Gönderen Konu: 2011 CİVİC OTOMATİK Mİ, 2011 COROLLA BENZİN OTOMATİK Mİ?  (Okunma sayısı 35255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhabalar,
siteye  yeni üye olduğum için bu konunun daha önce tartışılıp tartışılmadığını bilmiyorum...Yardımcı olabilirseniz görüşlerinizi almak isterim...Sıfır civic otomatik ve sıfır corolla benzin otomatik arasında gelgit yaşıyorum...Belki de bu soru için forumun ismi itibarıyla birazcık duygusal düşünülebilir ama yine de objektif fikirlerinizi bekliyorum...
Birbirlerine göre artı eksileri nelerdir,hangisi genelde bir adım sizce öndedir?Teşekkürler...

COROLLA 1.6 COMFORT EXTRA BENZİN OTOMATİK?

CİVİC 1.6 PREMIUM BENZİN OTOMATİK?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 CİVİC OTOMATİK Mİ, 2011 COROLLA BENZİN OTOMATİK Mİ?
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2010, 13:10:41 »
tanışma bölümünde kendinizi tanıtıp, kimlik bilgilerinizi tamamlarmısınız
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2010, 13:16:43 »
yanlış yerdesiniz aynı konuyu honda forumuna açın orda honda denir burada toyota denir burada malesef kimse objektif olmuyo :) bi ben bide kemal abi honda diyecek :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2010, 13:22:21 »
eğer toyotanın elegant   modelini alabiliyorsanız toyota almanızı öneririm.Ancak com. extr. karar kıldıysanızda honda civic preminyum alın.(BENCE)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2010, 13:27:53 »
İlginize teşekkür ederim fakat bütçem corolla dizel multimode veya elagant full otomatiğe yetmiyor...

dediğim gibi corolla comfort extra benzin otomatik yada civic premium benzin otomatik arasında tercih yapmam gerekiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2010, 13:36:09 »
2000 lira daha verebilirseniz civic elegance alabilirsiniz, bide beyaz oldu mu satarkende hiç sıkıntı çekmezsiniz normallerinden daha yüksek fiyata satarsınız.
ben civic derim ama yinede siz bilirsiniz bence iki araçlada test sürüşüne çıkıp karar verin yeni corolla hiç kullanmadım, civic güzel araba ama sadece burdan aldığınız fikirlerle hareket etmemenizi öneririm çünkü çoğu kişi toyota diyecek.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2010, 14:43:31 »
Serkan bey aynı ikilemeyi bende yaşadım. 3 kasım günü toyota plazaya giderken Honde plazadan aradılar ve premium otomatiği çok cazip bir fiyata bıraktılar. Toyotaya gidip baktım test sürüşüde yaptım. Daha önce civic ilede test sürüşü yapmıştım. Gerçi test kısa süreli bir testti. Honda testi sırasında civic çok hoşuma gitmedi. 5 ileri otomatik şanzumanı sık vites değiştiriyor gibi geldi vs. vs. Donanım ve estetik olarak çok iyi olmasına rağmen ben ertesi gün kararımı corolla comfort extradan yana kullandım. ( Beyaz renkli) Hız sabitleyici, alaşım jant ve bir kaç küçük aksesuar ile 41000 tl ödedim. Kredi faiz oranlarının düşük olması, honda civicin kasasının daha önce değişecek olması, corollanın bana daha fazla güven vermesi ....... gibi sebeplerden ötürü tercihim böyle oldu. İnanıyorumki civicde çok güzel bir araçtır. Hangisini alırsanız pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Şimdiden güle güle kullanın.
ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2010, 15:07:52 »
Yıldıray Bey,
corolla comfort extra donanımında hız sabitleyici ve alaşımlı jant  gözükmüyor...bunları ekstradan mı taktılar?
bunları promosyon olarak mı sundular acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2010, 15:20:47 »
Serkan bey, hız sabitleyici, 5 kollu alaşım jant, bagaj havuzu, kauçuk paspas için 1000 tl ödedim.
ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2010, 15:31:07 »
Serkan bey, hız sabitleyici, 5 kollu alaşım jant, bagaj havuzu, kauçuk paspas için 1000 tl ödedim.

Aracın kasım ayı kampanyalı liste fiyatı 41650 gözüküyor....O zaman 1650 lira gibi bir indirim daha almışsınız doğrumudur?
Bir de aracı Zonguldak bayisinden mi aldınız? Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2010, 15:50:04 »
Otomatik şanzumanı daha iyi olduğu için Honda.. ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2010, 16:45:51 »
Otomatik şanzıman ila olaçaksa bencede hondayı tek geçerim.Otomatik vitesde başarılı honda...
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2010, 16:51:38 »
Serkan bey ben benzinli alacak olsaydım kesinlikle honda civic alırdım corollayı seçmememdeki sebeb kötü olması falan dil civic daha spor bir araba ama size corolla yakışır diye düşünyorum hem corolla civicten daha az yakıyormuş bir tanıdığımda var 2008 otomatik civic şehir içinde yakıtını 10 litrenin altına düşüremiyor bilginiz olsun. Bu arada civicin otomatik vitesi corolladan daha başarılı hem tam otomatik hem viteslere mudahale edebilyorsunuz bide corolla 4 ileri civic ise 5 ileri diye bilyorum bunları göz önünde bulundurarak seçim yapman senin açından daha sağlıklı.

Bana kalsa otomatik düşünyorsan civic al yakıt olarakta corollayla aşırı derece fark olacağını sanmıyorum ama düz alacaksan bu birazda zevke bağlı dediğim gibi ben olsam civic alırım daha spor bir araba çünkü corolla yanında ağır abi kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2010, 16:55:27 »
Otomatik şanzıman ila olaçaksa bencede hondayı tek geçerim.Otomatik vitesde başarılı honda...

Alıntı
Serkan bey ben benzinli alacak olsaydım kesinlikle honda civic alırdım corollayı seçmememdeki sebeb kötü olması falan dil civic daha spor bir araba ama size corolla yakışır diye düşünyorum hem corolla civicten daha az yakıyormuş bir tanıdığımda var 2008 otomatik civic şehir içinde yakıtını 10 litrenin altına düşüremiyor bilginiz olsun. Bu arada civicin otomatik vitesi corolladan daha başarılı hem tam otomatik hem viteslere mudahale edebilyorsunuz bide corolla 4 ileri civic ise 5 ileri diye bilyorum bunları göz önünde bulundurarak seçim yapman senin açından daha sağlıklı.

Bana kalsa otomatik düşünyorsan civic al yakıt olarakta corollayla aşırı derece fark olacağını sanmıyorum ama düz alacaksan bu birazda zevke bağlı dediğim gibi ben olsam civic alırım daha spor bir araba çünkü corolla yanında ağır abi kalıyor.

Evet ben de Honda'nın otomatik şanzumanda sorunsuzluğunu işitiyorum...
Aramızda Toyota'nın benzinli full otomatik şanzumanını kullanan ve kıyaslama yada yorum yapacak arkadaş varmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2010, 17:25:59 »
Evet ben de Honda'nın otomatik şanzumanda sorunsuzluğunu işitiyorum...
Aramızda Toyota'nın benzinli full otomatik şanzumanını kullanan ve kıyaslama yada yorum yapacak arkadaş varmı acaba?
Serkan abi bende daha önce tam otomatik 1.8 carisma vardı 4 ileri sorunsuz olmaya sorunsuzdu yokuşta ne bir milim geri kaydırdı nede herhangi bir sorun çıkardı tek dez avantajı performansı baya törpülüyordu otomatik alacaksan bence honda al hem 5 vites hemde direksiyondan vitese mudahale edebilyorsunuz ayrıyetten hondada en az toyota kadar kaliteli araçlar üretir ondan bence tartışmasız honda .

Sen niye honda almadın dersen daha önceki mesajımdada dediğim gibi benzinli alsaydım kesinlikle honda alırdım hatta hybrid olanını düşünyordum ama birden 10000 tl zam yaptılar ondan corolla dizel aldım.

Sana başka bir tavsiyem bu devirde benzinli arabaya binilmez benzinli alıp bir kaç ay sonra lpg derdine düşmektense bence corolla d-4d mmt al inan yakıt masrafın otomatik hondaya göre %50 daha az olur. Tabi bu sadece bir tavsiye yinede sen bilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2010, 17:31:04 »
civic otomatik alman daha yararlı, ancak Mahmut Bey'e katılıyorum benzinli cüzdanı acayip yıpratır.Dizel olsun 2. el olsun(BENCE)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2010, 17:33:22 »
Merhabalar, geçen ay bende bu soruyu kendi kendime çok sordum. Civic mi Corolla mı diye. İzmir'de yaşıyorum. Kışın bile sahil yerlerine gidiyorum. Özellikle Çeşme tarafına çok sık gidiyorum. Yollar malum. Civicler yere çok yakın ve otobanda sağladığı konfor iyi güzel ancak şehiriçine girdiğinizde hele hele stabilize yollarda arka alt kısmını bir yerlere sürtmeden kullanabilmek çok zor. Aracın karakteri buna müsait değil. Her iki aracıda uzun uzun kullandım. Çevremde de sahip olan arkadaşlarım var, onlarlada konuştum ve kararımı Corolla'dan yana kullandım. Her iki araçtada beyaz rengi istiyordum. Corollamı ilk aldığımda gözüm hep Civiclere kayıyordu, daha spor görünüşü nedeni ile. Ancak gözüm alışınca beyaz Corolla'da gayet spor ve şık bir otomobil olarak hoşuma gidiyor. Üstelik daha tok bir araç olduğunu hem Hondadakiler bile kabul ediyor. Civic NCAP testlerinden 4 yıldız almış ancak bu güvenliği etkileyecek bir şey değil. Detaylardaki ufak farklılıklar nedeniyle biraz puanı kırılmış ve 4 yıldızda kalmış. Ancak karoser yapısından dolayı Corolla daha tok gözüküyor, hatta kapıyı kapatırken bunu hissetmek keyif veriyor.
Yakıt tüketimine gelince Corolla daha az tüketiyor. Karma olarakta, şehiriçi ve şehirdışı olarakta tüketimi daha düşük. Tabii bu yasal hız sınırları içinde araç kullanan benim için geçerli. Civicin 5 ileri otomatiği üst hızlarda daha ekonomik olmalı diye düşünüyorum.Normal seyir hızlarında (otoban harici yollarda max.100 km/h hızda veya şehiriçi trafiğinde) 5 ileri olması sanki tüketimi arttırıyor gibime geldi. Ancak yüksek hızlarda(130 üstü) 5 nci vitese geçtiği için motor gürültüsü duyulmuyor ve yakıt tüketimi çok artmıyor.
Civicler maalesef bagaj küçük ve kullanışsız. Ancak iç hacim Civiclerde daha ferah. Dediğim gibi küçük bagaj, iç mekanın ferahlığı ve kıçının yere yakın oluşu aracın genel karakteristiği. Köpekbalığı burunlu modelinden beri binerim bu özellikleri  değişmedi.
Otomatik kalitesi ise ikisinde de aynı. İkiside dünyanın kendi sınıflarının en sorunsuz otomatik şanzımanlarını kullanıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2010, 17:35:19 »
Serkan abi bende daha önce tam otomatik 1.8 carisma vardı 4 ileri sorunsuz olmaya sorunsuzdu yokuşta ne bir milim geri kaydırdı nede herhangi bir sorun çıkardı tek dez avantajı performansı baya törpülüyordu otomatik alacaksan bence honda al hem 5 vites hemde direksiyondan vitese mudahale edebilyorsunuz ayrıyetten hondada en az toyota kadar kaliteli araçlar üretir ondan bence tartışmasız honda .

Sen niye honda almadın dersen daha önceki mesajımdada dediğim gibi benzinli alsaydım kesinlikle honda alırdım hatta hybrid olanını düşünyordum ama birden 10000 tl zam yaptılar ondan corolla dizel aldım.

Sana başka bir tavsiyem bu devirde benzinli arabaya binilmez benzinli alıp bir kaç ay sonra lpg derdine düşmektense bence corolla d-4d mmt al inan yakıt masrafın otomatik hondaya göre %50 daha az olur. Tabi bu sadece bir tavsiye yinede sen bilirsin.

Mahmut Kardeş gönül ister tabi ki MultiMode bir dizel Corolla ama maalesef bütçe elvermiyor...

Bu arada yeni kasa Corolla Comfort Ekstra benzin full otomatik kullanan arkadaşımız varmı aramızda acaba?
Civic otomatik hakkında genel bir kanı ve tecrübe var ama Corolla Comfort Ekstra benzin full otomatik hakkında pek bilgi ve kıyaslamaya rastlayamıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #18 : Kasım 24, 2010, 17:39:36 »
..................................
Otomatik kalitesi ise ikisinde de aynı. İkiside dünyanın kendi sınıflarının en sorunsuz otomatik şanzımanlarını kullanıyorlar.

Burak Bey teşekkürler....aracınız benzin full otomatik mi manuel mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Kasım 24, 2010, 17:40:59 »
Mahmut Kardeş gönül ister tabi ki MultiMode bir dizel Corolla ama maalesef bütçe elvermiyor...
:(