birimir- kayseri şehirdışına gidicem. bana yardımcı olurmusunuz hem yakıt hem performans açısından öneri bekliyorum. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2007, 23:45:56 »
yılda 15.000 km den fazla yapacaksanız  dizel (1.4 d4d)

15bin den az yapacaksanız ve otomatik olsun istiyorsanız 1.0mmt.
otomatik onemli değilse 1.3 alın.  1.0 düz kullanımı biraz konforsuz, yuksek devirlerde calısıyor araç genelde.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2007, 00:42:33 »

yılda 15.000 km den fazla yapacaksanız  dizel (1.4 d4d)

15bin den az yapacaksanız ve otomatik olsun istiyorsanız 1.0mmt.
otomatik onemli değilse 1.3 alın.  1.0 düz kullanımı biraz konforsuz, yuksek devirlerde calısıyor araç genelde.

ben düz vites 1000 motor almayı düşünüyordum. şehir içi kullanımında yakıt taşarrufu açısından. yaklaşık 3 ayda 1 izmir kayseri arası giderim. senede 10000 km geçeceğimi sanmıyorum

1000 motor yaris in uzun yolda motor sesini içeriye aldığını duydum doğru mu?
 aracın dez avantajları var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2007, 00:53:32 »
motor sesi 1.0 ve 1.3 de aynı gibidir. lakin 1.0 motor ufak olduğundan daha yuksek devirde calısır aynı hızda.

Babam da 1.0 yaris almak istiyordu, bir ara zam yaptılar diye vazgecti  citroen c1 aldı.  ama yaris te yine indirim var 24.500 sanırım o fiyata  kaçmaz gibi.

Motor sesi göreceli bir kavram, almadan önce mutlaka test edin derim.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2007, 11:39:57 »
Merhaba Ali Bey, benim eski kasa 2006 model 1.3 Yarisim var. 1.0 motoru da kullanma imkanım  oldu. Sadece şehir içi trafikte ve az yükle kullanacaksanız 1.0 yeterli gelebilir. Fakat şehirler arası yolda yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Yarislerin en büyük dezavantajı lastik sesini fazlaca içeri almasıdır. Fakat ben yüksek sesle müzik dinlemekten hoşlandığım için hiç şikayetçi değilim. Bunun dışında tüm Toyotalar gibi oldukça sorunsuz bir arabadır. Aracım 19.000 km'de, bakım masrafları haricinde şu ana kadar hiç bir problemim olmadı çok şükür. Sadece ön silecek lastiklerini değiştirdim 24 YTL'ye. Bir milimetre yağ veya su eksilttiğine şahit olmadım. 1.3 motor benzine kıydığınız taktirde size oldukça performanslı bir sürüş sunabiliyor. Özellikle vites ve direksiyonun çok başarılı ve uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Şase'yi de yeni kasada oldukça rigid hale getirdiklerini duydum. Bu nedenle bozuk yollarda daha az salınımla yol alınabiliyormuş. Tüketim değerlerine gelince, yol bilgisayarına göre yaptığım gözlemler şehiriçinde 100 km.de klima açıkken 6.3 lt, klima kapalı iken 6.0 lt'yi rahatlıkla yakalayabildiğimi gösteriyor. Eski kasa 1.0 kullanan bir bayan arkadaşım bir depo ile şehir içinde 800-850 km arası gidebildiğini söylüyor. Onun güzergahı benimkine oranla oldukça sakin olsa da ve yanılma payını da düşünsek bile yine de çok iyi bir değer. Bagajının ufak olduğu doğrdudur fakat ben gerektiği zaman arka koltukları da bagaj olarak kullandığım için hiç sorunum olmadı   Bunun dışında merak ettiğiniz bir konu var ise yardımcı olabilirim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2007, 20:56:02 »
hakkı bey teşekkürler çok iyi açıklamışsınız

ben fiesta yı begeniyordum. eşimin 2004 1000 motor yarisi vardı onu kullandım çok hoşuma gitti. kaza sebebiyle aracı sattık çok az kullanma inkanım olmuştu.

şimdi sene sonu indirimlerinden yararlanarak yaris almak istiyorum. 1.0 mı yoksa 1.3 mu alayım karar veremedim. bütün özellikleri aynı çok az fark var deri direksiyon, direksiyondan kumanda  mp3, 6 hoparlör bu kadar.  benim için önemli olan konulardan biri yakıt.  1.3  yaris km de ne kadar yakıyor hesapladınız mı bana önerileriniz ne olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2007, 10:16:30 »
Ali bey, önce yakıt tüketiminden bahsedeyim. Bugüne kadar depoyu fullemek yoluyla 1 kez ölçüm yaptım. 2006 yılı başlarıydı sanırım. Depoyu fulledikten sonra gayet sakin bir kullanımla 650 km katettim ve 100 YTL'lik benzin alarak depomu tekrar fulleyebildim. Benzinin litresi o günlerde 2,6 YTL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bulduğum rakam, yol bilgisayarının hesapladığı değere oldukça yakın olduğu için - 0,1'lik bir farkı vardı - bir daha böyle bir deneme yapma ihtiyacı duymadım. Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi yol bilgisayarına göre şehiriçinde 100 km.de klima açıkken 6.3 lt, klima kapalı iken 6.0 lt'yi rahatlıkla yakalayabiliyorum. Ya da size şöyle izah edeyim ben benzin göstergem en alt seviyeye düştüğünde her seferde 50 YTL'lik benzim alıyorum. (Neden diye sormayın sanırım tamamen psikolojik   ). Ayda yaklaşık 550 km katediyorum ve ortalama 15 günde bir yakıt alıyorum. Kısaca şehir içi yakıt tüketimim bu aralar 18 kuruş/km. Yaris'den beklediğimi buldum diyebilirim.

1.0 - 1.3 tercihimin sorarsanız ben kesinlikle 1.3 derim. 1.0 kağıt üzerinde tüketim konusunda daha avantajlı gibi dursa da, aracı yüklü veya şehir dışında kullandığınız takdirde bu avantajını kaybediyor. Her ikisini de kullanmış biri olarak 1.3'ün sürüş zevkinin 1.0 ile kıyaslanamayacağını söyleyebilirim. Bariz bir performans farkı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. 1.0 ara hızlanmalarda, rampada ve klima açıkken 1.3'ün yanında biraz yetersiz kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2007, 19:15:57 »
Alıntı yapılan: Hakki Saygili
(Neden diye sormayın sanırım tamamen psikolojik   ).
[/quote]

Tamamen piskolojik  değil bence duygusallıktan  
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2007, 20:24:33 »
hakkı bey çok teşekkür ederim çok iyi bilgilendirdiniz . zaten 1.0 ile 1.3 arasında 1.500 ytl kadar fark var .onu almam daha iyi olacak çok teşekkür ler saolun aklıma takılan bişey olursa tekrar size danışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2007, 21:02:32 »
bende 2007 1,3 var çok  bende derken eşimin yani ama arada bende kulllanıyorum oda benim gibi toyotacı çok güzel bi araç kullanımı çok rahat ve çok sağlam bi araba yaris 5 yıldızlı
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #10 : Ekim 18, 2007, 23:16:14 »
ah o yarisin  d4d si 1000 ytl falan daha ucuz olsa tadından yenmez.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2007, 09:22:43 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
Tamamen piskolojik  değil bence duygusallıktan  
[/quote]

Galiba öyle Coşkun kardeş. Pompada rakamlar ilerledikçe insan ister istemez duygulanıyor   3 kuruşluk benzinle nerdeyse 1 ay dolaştığım günleri hatırladıkça (çok değil bundan 9-10 yıl önce) gözlerim doluyor  

[quote=ali bahceci]
hakkı bey çok teşekkür ederim çok iyi bilgilendirdiniz . zaten 1.0 ile 1.3 arasında 1.500 ytl kadar fark var .onu almam daha iyi olacak çok teşekkür ler saolun aklıma takılan bişey olursa tekrar size danışırım.
[/quote]

Rica ederim Ali Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2007, 10:53:34 »
corolla d4d ile yaris d4d de aynı motor var değil mi?  eğer aynı motor varsa yarisin kasası daha küçük ve hafif olduğu için arabayı uçuruyodur doğru mu?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2007, 11:37:19 »
Alıntı yapılan: Hakkı Erkan
corolla d4d ile yaris d4d de aynı motor var değil mi?  eğer aynı motor varsa yarisin kasası daha küçük ve hafif olduğu için arabayı uçuruyodur doğru mu?
[/quote]

Evet, resmen uçuruyor Hakkı Bey. Eşimin halasında var, ondan biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2007, 23:05:26 »
arkadaşlar
son aşamaya gelmiş durumdayım.
yaris 1.0  24.200
yaris 1.3  25.500
yaris1.4d 28.850

bu fiyatlar bu gün sorduğum fiyatlar belki biraz daha inebilirler 100-200 gibi ne dersiniz?
benim de 25.000-27.000 civarı param var. aldığım yarisi de en az 3 sene değiştirmem ve sene de ortalama
12000-14000 km yaparım . tahminen senede  5 defa (900 git 900 gel) şehir dışı yaparım. şimdi ben motor seçeneğimde karar veremiyorum. dizel alsam aradaki farkı amorti edermi? ne yapsam bana fikir verirmisiniz????????? araç fiyatları nasıl daha aşagı bulabilirmiyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #15 : Mayıs 08, 2008, 15:06:29 »
dizel zamlarından sonra dizel araç almak mantıklı gözükmesede 5 ayda gerçekleşen bu gelişmeler istikrarın sağlanamadığı düşünülürse önümüzdeki 5 aydada avantaj haline dönebilir.ayrıca dizele ödenen fark yaris için düşünüldüğünde 3000 ytldir.aracı satarken zaten benzinlisinden enazından 1500 ytl fark ile satacağımıza göre zararımız 1500 ytl olacaktır.bakımlar zaten toyota yaris dizel için çok makul bence.benzinliden çok fazla fark sözkonusu olmaz.yine yaris için düşünürsek dizeli benzinliye göre çok daha performanslı.bence dizele devam ;)

şuanki durumda benzinli alıp garanti dışına çıkarak tüp taktırmaya kıyabilirseniz en karlı yol bu.asla tavsiye etmesemde bu yolla ciddi kazanç sağlanır.1.0 kesinlike tavsiye etmiyorum.bu aracı test etmeden almayın.gerçekten motor çok zayıf kalıyor.bire bu motoru zorlarsanız dahada çok yakabilirsiniz.ayrıca 1.0 ın donanımı gerçekten zayıf.fiyata göre değerlendirirsek makul kalabilir ama direksyon ve koltuk ayarlarındaki eksikler bence konforunuzdan çalıyor :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2008, 01:24:41 »
1.0 Yaris 2007 kullanıyorum eğer ekonomi düşünüyorsanız ve ben 150 km üstü cıkmıyorum diyorsanız 1.0 tavsiye ederim şehir içi ortalama 5,4 yakıyorum şehir dışı rekorum 4.5

Aracın motoru haliyle düşük güc üretiyor  sorun değil ,1.6 bir araç ile sakın kıyaslamayın bu aracı üreten firma bütün testlerini yapıyor dünyanın en hafif motoru var üzerinde sadece motor 65 kg Rekor 5 kişi dolu bagaj 5,2 yaktım 100 km de

Devirli kullanmak yeterli gözüm yol bilgisayarına takılıyor bazen eski aracımda 1.6 corolla idi boşa harcadığım paralara yanıyorum

Ayrıca ülkemizde fiyatı artan bir ürün nezaman fiyatı düştü ki dizel lt fiyatı benzinle aynı olacak nedeni basit herkes dizel almaya çalışıyor satılan araçların yüzde 60 dizeldi yeni zamlarla bu oran düşüyor benzinli alanlarda çok

Bir günde 1000 km yol yaptım konforu süper

1,3 ile kıyasladım gecende 1.0 motor sesi düşük hızlarda 0/40 km biraz var fakat 40 km üstü motor sesi yok hele 90 km motor uyuyor sanki

Bu arada encok tutulan renk yarislerde kırmızıdır 2. elde kolaylık sağlar ve küçük hacimli süpermini sınıfı araçlar canlı renkler sever ve aracı hacimli gösterir siz öyle algılarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2008, 01:12:47 »
arkadaşlar yaris 1.4 d4d aracım var.8000 kmdeyim şuanda.uzunyolda 65-75 km arası gaz pedalını dikkatli kullandım.yolbilgisayarını sıfırlayarak başladım yolculuğa.gerçekten şaşırtıcı 3.0 ortalamayı tutturdum otobanda.genel olarak düz zemindi ve rüzgar normal değerlerdeydi.lastik havalarım tam vede camlarım kapalıydı.dur kalk birkaçdefa yaptım.dizel sadece litre başı fiyat olarak değil aynı zamanda az litre tüketerekte gönlümü kazanıyor.maksimum düz yolda 184 görüyorum.hafif eğimli yolda 192 gördüm.kullanan arkadaşlar deneyebilir maksimum hızla ilerlerken gaz pedalı dipteyken yani 11.2 gibi bir rakamla sabit olarak gidiyor.bence bu rakamda maksimum değerde makul sayılabilir.en büyük avantajı ise cutoff ile sağladım.bu arada aracımda mmt şanzıman var.düz vitesi hakkında bilgim yok.saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2008, 10:13:43 »
bende yaris 1.4 d4d mm almayı düşünüyorum tafsiye edermisin burak bey nasıl araçtan memnun musun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2008, 15:06:18 »
fatih bey kendi segmentinde gerçekten iyi bir araç.kullanıma bağlı yakıtı çok aşağılara çekilebiliyor.servis bakımları gerçekten ucuz.iç mekanda tıkıtılar oluyor ama emin olun birçok markada aynı sorun var.sonuçta alt segment.iç mekanı çok geniş ve kullanışlı.çocuklu aileler için müthiş.şimdiden hayırlı olsun.