0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla ben toyotamın en çok o huyunu seviyorum... ne yaparsam yapıyım ne kadar zorlarsam zorluyum hararet bi milim yükselmiyor... araçta 5 kişiyle yaylaya çıktım...yaylanın yollarıda berbat...sürekli 1. ve 2. viteste rampa çıkarak yarım saat kadar yol gittim yinede normalden yukarı çıkmadı hararet...
Ae101'lerde miyadını doldurmaya başlamış demek.Allah'a şükür ben şu ana kadar ön takım + motor takozu dışında birşey değiştirmedim.Arka amortisörler gidici galiba.Eee yavaştan bakım istiyorlar artık.Ama hararet olayı bende de olmadı.Onca eziyete rağmen
Abi bizimde suçumuz yok arabayı birisine vermiştik adam susuz gezmiş sonra eve giderken hararet yaptı radyatör de hiç su yoktu (: ama allahtan motora hiç bişey olmadı
Metal yorgunluğu diye bir olay var.Ne kadar sorunsuzda olsa eskiyen araba masraf açar.
bugün artık aşağı yukarı bütün markalar aliminyum motor kullanıyor.devirdaim de aliminyum.dikkat edilecek husus antifriz.antifrizi her sene değiştirmek lazım.antifriz motorun içinde korozyon oluşmasını ve aliminyumun eriyerek aşınmasını önlüyor.antifrizsiz veya eski antifrizli motor içten oksitlenerek çürümeye başlar.benim 2002 BMW yi antifrizsiz kullanmışlar,aliminyum boruların hortum giren yerleri yumuşamış ve kırılmıştı.yoksa ae 101 de ne conta ne hararet ,motorda hiçbir zayıf nokta yoktur.dünyadaki en sağlam motorların en önde gidenidir.
Nedir bu ae 101 cilerden çektiğimiz kardeşim artık eskidi kabul edin açın gençlerin önünü
Eskiden pirodveyciler vardı, şimdi corolla'cılar çıktı desene abi