-
-
Arkadaşlar az önce diyarbakır oto show fuarındaydım. Ford yetkili satıcısında teknik bilgisine çok güvendiğim bi elemanla sohbet etme şansı yakaladım. şu bizim 100 hp motor için şunları söyledi;
focus'un 115 hp olan motoruyla veya ztec motorla hiç bir alakası ilgisi yokmuş meyerse bu motorun. Çok basit ve ilkel denilebilecek bir mekaniğe sahip bir motormuş bu. Abi doğan şahin motoru gibi bişe dedi bana kısacası. Ama basit mekanizması sayesinde ömrünün çok uzun ve dayanıklı olacağını söyledi. Performans açısından ilk başlarda seni üzecek bir motor ama araca alıştıktan sonra hiç de yadırgamassın dedi. Yakıt tüketimine gelince şehir için 9 - 10 Lt falan yakarsın bu motorla dedi fakat şehir dışında tüketim 5,5 - 6 olurmuş ki 120 130 km/s hızlardan bahsetti. Donanım olarak collection dan tek farkının çelik jant ve arka camların elektrikli olmaması dedi. Yürüyen aksam şasi kaporta iç malzeme tamammen collectin la aynıymış . Kendisi de aralık ayında personele ford indirim yapıyormuş hiç tereddütsün 1,6 100 hp comfort modelini alacam dedi. 30.000 TL ye bu standarta başka araba bulamassın dedi ki doğru söylüyor diğer markaları gezip fiyat aldım hepsi el yakıyor. Yeni kasa çıkacak diye de kaygılanma dedi yeni kasanın 38000 den aşağı olacağını sanmıyorum dedi yani alacağın arabanın 2. elinin ölme şansı çok az zaten adı ford olduğu için elinden çok kolay çıkarabilirsin dedi. Hi çıkaramadın gel takas yaparız dedi.
Ayrıca;
LPG uyumu basit mekanizmaya sahip bu motorda oldukça iyiymiş. Kendisi bana stafanelly diye bi markayı övdü fiyat açısından da cazip bir markaymış ama parçaları özellikle enjektörleinin çok iyi olduğunu ve motor sesinin hiç değişmeyeceğinden falan bahsetti. Daha sonra kendi arabamım yani Hyundai'nin servis müdürüne de sordum BRC'nin 1750 TL lik bi modeli ile stafanelly yi çok övdü. Bu ikisinin dışında alma dedi. Stafanelly 3 sene araca kasko yapıyor LPG nedeniyle motrda oluşacak herhangi bir arzayı otomatikman üstleniyor. Cebinden para çıkmadan tamirini yaptırıyorsun dedi.
Şimdilik anlatacaklarım bu kadar biliyorum uzun oldu ama kusuruma bakmayın paylaşmak istedim sizlerle...
-
-
Ozan dıkkatle okudum ve hıc sıkılmadım.
Sonuc;
Alınır 1-2 yıl bınılır sonra satılır dıyebılırım hal boyleyse.
Servıs aracı olarak connect kullanıyoruz hepsıde bır sure sonra hava fıltresını katlayıp ıcıne cekıyor. Servısı cevap veremıyor neden olduguna daır. Tekrar takıyorsun aynen devam ve bu araclardada aynen dedıgın gıbı ılkel bır motor var. Adamlar cımrılıgınden yakıt otomotıgı bılı koymamıslar...
-
-
Ozan Senin Tanıdık seni yemiş ya, Ford'tan arabamı olurmuş
30 bine gider kıytırık yaris alırım , yinede vermem o parayı ford a
-
#63 Yanıtla
Gönderen
Cafer AVCI
28 Eyl, 2010 22:29
-
Benim burda anlamadığım bir şey var. Araba alırken Kalite,güvenlik ve uzun ömür mü yoksa Klima, Radyo CD çalar......... gibi ön planda olmaması gereken donanımlar mı? tamam donanımlar artı ve mutlaka olmazsa olmazlar var ama arabayı değil de tamamen donanımları ön plana çıkarmak bana pek te mantıklı gelmiyor.
Donanımlara aldanıp belki 5 lira ucuza alırsın. Ama yarın 3-5 yıl sonra sağı solu oynamaya, façası bozulmaya başladıktan sonra Ladalar gibi döküntü hale gelmeye başladıktan sonra anlarsın aslında 5 lira ucuza değil 10 lira pahalıya aldığını.
Kalite, sağlamlık, güvenlik, konfor, rahatlık,uzun vadede dayanıklılık (motor ömrü ve arızasızlık) ....... daha bi çok şey sayılabilir. İsteyen burayı istediği şekilde çoğaltabilir.....
-
-
cafer kardeşim; artık 21. yy da yaşıyoruz, donanımsız arabamı olurmuş
-
-
Yanı kısacası "ucuz mal kullanacak kadar zengın degılı" mı dıyoruz...?

Kemal abı hepten toyotacı oldun.! Ne oldu sana bu aksam yaa. Honda servıs felanmı carptı?
-
-
ya ben zaten ezelden toyotacıyım, yoksa bu forumda ne işim ola...
-
#67 Yanıtla
Gönderen
Cafer AVCI
28 Eyl, 2010 22:35
-
Donanım olmasın demiyoruz, aksine özellikle güvenlikle ilgili donanımlar hem de standart olsun. Ama olmazsa olmazları arka plana atıp, yok radyo idi, yok ses sistemiydi gibi 2. planda olması gerekn donanımları ön plana çıkarmak ne kadar doğru. Onu anlatmaya çalıştım.
-
-
Ozan Senin Tanıdık seni yemiş ya, Ford'tan arabamı olurmuş
30 bine gider kıytırık yaris alırım , yinede vermem o parayı ford a 
Söylediklerinize katılmamak mümkün değil tabiki dayanıklı bişey almak en doğrusu olacaktır. İşte birazada bütçe meselesi gidip şimdi bi auris alsam 41000 Tl verecem bunun 25000 TL si kredi olacak mecburen nakit veremem çünkü araba bana 50.000 TL ye mal olacak. Bi arabaya 50.000 vermek de mantıklı gelmiyor bana o parayla eve peşinet yapar ev alırım. Tabiki bu işler bütçe meselesi yoksa param olsa ya bi impreza yada m3 çekerdim altıma ki 55000 65000 Tl ye rahat alırsın 2002 2004 arası o zaman ne hondası ne toyotası ne fordu ışıkta esas duruşunu bozamazlar senin yanında
-
-
2 yıl önce Yeni Ford Mondeo 1.6 Duratec 125 HP düz vites kullanmıştım, şanzıman tek kelime ile berbattı, kendi Aurisim'e kurulunca Mercedes gibi geldi cidden. Yol tutuşu ve hızlanması gayet iyi, konforlu da, kol dayama yeri ve kokpitteki diğer aksamlar gayet iyi tasarlanmış, fakat şanzıman tüm sürüş zevkini heba ediyor açıkçası. Ford Motor Company; Jaguar, Range Rover ve Volvo'yu arka arkaya sattı (bir zamanlar en iyi bağımsız otomotiv devleri), dünya pazarındaki kalitesini ve müşteri memnuniyetini düşürdüğü için satışları da bunun paralellinde azalıverdi. Zaten ticari araç satışı ile Amerika ve Avrupa'da ayakta kalıyor...
-
-
Büyük dev; genaral motors'un lokomotifi, ünlü Ford, can çekişiyor, Japonlar amerikayı duman etti duman, hiroşimanın intikamını böyle alıyorlar
-
-
Kemal abı
Konu baslıgına aranan cevaba ramak kala cevap yazmıssın.
Ford japonların altından kalkmaya calısıyooor
-
-
neredeyse tüm japon otomobillerinin hisselerinin yüzde 51 i veya daha fazlası general motor gruba aittir.şu veya bu firma adı ile...yani ford gider toyota kalır.mazda gider chevy kalır.opel gider dodge kalır.ayrıca bildiğiniz araçların merso audi vb. hariç genelinin şanzıman sistemi general gruba aittir. hatta şahinlerin şanzıman patenti bile onlara aitti.sadece honda biraz japon.gerisi nippo american

yine kore vb ülke araçları da general grup içerisindedir.yani beko arçelik altus olayı.veya vestel simbo olayı gibi. dünyada birkaç otomotiv grubu olduğuna göre fordu kötülemeye gerek yok. japon japon deyip övmek bence yanlış.ama toyota montaj kalitesi diğerlerinden açık ara daha iyi.toyotanın dizel motorunu da övmenin hiç mantığı yok çünkü volvo s 40,ford focus, citroen c 4, peugeot 308 aynı dizel motor.sadece turbo parçaları farklı üretim veya farklı montaj.o yüzden 30 bin verilir focusa binilir bence.tabi bu yazdıklarım bilimsel olmayan gazete mecmua vb yerden öğrendiklerim hatam varsa affola. paran varsa kalite alman yoksa kalite japon dahada da yoksa ford gider bence.daha da yok diyosan italyan fransız kore more takılmak gerek.
-
-
neredeyse tüm japon otomobillerinin hisselerinin yüzde 51 i veya daha fazlası general motor gruba aittir.şu veya bu firma adı ile...yani ford gider toyota kalır.mazda gider chevy kalır.opel gider dodge kalır.ayrıca bildiğiniz araçların merso audi vb. hariç genelinin şanzıman sistemi general gruba aittir. hatta şahinlerin şanzıman patenti bile onlara aitti.sadece honda biraz japon.gerisi nippo american
yine kore vb ülke araçları da general grup içerisindedir.yani beko arçelik altus olayı.veya vestel simbo olayı gibi. dünyada birkaç otomotiv grubu olduğuna göre fordu kötülemeye gerek yok. japon japon deyip övmek bence yanlış.ama toyota montaj kalitesi diğerlerinden açık ara daha iyi.toyotanın dizel motorunu da övmenin hiç mantığı yok çünkü volvo s 40,ford focus, citroen c 4, peugeot 308 aynı dizel motor.sadece turbo parçaları farklı üretim veya farklı montaj.o yüzden 30 bin verilir focusa binilir bence.tabi bu yazdıklarım bilimsel olmayan gazete mecmua vb yerden öğrendiklerim hatam varsa affola. paran varsa kalite alman yoksa kalite japon dahada da yoksa ford gider bence.daha da yok diyosan italyan fransız kore more takılmak gerek.
General motorsun iştiraki olduğu otomotiv firmaları arasında toyot honda yok diye biliyorum.Bazı şeyleri yanlış biliyosunuz.Volvo da fordun tdci motoru kullanılıyor...
-
-
General motorsun iştiraki olduğu otomotiv firmaları arasında toyot honda yok diye biliyorum.Bazı şeyleri yanlış biliyosunuz.Volvo da fordun tdci motoru kullanılıyor...
toyotanın genneral motorla olan ilişkisini bende çok net bilmiyorum ama toyotanın kurulduğundan bu yana ilk kez geçen sene amerikadaki general motor ile ortak olan fabrikasını kapattığını okumuştum.
-
-
Toyota'nın general motorla ilişkisi yoktur.şanzıman sistemi falan general motora ait değildir.Şu veya bu ad iştiraki diye bir şey yok.Toyota dünyanın en büyük otomobil firmasıdır.Sallamak iyi bir şey değil.General motorun en büyük rakibi,düşmanı Toyota'dır.
-
-
GM ile ilişkisi eskiden vardı, Amerikada bir fabrikada ortak üretimleri vardı ama kapandı. Başka ilişkisi yok. Denso ürünlerini ise (Toyotanın elektronik firması) birçok Amerikan aracı hali hazırda kullanıyor.
-
-
GM'in Toyota ile olan ilişkisi vardır ve sadece 2000'lerin başına kadar Geo adlı bir markayı GM adına ABD'deki Toyota tesislerinde fason olarak üretmişliği ile sınırlıdır. Hatta Google'dan Prizm diye aratırsanız GM'un AE101 kasa Corolla'lara bayağı benzeyen bir aracını göreceksiniz. Ayrıca forumlarda Volvo hakkında yazanlara da bir cevabım var: Volvo'nun şu an üretimde olan S-40'larının motorları Mitsubishi'nin kullanmakta olduğu motorlardır. Volvo tarafından Mitsubishi'nin lisansı ile üretilmektedir. Ayrıca yine Volvo S-40'ın alt takım ve yürüyen aksamıda Mazda-6'dan alınıp üretilmiştir.
2000'lerden sonra otomotiv firmaları, bilgisayar üretiminde olduğu gibi OEM üretimi keşfetmişlerdir. Artık bir araçta kullanılan bazı parçaları pek ala başka markalarda görebiliyoruz. Üretim maliyetlerini ar-ge den kısarak düşürmek için iyi bir yöntem. Eskiden aynı gruba ait olan markalarda bunu görebiliyorduk (mesela VW'de kullanılan parçalar aynı gruba bağlı olan Audi, Seat, Skoda ve Porsche'de kullanılıyordu). Fakat artık bir birileri ile alakaları olmayan markalarda bile bu durum var. Bildiğim kadarı ile bu yönteme pek sıcak bakmayan sadece Mercedes ve BMW kaldılar.
Bu arada Kemal Bey; Ford, GM bünyesinde bir firma değil. Tam tersi, birbirileri ile rekabet halideler.
-
-
Bu arada Kemal Bey; Ford, GM bünyesinde bir firma değil. Tam tersi, birbirileri ile rekabet halideler.
GM bünyesinde ki markalar nelerdir o zaman

ama lütfen 1-2 ortak parça kullandılar diye toyota da GM nin bünyesinde deme

GM sadece ve sadece iflas etmek üzere olan Daweoo (Güney kore) satın aldı ve güzelim "chevrolet" i orada katlediyor,bunun dışında hiç bir uzak doğuluyla işi yok, zaten çöküşte, fazla sürmez nostalji olur
-
-
Aslında ABD yardımı ve küçülme sonrasında baya düzeldi gibi, aldığı borçları da geri ödemeye başlamış

GM bünyesinde şu markalar var/vardı:
Cadillac
GMC
Saturn (kapatıldı)
Opel/Vauxhall/Holden
Saab (satıldı)
Pontiac (kapatıldı)
Hummer (satıldı)
Buick
Chevrolet