Gönderen Konu: yeni corolla  (Okunma sayısı 14152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla
« Yanıtla #60 : Ekim 14, 2010, 13:12:39 »
lastik değiştirmedim ama bende olmuyor yanlız benim jantlarım orjinal sac jantlar değil çelik alaşım jantlar ondanda farkeder.

Ben lastikler eskisin jantlarıda değişterecem 17 lik jant 225 lik lastik ve arabayı biraz alçaltacam ozaman yol tutuşu baya bir iğleşir ama şimdilik böyle devam.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 14, 2010, 13:12:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 14, 2010, 13:17:28 »
tabi tabi baya bi güzelleşir demek janttan da farkediyor öyle mi para denkleştirsem benm de hoşuma giden bi jant var  taktırmayı istediğim...

bizim lastiklerin orjinal ebatı kaç kardeş ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #62 : Ekim 14, 2010, 13:20:32 »
lastik ebadı 205-55-16 benimkiler böle seninkilerde böyledir heralde zaten lastiğin üzerinde yazar ordan bakarak emin olabilirsin

çünkü makyajsız kasanın en düşüğü class donanımıdı onda lastik ebadı farklıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ekim 14, 2010, 13:24:50 »
hımmm tamam ben ceyhana bi gidim de bakim ona. adanayı da özledim allah izin verirse bu hafta onu değil ondan sonra ki cumartesi bi adanaya gidecem reale falan hem arabamın tadını çıkarayım az hemde gezerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 14, 2010, 14:10:32 »
aracım 2011 model ve 1000 km olmadı daha.sadece ordu dan muş a geldim.ilk kez toyota aldım daha önce hep sıfır alarak volkswagen grubuna binmiştim.aracın yakıtı çok iyi(800 km geldim halen 3 çizgi mazot var)ancak yolda çok yatıyor gibi geldi bana.süratli kullanmam genelde maximum 100-110 gibi.birde yol sesi çok aracın içinde.çekişten ve yol tutuştan bir şikayetim olmadı ama bu ses alma durumu çok hoşuma gitmedi açıkçası.bu konuda sizlerin yorumu nedir.bu sesle kullanmaya alışacağımı yoksa.

çağlar bey benim aracımda 0 ve ağustos ayında aldım bayramda çoruma gidip geldim.ses konusunda önceliklee lastik basınçlarını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim ondan sonra gidilen yoldaki asfaltında önemini hatırlatırım.ben istanbulda sahil yolunda giderken yeni yapılmış yollarda hiç bir ses duymuyorken eski yollarda tüm sesin arabanın içnde olduğunu görüyorum.bunu otobandada yaşadım..bu arada toyota 0 araçlara neden YOKOHOMA marka lastik kullanıyor anlamış değilim 50milyarlık araçlara biniyoruz çok dah kaliteli lastiklerden mahruk kalıyoruz:(...kaazasız belasız sürüşler dilerim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #65 : Ekim 14, 2010, 15:49:11 »
yani bole bısey nasıl oluo anlamıyorum ozaman.lastıkten yapıo dıyosanız olay daha vahım çünki toyota nasıl bunu farketmeden bu aracları satıo bu lastıllerle.parayı tam tamına almayı bılıyolar verdıklerı üründe hep sorun hep sorun.boyle gıderse bıdahakı aracım toyota olmayacak.kımse yogurdum ekşi demek istemez ama maalesef ıyıce ekşiyor.bu sıfır aldıgım 5.arac.dıerlerınde alır almaz bole seyler hıc yasamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ekim 14, 2010, 20:21:08 »
maalesef bizi de üzdü bu durum ali bey...

seydi bey şu konuda size tam destek katılıyorum bnm de aracımdan otobanda hiç ses çıkmıyor lastikten mis gibi sessiz daha hiç duymadım ama dediğiniz gibi eski yolda giderkende tüm lastik sesi arabada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ekim 15, 2010, 08:36:26 »
yani bole bısey nasıl oluo anlamıyorum ozaman.lastıkten yapıo dıyosanız olay daha vahım çünki toyota nasıl bunu farketmeden bu aracları satıo bu lastıllerle.parayı tam tamına almayı bılıyolar verdıklerı üründe hep sorun hep sorun.boyle gıderse bıdahakı aracım toyota olmayacak.kımse yogurdum ekşi demek istemez ama maalesef ıyıce ekşiyor.bu sıfır aldıgım 5.arac.dıerlerınde alır almaz bole seyler hıc yasamadım

Ali Bey, biraz daha özenli yazalım lütfen. Anlayışınız için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ekim 15, 2010, 08:40:26 »
maalesef bizi de üzdü bu durum ali bey...

seydi bey şu konuda size tam destek katılıyorum bnm de aracımdan otobanda hiç ses çıkmıyor lastikten mis gibi sessiz daha hiç duymadım ama dediğiniz gibi eski yolda giderkende tüm lastik sesi arabada...

teşekür ederim,bu hem yollarımızın kalitesini hem lastiklerimizn kalitwesini gösteriyor belki ama 2010 türkiyesinde hala yama asfaltarda yada onlarca para verdiğmiz halde orta sınıf kalite lastiklerde gitmek zoruma gidiyor:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 21, 2010, 14:24:46 »
Arabayı sattığımdan beri pek girememiştm burdaki sohbetleri özlemişim :)  :alkis:

Corolla d4 d 1.4 elegant almayı düşünüyorum 49.900 fiyat veriyor genelde bayiler daha düşük fiyat veren biyer bilen varmı yada biraz daha beklesemmi ?? fikir veren olursa memnun olurum.

bi arkadaşımın arkadaşı izmirden bahsettiğim aracı 47500 e almış nikelaj park sensörü ve bagaj için bişeyermişler erzuruma giderken 1000 km bakımını sivasta yaptırıyordu orda karşılaştık...

herkesin geçmiş kurba bayramı mübarek olsun
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Kasım 21, 2010, 15:12:22 »
Arabayı sattığımdan beri pek girememiştm burdaki sohbetleri özlemişim :)  :alkis:

Corolla d4 d 1.4 elegant almayı düşünüyorum 49.900 fiyat veriyor genelde bayiler daha düşük fiyat veren biyer bilen varmı yada biraz daha beklesemmi ?? fikir veren olursa memnun olurum.

bi arkadaşımın arkadaşı izmirden bahsettiğim aracı 47500 e almış nikelaj park sensörü ve bagaj için bişeyermişler erzuruma giderken 1000 km bakımını sivasta yaptırıyordu orda karşılaştık...

herkesin geçmiş kurba bayramı mübarek olsun

siiznde geçmiş bayramınızı mübarek olsun:) tekrar hoş geldiniz diyelim nediyelim:)))
bu seneki oto fuarınanda toyota sdandındaki satış görevlisi şu ifadeyi kullanı bana.corolla haricindeki tüm modellerde fuara özel fiyatlarla satış yapıyoruz ama corolloda bu mümkün değil dediler neden diye sordum,zaten satıyoru gerek yokki fiyat indirimine cevabını aldım...
bundan dolayı corollada fiyatların düşeceğini sanmıyorum yapacağınız tek şeyin satıcı ile sağlam bir pazarlık yapmanızdır bayiler fiyatlara tahmini olarak yüzde 6 koyduklarını düşünürsek(vergiler hariç) ona göre pazarlık yapmanıda fayda vardır.şimdiden hayılısı olsun diyelim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #71 : Kasım 21, 2010, 16:13:56 »
 Çağlar bey hayırlıo olsun ben de aracımı yeni aldım.bahsettiğiniz durumu ben de yaşıyorum (aracım elegant dizel) şimdilik 3000 km oldu.Aracın viraja girişleri yol tutuşu doğrusu beni tedirgin etti.Önceki aracım opeldi belki alışkanlıktan diyorum sürüş karakterini.Hız yapınca sanki sol önden  içeride rüzgar sesi yapıyor anlayamdım.Bunun haricinde yakıt ve komfor olarak memnunum.Ama servise gittiğimde muhakkak soracağım ses olayını.servise giderseniz ve bizi bilgilendirirseniz sevinirim
2011 Carolla d4-d Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 21, 2010, 20:31:05 »
herkese merhaba. aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımla arabalarımız aynı.2011 comfort extra.benim arabamda yokohoma onunkinde dunlop takılı.o aracı da kullandım lastik sesi daha az geldi bana.emin olduğum tek şey lastiklerin değişim zamanı gelince michelin alacağım.önceki araçlarımda kullanmıştım michelin 10 numaradır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #73 : Kasım 21, 2010, 20:36:11 »
herkese merhaba. aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımla arabalarımız aynı.2011 comfort extra.benim arabamda yokohoma onunkinde dunlop takılı.o aracı da kullandım lastik sesi daha az geldi bana.emin olduğum tek şey lastiklerin değişim zamanı gelince michelin alacağım.önceki araçlarımda kullanmıştım michelin 10 numaradır..
Öncelikle aracın hayırlı olsun Allah kazadan beladan korusun.

Melih abi michelin benim bundan önceki 2009 corollamda vardı şiddetle tavsiye ederim şimdiki aracımdaki lastikler dunlop yol tutuş olsun sessizlik olsun michelin dunloptan kat kat daha iyi ama alacağın zaman dikat et michelin nin kaplama olanları varmış diye duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 21, 2010, 21:42:12 »
sağolasın abicim.allah hepimizi kazadan beladan korusun. ben michelin enerjy saver ı biliyorum. alırsam o seriden alıcam da senin kullandığın michelinler hangi modeldi hatırlıyor musun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #75 : Kasım 21, 2010, 22:14:08 »
sağolasın abicim.allah hepimizi kazadan beladan korusun. ben michelin enerjy saver ı biliyorum. alırsam o seriden alıcam da senin kullandığın michelinler hangi modeldi hatırlıyor musun?
Melih abi lastikler aracın ilk fabrikasyon lastikleriydi michelinin primacy HP serisiydi ama kullanıcılar enerjy saveride çok övüyor yakıt tüketiminede katkıda bulunyormuş bende lastiklerin ömrü bitti mi enerjy saver taktırmayı düşünyorum.

Ayriyetten michelinlerin bir diğer özelliği yeniyken sunduğu performansı ömrünün sonuna kadar sunuyor olmaları .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Kasım 21, 2010, 23:45:00 »
Bayramda arkadaşım kaldırım kenarına sürtünce Michelin Energy Saver lastiği yanağından yarıldı... Şok olduk yani...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : Kasım 21, 2010, 23:55:54 »
 İlk mesajlarda sorulan bir soru vardı ya pencere düğmelerinin ordan hava geliyormu diye evet geliyor bende de ama biraz basınca ve soğuk havalarda. Birde lastik olayının ne kadar çok önemli olduğunu geçen günlerde yaşadığım talihsiz olaydan sonra tekrar tecrübeyle sabitledim. Herşeyi boşverin ama lastiklerinizi en iyisinden alın. Pirelli deneyen yada kullanan varsa onlardan yorum beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #78 : Kasım 21, 2010, 23:57:36 »
Bayramda arkadaşım kaldırım kenarına sürtünce Michelin Energy Saver lastiği yanağından yarıldı... Şok olduk yani...
Ali abi istisnalar kaydeyi bozmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Kasım 22, 2010, 22:49:30 »
Benim araç 2007 eski kasa 1.4 d-4d. Orijinal lastikler Bridgestone'du. Doğal olarak çok sert lastik. Onlarda önemli çatlama olunca yokohama lastik aldım. Oldukça yumuşak ama evet tutunma özelliği çok zayıf. Demek ki lastiğin yumuşak olması kaymayı önleme bakımından çok işe yaramıyormuş. Yokohama'yı bu manada başarılı bulmuyorum.