0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değil malesef.[/quote]Bende size hak veriyorum. Corolla'nın yol tutuşu modifikasyon yapılmadığı takdirde kötü...
Bende size hak veriyorum. Corolla'nın yol tutuşu modifikasyon yapılmadığı takdirde kötü...[/quote]Arkadaşlar yol tutuş hakkında size çok katılmayacağım ama sürdüğünüz yol durumuna göre en uygun lastikleri kullanmalısınız fabrika çıkışı gelen Bri lerden kimseye hayır gelmez yağmurlu havada tamamen darma dumandırlar 160 km kadar toyotalarda en azından benimkinde en ufak bir sarsıntı yolda gezme gibi bir durum söz konusu değil zira virajlardada araba performansından memnunum,Söz gelimi chip konusuna, Toyota Almanya TTe ile görüştüm bu konuda en yetkili isimlerden birileridir2006 dan itibaren çıkan d4d motorlara onlar chip üretmemiş diğer üretilen chipler çok iyi değil, Chip işi ne kadar iyi derseniz , Şu bir gerçekki motor ömrü uzun olması ve araba standartlar içinde kalnması için hiç bir zaman arabayı fabrika size %100 performansta vermez, bununla birlikte motor gücünü tam olarak kullanmazlar , Ayrıca Türkiyede yapılan diğer hatada Türkiyedeki bütün Toyotalarda Ecu Standart olarak programlanmıştır, Deniz Kenarında olan oksijen ve basınç düzeyi ile , Dağ başındaki Oksijen basınç düzeyi eşit değillerdir bu gibi durumlarda Eculardaki yakıt ve oksijen karışımı daha iyi ayarlanmalıdır. Chiplerde temel olarak bunu yaparlar, Ayrıca turboya biraz daha yüklenirler , İllaki motor ömründen Çalarlar. Lakin dediğim gibi TTe üretse ben takardım arabama ama onlar üretmemişler , Ama illa motora faydalı bi şey yapayım diyorsanız. Gidin Blow Off Valve (BOW ) Taktırın Hem turbonuzu korumuş ollursunuz hemde turbo deşarj olurken hoş bir ses gelir tabi bir süre sonra sıkıla biliyorsunuz dıs dıs diye ötmesinden arabanın sonuçta dizel motor performans için yapılmamıştır, Ekonomi için yapıllmıştır ama türkiyedeki en iyi dizel motor bu araçtadır diye bilirim sınıfı göz önüne alındığında sağlamlığı yakıt tasarrufu ve ürettiği güç baz alınırsa Sessizliğide ayrı bir meseledir.
Arkadaşlar yol tutuş hakkında size çok katılmayacağım ama sürdüğünüz yol durumuna göre en uygun lastikleri kullanmalısınız fabrika çıkışı gelen Bri lerden kimseye hayır gelmez yağmurlu havada tamamen darma dumandırlar 160 km kadar toyotalarda en azından benimkinde en ufak bir sarsıntı yolda gezme gibi bir durum söz konusu değil zira virajlardada araba performansından memnunum,Söz gelimi chip konusuna, Toyota Almanya TTe ile görüştüm bu konuda en yetkili isimlerden birileridir2006 dan itibaren çıkan d4d motorlara onlar chip üretmemiş diğer üretilen chipler çok iyi değil, Chip işi ne kadar iyi derseniz , Şu bir gerçekki motor ömrü uzun olması ve araba standartlar içinde kalnması için hiç bir zaman arabayı fabrika size %100 performansta vermez, bununla birlikte motor gücünü tam olarak kullanmazlar , Ayrıca Türkiyede yapılan diğer hatada Türkiyedeki bütün Toyotalarda Ecu Standart olarak programlanmıştır, Deniz Kenarında olan oksijen ve basınç düzeyi ile , Dağ başındaki Oksijen basınç düzeyi eşit değillerdir bu gibi durumlarda Eculardaki yakıt ve oksijen karışımı daha iyi ayarlanmalıdır. Chiplerde temel olarak bunu yaparlar, Ayrıca turboya biraz daha yüklenirler , İllaki motor ömründen Çalarlar. Lakin dediğim gibi TTe üretse ben takardım arabama ama onlar üretmemişler , Ama illa motora faydalı bi şey yapayım diyorsanız. Gidin Blow Off Valve (BOW ) Taktırın Hem turbonuzu korumuş ollursunuz hemde turbo deşarj olurken hoş bir ses gelir tabi bir süre sonra sıkıla biliyorsunuz dıs dıs diye ötmesinden arabanın sonuçta dizel motor performans için yapılmamıştır, Ekonomi için yapıllmıştır ama türkiyedeki en iyi dizel motor bu araçtadır diye bilirim sınıfı göz önüne alındığında sağlamlığı yakıt tasarrufu ve ürettiği güç baz alınırsa Sessizliğide ayrı bir meseledir.[/quote]Benim aracımda Michelim Energy lastik var. Bilginize...
chip konusu hakkında fazla bilgim yok.fakat corolla'ya yol tutuş konusunda güvenli demek fazlasaıyla iyimserlik olur. Ne patlak göz ne e11 hiçbir zaman güven vermedi bin paşa paşa gez süretli konforlu sayılır oralarda sorun yok ama extrem şartlar için üretilmediği b330'la b390'la piyasaya sürülmesinden yeterince belli. Forumda hatırlayanalar vardır e11'le ölümden döndüm sürat vardı yağmur var sayılırdı fakat ödediğim bedel yüksek oldu çoğu c segmentiyle kurtarabileceğim bir yerde tutmadı. son kasa corollayı bilmem 2006 ve öncesi her corollanın extra tehlikeli olduğunu söyleyebilirim 110hp b390 lı bir corollanın yağmurda asla şakası yoktur hafif kasa yüksek güç ateşli motor yol tutmayan lastikler ayarsız süspansiyon. bu konuda çok daha bilgilimiz mertol abi e11le çok uğraştı zamanında her anlamda yoltutması için değişik kitler denedi sonunda corollayal bu işin olmayacağına kanaat etti corolla dosyasını kapadıŞahinle vectrayla falan kıyas yaparsak tabiki alakasız sonuçlar çıkar ..... [/quote] öncelikle bahsettiğiniz kasa e11 değil E12 olacak adı,2.si 200 bg lik 1.8 corolla ts motor ve 2000 cc corolla d-4d corolla e12 kasasında taşıyor bu motorları demekki yol tutuş kötü olsa 200 bg le 7-8 sn 100km ye cıkan corolla yollarda ucması gerekirdi
Arkadaşlar yol tutuş hakkında size çok katılmayacağım ama sürdüğünüz yol durumuna göre en uygun lastikleri kullanmalısınız fabrika çıkışı gelen Bri lerden kimseye hayır gelmez yağmurlu havada tamamen darma dumandırlar 160 km kadar toyotalarda en azından benimkinde en ufak bir sarsıntı yolda gezme gibi bir durum söz konusu değil zira virajlardada araba performansından memnunum,Söz gelimi chip konusuna, Toyota Almanya TTe ile görüştüm bu konuda en yetkili isimlerden birileridir2006 dan itibaren çıkan d4d motorlara onlar chip üretmemiş diğer üretilen chipler çok iyi değil, Chip işi ne kadar iyi derseniz , Şu bir gerçekki motor ömrü uzun olması ve araba standartlar içinde kalnması için hiç bir zaman arabayı fabrika size %100 performansta vermez, bununla birlikte motor gücünü tam olarak kullanmazlar , Ayrıca Türkiyede yapılan diğer hatada Türkiyedeki bütün Toyotalarda Ecu Standart olarak programlanmıştır, Deniz Kenarında olan oksijen ve basınç düzeyi ile , Dağ başındaki Oksijen basınç düzeyi eşit değillerdir bu gibi durumlarda Eculardaki yakıt ve oksijen karışımı daha iyi ayarlanmalıdır. Chiplerde temel olarak bunu yaparlar, Ayrıca turboya biraz daha yüklenirler , İllaki motor ömründen Çalarlar. Lakin dediğim gibi TTe üretse ben takardım arabama ama onlar üretmemişler , Ama illa motora faydalı bi şey yapayım diyorsanız. Gidin Blow Off Valve (BOW ) Taktırın Hem turbonuzu korumuş ollursunuz hemde turbo deşarj olurken hoş bir ses gelir tabi bir süre sonra sıkıla biliyorsunuz dıs dıs diye ötmesinden arabanın sonuçta dizel motor performans için yapılmamıştır, Ekonomi için yapıllmıştır ama türkiyedeki en iyi dizel motor bu araçtadır diye bilirim sınıfı göz önüne alındığında sağlamlığı yakıt tasarrufu ve ürettiği güç baz alınırsa Sessizliğide ayrı bir meseledir.[/quote]
Cihat bey söylediğinizden bir kelime anlayamadım. Noktalama işareti, paragraf, büyük küçük harf ve kelimelerin doğru yazılışlarına dikkat ederseniz yazdıklarınızdan biz de faydalanabiliriz.[/quote]Şimdi sevgili Yaman abi bi aracta tork artışı beygir artışı ile orantılı olur arkadaş 90 bg 120ye çktı 190nm tork da 270nm ye çıkacak diyor, aralarındakı orantı en fazla %40 dır bg ne kadar artarsa tork da en fazla %40 i Kadar artar, onlar hikaye ama etki ediyo fark edilecek derecede ama yakıta fazla biniyo zaten chip in gorevi normalde 15/1 giden karışimi 12,5/1 e dönusturuyo onun için benzin sarfiyati çikiyo yanma yükseldigi için perf. artıyo