Gönderen Konu: 1998 Corolla Katalizör Iptali, Açık Hava Filtresi Kaç Hp Verir.  (Okunma sayısı 15415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 Corolla Katalizör Iptali, Açık Hava Filtresi Kaç Hp Verir.
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2009, 11:53:02 »
98'lerde katalizatör yok abi. 114 beygir onlar. Hava yastığı da hepsinde yok. Special olan modellerde var.
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2009, 11:53:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2009, 12:01:43 »
98lerde var, hem katalizör var hem 114 hp..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2009, 13:33:36 »
:wacko: :wacko:
97'ler neden hem o zımbırtı yok hemde 105 HP peki :angry:
:)
98lerde var, hem katalizör var hem 114 hp..
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2009, 22:40:29 »
:wacko: :wacko:
97'ler neden hem o zımbırtı yok hemde 105 HP peki :angry:
:)
işte onu hiç bilmiyorum :) ama bu ara dyno bulup çıkmak istiyorum, şu tartışmaya bir son vermek için :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
katalizor 5 hp verir..filtreden gelicek hp de aldıgınız filtreye göre değişir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
katalizor 5 hp verir..filtreden gelicek hp de aldıgınız filtreye göre değişir..
bu kadar açık ve net konuşmayı nasıl başarıyorsunuz :D yani 105lik de 114lük de5hp mi verir şimdi? peki alt devirlerde çaldığı tork ne olacak? veya filtrenin hpsi de filtreye göre değişir demişsiniz soğuk hava ile beslemeyipsıcak hava çektiğinde çaldığı beygir ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bu kadar açık ve net konuşmayı nasıl başarıyorsunuz :D yani 105lik de 114lük de5hp mi verir şimdi? peki alt devirlerde çaldığı tork ne olacak? veya filtrenin hpsi de filtreye göre değişir demişsiniz soğuk hava ile beslemeyipsıcak hava çektiğinde çaldığı beygir ne olacak?

çok doğrusun türkay :).. cold air intake kit desek daha iyi olur :)... birde ilk defa senden duydum katalizor iptali yaptırınca alt devirin torkumu azalıyor... bir tanıdık yaptırmıştı öyle bişeyden bahsetmedi bana :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
çok doğrusun türkay :).. cold air intake kit desek daha iyi olur :)... birde ilk defa senden duydum katalizor iptali yaptırınca alt devirin torkumu azalıyor... bir tanıdık yaptırmıştı öyle bişeyden bahsetmedi bana :S
ahbizim araç için cai bulsam trden..pimaştan yapcam o olcak sonunda :) katalizör iptali alt devirleri cansızlaştırıp üst devirleri canlandırıyor diye biliyorum çünkü motor egsozdan tepen gazları da kullanıyor (ya teknik bilgimin konuyu anlatmaya yetmediğini farkettim yardım edecek bir abi arıyorum :P) ve sonuçta katalizör iptali o tepen gazları azaltıyor o yüzden alt devirlerde güç kaybı oluyor üst devirlerde de motor rahatça havayı verebildiği için canlanma oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
ahbizim araç için cai bulsam trden..pimaştan yapcam o olcak sonunda :) katalizör iptali alt devirleri cansızlaştırıp üst devirleri canlandırıyor diye biliyorum çünkü motor egsozdan tepen gazları da kullanıyor (ya teknik bilgimin konuyu anlatmaya yetmediğini farkettim yardım edecek bir abi arıyorum :P) ve sonuçta katalizör iptali o tepen gazları azaltıyor o yüzden alt devirlerde güç kaybı oluyor üst devirlerde de motor rahatça havayı verebildiği için canlanma oluyor
sorun bizim arkadaşta ozaman.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
benm arabadada kat vardı iptal oldu acayip değişklik var 5 hp çok az kat iptali içn
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
bana kızmayın ama kat iptali bi + hp vermez aksine alt devri zayıflatır...
üst devirde daha rahat ufler...yani trafikte alt devirlerde kayıptan başka bişey değil..süreklide redline gitmediğinize göre iptali tavsiye etmem...

filtreye gelince gene kızacanız ama bir hp daha kazanmaz araba..sadece rahat hava aldığından gaz tepkileri daha hızlı olur yani 100 hp gene 100 hp.
tek fark daha kısa sürede yapılan emiş sayesinde gelen çabuk cevap..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
kim niye kızsın süper doğru konuşmuşsun ama HP konusu hariç, iki işlem de hp kazandırır, kat. iptali +3-5 hp verir ama üst devirlerde verir alt devirler cansızlaşır çünkü alt devirdeki torku çalar..alt devrin cansız olması da gaza daha çok basmaya neden olur, çok yakar..hava filtresi -eğer soğuk hava ile beslenebilirse- 3-5 hp verir ancak soğuk değil sıcak hava ile beslenirse hp çalar..HP verir diye bu denli kesin konuşmamı sağlayan şey yıllar önce otohaberin kadrosundaki onno ustanın aynı araç ile 5-6 ayrı hava filtresini denemesi, hatta bir de hava filtresiz denemesi sonucu aldığı sonuçları paylaşmasıydı (dyno sonuçları) bazı filtrelerde hiç güç alamamıştı bazıları 2-3 bazıları 4-5 pipercross ve green 6 hp vermişti bu iki filtre markasını aklıma kazımıştı, en yüksek gücü de hava filtresiz almıştı 8hp ile ;)

not = bunlar standart kesin kazanılacak güç demiyorum..hacime göre, motor gücüne göre değişir..tutup da 1.2 70hp arabaya takılan filtre ile, 1.6 114hp arabaya takılacak filtre aynı sonucu vermez, 3.0 260hp ile aynı sonucu vermeyeceği gibi..alınacak güç evcut güçle orantılıdır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tamamen motora bağlıdır ... bnm araç 168 hp şuan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bir de aşırı beslemesiz aldığını söyle o gücü de güleyim :) turbo falan varsa iş ayrı ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

kaputun altının bi fotoğrafını koyda görelim ozaman ! 17 yaşında corolla sahibi ve 168 HP güç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
bu arada 168 HP gücündeki bir standart corollayı yolda tutabilmek için ve arabanın durabilmesi için  fren disk amortisör yay ne gibi değişiklikler yaptın acaba ? ? tabi birde bu 168 HP gücü şanzumana iletmek için nasıl bir devriyaj baskı balata kullandın ? ? ?

bizi bi aydınlat ne olur ya çok meraklandık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkdaşlar 18 yaşımda olmam bunlar için bir engel teşhis etmez sanırm? arac orjnal japon yapımıdır ve oradan getirilmiştir ! şanzıman,krank mili,piston,egzantrk mili anlıycanız heryerinde oynama vardır + turbo ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
inanmayan varsa ümraniyede otryorm gelip görebilirsinz yda bulşma düzenleyelim??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
ne görmemiz gerekiyor bu resimde? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler