Gönderen Konu: 1998 Corolla Katalizör Iptali, Açık Hava Filtresi Kaç Hp Verir.  (Okunma sayısı 15416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
motor tipi değişmişti bu arada karbratörlü enjeksyonlu muhabbeti yapma
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ha bir de 4a-f söktün 4 a-fe taktın..iyi madem güle gülekullan ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
ayynen öyle abicim seni inandırmak zorunda değilm bunu biliyorsn sonucta benim aracım ömür boyu satmayacağım buyuk konuşmak istemem yinede ama neyse birgun yolun düşerse beklerm .. senden ricam boşuna gunahımı almayın ..!!
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
biraz çomak sokuyorum tartışmanıza...
mahmut kardeşimde belirtmiş bende belirtiyim
hava filtresi ve kat iptal dolu ve altyapı olan makinada iş görür..

ben kesmedim inşallah ben yokmuş hiç girmemiş gibi devam edin siz  :D :D
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 1998 Corolla Katalizör Iptali, Açık Hava Filtresi Kaç Hp Verir.
« Yanıtla #64 : Şubat 02, 2010, 00:43:18 »
Açık Hava Filtresini Bu İşi Profosyonelce Yapanlara Yaptırmanız Tavsiye Olur Yoksa Dışardan Gelen Toz Toprak Motora Gidiyor Motoru Rektefiye Yaptırmak Zorunda Kalırsınız ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 02, 2010, 16:40:30 »
Açık Hava Filtresini Bu İşi Profosyonelce Yapanlara Yaptırmanız Tavsiye Olur Yoksa Dışardan Gelen Toz Toprak Motora Gidiyor Motoru Rektefiye Yaptırmak Zorunda Kalırsınız ...

Ben profesyonelce yaptırmadım ! ! ! 5 yıldır aynı hava filtre kiti ve aynı hava filtresi ile kullanıyorum aracı, arabam 103000 km'de ve rektifiye falan yaptırmadım, motorumdada hiçbir sorun yok hala ?  şimdi bu senin tezini çürütüyor bence  :)   :)

önemli olan montajın usta ellerdemi yapıldığı değil, doğrumu yapıldığı , eğer kuralına uygun yapılırsa sorun yok, ayrıca hava filtresi mutlaka 10 15 binde bir orjinal solisyonu ile yıkanmalı ve güzelce kuruyunca kendi özel yağı ile düzgün bir şekilde yağlanmalı, ben yıllardır bu şekilde yapıyorum ;)

bağzı genç arkadaşlar hava filtresine hava tutup temizlendi sanıyor, bu filtredeki gözeneklerin hava basıncı yüzünden büyümesine ve içine toz almasına neden olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #66 : Şubat 02, 2010, 23:21:58 »
hep tartışılıp konuşulur ve herkes bişi söyler bu konu hakkında ve yine soracam hava filtresinde yakıt ne kadar değişir... diyelim ki kit halinde adam akıllı aldık çok bişey farkedermi
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #67 : Şubat 03, 2010, 07:27:44 »
Hayır beyinli bi aracın orjinalinde daha fazla hava girişine uygun mapler yoksa hava filtresiyle daha fazla güç nasıl mümkün olabilir.. Kat iptalide bir işe yaramaz aracın her şeyi orjinalinde kat var olarak yapılmış. Kat ın sayesinde bi geri basınca maruz kalarak daha farklı bi ateşleme sağlanmış falan filan. 3 kuruşa 5 köfte nerde görülmüş. Kat. iptali yüksek mod.lu araçlarda yapılır ve herşey uygun bir şekilde yapılır. Tamamen orj. bi arabaya kat iptali hiç bir fayda sağlamaz hatta güçte düşmeye bile neden olabilir. Gereksiz yani. Açık hava filt. de ses için alıyosanız tamam, yok güç için alıyosanız beyinde farklı mapler varsa tamam ama yoksa güç bakımından hiç bir işe yaramaz.

Ayrıca hava filtresinde yakıt değişmez. Benzin pompanızın gönderebilceği benzin aynıdır ve orjinalde bu en fazla gönderebilceği şekilde ayarlıdır. Beyininizin hava-yakıt karışımı aynıdır, sıkıştırma oranlarınız aynıdır. Anca yüksek mod yapmışsanız işe yarar bu işlemler. Takanların daha fazla yakıt harcadını düşünmesinin tek nedeni hava filtresinin sağladığı ses sayesinde gaza gelip basmalarıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Şubat 03, 2010, 09:01:33 »
batuhan malesef bu konuda bilgin olmadan kafadan atıyorsun..hava filtresi güç verir, uygun map da istemez, bilmemne sensörü de istemez, açık hava filtresinden güç almanın tek yolu soğuk ve yoğun hava ile besleyebilmektir motoru..tutup emme manifoldunun dibinde bırakırsan filtreyi motorun dibinde, sadecesıcak havayı çeker, çektiği havanın yoğunluğu da azdır, sadece ses alırsın ama sıcak hava çektiği için motor güç kaybeder, FAZLA YAKIT YAKAR..benzin pompanın gönderebileceği benzin falan diye bir mantık yok bu durumda, yanma için gereken oksijen azalıyor, o azalan oksijen fazla benzin ile takviye ediliyor ;) kat iptalinin güç verme olayı ise yüksek devirde olur..egsoz geri basıncı demişsin, alt devirlerde evet fakat üst devirlerde o geri basınç aracın nefes vermesini zorlaştırıyor, kat iptali olmuş bir arabada üst devirde motor atık gazları daha rahat salacağı için güç kazanacaktır, haa yakıtı da arttırır gayet, atık gazı rahat saldığı için benzini de rahat yakacak çünkü ;) hava filtresinden de kat iptalinden de güzel güç almanın en güzel yolu ikisini beraber yapmaktır..hava filtresi rahat nefes almayı, kat iptali de rahat nefes vermeyi sağlayacak çünkü ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 03, 2010, 11:02:36 »
Türkay'a katılıyorum. Katalizör iptali egzos modifiyesi ile aynı şey yani devir artışı, güç artışı ve (aynı performansta sürerseniz) yakıt tasarrufu sağlar, fakat bu arada düşük devirdeki torkun bir miktarı yüksek devire taşınır. Toyotalarda bazen çok iyi sonuç vermeyebilir.
(Bu arada:Aslında LPG'li araçlarda katalizör iptalini serbest bırakmalılar. Çevre açısından ihtiyaç yok)
Egzos sistemi ile birlikte düşünüp, o gaz çıkışının maruz kaldığı direncin dozajını iyi ayarlamak lazım. Motorun sağlıklı çalışması için bir miktar direnç lazım.
Bu arada yanlış bilmiyorsam ingilteredeki carina 1.6 (lean burn ) motorları düşük devirlerde lean burn (fakir karışım) moduna geçiyor, bu modda hareketini sürdürebilmek için katalizörü by-pass yapıyor (devreden çıkarıyor), ve de toplamda daha az kirlilik yaratıyormuş. Enteresan di mi..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #70 : Şubat 03, 2010, 13:30:12 »
batuhan malesef bu konuda bilgin olmadan kafadan atıyorsun..hava filtresi güç verir, uygun map da istemez, bilmemne sensörü de istemez, açık hava filtresinden güç almanın tek yolu soğuk ve yoğun hava ile besleyebilmektir motoru..tutup emme manifoldunun dibinde bırakırsan filtreyi motorun dibinde, sadecesıcak havayı çeker, çektiği havanın yoğunluğu da azdır, sadece ses alırsın ama sıcak hava çektiği için motor güç kaybeder, FAZLA YAKIT YAKAR..benzin pompanın gönderebileceği benzin falan diye bir mantık yok bu durumda, yanma için gereken oksijen azalıyor, o azalan oksijen fazla benzin ile takviye ediliyor ;) kat iptalinin güç verme olayı ise yüksek devirde olur..egsoz geri basıncı demişsin, alt devirlerde evet fakat üst devirlerde o geri basınç aracın nefes vermesini zorlaştırıyor, kat iptali olmuş bir arabada üst devirde motor atık gazları daha rahat salacağı için güç kazanacaktır, haa yakıtı da arttırır gayet, atık gazı rahat saldığı için benzini de rahat yakacak çünkü ;) hava filtresinden de kat iptalinden de güzel güç almanın en güzel yolu ikisini beraber yapmaktır..hava filtresi rahat nefes almayı, kat iptali de rahat nefes vermeyi sağlayacak çünkü ;)
  soruya verilecek en güzel cevaptı bu... :alkis: daha önceki tartışmalarda benzin yüzünden hava filtresini söktüğümü belirtmiştim ama yine kimisi yakar kimisi yakmaz diyor bidaha gündeme getiriyim dedim ama sıcak hava çekme olayı hakkında çok bilgim yoktu onun bi çözümü olsa çok güzel olurdu aslında ama motorun dibinde olduğu için yapılacak pek bişey yok gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Şubat 03, 2010, 14:35:25 »
  soruya verilecek en güzel cevaptı bu... :alkis: daha önceki tartışmalarda benzin yüzünden hava filtresini söktüğümü belirtmiştim ama yine kimisi yakar kimisi yakmaz diyor bidaha gündeme getiriyim dedim ama sıcak hava çekme olayı hakkında çok bilgim yoktu onun bi çözümü olsa çok güzel olurdu aslında ama motorun dibinde olduğu için yapılacak pek bişey yok gibi
olmaz mı hikmetim ya ;) tampona doğru çekersin filtreyi, önünde radyatör vs olmadan direk hava çekebileceği bir yere, buzz gibi havayı çekiversin yakıt da düşsün gücün de artsın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #72 : Şubat 03, 2010, 14:39:22 »
oraya çekmek kolaymı peki işi usta biri yapması lazım desene :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 03, 2010, 16:08:49 »
Zaten bu kitlere bazen "cold air intake" deniyor. Soğuk hava ile beslemek şart. Orjinal filtre kutusuna giren yol zaten havayı dışarıdan alacak biçimde yapılmıştır. O yüzden o açık filtreler bazen motor ısınınca tam tersi etki yapar. Su almayacak uygun bir yere o borunun uzaması lazım, bi de mümkün olduğu kadar motorun ısısından yalıtılması lazım. Bu arada da türbülans yaratacak sert kıvrımlardan kaçınmak lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 23, 2010, 01:58:03 »
benımkınde var ?1.3cc 97  model corolla bence ıptal olmuştur  yada ustanın kafa bozuktur ugrasmak ıstememıstır ???
_street monsteer_oo1
2012 ford transit connect silver   loading...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • halit
biraz ugraşırsan 120beygir güç elde edersın araban güzel benimki de aynısı
halitkaramuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
biraz ugraşırsan 120beygir güç elde edersın araban güzel benimki de aynısı

konu 2007 de açılmış :D :D konulara mesaj atmadan önce  mesaj tarihlerini kontrol ederseniz sevinirim , eski konuların hortlamamsı açısından iyi olur ;)