0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağışta absnin devreye çok girmesimi,bir yaşıma daha girdim.
doğru oğuz kardeş ama herkeste memnunum diyor.bende bunu çok anlamadım.bu kadar herkes memnun diye aldım ama bakalım.bu arada bende ceyhan lıyım.
Abs kullanımla ilgilidir.Şöför var abs ile işi olmaz.Şöför var abssiz günü olmaz.
evim biraz yüksekte ve eğimli iniş var.bu yolda az ıslaklık olduğunda her frende hemen hemen abs devreye giriyor.bundan önce aynı yolda passat la iniyordum 1 kere abs devreye girmedi frenlerde.onu anlatmaya çalıştım.
açıkçası yağışta absnin devreye girmesini bende pek çözemedim çünkü ben hiç hissetmedim öyle absye girdiğini.
bu tabir yanlış değil mi abicim abs yi bizzat devreye sokan sen değilsin ki güçlü basarsın abs çalışır dokunursun normal fren karşına bişe falan çıksa yapacak bişe var mı abs çalışmasın diye frene dokunarak mı basacaz. o yola ve frene basma duruma bakar trafiğe ya da engele göre. ha dediğin gibi menzile iyice yaklaşıpta zevkinden pat diye frene yüklenme mevzusu diyorsann haklısın bişe diyemem öyle adamın abs'siz gnü olmaz ben 8 aydır 97 model corollamı kullanıyorum daha geçen hafta öğrendim abs olduğunu ama değişen hiç bişe olmadı hala aynı işlevde kullanıyorum.
ABS nin amacı tekerlerin kızaklanmasını önlemektir . bunu herkes bilyor zaten.ABS nin yağışlı havada devreye daha erken girmesinin sebebide yağışlı havalarda yol kayganlaşır dolayısıyla lastikler daha hemen kızaklanacağından kızaklanmadan evvel ABS devreye girer .ABS nin devreye girme zamanı lastiklerin basınç sevyesinden , lastiklerin eskimesinden bile farkederbırakın eskimeyi lastik markasından bile farkediyor eğer yolu iyi tutan bir lastik varsa aracınızda ABS de lastik nekadar iyiyse o derece devreye geç girer.yani ABS nin devreye girme zamanı lastik ve yol durumuna ve araçtaki yüke bağlıdır.
ama şu konuda kesin eminim.yokohama lastikler avrupa markaları kadar kaliteli değil.japonlar ne kadar överlerse övsünler ben beğenmedim.
Araba sert kullanılırsa(sportif-agresif),yağışta daha çok devreye girer.2 yıldır araç bende abs hiç devreye girmedi.
teşekkür ederim mahmut bey hemşerim.bende 17 yıllık sürücüyüm.son 12 yıldırda abs siz aracım olmadı.senin bilgilerin olmasa acemi sürücü sanacağım kendimi.arkadaş yazmış ya şoförle ilgili diye.şu olabilir aracın frenlerine alışamamışızdır ama oda mantıklı değil.frenler yumuşak toyotalarda.
bende sıfır aldım aracı ne yapalım bu lastikleri atacak değiliz.fazlada sürat merakım yok zaten.100-110 km hızla giderim genelde.bunlara alışacağız artık.sıfır araç almışız birde lastik parası verirsek hoş olmaz.aracıda çok nazik kullanırım ama abs girsin bakalım sık sık inerken.nasıl olsa zararı yok.ben muş tayım.astsb.olarak görev yapıyorum.ceyhan azizli memleket.
inşallah alışacağım.herkes iyi dediğine göre mutlaka bir bildikleri vardır.bende kötü demedim ama ilk kez japon markalarına binince bayağı fark hissediyor insan.