Gönderen Konu: auris yorum  (Okunma sayısı 30308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
auris yorum
« : Kasım 13, 2010, 00:46:48 »
arkadaşlar iyi akşamlar, çeşitli forumlarda 2011 auris 1,33 arac için aşırı derecede ses yaptığı söyleniyor ve çok şikayet var, (torpido sesi, ön konsül, emniyet kemeri vs. vs.) aracı daha teslim almadım, acaba auris yerine corolla olarak mı değiştirsem, bilemedim, aurisinde çok güzel bir dizaynı var, insan sıfır araç alacağı zaman pirpirik oluyor iyice... :(
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Toyota Club Türkiye

auris yorum
« : Kasım 13, 2010, 00:46:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: auris yorum
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2010, 00:51:38 »
sadık bey bende 2011 auris kullanıcısıyım 1.4 d4d bende rüzgar sesinden başka pek rahatsız edici bi ses dikkatimi çekmiyor.1.33 te de okadar abartı sesler olacağını zannetmiyorum.tavsiye edilecek bir araç nede olsa TOYOTA rahat bir araç ve sağlam
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2010, 00:57:27 »
İnşallah dediğiniz gibidir, aurıs fan clup isimli sitede bir çok eleştiri var, işin açığı 25 kasım da aracı teslim alıcam, deneme sürüşü için fırsatta bulamadım, zaten araçları kaza neticesi pert olmuş, o yüzden çıkmaz içindeyim, hayırlısı diyoruz bakalım, inşallah dediğin gibi olar Volkan kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2010, 01:09:09 »
corolla alsanız daha memnun kalırsınız.Parke yollarda auriste seslerin fazla oldugunu hep kullanıcılar söyşüyor.Hatta bir arkadaş aracına takır tukuris diyordu gökmen elgün ..Hem 2 elde  hem rahatlık açısından sedan araç hb lerden daha rahat daha iyiler.Almışsanızda çok sorun etmeyin iyi günlerde kazasız belası kullanın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2010, 01:13:48 »
Evet, sağından solundan sesler gelse de, kendi sınıfının en geniş kokpitli ve hacimli aracı, başka segmentteki arabada o rahatlığı alamazsınız emin olun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2010, 01:14:49 »
takır tukuris mi :D oda güzelmiş yaaa :D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2010, 01:17:22 »
yarın hayırlısı ile bayii ziyaret edip son bir karar vereyim, aslında bana kalsa corolla derim, yıllardır corolladan şikayetci olanını duymadım desem yeridir, auris yeni bir araç, yerli yapım, içişleri bakanı auris olsun dedi, bakalım ilk defa hatunun sesine kulak vereceğim, inşallah doğru tercih olur da, bizde şikayet yerine güzel yorumlar yazarız... bir de takurisi okumuştum, çokta güldüm, benim ilk 3 aracım opel markalardı, yağ eksiltme sorunları ve ilk kalkışlarda ki isteksizliklerinden dolayı toyota yı tercih ettim. inşallah pişman kalmayız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2010, 11:15:22 »
hem rahatlık açısından sedan araç hb lerden daha rahat daha iyiler.

Tuncay Bey rahatlık konusunda aynı fikirde değilim sizinle. Auris corolladan çok daha konforlu geliyor bana. Özellikle arka koltukları çok daha yüksek ve rahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2010, 16:45:29 »
arkadaşlar, bu aracın 1,33 kullananı yokmu acaba, en azından deneyim sahibi olan bir arkadaş varsa yorumlarını alabilirsek iyi olacak, su köprüyü bölmeden yani bu aracı almadan bir fikir sahibi olalım bari :d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2011, 19:54:32 »
parke yollarda sese duyarlı iseniz arabanızdan soğuyabilirsiniz ben soğudum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2011, 20:58:47 »
Tuncay Bey rahatlık konusunda aynı fikirde değilim sizinle. Auris corolladan çok daha konforlu geliyor bana. Özellikle arka koltukları çok daha yüksek ve rahat.
   Aurisin arka koltuklarının daha geniş rahat olduğu daha önce bir konuda da yazılmıştı ben buna bir anlam veremedim her iki aracın genişlikleri bire bir aynı dıngil ve aks mesafeleri aynı auris corolla'dan daha konforlu ise neden 3.200 tl daha ucuz comfort extra (aynı donanımlı) biz sadece bagaj için mi bu kadar fark verdik?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2011, 01:54:56 »
Ne zaman yapıyor bu sesleri acaba? Bana göre izolasyonu yeterli gibi sınıfına göre.
Sağı soluda tıkardamadı. Araba 1400 km' de . Uzun yolda yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2011, 13:49:09 »
Benim aracım 1.33 ve 3500 kmde. VE bu bahsedilen olumsuzlukların hiçbiri yaşamadım. Ne ön konsoldan ses, ne kemerden ses vb.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2011, 15:09:26 »
Zaten 5 bin 10 bine kadar km yapmıs aracta tıkırtı gelmesi zor daha ileri kmde olanlar arkadaşlar değerlendirsin bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2011, 19:04:42 »
benim 2010 aurim  37000 binde.. bende corollada vardı 2009 model aurisin arka sısmı  corolladan daha geniş yanlız icerdeki göyüslük sesi corolladada var auris de aynı yalnız benim corollada lastikleri michelindi lastik aracın sessizliyini yarı yarıya etkiliyor yanlız benim tek şikayetim şöför koltuğunda oturak kısmında sol tarafta bir metal var o metal rahatsız ediçi
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2011, 11:00:51 »
Koltuktaki sert parça beni de biraz rahatsız etti. Toyota'nın güvenlik takıntılarından birisi. Ama koltuk sertliği bence güzel, yumuşaklığı ideal koltuk konforundan da bu yüzden 5/4 alıyor benden puan olarak.

Göğüs gıcırtıları ise bir ara aşırı bozuk yolda giderken ses sistemi kapalıyken, düşük devirde duyabildim. Plastiğin birbirine sürtünmesinden dolayı oluşan bir gıcırtı, slikon spreyle gideriliyor ama plastik alışınca ses kesildi bende. Zaten radyo biraz açıkken bile duymak imkansız bu sesleri.
Ses konusunda benim aracımda Bridgestone Turanza ER300 vardı orjinalinde. Bu lastiğin ses düzeyi beni rahatsız etmedi, kullanan var mı Turanza er300, ses düzeyi nasıldır?

Birde aşırı rüzgarlı havalarda yan rüzgardan etkileniyor araç, yüksek olmasından dolayı, iç mekan konforunun bedeli de budur.
Ama yol tutuşunun iyiliği ve ağırlığından dolayı onu da atlatıyor. Genel olarak bu sınıfta test ettiğim araçlar içerisinde 'mantığıma' ençok hitap eden araç Auris. Göğüs ışıklarının renk ve şiddetine kadar(golfeve leon'un gece klübü gibi ışık renkleri beni aşırı rahatsız eder örneğin, göz alır) 'gereksiz' , 'işlev dışı'  hiçbir özelliği yok. Bu sınıftaki diğer araçlarla golf,focus,megane,civic,leon,astra,mazda3  iç mekan konforu hepsinin ilerisinde.Malzeme kalitesi de mazda3 ve civicle kıyaslanır diğerlerinde çok iyi bence. Fiyat ve bu özelliklere bakınca da bence 'mantıklı' düşünenler için ideal olan Auris. Ufak tıkırtıları da motor sessizliği ile affedilir boyutta. Fakat 'duygusal' bakarsanız araç alırken 'mazda3' , 'leon' alırsınız . Dış tasarımın çekiciliği ile insanları etkileme düşüncesindeyseniz Auris size göre değil derim. Ama ağır duruşu ve çizgileriyle bir stili var aurisin , bu çizgi de bana uyuyor açıkçası. Seviyorum aracımı. Sedan corolla ise şirketler ve reprezantlarca çok tercih edildiği için mi bilmiyorum 'kurumsal' bir izlenimi var. Auris daha 'kişisel' stil sahibi diye düşünüyorum. Ayrıca yük taşıma konusunda inanılmaz iyi. Arka koltukları yatınca dünyanın eşyasını taşıyorsunuz, sedan araçla böyle bir şansınız yok, kutusuyla vir TV taşıyamazsınız örneğin. Türk insanı sedan sever ama bence durumu biraz irdelese, hatcback aracın kendisine daha yararlı olduğunu anlar. İsterse birsürü eşya taşır vs.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2011, 20:56:07 »
Çağlar bey olayı çok güzel özetlemişsiniz sizi tebrik ediyorum işyerindeki arkadaşlara bunu bir türlü anlatamadım sizin yazınızı okuduktan sonra Auris almakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2014, 17:54:29 »
takır tukurise bende çok güldüm ama 3 yaşına yaklaşan ve 47bindeki araçımdan şükür ki şuana kadar bahsedilen seslerden duymadım. sadece parke yollarda lastik ve amortisör sesi geliyo buda sürüş konforu ve güvenliği için orta-sert amortisör kullanılması nedeni ile vurma yapıyor kısaca ban göre normaldir. bunun yanında rölantide bazen motorun çalıştığını unutuyorum okadar sessiz ve yalıtım segmentinde bence tek :)) işim dolayısıyla pick-up ından tutda c-b segmentte nerdeyse kullanmadığım araç kalmadı. kronik problemi YAĞ YAKMA sıkıntıları (bendeki 1.4 C/E dizel-manuel  2011) bitirilirse başlıca sıkıntıları bitmiş olur. Birde insan orta konsala bir iki tane cep şişe koyma yeri yapmazmı arkadaş :(  bana göre iç dizaynda en kötü yanı bu. teli, cüzdanı, sigarayı, çakmağı ıvır zıvırı koyacak ve kolay ulaşacagınız yer yok :((  arka koltuğu yatırıp 1,85 m uzunluğunda demonte bir ürünü taşıyabilirsiniz (taşıdım) :)) okadar geniş içi sedanların böyle bir özelliği malesef yok :))

tabiki eksik ve kötü yanları var ama kalitesi ve teknik donanımına göre ucuz, sağlam ve yakıtta ekonomikliğin bir arada sunulduğu bir araç aranıyorsa tek adres bence.

saygılar,
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2014, 22:49:26 »
Dün arabayı park ettim ve kapıyı kapatmak için kapı koluna dokundum ama araba alarm verdi. Herhalde anahtarı içeride unuttum dedim fakat anahtar cebimdeydi. Meğer motoru stop etmeyi unutmuşum yani rölantideki sesini işitmedim...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 01, 2014, 23:14:01 »
Dün arabayı park ettim ve kapıyı kapatmak için kapı koluna dokundum ama araba alarm verdi. Herhalde anahtarı içeride unuttum dedim fakat anahtar cebimdeydi. Meğer motoru stop etmeyi unutmuşum yani rölantideki sesini işitmedim...

Daha once calistigini farketmeyip calisirken tekrar mars yapip mars dislisi kiranlari gordum, siz sansliymissiniz.