Gönderen Konu: Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!  (Okunma sayısı 12461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!
« : Ekim 08, 2010, 17:22:06 »
Merhaba arkadaşlar, 2009 sedan corolla elegant donanım (8 hava yastık) çok ciddi bir kaza yaptım.Airbaglerin hiç biri açılmadı. Ön koltukta oturan ben ve yanımdaki yolcunun emniyet kemerleri takılıydı.
Aracım hem yandan hemde önden ve arkadan darbe aldı ve fotoğraflarda da gördüğünüz gibi çarpma tamponu bile düştü.
Airbag açmaması hiç normal değil diye düşünüyorum. Bir daha asla TOYOTA kullanmayacağım.Dava açacağım.Fotoğraflara bakıp yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!
« : Ekim 08, 2010, 17:22:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2010, 17:29:26 »
Öncelikle geçmiş olsun canınıza gelmemiş buna şükür...
Tabiki hakkınızı sonuna kadar arayınız vazgeçmeden...
yorum yapıcak birşey yok kul yapısı hatalar olabiliyor, çoğu markada meydana gelebilen bir durum... sonuçta toyota burada hiçbirimizin babasının firması değil...  Ancak bir daha toyota almaycağım vs gibi ithamlar sizin şahsi görüşünüz ve tercihinizdir size geri kalan hayatınızda yeni araçlarınızla başarılar dileriz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2010, 17:29:56 »
çok geçmiş olsun bazen böyle durumlarla karşılaşılabilyor bir ara haberlerde bir mercedes ufak bir çarpma sonucu hava yastığını açmış ve önde oturan bir çocuğun ölümü ile sonuçlanmıştı o olay.

bencede hakkınızı sonuna kadar arayın sonuçta bu araçlara güvenli diye dünya kadar para veryoruz.

tekrardan geçmiş olsun. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2010, 17:32:10 »
Geçmiş olsun. Airbagların kemerlerin takılı olmasına rağmen açılmaması düşündürücü.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2010, 17:33:13 »
Teşekkürler arkadaşlar, evet bir daha TOYOTA almamak tamamen benim görüşüm ve beni bağlar. TOYOTA kullananlara ve memnun olanlara hiç bir lafım yok arabanızı güle güle kullanın. Ben sadece yaşadığım bir problemi göstermek adına bunu paylaştım.
Bu arada TOYOTA'ya ihtarname çektim, sonuçları bekliyorum. Bana dava açmamamı ve tüm zararımı karşılayabileceklerini söylediler ancak ben mahkemede görüşmeyi tercih edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2010, 17:40:01 »
Geçmiş olsun. Allah korumuş.
Umarım bu konunun devamında, gelecek tüm bulgu ve raporları bizimle paylaşırsınız.
Kaza anında süratınız neydi yaklaşık olarak.
Torpido içindeki düğmeden airbag'i kapatmış olma ihtimali var mı? Gerçi sadece yolcu tarafı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2010, 17:47:41 »
Geçmiş olsun. Allah korumuş.
Umarım bu konunun devamında, gelecek tüm bulgu ve raporları bizimle paylaşırsınız.
Kaza anında süratınız neydi yaklaşık olarak.
Torpido içindeki düğmeden airbag'i kapatmış olma ihtimali var mı? Gerçi sadece yolcu tarafı oluyor.

Teşekkürler, kaza anında süratim yaklaşık olarak 95 km. idi. İlk darbeyi arka tamponun sol tarafından aldım. Daha sonra yine yaklaşık 75-80 km süratle yol kenarındaki bariyere kafadan(önden) çarptım. Emniyet kemerlerimiz takılıydı ve yolcu koltuğunun airbagi de açıktı. Yolcu bindiğinde açmayı unutabilirim diye sürekli de açık tutuyordum. Zaten kaza anında da yanımda yolcu vardı.

Tüm gelişmelerden sizi haberdar edeceğim, firma benimle mutabakat yapmak istediğini söyledi ancak ben kabul etmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2010, 17:54:52 »
Teşekkürler, kaza anında süratim yaklaşık olarak 95 km. idi. İlk darbeyi arka tamponun sol tarafından aldım. Daha sonra yine yaklaşık 75-80 km süratle yol kenarındaki bariyere kafadan(önden) çarptım. Emniyet kemerlerimiz takılıydı ve yolcu koltuğunun airbagi de açıktı. Yolcu bindiğinde açmayı unutabilirim diye sürekli de açık tutuyordum. Zaten kaza anında da yanımda yolcu vardı.

Tüm gelişmelerden sizi haberdar edeceğim, firma benimle mutabakat yapmak istediğini söyledi ancak ben kabul etmedim.
yolcu koltuğu iptal sistemi yolcu olmadığında iptalinden çok ön koltuğa çocuk koltuğu yerleştirildiği zaman hava yastığı çocuğa zarar vermesin diye iptal edebilmek için yapılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2010, 17:57:41 »
çok geçmiş olsun memduh bey allah korumuş
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2010, 18:43:57 »
Çok büyük geçmiş olsun Memduh Bey, hava yastıklarının açılmamasının nedeni bariyerlere çarptığınızda oluşan negatif ivmenin hava yastığını tetikleyecek değerden düşük olması olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2010, 18:55:45 »
Öncelikle geçmiş olsun. Hava yastıklarının tetikleme sensörleri şaşi kolları üzerinde olması gerekir. Eğer şaşi kollarında eğilme varsa hava yastıklarının mutlaka açılması gerekirdi. Eğer şaşi de herhangi bir eğilme görünmüyorsa darbe hava yastıklarını açacak şiddette olmamıştır. Yinede dava açıp bilirkişinin incelemesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten haklı çıkarsanız Toyota ya büyük bir tazminat cezası kesilir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2010, 19:01:37 »
Çok büyük geçmiş olsun..Öncelikle şanslısınız ki canınıza zarar gelmemiş..Böle bir kazada hava yastıklarının açılmaması normal değil bence..Çünkü gördüğüme göre sağ arka kapıda ayriyetten olmak üzere büyük bir darbe var..Hakkınızı sonuna kadar aramanızı tavsiye ediyorum..Yanlız benim şahsi görüşüm sakın yanlış anlamayın sadece belirtmek istiyorum hiçbir şey asla sorunsuz veyahut kusursuz değildir bu gerçekten büyük bir kusur..Tekrar geçmiş olsun diyorum..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2010, 19:19:24 »
Çok çok geçmiş olsun. Allah korumuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2010, 20:03:15 »
Öncelikle geçmiş olsun. Hava yastıklarının tetikleme sensörleri şaşi kolları üzerinde olması gerekir. Eğer şaşi kollarında eğilme varsa hava yastıklarının mutlaka açılması gerekirdi. Eğer şaşi de herhangi bir eğilme görünmüyorsa darbe hava yastıklarını açacak şiddette olmamıştır. Yinede dava açıp bilirkişinin incelemesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten haklı çıkarsanız Toyota ya büyük bir tazminat cezası kesilir.

Resimde de görüldüğü gibi şasi kolları tamamen eğilmiş ayrıca çarpma tamponu bile düştü ayrıca ben zaten otomotivci bir makina mühendisiyle aracı tespit ettirdim, şasi kolları üzerindeki sensörler bile kopmuş. Yani hava yastığı kesnlikle açılmalıydı, kaza yaptığım andaki çarpma hızım 80 km ve bariyerlere direkt kafadan vurdum. Hakkımı arayacağım ve sizleri de konu ile ilgili bilgilendireceğim.

Dediğiniz gibi bu sadece Toyota'ya ait bir şey değil, diğer markalarda da benzeri problemler olabilir, beniöm şanssızlığım ise bunu yaşayarak öğrenmiş olmam oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2010, 20:15:58 »
geçmiş olsun memduh bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2010, 20:28:56 »
Bu aracın bütün hava yastıklarının açılması gerekirdi.Geçmiş olsun.Hakkınızı arayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2010, 20:31:58 »
Uzun bir inceleme gerekir.Şöyle düzelteyim.Ön hava yastıkları ile arka perde hava yastıkları en azından açılmalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2010, 20:34:40 »
büyük geçmiş olsun.

havayastığı hız/çarpma kuvveti vb. değerleri hesaplayarak açılan bir sistem. yalnız bu denli bir kazada açılması lazımdı sanki...

tekrardan büyük geçmiş olsun. Allah korumuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2010, 20:34:53 »
çok geçmiş olsun bazen böyle durumlarla karşılaşılabilyor bir ara haberlerde bir mercedes ufak bir çarpma sonucu hava yastığını açmış ve önde oturan bir çocuğun ölümü ile sonuçlanmıştı o olay.

bencede hakkınızı sonuna kadar arayın sonuçta bu araçlara güvenli diye dünya kadar para veryoruz.

tekrardan geçmiş olsun. :(

Mahmut arkadaş bahsettiğin çocuklu ölüm konuyla alakalı olmamakla birlikte hatırladığım kadarıyla ön koltuğa oturmaması gerekecek kadar küçük bir çocuğun ön koltukta oturtulması sonucunda olmuştu.bu tamamen ''kullanıcı hatası''. yani bazen açılsada işe yaramayabiliyor demeye çalışmışsın ama hiçte öyle değil durum bence.

Hakkınızı sonuna kadar arayınız.Hepimiz buna benzer hatta dahada kötüsünü yaşayabiliriz.Allah'ım korusun hepimizi.
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2010, 20:43:25 »
bende buna yakın bir olay yaşadım honda civicile arabanın farı bile kırılmadı hava yastığı patladı elime kornaya basarken
 ,ne olursa olsun böyle büyük bir kazada hava yastığı açılmıyorsa ne anladım ben 8 hava yastığından önlemini alsaydı toyota o kadar para veriliyor bu arabalara..
çok geçmiş olsun hakkınızı sonuna kadar arayın ama bir avukatada danışarak yapsanız daha iyi olur bide ilerde sorun çıkarabilir çok iyi yapmışsınız plakaları kapatarak..
tekrar geçmiş olsun
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/