Gönderen Konu: 2011 model TOYOTA YARİS Terra Sport 1.0 mı ? 1.33 mü ?? YARDIMINIZI RİCA EDİY  (Okunma sayısı 37798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Öncelikle aracınız hayırlı olsun Ayşegül Hanım.

Kermin önerilerini dinleyin Ayşegül hanım, tecrübe konuşuyor
Kerem'ciğim; Ayşegül Hn. kendi özgür iradesine sahip. İstediği zaman istediği arabayı seçebilir. Bizlere de hesap vermesi gerekmiyor. Merak ediyor olabilirsin ne araç alacağını fakat farkında olmadan hesap sorar gibi sorduğunda karşındaki kişi rahatsız olabilir.

Bu arada Sayın Kaya Büyükçelen ve Kemal Aksüyek benim hakkımda yanlış düşüncelere sahip sanırsam.

Kimseye hesap sormadım Kaya Bey, tecrübe konuşuyor diyerekten beni aşağılama çabasında mısınız Kemal Bey.

Yorumumu yanlış şekilde algılamışsınız. Hesap sormadım ve tecrübede değilim. Kimseye onu al, bunu alma gibi zorlamalar yapamam.

Çoğu kişi sanırım yaşım küçük olduğu için dalga geçme çabasında.

Lütfen, yapmayınız. Üzüyorsunuz beni. Hayal kırıklığına uğruyorum.

:( :( :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Herkese sonsuz teşekkürler...

1.0 Terra sport TOYOTA YARİS, gök mavi :)

Ayşegül hanım çok sewindim iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle hayırlı uğurlu olsun :)

Ben de resimlerini merak ettim açıkçası ;)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Sticker isterseniz uygun başlıkları takip edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun Ayşegül Hanım; artık sizi daha sık aramızda görmek isteriz...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yaris güzel arabadır, iç konforu da Clio ile kıyaslanmaz, bagaj küçük diyenlere de aldırmayın, şehiriçinde yük ve eşya taşıma işine girmeyecekseniz o bagaj fazl afazla yeter. Arka koltukları biraz öne itince bagaj inanılmaz genişliyor, olur da ikea'ya gider mobilya alırım derseniz de arka koltukları yatırıp arabayı tıka basa yükleyebiliyorsunuz. Benim 1.0 Yaris ile evimi taşırken bazı kırılacak eşyaları kamyona yüklemek yerine arabayla taşıdım, arka koltukları yatırıp bir sürü koli doldurmama rağmen yolda yokuş çıkarken sorun yaşamadım. Uzun yolda Çanakkale Ayvalık arasında kazdağlarını tırmanırken sorun yaşadım ama sorun da 90km hızla sağdan giderken kamyonların beni sollaması sorunuydu, bunu da dert etmedim. Yılda bir iki kere uzun yol diye kocaman arabayla şehiriçinde gezmeye bence gerek yok, Yaris çok iyi bir seçim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun Ayşegül Hanım; artık sizi daha sık aramızda görmek isteriz...
Arabasını aldı artık, ne işi olacakki :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Öncelikle aracınız hayırlı olsun Ayşegül Hanım.

Bu arada Sayın Kaya Büyükçelen ve Kemal Aksüyek benim hakkımda yanlış düşüncelere sahip sanırsam.

Kimseye hesap sormadım Kaya Bey, tecrübe konuşuyor diyerekten beni aşağılama çabasında mısınız Kemal Bey.

Yorumumu yanlış şekilde algılamışsınız. Hesap sormadım ve tecrübede değilim. Kimseye onu al, bunu alma gibi zorlamalar yapamam.

Çoğu kişi sanırım yaşım küçük olduğu için dalga geçme çabasında.

Lütfen, yapmayınız. Üzüyorsunuz beni. Hayal kırıklığına uğruyorum.

:( :( :(

Keremciiim;
amacım seni aşağılamak falan değildi, herkese sataşmak benim huyum, (huyum kurusun)
ama içtenlikle söylüyorum , eğer sen gerçekten 11 yaşındaysan , ya üstün zekalısın yada hiper zeka
yazı tarzın, diksiyonun, yaklaşımların... yaşının çok çok üstünde; gerçekten 11 yaşındaysan hayranınım bilmiş ol :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Keremciiim;
amacım seni aşağılamak falan değildi, herkese sataşmak benim huyum, (huyum kurusun)
ama içtenlikle söylüyorum , eğer sen gerçekten 11 yaşındaysan , ya üstün zekalısın yada hiper zeka
yazı tarzın, diksiyonun, yaklaşımların... yaşının çok çok üstünde; gerçekten 11 yaşındaysan hayranınım bilmiş ol :alkis: :alkis: :alkis:

Ben de öyle :)

Ayrıca herkese destek, öneri ve sonucunda temennileri için teşekkür ediyorum. İstediğim renk (gök mavisi) 3 hafta sonra gelecek. Yarisim geldiğinde hepinizle fotoğraflarını paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yaris güzel arabadır, iç konforu da Clio ile kıyaslanmaz, bagaj küçük diyenlere de aldırmayın, şehiriçinde yük ve eşya taşıma işine girmeyecekseniz o bagaj fazl afazla yeter. Arka koltukları biraz öne itince bagaj inanılmaz genişliyor, olur da ikea'ya gider mobilya alırım derseniz de arka koltukları yatırıp arabayı tıka basa yükleyebiliyorsunuz. Benim 1.0 Yaris ile evimi taşırken bazı kırılacak eşyaları kamyona yüklemek yerine arabayla taşıdım, arka koltukları yatırıp bir sürü koli doldurmama rağmen yolda yokuş çıkarken sorun yaşamadım. Uzun yolda Çanakkale Ayvalık arasında kazdağlarını tırmanırken sorun yaşadım ama sorun da 90km hızla sağdan giderken kamyonların beni sollaması sorunuydu, bunu da dert etmedim. Yılda bir iki kere uzun yol diye kocaman arabayla şehiriçinde gezmeye bence gerek yok, Yaris çok iyi bir seçim.

Çanakkale- Ayvalık arası kaz dağları da epey tehlikeli ve diktir. Küçükken babamla sürekli kullandığımız bir yoldu. O yolda kamyon tarafından sollanmak da epey vahim bir durum olsa gerek ama dediğiniz doğru, artık yılda bir kere o yollara işim ya düşer ya düşmez. Fazlasına da gerek yok şimdilik, önümde çok daha iyi arabalar almak için uzun yıllar var :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi

Ayrıca herkese destek, öneri ve sonucunda temennileri için teşekkür ediyorum. İstediğim renk (gök mavisi) 3 hafta sonra gelecek. Yarisim geldiğinde hepinizle fotoğraflarını paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım...

sabırsızlıkla bekliyoruz...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Keremciiim;

O zaman şimdiden bi hayranım oldu bile. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
hayırlı olsun Ayşegül hanım .. kazasız belasız kullanmanız duasıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
yaris 1.33 Terra Sporty almayı planlıyoruz öğrenci arabası olcak önerir misiniz? Okula yaklaşık 40 km gidiş-dönüş toplam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Mehmet Bey, sizi tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz öncelikli olarak?

Hergün bu kadar kilometre yapacaksanız, dizel almanız daha mantıklı olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
2003 model 1.3 sol otomatik kullanıcısıyım. Bu motor 87 bg ve  4 kişi bindiğinde rampalarda yığılıp kalıyor. Üstüne üstlük bir de aldığınız yakıt kötü çıkmışsa vay halinize. Araçta 1-2 kişi varken sorun yok. Yeni modellerde 1.33 ün olması çok iyi olmuş. Sanırım 101 bg civarında bir güce sahipler.  Ben 1.33 lük olanı şiddetle tavsiye ederim. Yakıt tüketim konusu sizi aldatmasın. 1.3 motor küçük gözükebilir fakat nerden baksanız 1.6 kadar yakıyor.

Bagaj konusunda sıkıntınız olmasın. Koltuklar tam yatılı pozisyonda iken sedanlarda bile elde edemeyeceğiniz yükleme alanına sahip oluyorsunuz. Çamaşır makinesi, ankastre fırın, 106 ekran lcd tv (kutulu) taşımışlığım var. En güzeli ise satıcıların verdiği reaksiyon oluyor. Mağazadan belkide kamyonetle taşınması gereken birşeyi alıyorsunuz. Adam araç var mı yoksa biz mi gönderelim diye soruyor. Gerek yok araç var diyorsunuz. Mağaza önüne çıkınca satıcı kamyonet-panelvan tarzı bişi arıyor, ve hani aracınız diyor. Gözünün önündeki yarisi gösterince benle dalga mı geçiyorsunuz diye yüzünüze bakıyor. Bagajı açtığınızda işin rengi belli oluyor tabi. ::)
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
ilk otomatik çamaşır makinası aldığımda aynı olayı ford XR3 ile yaşamıştım, yaristen bile epeyce küçük bir arabaydı :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Hayırlı  uğurlu olsun , güzel günlerde kullanırsınız inşallah...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
direk vazgeçin bence de pişman olursunuz direk 1.33e dönün. o araçla ufacık yokuşta 2. viteslere kadar düşersiniz arkadaşların dediği gibi çile olur ve motor o kasayı götürecem diye 1.6 gibi yakıt çeker motoruna her türlü zararı size yararı 0. ne yapın ne edin vazgeçin 1.0 dan
+1 :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Hikmet konunun tarihine baktın mı ? :D
Evet ama yanıtladıktan sonra bakmışım :)