Gönderen Konu: yeni corolla  (Okunma sayısı 14017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
yeni corolla
« : Ekim 08, 2010, 11:17:23 »
aracım 2011 model ve 1000 km olmadı daha.sadece ordu dan muş a geldim.ilk kez toyota aldım daha önce hep sıfır alarak volkswagen grubuna binmiştim.aracın yakıtı çok iyi(800 km geldim halen 3 çizgi mazot var)ancak yolda çok yatıyor gibi geldi bana.süratli kullanmam genelde maximum 100-110 gibi.birde yol sesi çok aracın içinde.çekişten ve yol tutuştan bir şikayetim olmadı ama bu ses alma durumu çok hoşuma gitmedi açıkçası.bu konuda sizlerin yorumu nedir.bu sesle kullanmaya alışacağımı yoksa.

Toyota Club Türkiye

yeni corolla
« : Ekim 08, 2010, 11:17:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2010, 13:30:21 »
aracanız hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız ses olayı butun japon araçlarında vardır eğer çok rahatsız olyorsanız ses yalıtımı yaptırabilirsiniz ama bence böyle kullanın çünkü iyi bir ses yalıtımında aracın sökülmedik yeri kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2010, 01:00:57 »
dostum daha oncede forumda sormustum.sen yenı almıssın sanada sorayım hareket halındeyken cam dugmelerınden hava gelıomu sendede.gıderken tusların uzerıne bı elını koy nasıl nı yazarmısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2010, 08:51:28 »
dostum daha oncede forumda sormustum.sen yenı almıssın sanada sorayım hareket halındeyken cam dugmelerınden hava gelıomu sendede.gıderken tusların uzerıne bı elını koy nasıl nı yazarmısın
Ali
Çağlar abi ye mi sordun bana mı sordun çözemedim ama senin için bir gün dener buraya yorumları yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2010, 11:29:42 »
merhabalar..ben aracıma ziebart ses yalıtımı yaptırdım.. yaklasık 2 ay oldu kemikleşmedi ama özellikle parke taşlarında ki o uğultuyu içeriye almıyor.uygulanması ise öyle her parçanın sökülmesiyle olmuyor. sadece tekerlerin oradaki davlumbazlar sökülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2010, 12:51:52 »
merhabalar..ben aracıma ziebart ses yalıtımı yaptırdım.. yaklasık 2 ay oldu kemikleşmedi ama özellikle parke taşlarında ki o uğultuyu içeriye almıyor.uygulanması ise öyle her parçanın sökülmesiyle olmuyor. sadece tekerlerin oradaki davlumbazlar sökülüyor.
ziebartın yaptığı ses yalıtımında dediğiniz gibi fazla birşey sökülmüyor
ama bazı yerler kapı içlerini falan yalıttığı için kapı kartonlarını ve dediğiniz gibi davlumbazları söküyorlar .
kapı kartonlarının sökülmeside içeride tıkırtılara neden olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2010, 21:20:03 »
bakalım artık yalıtım olmadan alışabilirsek böyle devam edeceğiz.müziği biraz daha açmamız lazım herhalde.birde yolda çok yatıyor sanki virajlarda.sert girmediğim halde.zamanla alışırız herhalde.bu kadar insan memnun olduktan sonra herhalde bizde alışırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2010, 21:21:28 »
Lastik markanızı söylermisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2010, 21:23:54 »
Çağlar Bey,yol sesi japon araçlarda var.Benim tespitim lastik seçimi de bunda etkili bu sebeple sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2010, 21:27:20 »
Çağlar Bey,yol sesi japon araçlarda var.Benim tespitim lastik seçimi de bunda etkili bu sebeple sordum.
evet benim 2009 aracımda michelin di yeni aracımda dunlop aralarında inanılmaz dercede fark var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2010, 21:28:26 »
evet benim 2009 aracımda michelin di yeni aracımda dunlop aralarında inanılmaz dercede fark var .
Hangisi sessiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2010, 21:30:46 »
Hangisi sessiz?
michelin çok daha sessizdi .
lastikler bitsin alacağım tek lastik michelin biraz pahalı ama hem yol tutuş performansı hemde sessizliği diğer lastiklerden daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2010, 21:32:03 »
michelin çok daha sessizdi .
lastikler bitsin alacağım tek lastik michelin biraz pahalı ama hem yol tutuş performansı hemde sessizliği diğer lastiklerden daha iyi.
Bir haftadır mıchelin takılı aracımda inan yol sesi tarih oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2010, 21:35:18 »
Bir haftadır mıchelin takılı aracımda inan yol sesi tarih oldu.
Hayırlı olsun çok iyi bir seçim yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2010, 01:51:38 »
wayyy beee millet gider mersine oğuz ise gider hala yokohama ile... ne olacak bnm sonum :D abi bnm araç otobanda giderken arada bi alttan kayma yapıyor ya yolu tutmuyor çok kötü etkiledi bu beni ancak 150yi falan gectikten sonra tutunuyor lastikten mi oluyor bu. bide şunu diyim ben hiç lastik veya yoldan ses duymadım hiç gelmiyor. ama minik minik savrulmalar var  belli hızlarda bana bi çareee....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2010, 07:02:04 »
Satış sorumlusunun ben ordayken içeri gelen ses konusunda şikayeti olan bir müşterisine yaptığı açıklama da aracın üzerinde bulunan lastiklerin, özellikle yağışlı bölgeler için uygun olduğu ama bunun bir miktar gürültü olarak aracın içine etkisi olduğu şeklindeydi.

Çağlar bey, henüz aracına kavuşamamış bir binici olarak yorumlarınızı, özellikle yağ eksiltme konusundaki gelişmeleri bekliyorum. Kazasız günlerde kullanın aracınızı, hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2010, 10:29:45 »
Satış sorumlusunun ben ordayken içeri gelen ses konusunda şikayeti olan bir müşterisine yaptığı açıklama da aracın üzerinde bulunan lastiklerin, özellikle yağışlı bölgeler için uygun olduğu ama bunun bir miktar gürültü olarak aracın içine etkisi olduğu şeklindeydi.

Çağlar bey, henüz aracına kavuşamamış bir binici olarak yorumlarınızı, özellikle yağ eksiltme konusundaki gelişmeleri bekliyorum. Kazasız günlerde kullanın aracınızı, hayırlı olsun.
Valla o arkadaş lastiklerin ıslak zeminde nasıl tepki verdiğini görse öyle bir yorum yapmaz.Benim corolladada dunlop var dün dik bir 4 yol ağzına inerken ıslak zeminde araç durmadı hemen abs devreye girdi hızımda okadar abartı birşey değildi her zaman indiğim yol 25 30 km ya var ya yoktu el freniyle yavaşlattım.bundan önceki arabamda goodyear efficent grip vardı yeni almıştım aynı yolda hafif karlı olmasına rağmen gayet güvenli bir şekilde inmiştim hemde bunun kadar ses yapmıyor ve kalkışlarda pati çekmiyordu lastikler bittikten sonra yada kesemi düzeltince hemen goodyear a geçiş yapıcam gerçi dunlopta goodyear ürünü ama arada çok fark var.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2010, 19:36:05 »
araçta yokohama lastik var.bilmiyorum ondanmı gürültü.birde şimdi yorumları okuyunca farkettim en ufak bir dik inişte az ıslaklık olsa frenlerde hemen abs devreye giriyor.daha önceki hiçbir aracımda abs devreye bu kadar çok girmemişti.toyota genel merkezine mail attım bana yokohama lastiklerin kaliteli olduğunu,en ünlü markalardan biri olduğunu v.s yazmışlar.yağ eksiltme konusunda bir fikrim yok.bulunduğum yerde muş ta servis yok ve 1000 km sonra ancak ordu ya gidince servise bir göstereceğim.2000 km olmuş olacak.öyle bir baktıracağım.o zaman bilgi verebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2010, 19:43:55 »
herkez sesten ve yağışta absnin çok devreye girmesinden şikayetçi demek ki cidden lastikten olan bişe bende de yolda tutunamama sorunu var .
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2010, 19:50:15 »
herkez sesten ve yağışta absnin çok devreye girmesinden şikayetçi demek ki cidden lastikten olan bişe bende de yolda tutunamama sorunu var .
Yağışta absnin devreye çok girmesimi,bir yaşıma daha girdim.