Gönderen Konu: 2011 CİVİC OTOMATİK Mİ, 2011 COROLLA BENZİN OTOMATİK Mİ?  (Okunma sayısı 35257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 CİVİC OTOMATİK Mİ, 2011 COROLLA BENZİN OTOMATİK Mİ?
« Yanıtla #60 : Haziran 03, 2011, 14:06:52 »
yeni jettalar 1.2 tsi 105 hp çok gereksiz bi motor1.4 tsi koymaları gerekirdi en az, fakat tipi çok hoş yeni jettaların 1.6 tdi 10 numara bence ama oda çok pahalı...

Gereksizliği neden peki ? Adamlar düşük motordan yüksek güç almışlar bir çok avantajı var gayet güzel bir motor.. Ve bu motorda sürtünmeye dönüşen enerjinin %90nını motora extra hp olarka çevirmişler gayet kayıpsız bir motor ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 03, 2011, 18:00:27 »
4 vitesler mmt değil ve de sorunlu da değil.

Şu otomatik şanzımanı sorunsuz(?) Hondalarda da yarı otomatik vardı,çok fazla balata bitirme,arıza vs. olunca klasik tipe döndü onlarda.

Honda'da çok güzel bir araba,tasarımıda Corolladan şık bence.Fakat kuzenim 3000km kadar kullanıp sattı.Şehiriçinde çok yakıyor ve gitmiyor dedi.Onun önceki arabası Type-r'dı gitmemesini anlarımda :) fazla yakması bu benzin fiyatların önemli birşey bence.

Hondanın yarı otomatiği heralde milattan önce vardı (2008 den önce yani), şimdi iki tip otm. var birisi 5 ileri tam otomatik..ki bu o çok yakan oluyor ama çekişi çok iyi
diğeride CVT yani kademesiz otomatik, genellikle 7 vitesli oluyor, her ikiside çok başarılı, zaten otomatik viteste honda haklı bir ün yapmış, yakıt olayına gelince
gülü seven dikenine katlanır, performansın bedeli yakıt sarfiyatı

Bu arada mmt ler sorunlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla!!!
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 11, 2011, 15:10:10 »
Alıcaksan civic'in fullunu al oyle yapmıcaksan anlamı yok,corolla al. son günlerde en çok gördüğüm arabalardan biri yeni civic sedan.herkeste aynı tip siyah sıradan ve boş olan versiyon...alıcaksan; f1 vites,sunroof,deri koltuk,ledli farlar,spor tampon,marşpiyel falan.oyle almazsan bi anlamı yok bence.corolladan daha karizma duruyo fulleri.takım tutuyo gibi marka tutuyoruz hep ama çok da duygusal olmayalm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla!!!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 11, 2011, 15:17:47 »
Bu arada volkswagen ın tsi motoruna yorum yapmak istiyorum,birsürü versiyonu var 105hp,122hp,140hp,160hp.torkları da yüksek ama bazı modellere yetersiz kalıyo 105 hp olan.160 hp olan golfler var mesela.onlar çok fena.ama passatın 1,4 tsi olanı tokatladm ışıklarda.nerden biliyon lan derseniz;tsi ın harflerinin hangisinin kırmızı olduğuna bağlı olarak değisiyo ozellgı.  ilerde uzuyo tsi'lar ama araba kasası ağır kalıyo.jetta da aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla!!!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 11, 2011, 15:21:28 »
1.4 seat leon tsi ise 110 hp corollayı tokatlayabilir.torku da,beygiri de daha fazla.ama vvt-i iyi açılmışsa ve süren iyiyse ne golf kalır ne leon corolla karşısında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ağustos 23, 2011, 23:08:01 »
benim civicle tokatlamadığım WV kalmadı, ayrım yapmaksızın tamamını asfalta gömdüm :islik: :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 24, 2011, 01:08:02 »
Fabrika verilerine bakarsanız corolla'nın 0-100 km hızlanmasının civic'ten daha hızlı olduğunu göreceksiniz..
Ha eğer ben üşenirim ben bakamam diyosanız ben size söyleyim Honda civic otm 0-100 hızlanması 12.5 sn iken Toyota corolla'nın 0-100 km hızlanması 11,9 sn'dir.. Bilgiler markaların web sitelerinden alınmıştır.. Bu da gösteriyor kii teknik özellikler bakımından corolla üstün.. Ha siz arabaya aşık olmuşsunuzdur ona yapacak bişey yok.. Gönül bu ota'da konar...  :) başka yerlere dee..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Ağustos 25, 2011, 12:38:30 »
Alıntı
Honda civic otm 0-100 hızlanması 12.5 sn
Verilere bakmadım da, Honda'nın o kadar hantal olduğunu düşünmüyorum. Bi terslik var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ağustos 25, 2011, 22:59:20 »
Fabrika verilerine bakarsanız corolla'nın 0-100 km hızlanmasının civic'ten daha hızlı olduğunu göreceksiniz..
Ha eğer ben üşenirim ben bakamam diyosanız ben size söyleyim Honda civic otm 0-100 hızlanması 12.5 sn iken Toyota corolla'nın 0-100 km hızlanması 11,9 sn'dir.. Bilgiler markaların web sitelerinden alınmıştır.. Bu da gösteriyor kii teknik özellikler bakımından corolla üstün.. Ha siz arabaya aşık olmuşsunuzdur ona yapacak bişey yok.. Gönül bu ota'da konar...  :) başka yerlere dee..
boşversene sen , farika verilerinin hangisi tutuyorki, Gel istersen gözünle gör, eğer 9 sn. de 100 e çıkamazsam anahtarı sana brakır gierim, hemde otomatik vitesle
(PS=Honda civic 2007 sonrası VTEC motorlu araçların hızlanmasına bir kere daha bak istersen)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Ağustos 25, 2011, 23:24:19 »
Şu saatten sonra bence gözler 2012 ye çevrilmeli. Civic kasa değişti, corolla aynı kasayla devam edeceğini duyurdu. Ya biri geç kaldı, ya biri erken davrandı. Civic-Corolla kavgasına yeni bir boyut geldi. 2012 Honda civicler, her ne kadar 1-0 mağlup başlasa da gözümde, ilerde ne olacağını çok merak ediyorum.

Şunu da söylemek lazım, 2007-2011 serisinisi Civic önde bitirdi gözümde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 26, 2011, 00:00:49 »
Peki Civic kesin kasa değiştiriyormu önümüzdeki sene?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 26, 2011, 01:40:08 »
boşversene sen , farika verilerinin hangisi tutuyorki, Gel istersen gözünle gör, eğer 9 sn. de 100 e çıkamazsam anahtarı sana brakır gierim, hemde otomatik vitesle
(PS=Honda civic 2007 sonrası VTEC motorlu araçların hızlanmasına bir kere daha bak istersen)

Hocam yaşınıza ve tecrübelerinize saygım var.. Zaten büyüklerime karşı saygılı da olmuşumdur..

Lakin bir daha bi araştıralım isterseniz.. 2011 model otomatik benzinli corolla ve civic'i..

Ben ezbere konuşmuyorum.. Biz denemesini de bizzat yaptık.. 0-100'ün..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Ağustos 26, 2011, 22:45:39 »
Peki Civic kesin kasa değiştiriyormu önümüzdeki sene?

Ne yazık ki evet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 05, 2011, 04:33:01 »
civicler seri araçlar 132 bg avensis kullanıyorum ilk izlenimim avensis ten seri corolla kullanmadım ama antal bir araç değil civic ler bence son bir kaç yılın en güzel c sınıfı arabası
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Eylül 05, 2011, 14:11:02 »
Hocam yaşınıza ve tecrübelerinize saygım var.. Zaten büyüklerime karşı saygılı da olmuşumdur..

Lakin bir daha bi araştıralım isterseniz.. 2011 model otomatik benzinli corolla ve civic'i..

Ben ezbere konuşmuyorum.. Biz denemesini de bizzat yaptık.. 0-100'ün..

Hemen alınma Şükrü , ben kendi arabamdan söz ediyorum
ayıptır söylemesi , chip uygulaması var (+15 Hp)
ondan böyle attımmı mangalda kül bırakmıyorum  :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Eylül 05, 2011, 14:23:14 »
Ne yazık ki evet...
Valla bana kalırsa buna kasa değiştirdi demek pek doğru olmaz
hatta makyajlı demek bile zor, tamamen aynı kasayı "değiştirdik" diyerek yutturacaklar
isterseniz casus fotoları var ekleyebilirim, hatta ekledim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Eylül 07, 2011, 22:11:28 »
Hayır Kemal abi, ilk resimdeki civic kesinlikle 2012 model değil. Eğer öyleyse 2012 kasa hakkındaki tüm kötü sözlerimi geri alıyorum. Ama değil :) Fakat diğer resimler doğru.

Ve keşke dediğin gibi olsa, eski kasada azcık oynama yapıp yeni kasa diye yuttursalar. Vallaha sevinirim. 2007-2011 sedan kasası zaten çok tuttu. Fazla rütuşa gerek yok ki. Ama korkarım öyle olmayacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 07, 2011, 22:19:23 »
Hayır Kemal abi, ilk resimdeki civic kesinlikle 2012 model değil. Eğer öyleyse 2012 kasa hakkındaki tüm kötü sözlerimi geri alıyorum. Ama değil :) Fakat diğer resimler doğru.

Ve keşke dediğin gibi olsa, eski kasada azcık oynama yapıp yeni kasa diye yuttursalar. Vallaha sevinirim. 2007-2011 sedan kasası zaten çok tuttu. Fazla rütuşa gerek yok ki. Ama korkarım öyle olmayacak...
İlk resimdeki civic heralde hondanın amerika pazarına sürdüğü model . yani şuan amerikadaki güncel kasa çünkü Adana'da ara sıra MA veya MB plakalı olarak görüyorum . Adana'da MA ve MB plakalı araçlar genellikle incirlikten çıkan amerikalı askerlerin araçları  Gerçi MA ve MB nin misafir plaka olduğunu bilmeyen yoktur heralde .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 07, 2011, 23:04:34 »
Mesela ben bılmıyordum. Sayende ogrendım. Tesekkurler ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 07, 2011, 23:43:20 »
Kesinlikle Corolla.

1. Cıvıc Sedan ın euroncap çarpışma testi yok. ( Bir arkadaş 4 yıldızda kaldığını yazmış ama o hatcback )
2. Burnu çok sivri herşeyin altına giriyor. ( Honda plazalardaki kazalıları inceleyin hepsinin hasarları tampon üstü )
3. Dayanıklı ve sağlam bir karoser yok. ( Hele ki Sunrooflusu çukura düşüp bükülenleri kendi gözümle gördüm )
4. Tasarımına birşey diyemem herkesin zevki kendine Corolla daha yakışıklı ve karakterli.
5. Altı yere yakın, bagaj küçük, yalıtım az, yol sesi çok.
6. Malzeme kalitesi Corollaya göre biraz zayıf.
7. Panel çok ışıklı ve kalabalık gözü yoruyor. ( En azından benim için )
8. Bi de; Bir kere Toyota Hep Toyota.

Daha fazla yüklenmeyeyim ben :D
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA