Gönderen Konu: Yarisi Test Eden Var Mı?  (Okunma sayısı 22068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Yarisi Test Eden Var Mı?
« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2008, 22:40:37 »
selam 2006 model 1.4 d-4d sol spceial bir yarisim vardı ilk şahsi arabamdı kendi arabam oldugu içinmi bilmiyorum ama babamda doblo kardeşimde punto çalıştıgım şirkette caddy ve corsa kullanma imkanım oldu tek kelime ile yarisin yanına yaklaşamıyorlar. Bir dafa araba dizel olmasına ragmen kesinlikle dizel sesi yok çok hızlı ivmeleniyor ve hız arabanın içinden kesinlikle sizi rahatsız etmiyor klima çalışırken hissedilir bir devir kaybı kesinlikle yok ve klimayı çaıştırın siz emniyet kemeri takıp yola çıkana kadar arabada klima hissediliyor yakın konusunda limitleri zorlamadıgınız sürece çok cimri servis bana şu cümleyi kullanmıştı bu aracın 5. viteste hızı 90 km olmalı ben 170 gördügümde tabiki fazla yakıyor ama devirli ve limitler içinde kullandıgınızda yakıt konusunda çok iii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Ağustos 15, 2008, 11:00:30 »
Sevgili arkadaşlar malesef henüz bir toyota alabilmiş değilim..yalpalayıp duruyorum seçenekler arasında...
             Yaris'ta merak ettiğim 2 husus var kullanan arkadaşlar açıklar ise sevinirim..
 1.Hangi versionu (model vs).. almalı...
 2.Bu araçın 1.0 ını kullanan arkadaşlar.. 20-35 derece  arası rampada sorun çıkartıyormu..mesela hızlanmadan kaçıncı viteste çıkıyor tam yükle..
cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 15, 2008, 11:14:49 »
öner bey 1.0 motorlu yarisin direksiyon derinlik ve koltuk yükseklik ayarı galiba yoktu.bu kullanım açısından zorluk yaratabilir.hangi motor seçeneğini alacaksanız o modelle teste çıkmalısınız.ben 1.0 ı test sırasında kullandığım kadarıyla oldukça yavaştı.tabiki kullanıcı arkadaşlar daha iyi cevaplayacaktır performansla ilgili sorularınızı.ben sol versiyonunu tavsiye ederim.sol specialda güzel ancak bazı özellikler bence gereksiz fazla.enazından benim beklentimin dışında.(örn anahtarsız çalıştırma,dijital klima vs)
ayrıca motor olarak bütçeniz yeterliyse 1.4 dizeli tavsiye ederim.performans bakımından beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.uzun yolda sabrınız varsa 60-70km/s ile gidebilirseniz 100km de 3 litre yakıt yakıyor:D servis bakım fiyatlarıda dizel olmasından dolayı yüksek değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 16, 2008, 16:37:58 »
Öner bey size 1.3 terra tavsiye ederim. şu anda aksesuar paketi hediyeli olarak satılıyor. araç hem motor performansı çok iyi ve hem tüketimi çok düşük.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2008, 13:50:04 »
utku bey şu sıralar spoylerli yarisler bayağı arttı.bu aksesuar paketli olan araçlarmı acaba?ben gereksiz pahalı diye almamıştım ancak aklımdada kaldı:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2008, 16:46:19 »
utku bey şu sıralar spoylerli yarisler bayağı arttı.bu aksesuar paketli olan araçlarmı acaba?ben gereksiz pahalı diye almamıştım ancak aklımdada kaldı:D

spoyler yok, alimünyum alaşımlı jant var, basamak kaplaması var (yaris yazılı), özel vites topuzu, arka tampon alt kaplaması var
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #26 : Eylül 16, 2008, 13:21:25 »
merhaba ben yaklaşık 9 ay önce yaris d4d aldım. İstanbul trafiğinde 1 depo mazot ile 750 km yolu rahatlıkla gidebiliyorum. Penformansıda oldukça iyi. Zaten ben bu arabayı almadan önce birçok markanın teknik bilgilerini inceledim. En iyi dizel motor penformansı ve yakıt ekonomisi yariste var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 18, 2008, 11:07:19 »
doğruya doğru uzun yolda uygun süratle 3 ortalamayı yakalayanda ben yazın şehiriçinde klima açık 7-8 ortalamayı bulanda ben.bu arabada doğru kullanım çok farkediyor.az birşey dikkat etmek 1.5 litreyi garanti düşürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #28 : Eylül 30, 2008, 12:04:22 »
Ben 10 ay önce yaris d4d terra düz vites aldım. Şuan aracım 10.000 km civarında şehiriçinde sabah işe giderken yoğun trafikte en fazla 6 lt görüyorum yol bilgisayarında. Ama düşük hızla kullanmıyorum genelde çünkü dizel ve yaris varsa insanı yüksek hıza taciz ediyor :D aracımdan çok memnunum. arkadaşlarında dediği gibi aracı çok zorlamazsanız makul değerler içerisinde yol alırsanız 5 lt. kadar düşürebilirsiniz şehiriçinde ! en son 2 hafta önce 115 ytl.ye depo fulledim ve yaklaşık olarak 650 km civarında yol yaptım. Aracı ilk aldığım zamanlarda 100 km kadar şehirdışı yol yaptım ve çok zorlamamıştım 4 lt. gördüm. Aracı genel olarak değerlendirirsem eğer , küçük olduğu için park sorunum yok , arabayı satın almayı düşündüğüm zamanlarda ben bu arabaya nasıl sığarım diye düşünüyordum 1.80 boyundayım ve koltuk pozisyonum eski arabamda yatar vaziyetteydi eski aracımda 98 astra g kasaydı buna göre daha büyük hacimliydi şuan ki fikrim ise bu araba balina kasa mercedes kadar geniş :P 5 kişi rahat rahat binebiliyoruz ve koltuğum geride olmasına rağmen arkamdaki kişi rahat oturuyor ! içi gerçekten çok geniş dıştan görünüş aldatıyor kesinlikle. Arabamı çok seviyorum çok memnunum. Toyota kalitesiyle yeni tanışmama rağmen bundan sonra başka bir marka kesinlikle düşünmem. Her servise gittikten sonra müşteri memnuniyeti için hem servis hemde merkez toyotadan aranıp memnun olup olmadığımı öğrenmek için aramaları da kendimi güvenli ellerde olduğumu hissettiriyor. Ayrıca yollarda karşılaştığım Saygın Toyota kullanıcılarıyla birbirimize ne kadar nazik ve saygılı kişilerin bu araçları kullandığı da apaçık ortadır. Allah herkese Toyota araçlarını nasip etmesi dileklerimle. Tüm Toyota Dostlarınında Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 30, 2008, 20:33:58 »
Selamlar Ali Bey,

Aileniz kalabaliksa 1.0 motor yerine 1.3'u (benzinli) tercih etmeniz daha isabetli olur bence.Insallah size en uygun, en iyi secimi yaparsiniz. Simdiden hayirli olsun :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2008, 02:59:28 »
Yaris inanılmaz güzel bir arabaymış.Ben hep fiesta kullandım (1998-2004 1.25 benzinli ve dizel),hep arabam fiesta idi ve gerçekten iyi bir araba.Yariste beni etkileyen ise arabanın içi çok geniş ve rahat ,hatta geçen bir arkadaşım ki 1.97 boyunda ''limuzin gibi burası çok rahatmış'' yorumu yaptı arka koltuk için.Ben dizelini kullanıyorum ve performansı çoook iyi.Biraz işçilik problemleri var ama emin olun çok rahat kullanımı olan bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 01, 2008, 22:28:09 »
arkadaşlar selamlar.ayrı bir başlık açmak istemedim burdan sorayım;
benim yağ,yağ filitresi değiştirme lambası yanıyor birkaç gündür.halbuki yağ değişim zamanıda gelmemişti.çabuk mu kirlendi noldu?fikir verebilen olursa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 1.4 d-4d terra
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 09, 2009, 20:08:12 »
2005 yaris 1.0 var
   2000 devire kadar araç boğuluyor ama 2000 deviri aşınca ucuyor resmen. Çok dik ve uzun yolda kullandım aracı 3000 devirle girince vites kuçultmek bile gerekmedi. Ama yakıt artıyordu. vitesi kucultunce normalleşiyordu.
   Aracın ağırlığı önde alışana kadar zorlanacak gibiyim. hemen arkasını atacak gibi oluyor.
  Hafif olduğu için çok savrulacağını, kamyon otobuslerin yanından gecerken etkileceğimi söylüyorlardı almadan önce ama oyle değil.
!EÇB!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 27, 2009, 23:55:22 »
*toyota ahalisi;
yeni başlık açmak istemedim önemli bir sorum olacak.
Hız göstergesi km olarak gösteriyor bildiğiniz gibi.ancak farkettim ki göstergede mph yazısıda var.ben şimdi bunu mph yani mile çeviremem mi?yani bunun kısa yolu vs var mıdır?çok araştırdım ama bir sonuç alamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 28, 2009, 07:58:13 »
Burak hocam, mph göstergesi ışıklı olarak görünüyor mu? Benimki eski kasa, güneşin aşağıda olduğu saatlerde tam arkadan ışık vurduğu zaman paneldeki bütün şekiller görünüyor :D O zaman ben de MPH şeklini görebiliyorum ama aracımızın ayarları km/h'a göre yapıldığı serviste ayarlatmadığımız sürece onu göremeyiz sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 28, 2009, 12:48:23 »
Hakkı hocam ne güzel anlatmışsın aynen flaşlı makineyle çekincede gözüküyor.acaba serviste ayarlanabilior mu?yol üstü olsa uğrayacağım nerdeyse.çok merak ediyorum.forum ahlakı gereği yüksek sürat konusu açamıyorum ancak şukadar söyleyeyim asıl merakım 199 gösterip orda kalıyor ya acaba daha nekadar gidiyorum amacım onu görmek.malum mile çevirince 200+ hızlarıda görebilmiş oluruz.işin ilginci mph olan dijital ibrede bulamadım youtube da vs :(

buaralar iyice gps merakım tavan yaptı.gpsde de anlık hız değerlerinizi görebiliyorsunuz.hemde ibredeki sapma payınıda hesaplayabiliyorsunuz böylelikle.

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 28, 2009, 14:55:59 »
Alemsin Burak hocam, böyle bir nedenle mph'a çevirmek isteyeceğin hiç aklıma gelmezdi :) Aslında bunu benim yapmam lazım. Hızdan çok korkan, aracıma her bindiğinde tam arkama oturup (ancak ordan görülebiliyor :D ), gösterge panelimden hızımı okumaya çalışan bir kayınpederim var. Böylece o da ben de rahatlamış oluruz :D Yaris, o süratleri yapamayacak bir araba değil ama yapmaması gereken bir araç bence.

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 28, 2009, 17:21:55 »
haklısın Hakkı hocam riskli hızlar ancak güvensizlik hissi yok ;)

hıı unutmadan;

kişisel uyarı: Yasal uyarı trafikte olur burdaki uyarı TCT uyarısıdır.

kişisel istek:TCT olarak teknik konularda bilgili abilerimizi daha çok aktif görmek istiyorum.forumda fıkra vs geyikler hoş ve gerçektende tatlı muhabbet dönüyor ancak mekanik vs muhabetlerede ihtiyacımız var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Şubat 27, 2010, 12:13:35 »
2008 d4d yarisimi aldığımdan beri 2 senede tık demedi herşeyinden memnunum şidditle tavsiye ederim sadece izmir tokullar servisinin yaptığı bazı hatalar oldu. motorsiklet gibi yakıt harcıyor okadar az bu konudada memnunum aracımın kmsi 39binde alıp kapı önüne koymadım gezdim:D
aracımı değiştirmeyi düşünmüyorum. ailenin bir parçası oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 28, 2010, 18:42:56 »
yarisçiler selam,
nasıl gidiyor bakalım?
yok mu yeni yarisle ilgili gözlemleriniz? yada mmt ler artık olgunlaşmaya başlamıştır km den dolayı.var mı problem yaşayan vs?