0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok büyük geçmiş olsun Memduh Bey, hava yastıklarının açılmamasının nedeni bariyerlere çarptığınızda oluşan negatif ivmenin hava yastığını tetikleyecek değerden düşük olması olabilir.
bende buna yakın bir olay yaşadım honda civicile arabanın farı bile kırılmadı hava yastığı patladı elime kornaya basarken
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. En azından şu kadarını söyleyeyim, Toyota'da böyle bir çarpışma sonucunda hava yastıklarının açılması gerektiğini söyledi. Benim konuştuğum kişi Customer Relations and Service Group Deputy General Manager kartını verdi bana, yani sanıyorum Müşteri ilişkileri ve servis grubu genel müdür yardımcısı. Haftasonu Toyota Adapazarı fabrikasına teknik geziye götürdüler.(zaten kocaelinde oturduğum için fabrika bana yakın) Fabrikanın Montaj bölümünü gezdim, üretim yoktu.Bana yaptıkları teklif 2011 Corolla Sedan'ın istediğim donanım ve opsiyonlarıyla vermek oldu. Ayrıca benim kazamın da takipçisi olacaklarını ve 6 ay içerisinde airbag açılmama konusunu İTÜ'den alacakları raporla beni bilgilendireceklerini söylediler.Özet olarak "0 km Corolla"+en üst donanım+tüm opsiyonlar+5 yıllık garanti extra programı+ilk 100.000 km'ye kadarki tüm periyodik bakımları (toplam 10 bakım yapıyor) ücretsiz yapmak taahütlerinde bulundular. Ben de bu şartlarla tekliflerini kabul ettim. Salı günü avukatımla beraber noterde mutabakatı imzalayacağım.Şimdilik gelişmeler bunlar.
Aynı şiddette kazayı 2004 marea ile yaptı bir tanıdık ön hava yastıkları açılmıştı.Açılması lazım hakkınızı arayın.