0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EVEETTTT, YAPMADIĞIMIZ BİR LEYLEK KALMIŞTI,ONUDA YAPTIK! http://gundem.milliyet.com.tr/orduevlerinde-sarik-ve-cubbeye-yesil-isik/gundem/gundemdetay/17.05.2012/1541460/default.htmOrduevlerinde sarık ve cübbeye yeşil ışıkOrdu Evleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Yönetmelikte yer alan "sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı gibi çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, günlük sakal traşı olmamış ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler" ibaresi kaldırıldı.
Vay be nereden nereye. Teyzemin oğlu daha geçen yıl kot pantolonlu olduğu için alınmamıştı. Başka bir akrabam da bir kaç günlük sakalı olduğu için... Sen de mayoyla girersin ciğerim Bir şey demezler artık herhalde
Boşveer slip falan , bunlara inat öylece git
slip şortla gitmeyi düşünüyordum ama Neyse en azından bu yönetmelikle uzaya çıkamamamızın nedenlerinden birini daha ortadan kaldırdık
Aynen ciğerim. Artık 3 ay içinde yerli uçağımızı da yapar, semaları fethederiz Slip denince aklıma Yıldırım Akbulut geliyor hep. Yaşı 30'un üzerinde olanlar rahat hatırlar, başbakanlık yaptığı dönemlerde fıkraları ile bayağı bir popüler idi. Fıkra aynen şöyle: "Akbulut'un eşine sorarlar. 'Eşiniz slip giyiyor mu?' diye. Akbulut eşi cevap verir. 'Valla bazen siliyor, bazen de silmeden giyiyor' Hey gidi yıllar, nereden nereye geldik yahu
şimdii Türbanlı bir anne ordu mensubu oğlunun düğün törenine katılınca Türk ordusu yerle bir olur hay aksiii. napıyor bu adamlar )))
konuyu çarpıtmayalım Sema hn. , başı örtülü kadınların girmesini bende isterim, "sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, giyinenlerinde alınmasını eleştiriyorum şahsi fikrim bu, neyse tabi herkesin fikri başka, fazla da derin konulara girmeyelim.siz anladınız beni.bkz. benimde annem başörtülü (klasik lafıda söyleyelim)
başımıza ne geldiyse ve gelecekse bu özgürlük anlayışının çarptırılmasından ve bir kılıf olarak kullanılmasından geliyor zaten. bazı konularda ne kadar eleştirsek de en güzelini fransa yapıyor. bazı semtlerin iran'ın sokaklarından bir farkı kalmadı. çatışmalar da yakındır. evden çıkamadığımız zamanlar da gelecek. daha önceden de dediğim gibi ordu bu serbestliği uygulatmayacaktır, uygulatırsa da yazıklar olsun. tamam sakinim.
insanları giydiği kıyafetiyle, inancıyla, ayrıştırmaya devam ettiğiniz sürece bir arpa boyu yol alamayacaksınız... çıkarın gözlükleri etrafınıza bakın bence bu ülkede neler değişti... korkamayın dinden imandan inançtan kimseye zarar gelmez...
dini, imanı, inancı kıyafete bağlayarak şeklinizi ve bakış açınızı belli ettiğiniz için teşekkür ederim, söylemeseniz de zaten belliydi. bu ülkede nelerin değiştiği konusuna girmek istemiyorum sabaha kadar nasıl karanlığa koştuğumuzu anlatmaya lüzum yok. flamanlı ampulle aydınlanmaya devam edin.