0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sertan bende orjinal anahtardan 2 adet 1 tanede yedek anahtar vardı sadece kapıları vs açan, ama motoru çalıştıran uzaktan kumandalı anahtarlarda 2 adet var.sen aurisi alırken 1 tanemi uzaktan kumandalı verdiler ? ilginç.
Bizde 2 adet kumandalı bir adette yedek anahtar veriliyor
Kıymetli Toyotacılar. Orjinal anahtarı bozmak istemeyenler için biraz daha maliyetli olmakla birlikte orjinal anahtarlara zarar vermeden sustalıya dönüştürülebilecek bir yöntem aklıma geldi. Böyle yapılırsa orjinal anahtarlar da sağlam kalıyor. Bazı anahtarcılar immobilizer çipi kopyalayabiliyorlar. Orjinal anahtarı götürüp çip kopyalatın ve sadece kumanda kısmını değiştirin. Dolayısı ile ileride eskiye dönmeniz gerektiğinde sadece kumanda kısmını eski yerine alırsınız. Hiç değilse çip sökülürken anahtar kasasına zarar gelmemiş olur. Kimin aklına geldiyse bu sustalı abahtar işi iyi olmuş. Aklına sağlık.
ben balıkesirde sordum 100 kağıt istedi çipi kopyalamaya, çokmuş dedim, zaten bunun çipi para abi dedi
ya ben takıldım bu işe.auris için.ama orjinal anahtarı bozmak istemiyorum.tek çare bayi den bir anahtar daha alıp onu sustalıya çevirmek.bayide ki kumandalı anahtar fiyatını bilen varmı ?
anahtar almaktan kastın kopya anahtar yapıp yapmaması ise sormak gerek... aksi halde yani kopya yapmıyorsa tüm anahtarlar değişmesi gerekir yenilenmesi gerekir ..
e bay dayım şu an bu malum anahtar kasa olarak satılıyor bize düşen ise bu kasaya bizim anahtarımızın içini yereleştirmek oluyor galiba ? doğrumu arkadaşlar ?35 dolar fiyat vermiş yaris anahtarı için... bana pek uygun gelmedi açıkçası