0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beygir neysede torku biraz abartmış gibime geliyo. Ayrıca bu tür bi araba olursaki toyota bilemişmi bu şekilde üretmeyi. Vardır bi bit yemiği. Bu tür işlemlerin motoru yiyiyp bitirdiğini tahmin ediyorum. Bi chiple olağan aksamı ne kadar güçlendirebilirsinizki? Araştırıyosunuz madem ısmarladınız ülkede kime takdıracaksınız. Takdırsanız garanti dışı olmazmı araç. Motorun ömrünü kısaltmazmı. ama bu güçta bi araç olsa aracım isterim valla. 90 beygir nire 120 beygir nire.[/quote]İsmail Bey bir arbanın motorunun ömrü turboluysa en çok zaten 250.000-300.000 km chip box u taktırınca %35-40 ortalama azalsa 150 000 - 180 000 km ye düşer belki haklısınız ama 120 bg lik bir arba kullanmak 270 torkluk düşünsenize aynı şekilde son hızı 210 km ye çıkıyor ve 0-100 km hızlanması kısalıyor90 bg likle tam yüklü yokuşta durunca turbo devreye girene kadar araba baya bir zorluyo çok dik raplarda bayılıyor araç kalkışta çok zorlanıyo .yüksek gaz verincede turbo devreye girecek kadar debriyaj balatasından koku geliyor. aracın 1800 devirin altında gücü yok gibi ilk kakışta turbo devrede değilken baba sorarsanız o halde 30-40 beygir anca arabnın gücü. Garantisi ne gelince takmatik kutu zaten çok basit enjekterlerin arkası kendi orjinal soketi var bunu çıkarıp chip kutusunun fişini buraya takıyosunuz çıkardığınız fişide kutuya kendiniz bu işlemi 5dk da yapabliyorsunuz başka bir işlem gerektirmiyor. servisise giderken kutuyu çıkartıp saklıyosunuz. Dizellerde üsteki motor plastik kapağı tırnaklı çekince yukarı doğru geliyor çıkartıp kendi orjinal soketlerini göreblirsiniz ben motor temizliğinde çıkartıyorum. motoru 180, 000 de bitecekse 2. el alan düşünsün 100 000 km sonra bizim artaçları elde tutmamak gerek zaten...
bu corollaya bu yol tutuş ile bir beygir eklemek bile bence fazla olur.[/quote]Arkadaşlar corollanın yol tutuşu neyini beğenmiyosunuz anlamıyorumbende ki sedan sıfır asfalta 160 test freni yaptım en ufak arka falan kayma yapmadan civiledi..yol tutuşuna gelince ben sinop ta yaşıyorum yolarıda inanılmaz virajlıı corollya kafa tutan görmedimm özellikle ıslak havada müthiş hiç böyle yol tutuşu olan görmedim yalnız belirteyim sık sık 160 km üstü kullanığım için anlıkta olsa lastik havaları 39psi 32 psi de esnek conforlu oluyor ama virajda biraz sallıyor lastikler 38-39 psi yaparsanız lastikler çok iyi tutuyor. orjina llastik b390 bristone artı parantez belirteyim araç 18000 kmde ve gelcek ay lastik alacam sıfırlandı bitti lastikler..Mercedes c180 kullandım stepize yolda frene bile bastırmıyooo anında arkası savrılıyor.
Siz yol tutan araba görmemişsiniz. Eski aracım olan 96 Model Opel Vectra yola tutunmuyordu, yola yapışıyordu resmen. Bu arabada yol tutuş namına hiçbirşey yok. İsmail Bey kuş serisi ile kıyaslamış ama kuş serisi bu araç kadar pahalı mı? Bu araclara 30 milyarın üzerinde paralar veriliyor. Sizce hak ediyor mu? Bence hak etmiyor. Şimdi bana soracaksınız '' Neden bu aracı aldın o zaman...'' Bu aracı alırken emsallerine göre mekaniği daha dayanıklı olması benim için en büyük sebeptir. Mekanik dışında ise bütün özellikleri orta düzeyde... Yine diyorum yol tutuşu berbat.... Yol tutuşu yüzünden geçen mayıs ayında kaza yapmıştım. Aracım yolda savrularak karşı tarafa geçti hem de 60-70 km süratle... Forumda konusu var. Resimlere de oradan bakabilirsiniz... [/quote] unutmayalım ki vectra c segmentinde değil tabiki ileride olacak astradan haber ver sennnnnn
Siz yol tutan araba görmemişsiniz. Eski aracım olan 96 Model Opel Vectra yola tutunmuyordu, yola yapışıyordu resmen. Bu arabada yol tutuş namına hiçbirşey yok. İsmail Bey kuş serisi ile kıyaslamış ama kuş serisi bu araç kadar pahalı mı? Bu araclara 30 milyarın üzerinde paralar veriliyor. Sizce hak ediyor mu? Bence hak etmiyor. Şimdi bana soracaksınız '' Neden bu aracı aldın o zaman...'' Bu aracı alırken emsallerine göre mekaniği daha dayanıklı olması benim için en büyük sebeptir. Mekanik dışında ise bütün özellikleri orta düzeyde... Yine diyorum yol tutuşu berbat.... Yol tutuşu yüzünden geçen mayıs ayında kaza yapmıştım. Aracım yolda savrularak karşı tarafa geçti hem de 60-70 km süratle... Forumda konusu var. Resimlere de oradan bakabilirsiniz...[/quote]zaten toyotanın tercih edilmesinin en baştaki nedeni mekanik sağlamlığıbazen düşünüyorum, aracımı satsam yenilesem ne alırım diye, başka markaları düşünüyorum ama onların sorunlarından korkuyorum ama hiç olmazsa toyotada sorun yok o beni yine toyota ya itiyor
96 yılında hem A hem de B kasa var. Bendeki B kasa, yani sizinkinden. Ben yol tutuşundan çok memnundum. A kasa Vectra'da vardı bizde. Bariz bir şekilde B kasanın yol tutuşu çok daha iyi. Test ettim, onayladım. Vectra Corolla ile aynı sınıf bir araç değil. O zaman aynı sınıftaki araçlarla karşılaştırayım. C4, focus, Astra...Bu araçların yol tutuşu Corolla'dan çok daha iyi. Hepsini kullandım ve aradaki farkı gördüm. Genel olarak Toyota'nın yol tutuşu orta düzeyde. Ne çok iyi ne de çok kötüToyota'yı tercih sebebim mekanik sağlamlığı. Yol tutuşu iyi diye arıza çıkarmaya meğilli bir arabaya binemem... [/quote] arkdaşlar bu konik amartisörler var araştırdım 700 ytl takımı corollanın elektorik 5mm ile 110 mm yükseklik ve serttlik ayarlı yol tutuşunu cözüme kavuşturur.. 2 yuılda garantili düğmeye basıyosunuzz makam aracı rahatlığında bu ölçülerde yükselip alçalıyor birde daha lüksleri var hıza duyarlı ama onlarda çook pahalı düğmeye basıyonuz makaslı araba gibi sertt oluyor