Gönderen Konu: Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!  (Okunma sayısı 12459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla 2009 Sedan airbag açmadı!
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2010, 20:45:22 »
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2010, 20:45:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 08, 2010, 20:49:53 »
memduh bey cok geçmis olsun size bir şey olmamış şükür hakkınızı sonuna kadar arayın bu kazada açılmassa araba tamamen parçalanınca mı açılacak kesin hata var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 08, 2010, 21:49:15 »
Çok büyük geçmiş olsun Memduh Bey, hava yastıklarının açılmamasının nedeni bariyerlere çarptığınızda oluşan negatif ivmenin hava yastığını tetikleyecek değerden düşük olması olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun.Yukarıdaki açıklamaya katılıyorum.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 08, 2010, 22:21:09 »
Geçmiş olsun Memduh bey.Anlaşmayı reddedip mahkemeye gitmenin firmaya ne gibi zararı olur? merak ettiğim için sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #24 : Ekim 08, 2010, 22:26:22 »
Toyota burada sizinle mutabakata varmak istemesi ve zararınızı karşılamak istediği için benim gözümde iyi bir marka olduğunu dahada kanıtlamıştır.

Sizede çok geçmiş olsun. Tabiki hakkınızı arayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 08, 2010, 22:30:31 »
Geçmiş olsun. Öyle ya da böyle, kazadan sağlıklı bir biçimde çıkmanızla avunalım. Airbag konusunun teknik bir açıklaması olmalı. Bu açıklama her ne ise, bundan sonra oluşacak potansiyel kazalarda aynı olayın tekrarlanmaması için de bir feedback oluşturmalı. Size tekrar geçmiş olsun, Toyota'ya da ar-ge için kolay gelsin. Umarım hayatınızın geri kalanında çok daha güvenli ve keyifli seyahatleriniz olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 08, 2010, 22:57:54 »
memduh bey çook geçmiş olsun airbag lambası yanmıyordu değilmi konsolda patlamaması  ilginç tabi ama oluyor bazen çok geçmiş olsun tekrar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 08, 2010, 23:22:19 »
geçmiş olsun allah beterinden saklasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Ekim 09, 2010, 01:10:26 »
2006 da grandepuntoyla buna benzer bı kaza yaptım.karlı bı havaydı.kayarak on sağ lastık yanından otobusle carpıştım.arkadadan bı doblo carptı.ne garıptır aracta 4 airbagda acılmadı.gercı o telasla ınanırmısınız hıc aklımıza gelmedı dava acmak.bence hakkınızı aramanız normal.ama sanırım caoğu aracta bu tarz seyler oluo.garip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #29 : Ekim 09, 2010, 08:11:06 »
öncelikle geçmiş olsun,gerçekten çok düşündüren bir olay,toyota'ya olan güvenim sarsıldı,bu hava yasatıkları ne zaman iş görecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 09, 2010, 11:22:52 »
abi öncelikle büyük geçmiş olsun bü tip bir kazaya bende daha önceden karışmıştım.sarhoş bir bmw sürücüsü son model 5.30d  bana 4 lü kavşakta yandan gelerek çamurlukt çarpmış çarpışmanın hızı ile bmw sawruldu kafadan park halindeki bir araca giridi vede ön öne park halindeki 3 araca zara verdi en son ben araçtan inip baktıgımda bmw nin önü nerdeyse cama kadar girmişti yan tarafınıda benim araç parçalamıştı ön kapını sacı yırtılmış kapının içi görünüyordu.şu nu söyleyim aracın hiçbir airbag i açılmamıştı .şöför kafasını cama vurmuş yolcunun suratı dagılmıştı.ön cam kafa darbesi ile paramparça olmuştu.benim o zamnki aracımda airbag yoktu .yani toyotayı bırakın 140 milyarlık bir bmw de dahi airbag açılmadı nerdeyse suçlu da olsa bir insanın hayatına mal oluyordu.Sizin kazanızda hemen hemen aynı durum söz konusu bence hakkınızı sonuna kadar arayın .sonuç olarak otomobillerde kul yapısı hata payı illleki oluyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 09, 2010, 11:55:59 »
bende buna yakın bir olay yaşadım honda civicile arabanın farı bile kırılmadı hava yastığı patladı elime kornaya basarken

Buda hondanın abartısı o zaman :) insan kornaya basmayacakmı niye hava yastığı patlıyor !.

Tabi bu bi yana da

geçmiş olsun memduh bey . Bir hata olmuş gibi yada matematiksel sınırı yakalayamadığı için patlamamış olabilir. Sonuçta toyotada hondada bugattide el yapımı

En iyi yönü canınıza birsey olmamış sükürler olsun
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #32 : Ekim 10, 2010, 14:07:53 »
tamponda elektronik basıç algılayıcılar var örneğin siz tamponu geriden ileriye doğru birden sürtecek şekilde çarparsanız hava yastıkların açılmaz genelde arab spin atarken ön tarafı bir yere çarptığında oluyor ...
ama bunuda düşünsün artık toyota diğer markalar o kadar para veriliyor
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #33 : Ekim 11, 2010, 08:52:58 »
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. En azından şu kadarını söyleyeyim, Toyota'da böyle bir çarpışma sonucunda hava yastıklarının açılması gerektiğini söyledi. Benim konuştuğum kişi Customer Relations and Service Group Deputy General Manager kartını verdi bana, yani sanıyorum Müşteri ilişkileri ve servis grubu genel müdür yardımcısı.

Haftasonu Toyota Adapazarı fabrikasına teknik geziye götürdüler.(zaten kocaelinde oturduğum için fabrika bana yakın) Fabrikanın Montaj bölümünü gezdim, üretim yoktu.Bana yaptıkları teklif 2011 Corolla Sedan'ın istediğim donanım ve opsiyonlarıyla vermek oldu. Ayrıca benim kazamın da takipçisi olacaklarını ve 6 ay içerisinde airbag açılmama konusunu İTÜ'den alacakları raporla beni bilgilendireceklerini söylediler.

Özet olarak "0 km Corolla"+en üst donanım+tüm opsiyonlar+5 yıllık garanti extra programı+ilk 100.000 km'ye kadarki tüm periyodik bakımları (toplam 10 bakım yapıyor) ücretsiz yapmak taahütlerinde bulundular. Ben de bu şartlarla tekliflerini kabul ettim. Salı günü avukatımla beraber noterde mutabakatı imzalayacağım.

Şimdilik gelişmeler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 11, 2010, 09:00:25 »
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. En azından şu kadarını söyleyeyim, Toyota'da böyle bir çarpışma sonucunda hava yastıklarının açılması gerektiğini söyledi. Benim konuştuğum kişi Customer Relations and Service Group Deputy General Manager kartını verdi bana, yani sanıyorum Müşteri ilişkileri ve servis grubu genel müdür yardımcısı.

Haftasonu Toyota Adapazarı fabrikasına teknik geziye götürdüler.(zaten kocaelinde oturduğum için fabrika bana yakın) Fabrikanın Montaj bölümünü gezdim, üretim yoktu.Bana yaptıkları teklif 2011 Corolla Sedan'ın istediğim donanım ve opsiyonlarıyla vermek oldu. Ayrıca benim kazamın da takipçisi olacaklarını ve 6 ay içerisinde airbag açılmama konusunu İTÜ'den alacakları raporla beni bilgilendireceklerini söylediler.

Özet olarak "0 km Corolla"+en üst donanım+tüm opsiyonlar+5 yıllık garanti extra programı+ilk 100.000 km'ye kadarki tüm periyodik bakımları (toplam 10 bakım yapıyor) ücretsiz yapmak taahütlerinde bulundular. Ben de bu şartlarla tekliflerini kabul ettim. Salı günü avukatımla beraber noterde mutabakatı imzalayacağım.

Şimdilik gelişmeler bunlar.
tekrardan geçmiş olsun.
bir sonuca ulaştuğınız için adınıza sevindim .
kazasız belasız iyi günlerde kullanırsınız işallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 11, 2010, 09:29:57 »
Neyseki kemeriniz takılıymış daha büyük bir felaket olmamış.  Çok geçmiş olsun. Keşke teknik hatalar tabiki hiç olmasa ..

Teknik Raporu da çok merak ediyorum ayrıca ...

Bu olaya benzer olarak mitsubishi colt 1.3 ile önden sizin yaptığınız kazadaki hasara yakın bir çarpışmada hava yastıklarımız açılmamıştı bizimde. Yeterli hız/kuvvet dengesi oluşmadığı için açılmamıştı yapılan teknik incelemelerde. Kabin içine veya motora kadar girebilecek kadar büyük darbe değildi ve kemerlerimiz takılıydı, ama hava yastıkları açılmadı ? teknik bir hata mı ? hayır incelemeye göre hata değildi... Bilemiyorum bu işin standartını...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ekim 11, 2010, 09:39:02 »
Aynı şiddette kazayı 2004 marea ile yaptı bir tanıdık ön hava yastıkları açılmıştı.Açılması lazım hakkınızı arayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 11, 2010, 09:53:34 »
Aynı şiddette kazayı 2004 marea ile yaptı bir tanıdık ön hava yastıkları açılmıştı.Açılması lazım hakkınızı arayın.
Hakkını aramış ve almış.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #38 : Ekim 11, 2010, 11:20:19 »
Evet arkadaşlar, teşekkürler. Dediğiniz gibi kazadan kazaya değişen bir çok parametre var. Benim durumumda firma incelemesiyle airbag açılması gerekliliği söylendi ama teknik raporun sonucunun bildirilmesi 6 ayı bulacakmış.
Neyse sonuç olarak hem aracın modelini yükseltmiş oldum, hem de tüm opsiyonları+uzatılmış garanti artı 100.000 km'ye kadar olan periyodik bakımlarıyla birlikte iyi bir anlaşma yaptığımı sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ekim 11, 2010, 11:34:15 »
çok geçmiş olsun allah beterinden sakınsın hakkınızı alacağınızı umuyorum