0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu ve resimleri görünce acayip gaza geldim valla. Benim aracım bi önceki kasa Verso comfort extra. Bende de takınca kolu direk çalışır mı bilmiyorum ama kaybım sadece 50 lira olacağından denemeye değer diye düşünüyorum. tek sorun bu ebay la ilgili bilgim ve tecrübem yok. ne kadar zamanda elime ulaşır, ödeme paypal mı kredi kartı mı. detaylı bi bilgi verirseniz çok memnun olurum..bu arada kolla birlikte gerekli bağlantı kablosu falan geliyor mu? yani ekstra bişeylere ihtiyaç var mı?
Ben de gaza geldim. Bir araştırma yapayım. Linkteki siteyi okudum. Sami Bey'in yaptığının aynı. Cruise Control takabilmek için elektronik gaz pedalı olması gereklidir diyor. Acaba bizim kasalarda (2005) var mıdır? Adam 2005 yılında elektronik gaz pedalı kullanılmaya başlandı diyor. Cruise Control için CC Kol yerinin hazır olmasından başka ECU'da gerekli yazılım ve fren, debriyaj pedalları için de sensör olması gerekli. Ben servise sorduğumda bu altyapının bizim kasada olmadığını söylemişti.Dizellerle ilgili olarak, bizim bir arkadaş (2009 Dizel) servisle ve genel merkezle bayağı yazıştı. Dizellerde gerekli donanım/yazılım hazırmış ama performans alıamadığı için takılmıyormuş. CC Kol alıp deneyebilirsiniz ama Toyota tavsiye etmiyor, yarın öbür gün sakat bir durum olabilir.
Benim araç 2005 elektronik gaz pedallı , bendede thotrle gaz controller var takılı gaz kelebeğinin hareketini hızlandırıyor, CC sanırım bizim araçlarada olur, dün kadrana ışık tutup iyice inceledim CRUISE yazısı var sol tarafta ABS ışığının hemen üzerindevalla bi kol getirtip bende denemek istiyorum
Mesut kardeş, sen denersin bu işi de biz de bilmiş oluruz ve senden sonra biz de deneriz.Gaz vermek gerekiyorsa, çok iyi gaz veririm;Yürü be Mesut'um, kim tutatr seni.
teşekkür ederim Sami bey.. Ama uyardığımız için teşekkür ederim. Şu hava yastığı benim aklıma hiç gelmedi. 300 liradan kurtulalım derken 1500 lira ve suratıma sert bi yumruk yiyebilirdim )) Gözüm korktu servise talim..
Akünün bağlantılarını söküp öyle deneyin.mesut sen in pedal sensörlüde bizimki telli.Galiba biz tugla ile hız sabitleme yönteminde devam edecez
Bu hafta direksiyonu açıp soketlerine bi bakıcam, bikaçtanede ayrıntılı foto çekicemki internette birçok corolla Cruise konusu var o konulardaki direksiyonlarla karşılaştırıcam valla inat ettim ya artık, heleki babama aldığımız Focusta hemde dizelde CC olunca ve 500 kullanıp Cruise keyfini yaşayınca sinirlerim alt üst oldu
Tuğladan falan bahsedince aklıma yıllar önce Focusuma yaptığım el gazı geldi...Onu da buldum forumun birinden...Vay be nelerle uğraşmışız... Aynen kopyaladım buraya:Bugün kaputu açıp baktım.Gaz teli sisteminin yeri bu işe gayet uygun.Bir plan yaparak hemen malzeme tedariğine giriştim.Malzemeler aşağıda.Başka birşeye ihtiyacım yok.Sadece bir kaç vida, pul ve malzeme kutusunda bulunan ıvır zıvır.Yalnız malzemeler çok pahalı.. Hepsine 4,5 ytl verdim. Bisiklet vites kolu.Tel kılıfı ve tel...Vites kolundaki boşluğada bir kapak ayarlarsak (tabi üzerinde cruise control yazması lazım ) güzel duracak.Üstelik kıvrımlar birbirine uydu.Sanki oranın parçasıymış gibi duracak.Sonunda bitti:..Sandığımdan kolay oldu.Çünkü motordaki gaz teline ulaşmayı düşünüyordum ama pedal bu iş için çok uygunmuş.Bağlantıyı direk gaz pedalındaki tele yaptım.Bir de video var (Cep çekimi idare edin):http://www.hemenpaylas.com/download/109477...eo_01_.3gp.htmlÇok acayip bir kullanımı var yahu.Denedim dün.İnsan kendini sağ koltukta oturuyor gibi hissediyor.Sanki kendi kendine gidiyor gibi.El ile aracın bağlantılı olduğunu beynin öğrenip omuriliğe aktarması lazım...Çevrilmesi zor değil.Musluk gibi.Üstelik yayın geri çağırıcı kuvvetinden dolayı kapatmak daha kolay oluyor.Birde kapak dizayn ettim.İşte burda.Şu uğraştığımız işlere bak yahu...
Hocam bu düzenek çok ojinal olmuş, eline sağlık.Ancak anlamadım şimdi mi yaptın, ve ya eskiden mi.Sadece gaz veriyor sanıyorum, hız sabitlemiyor.
Bu konular nasıl üst konu oluyor merak ediyorum...