Gönderen Konu: yeni corolla  (Okunma sayısı 14020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yeni corolla
« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2010, 19:51:58 »
doğru oğuz kardeş ama herkeste memnunum diyor.bende bunu çok anlamadım.bu kadar herkes memnun diye aldım ama bakalım.bu arada bende ceyhan lıyım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2010, 19:51:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Ekim 10, 2010, 19:54:26 »
evim biraz yüksekte ve eğimli iniş var.bu yolda az ıslaklık olduğunda her frende hemen hemen abs devreye giriyor.bundan önce aynı yolda passat la iniyordum 1 kere abs devreye girmedi frenlerde.onu anlatmaya çalıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 10, 2010, 20:03:53 »
Yağışta absnin devreye çok girmesimi,bir yaşıma daha girdim.

açıkçası yağışta absnin devreye girmesini bende pek çözemedim çünkü ben hiç hissetmedim öyle absye girdiğini.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 10, 2010, 20:05:29 »
Abs kullanımla ilgilidir.Şöför var abs ile işi olmaz.Şöför var abssiz günü olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 10, 2010, 20:09:56 »
doğru oğuz kardeş ama herkeste memnunum diyor.bende bunu çok anlamadım.bu kadar herkes memnun diye aldım ama bakalım.bu arada bende ceyhan lıyım.

valla çağlar abi ben hiç memnun değilim lastiklerden yol tutuşu 0 ya bunu araca binen herkez söylüyor otobanda çile valla bütçem olsa bende değiştiririm ama üstündekiler ne olacak daha 0 lastikler.
  way demek ceyhanlısın abi bunu duymak ne güzel ya ee ne işin var senin taa oralarda görev falan mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 10, 2010, 20:14:48 »
Abs kullanımla ilgilidir.Şöför var abs ile işi olmaz.Şöför var abssiz günü olmaz.

bu tabir yanlış değil mi abicim abs yi bizzat devreye sokan sen değilsin ki güçlü basarsın abs çalışır dokunursun normal fren karşına bişe falan çıksa yapacak bişe var  mı abs çalışmasın diye frene dokunarak mı basacaz. o yola ve frene basma duruma bakar trafiğe ya da engele göre. ha dediğin gibi menzile iyice yaklaşıpta zevkinden pat diye frene yüklenme mevzusu diyorsann haklısın bişe diyemem öyle adamın abs'siz gnü olmaz ben 8 aydır 97 model corollamı kullanıyorum daha geçen hafta öğrendim abs olduğunu ama değişen hiç bişe olmadı hala aynı işlevde kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 10, 2010, 20:15:51 »
evim biraz yüksekte ve eğimli iniş var.bu yolda az ıslaklık olduğunda her frende hemen hemen abs devreye giriyor.bundan önce aynı yolda passat la iniyordum 1 kere abs devreye girmedi frenlerde.onu anlatmaya çalıştım.

açıkçası yağışta absnin devreye girmesini bende pek çözemedim çünkü ben hiç hissetmedim öyle absye girdiğini.

ABS nin amacı tekerlerin kızaklanmasını önlemektir . bunu herkes bilyor zaten.
ABS nin yağışlı havada devreye daha erken girmesinin sebebide yağışlı havalarda yol kayganlaşır dolayısıyla lastikler daha hemen kızaklanacağından kızaklanmadan evvel ABS devreye girer .
ABS nin devreye girme zamanı lastiklerin basınç sevyesinden , lastiklerin eskimesinden bile farkeder
bırakın eskimeyi lastik markasından bile farkediyor eğer yolu iyi tutan bir lastik varsa aracınızda ABS de lastik nekadar iyiyse o derece devreye geç girer.
yani ABS nin devreye girme zamanı lastik ve yol durumuna ve araçtaki yüke bağlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 10, 2010, 20:16:04 »
bende sıfır aldım aracı ne yapalım bu lastikleri atacak değiliz.fazlada sürat merakım yok zaten.100-110 km hızla giderim genelde.bunlara alışacağız artık.sıfır araç almışız birde lastik parası verirsek hoş olmaz.aracıda çok nazik kullanırım ama abs girsin bakalım sık sık inerken.nasıl olsa zararı yok.ben muş tayım.astsb.olarak görev yapıyorum.ceyhan azizli memleket.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 10, 2010, 20:18:30 »
bu tabir yanlış değil mi abicim abs yi bizzat devreye sokan sen değilsin ki güçlü basarsın abs çalışır dokunursun normal fren karşına bişe falan çıksa yapacak bişe var  mı abs çalışmasın diye frene dokunarak mı basacaz. o yola ve frene basma duruma bakar trafiğe ya da engele göre. ha dediğin gibi menzile iyice yaklaşıpta zevkinden pat diye frene yüklenme mevzusu diyorsann haklısın bişe diyemem öyle adamın abs'siz gnü olmaz ben 8 aydır 97 model corollamı kullanıyorum daha geçen hafta öğrendim abs olduğunu ama değişen hiç bişe olmadı hala aynı işlevde kullanıyorum.
Araba sert kullanılırsa(sportif-agresif),yağışta daha çok devreye girer.2 yıldır araç bende abs hiç devreye girmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 10, 2010, 20:19:20 »
teşekkür ederim mahmut bey hemşerim.bende 17 yıllık sürücüyüm.son 12 yıldırda abs siz aracım olmadı.senin bilgilerin olmasa acemi sürücü sanacağım kendimi.arkadaş yazmış ya şoförle ilgili diye.şu olabilir aracın frenlerine alışamamışızdır ama oda mantıklı değil.frenler yumuşak toyotalarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 10, 2010, 20:21:43 »
ama şu konuda kesin eminim.yokohama lastikler avrupa markaları kadar kaliteli değil.japonlar ne kadar överlerse övsünler ben beğenmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 10, 2010, 20:25:29 »
ABS nin amacı tekerlerin kızaklanmasını önlemektir . bunu herkes bilyor zaten.
ABS nin yağışlı havada devreye daha erken girmesinin sebebide yağışlı havalarda yol kayganlaşır dolayısıyla lastikler daha hemen kızaklanacağından kızaklanmadan evvel ABS devreye girer .
ABS nin devreye girme zamanı lastiklerin basınç sevyesinden , lastiklerin eskimesinden bile farkeder
bırakın eskimeyi lastik markasından bile farkediyor eğer yolu iyi tutan bir lastik varsa aracınızda ABS de lastik nekadar iyiyse o derece devreye geç girer.
yani ABS nin devreye girme zamanı lastik ve yol durumuna ve araçtaki yüke bağlıdır.

aynen katılıyorum mahmut kardeşime bende en baştan beri böyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 10, 2010, 20:27:02 »
ama şu konuda kesin eminim.yokohama lastikler avrupa markaları kadar kaliteli değil.japonlar ne kadar överlerse övsünler ben beğenmedim.

yok çağlar abi bende hiç ısınamadım valla bu lastiklere kaliteli detayını bilmem ama yok beğenmedim bende.

mahmut sende böyle bi sorun var  mı birader yol tutuşu falan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 10, 2010, 20:27:18 »
Araba sert kullanılırsa(sportif-agresif),yağışta daha çok devreye girer.2 yıldır araç bende abs hiç devreye girmedi.
işallah girmesinede gerek kalmaz Hakan abi

teşekkür ederim mahmut bey hemşerim.bende 17 yıllık sürücüyüm.son 12 yıldırda abs siz aracım olmadı.senin bilgilerin olmasa acemi sürücü sanacağım kendimi.arkadaş yazmış ya şoförle ilgili diye.şu olabilir aracın frenlerine alışamamışızdır ama oda mantıklı değil.frenler yumuşak toyotalarda.
yavaş yavaş alışırsın Çağlar abi coralla iyi arabadır bundan kuşkun olmasın.
Bide ABS devreye giryor diye şikayet edyorsunuz ama bazı araçlarda ABS olmasına rağmen bazen buz pateni yaparmışçasına kayıyor araçlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 10, 2010, 20:45:25 »
bende sıfır aldım aracı ne yapalım bu lastikleri atacak değiliz.fazlada sürat merakım yok zaten.100-110 km hızla giderim genelde.bunlara alışacağız artık.sıfır araç almışız birde lastik parası verirsek hoş olmaz.aracıda çok nazik kullanırım ama abs girsin bakalım sık sık inerken.nasıl olsa zararı yok.ben muş tayım.astsb.olarak görev yapıyorum.ceyhan azizli memleket.

abicim öncelikle hayırlı uğurlu olsun adına çok sewindim güle güle kazasız belasız kullan inşallah. abicim arabann tam olarak modeli ne ?

aslında süratte benm de merakım pek yok ancak bu yeni arabalar hızını hiç göstermiyor o yüzden bazen basmak istiyorum hani gaza :)
tabi ki abi ya ne gerek var bende senin gibi düşünüyorum 0 almışız bide yeni lastik...
demek azizlidensin süper abi ya bende birkent kasabası celiluşağı. valla sevindim böyle hemşeri gördüğüme meslekte güzel allah kolaylık versin abicim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2010, 20:46:56 »
inşallah alışacağım.herkes iyi dediğine göre mutlaka bir bildikleri vardır.bende kötü demedim ama ilk kez japon markalarına binince bayağı fark hissediyor insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2010, 20:47:46 »

doğrudur abi kullanıma bağlı yüklenmezsin frene abs de girmez dvreye. olur biter güzel yani ama girse de bişe olmaz zararı yok yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 10, 2010, 20:49:51 »
inşallah alışacağım.herkes iyi dediğine göre mutlaka bir bildikleri vardır.bende kötü demedim ama ilk kez japon markalarına binince bayağı fark hissediyor insan.

yok yok o konuda hiç şüphen olmasın abi fanatik toyotacı çok türkiyemizde çünkü araba gibi araba bakma lastiklerine laf söylediğimize basit sorunlar onlar :) ben babamla felaket bi toyota manyaklığımız var  zaten toyota iyidir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ekim 10, 2010, 20:49:57 »
amin sağol oğuz kardeşim.araç 2011 dizel comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 10, 2010, 20:51:43 »
hımm süper tekrar hayırlı olsun abicim güzel araç valla.