Gönderen Konu: Yarisi Test Eden Var Mı?  (Okunma sayısı 22073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #40 : Mayıs 24, 2010, 17:28:07 »
bende 2006 model (eski kasa) 1.3 vvt-i  90  hp yaris var araç çok güzel performans olarak geyet guzel bı otomobıl şöyle söyleyim 1994 model honda cıvıc si 1.6  136 hp  araçla kalkış yaptım araçla kafa kafaya kaltım ama işte yakıt konusuna gelince yol bigisayarın göstermesine göre 7.0 ile 6.5 arası oda bende o kadar yakıyor abim ist. kocaeline gıttı araçla 4.8 ortalama göstermiş.Ben yüksek devirler kullandığım için araç bende fazla yakıyor ama dizel olursa 1.4 D4-D 100 hp gücünde o biraz daha performanslı olabılır yakıtta az olur  sonuç olarak almanı tavsiye ederim.
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Ekim 25, 2010, 13:17:25 »
şimdi yaris yenilendi ve fiyat olarak 25,800
yaris 1.0 VVT-i için önerileriniz bekliyorum
genelde şehir içi kullanacam 1 yılda yaklaşık olarak en fazla 10000 km giderim
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #42 : Ekim 25, 2010, 13:47:11 »
şimdi yaris yenilendi ve fiyat olarak 25,800
yaris 1.0 VVT-i için önerileriniz bekliyorum
genelde şehir içi kullanacam 1 yılda yaklaşık olarak en fazla 10000 km giderim

ben 1.5 senedir yaris 1298 cc 2009 yaris kullanıyorum...gayet memlunun 1.6 motor kapasiteli artaçlarla fazla inatlaşmamak kaydıyla yokuşta rekabet edebilecek seviyede gücüm olduğunu çok test ettim...performans olarak 1298 motor seçeneği oldukça iyi...
lpg taktırdım ve şu an yakıt tüketimim 185 krş civarında bulunuyor...
1000 motorların tutulmadığını ve yokuş performansının zayıf olduğunu duymuştum...kullanana sormak gerek....Allah cc a emanet olun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 25, 2010, 19:46:03 »
lpg ile 0,185 km/TL'mi çok yakmıyor mu Oğuz bey

benzinde % 5,5 km/lt sarfiyatla 0,200 tl oluyor zaten, depoyu karışık kullanımda % 5,9 - 6 gibi bi sarfiyatla bitiriyorum,eğer fark bu kadar azsa benim için süper
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Ekim 26, 2010, 22:14:00 »
lpg ile 0,185 km/TL'mi çok yakmıyor mu Oğuz bey

benzinde % 5,5 km/lt sarfiyatla 0,200 tl oluyor zaten, depoyu karışık kullanımda % 5,9 - 6 gibi bi sarfiyatla bitiriyorum,eğer fark bu kadar azsa benim için süper

en son hesabım bu idi ancak yeniden bu koşullarda tekrar hesaplayıp bilgi vereyim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Ekim 26, 2010, 22:18:50 »
Eyüp bey sizin belirtmiş olduğunuz sarfiyat değerlerine nasıl ulaştığınızı bilmiyorum ama benim yöntemim --depo doluyken 100 km gidip tekrar depoyu doldurduğumda yapılan --- hesap türü o nedenle 0.200 tl sonucuna ulaşmanın zor olacağı kanaatindeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 26, 2010, 23:29:09 »
yol bilgisayarının verdiği bilginin doğruluğunu aracı yeni aldığımda 4 kez depo fulleme yöntemiyle test etmiştim,çok çok minik farkla doğru bilgi veriyor bilgisayar,
bu gün depoyu tam doldurdum sizin için bir daha deneyeceğim.

Not: % 5,5 gibi sarfiyat yaris için süpriz değil,nasıl oldu bilmiyorum ama kendi rekorum % 4,2  (sürücü + 1 yolcu,klima kapalı,düz ve duble yol)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #47 : Kasım 11, 2010, 17:13:59 »
Ben Yaris 1,0 kullaniyorum arkadaşlar 3 ay oldu alali lpg de ortalama şehir içi 13 kuruş yakiyor. Şehirler arasi 10 kuruşun altina düşdüm 90 hiz sinirini geçmemek kaydi ile ve arabamdan çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 12, 2010, 09:20:59 »
yine deniyorum 450 km oldu % 5,6 ile yola devam ediyorum :)
not:hesabım yanlış değilse yakıt göstergesindeki her kademe 5 litre yakıt demek,yanıp sönmeye başladığında 7 litre kalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 12, 2010, 11:35:53 »
selam
geçen hafta 1,33 yeni yaris mmt ile deneme sürüşü yaptım
99 A/T corollamı satarsam nasip eşime almayı düşünüyorum 30.900 fiyat verdiler terra donanıma
gücü vitesi çok iyi sadece dönüşlerde azcık kısıtlama var görüş olarak fiyat çok geldi ancak
mitsubişi colt 1.4 amt şanzıman için ki çelik jant el gazı:) yarı otomatik klima falan var artı ve daha büyük araç 30000 fiyat verdiler ve boyakoltuk koruma park sensörü hediye dediler ve sürüşte araba gerçekten yavru köpek balığı gibi gitti...
aklım çelindi
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 12, 2010, 23:19:09 »
yarisle yarışabilecek bi araç colt,kendi emsalleri arasında standart donanım olarak göz dolduruyor gerçekten
motor gücü 1,3 cc 95 beygir,kullanımı güzel ve seri bi araç birde viraj kabiliyeti beklenenin üzerinde
tipi biraz kötü bence :) yaris daha yakışıklı colt'a göre tabi tercih meselesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 17, 2010, 03:37:19 »
Arkadaşlar yaris almayı düşünenler için kısaca 2,5 yıllık D4D MMT izlenimlerimi paylaşayım.
*D4D başarılı bir motor.Alt devirlerde sessiz olduğu kadar üst devirlerdede sesli çalışır.Kesinlikle düşünülmeden tercih edilebilir.Hafif olduğundan dolayı 90 HP gayet iyi bir performans sağlar ;)
*İç mekan çok ferah ve geniş.bundaki en büyük etken arka koltukların ileri geri hareketi ve bel kısmının aynen ön koltuklar gibi ileri geri yatabilmesi.Geniş iç hacim isteniyorsa düşünlmeden alınabilir.Clio vs tamamından kat ve kat geniş bir araçtır.
*çukurlarda yeterli konfora sahip değil.bu segmentteki araçlar genelde konforsuz çukurlarda zaten.ama yinede daha fazlasını beklerdim.
*frenler kaliteli yeterli
*direksiyon başarılı
*virajlarda biraz fazla yatar yüksekliği nedeniyle , ancak tehlike arz etmez.aşırı zorlamadıkça güvenli yoltutuşa sahip olduğu söylenebilir.
*KM göstergelerinin ortada bulunmasına 1-2 ayda alışıverirsiniz.bir süre sonra başka arabalarda neden bu şekilde olmadığını sorgularsınız o denli alışılır :) kullanışlıdır.
*2.el değeri gayet tatmin edicidir.sonuçta toyotanın en çok satılanmodeli Toyota YARİS'tir.
*dizel olmasına karşın bakım masrafları çok düşüktür.50.000 bakımıda dahil....
*MMT kolay kolay masraf açmaz dayanıklıdır.mühendislik harikası değildir kesinlikle(Bknz DSG) bazen saçmalar vs ama iyidir.toyota sorunsuzluğunu baltalamaz...