Gönderen Konu: AE 101' lere neler oluyor.  (Okunma sayısı 12937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101' lere neler oluyor.
« : Ekim 06, 2010, 11:15:19 »
arkadaşlar iki arkadaşım 1996 model araçlarında üst kapak ve conta arızası nedeniyle araçlarını satmak zorunda kaldılar. Her ikiside araçlarını yaptırdılar 2000 lira civarında masraf yaptılar ancak hareret sorununu çözemediler.  satarak yüksek model diğeride başka markaya geçti acaba taşlatma kaynak yada conta değiştirme yeterli olmuyormu, bu masrafı yapıncaya kadar üst kapak ve conta orjinal olsaydı yine bu sorunlar olurmu hareret veya fan müşürü yedekli olabilirmi biri arızalansa diğeri parelel olarak fanı veya devirdaimi termostatı her ne ise soğutma ile ilgili
çalışmasını sağlarmı bu aralar çevremde çok duymaya başladım toyotolarda üst kapak ve hararet sorunu, nedeni lpg motorda benzine göre fazla ısı oluşturması veya oktandan dolayı vuruntulu çalışmasından olabilirmi sizin görüşlerinizi almak istiyorum başıma gelmedi ama gelmemesi için ne yapabilirim usta bir şey yapamazsın şans olursa geliceksin bizde yapacaz gibi karamizah cümleler kurdu.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101' lere neler oluyor.
« : Ekim 06, 2010, 11:15:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101' lere neler oluyor.
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2010, 11:18:49 »
valla ben toyotamın en çok o huyunu seviyorum... ne yaparsam yapıyım ne kadar zorlarsam zorluyum hararet bi milim yükselmiyor... araçta 5 kişiyle yaylaya çıktım...yaylanın yollarıda berbat...sürekli 1. ve 2. viteste rampa çıkarak yarım saat kadar yol gittim yinede normalden yukarı çıkmadı hararet...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2010, 11:29:29 »
Metal yorgunluğu diye bir olay var.Ne kadar sorunsuzda olsa eskiyen araba masraf açar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2010, 11:38:11 »
Metal yorgunluğu birinci etken, ikinci etken ise benzinin patlama şiddetine göre ayarlanmış motora sonradan farklı bir yakıt takılıyor daha ne olsun,

kendini ele al mesela, Türk yemeklerine alışkınsın, italyaya gidip onların yediği yemeklerden yesen bol acılı at etli, bol soslu baharatlı falan miden kaldırırmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2010, 12:25:26 »
araçlarını yaptırmalarına rağmen hararet sorununu çözemediklerini söylemişsin, sadece çevrendeki bu birkaç olaydan yola çıkarak ae101 hakkında düşüncelerin zedelenmesin.
ben 5 ay evel aracımın motorunu yaptırdım, motorda sorun yağ yakması idi,(yağ yakma sorunu da, bazı arkadaşlar bilir, geçen sene siboplarını değiştirtmiştim,ondan sonra yağ yağma sorunu başladı, büyük ihtimalle o da usta hatasından kaynaklı)
2 piston komple yağla yıkanmış vaziyette idi kurtarma şansı olmadığından mecburen yaptırdım, yaptırmadan önce de çok zorlamama rağmen hiç hararet sorunum olmadı..usta devirdaim pompası vs herseyi değiştirdi, devirdaim dişleri bitmek üzereymiş, iyi hararet yapmamış dedi..
yeni motorla da en ufak sorun yaşamadım, ne yağ eksiltme, ne su eksiltme ne hararet ne vuruntu ne vs vs... adeta canavar....
yani diyeceğim, usta var usta var, çok şükür adam gibi bi usta ile tanıştım konya'da....
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2010, 15:42:13 »
valla ben toyotamın en çok o huyunu seviyorum... ne yaparsam yapıyım ne kadar zorlarsam zorluyum hararet bi milim yükselmiyor... araçta 5 kişiyle yaylaya çıktım...yaylanın yollarıda berbat...sürekli 1. ve 2. viteste rampa çıkarak yarım saat kadar yol gittim yinede normalden yukarı çıkmadı hararet...
Bizim oldu abi radyatörün altındaki vida düşmüş su alttan damlaya damlaya gittik araba hararet yaptı ibresi h ye geldi :D Toyota motoru düşünmüş hararet yapınca direk motoru kitliyo araba :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2010, 15:47:48 »
üst kapak ve  conta arızası muhtemelen şöför kaynaklıdır.Dediğiniz gibi araça hararet yaptırmışlar.Bunda motorun bir sucu yok.
 :D :D :D Ne oluyor aea 101 kıran mı girdi.Yoksa efsane bitiyormu :D :D :D :D
Yeni sezonda E12 HB efsanesi ile geri döneceğiz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2010, 15:50:59 »
Hani sorunsuzdu bu arabalar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2010, 16:02:10 »
Ae101'lerde miyadını doldurmaya başlamış demek.

Allah'a şükür ben şu ana kadar ön takım + motor takozu dışında birşey değiştirmedim.

Arka amortisörler gidici galiba.Eee yavaştan bakım istiyorlar artık.

Ama hararet olayı bende de olmadı.Onca eziyete rağmen :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2010, 16:33:27 »
Ae101'lerde miyadını doldurmaya başlamış demek.

Allah'a şükür ben şu ana kadar ön takım + motor takozu dışında birşey değiştirmedim.

Arka amortisörler gidici galiba.Eee yavaştan bakım istiyorlar artık.

Ama hararet olayı bende de olmadı.Onca eziyete rağmen :D
Abi bizimde suçumuz yok arabayı birisine vermiştik adam susuz gezmiş sonra eve giderken hararet yaptı radyatör de hiç su yoktu (: ama allahtan motora hiç bişey olmadı :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2010, 16:46:49 »
Abi bizimde suçumuz yok arabayı birisine vermiştik adam susuz gezmiş sonra eve giderken hararet yaptı radyatör de hiç su yoktu (: ama allahtan motora hiç bişey olmadı :D

bir de ae101 'e miyadını dolduruyor e12 efsane olacak demiş bazıları, susuz çalışmış motora bişi olmamış naber..:P
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2010, 16:51:06 »
Vvt-i akarr.Tabi yağı varsa  :P
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2010, 16:56:04 »
Yağ gibi akıyo yağ :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2010, 17:01:37 »
bugün artık aşağı yukarı bütün markalar aliminyum motor kullanıyor.devirdaim de aliminyum.dikkat edilecek husus antifriz.antifrizi her sene değiştirmek lazım.antifriz motorun içinde korozyon oluşmasını ve aliminyumun eriyerek aşınmasını önlüyor.antifrizsiz veya eski antifrizli motor içten oksitlenerek çürümeye başlar.benim 2002 BMW yi antifrizsiz kullanmışlar,aliminyum boruların hortum giren yerleri yumuşamış ve kırılmıştı.yoksa ae 101 de ne conta ne hararet ,motorda hiçbir zayıf nokta yoktur.dünyadaki en sağlam motorların en önde gidenidir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2010, 17:03:23 »
Metal yorgunluğu diye bir olay var.Ne kadar sorunsuzda olsa eskiyen araba masraf açar.

Kesinlikle katılmıyorum..Yaklaşık 10 yıldır ae101 biniyorum ve herhangi hiç bir problem yaşamadım.Metal yorgunluğundan dolayı 90lı model bir araba arıza yapacak olsa 50li 60lı model araçların dört tekerinin üzerinde duramaması lazım.Bu bahsedilen hararet arızası 1 yaşındaki bir araçta da olabilir. Biraz kullanıcı hatası biraz şans. Bir de bizde rutin bakımları aksatmak gibi bir huy var, sonra neden böyle oldu diyoruz.Geçenlerde bir arkadaşın polen filtresini değiştirdik hali harap olmuş, şimdi böyle bir durumda "ya klima neden arızalandı"  demek haksızlık olur..
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2010, 17:31:35 »
bir cırpıda buruşturup atmayalım ae101 leri bence tamamen kullanıcı hatasıdır hararet olayı .12 yıldır biniyoruz bazen sert bazen yüklü kullandık daha bir günden bir güne hararet ibresi ortayı geçmedi.211 binde olmasına ragmen daha devirdaim pompası bile degişmedi ne su kaçırma var nede hararet çok şükür.yeni nasıl motorlar cayır cayır fan açıyor .millet motor sogusun diye çogu yerde boşa atıyor arabayı biz onlarıda biliyoruz . DOCH MOTOR gücüyle ve uzun ömürlü motor yapısı ile meşhurdur kullanıcı hatası olmadıgı sürece kolay kolay arıza yapmaz conta yakmaz .yolda bırakmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2010, 19:44:19 »
ERcü nerde biizm alkol getir bu 4afe ciler kaşınıyor gene..Saygıdeger alperen ve hasan beyler benim arabam 2004 sol HB VVT i bu zaman kadar 10 binde bir yağ değişti kaputu bile açıp bakmıyorum.En son benle yarışmak isteyen ae 101 acı bir vitese geçme sesiyle akıllandı  ::) ::) ::) ::)
Nedir bu ae 101 cilerden çektiğimiz kardeşim artık eskidi kabul edin açın gençlerin önünü :D 8-) 8-)
Alperen hasan 4afe akar yakar,ama vvti  görünce tırsar unutmayın yazın bu lafı bir kenara ilerde atasözü olarka kullanabiliriz  :D :D :D
Ercü aslanım getir su  hava filtreli canavar zze 112  vvt i(ercü abicim gene her ihtimale karşı 1-2 ltrede yağ al tedbirimizi alak  :D :D )  hasanla alperi kaşıntı tuttu yerinde duramıyorlar..
Bilmem gördünüzü 912 bin kmde  ki vvt i motorlu polis arabasını forumda arkadaşlar..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2010, 19:46:57 »
bugün artık aşağı yukarı bütün markalar aliminyum motor kullanıyor.devirdaim de aliminyum.dikkat edilecek husus antifriz.antifrizi her sene değiştirmek lazım.antifriz motorun içinde korozyon oluşmasını ve aliminyumun eriyerek aşınmasını önlüyor.antifrizsiz veya eski antifrizli motor içten oksitlenerek çürümeye başlar.benim 2002 BMW yi antifrizsiz kullanmışlar,aliminyum boruların hortum giren yerleri yumuşamış ve kırılmıştı.yoksa ae 101 de ne conta ne hararet ,motorda hiçbir zayıf nokta yoktur.dünyadaki en sağlam motorların en önde gidenidir.
Atilla abi bişey sorcam şimdi ben 2007 de değişmiştim aracımın antifirizini koruma derecesi düşüktü.Serviste değişimi yaptım 100 tl aldılar.Ancak mekanik ustası 150 bin km de değişiyoruz dediler seninki nasıl derecesini kaybetmiş dedi.150 binde değişmesinin mümkünüatı varmı abi.Yada ben değişeyimmi ne önerirsin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2010, 19:49:01 »
Nedir bu ae 101 cilerden çektiğimiz kardeşim artık eskidi kabul edin açın gençlerin önünü :D 8-) 
Eskiden pirodveyciler vardı, şimdi corolla'cılar çıktı desene abi :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2010, 19:52:09 »
Eskiden pirodveyciler vardı, şimdi corolla'cılar çıktı desene abi :D
Yav abim gene bu ae101 cilerin içinde en uyumlusu sensin.Ben diyorum ae 101 birodwaydan 50 gram agır diyim kızıyorlar.Beni sevmiler sonra.. :D :D :D :D :D :D
Hasan ancak ercüden anlar.ERcü gelirse birazdan hasandan vvt i intikamını çok acı alır..Aslımda varya hasan la ercünün corollasını trafige kapalı alanda  kapıstıracan o hallerini görmek isterim açıkcası. :D
2011 d4d Corolla