0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yarise 31.500 mü verdin, aaaaabbbbooooooo fiyata civic dream var yav
merhaba..iki sene focus kullandım....şu anda corolla 1.6 comfort extra sahibiyim...kıyaslarsak iki aracın da birbirine göre artı ve eksileri var :2. Focus'un direksiyon (radyo-CD-yol bilgisayarı) kumandaları kesinlikle Corolla'dan daha başarılı...örnek, Corolla direksiyonunda radyo istasyon arama düğmesi yok, ama Focus'ta var...
toyota kullanıyoruz ancak diğer firmalarda okadar dandik araba yapmıyorlar arkadşlar.Toyota motoru harika diyoruz forumda kaç kişide yeni valvematic motor arızası yaşadı.Yada mmt kullancılarının yokuş yukarı yaşadıklarını az mı okuduk.Bence toyotada donanıma göre fiyatlar yüksek abartılı birazda.Gidip 1,33 corolla alacagıma 35 bin liraya 36 bin liraya 136 tdci focus trend alırım bak donanımlarına aynı..Focusta kötü araba değil.Sıfır araba olacak olsam düşünürdüm açıkcası tip olarakta corolla olmasada focusun hb leri auristen güzel.Toyotada paranla bile birşey yaptıramıyorsum.Donanım olarak sunroof ve bi xenon far alan farmı yok..
merhaba..iki sene focus kullandım....şu anda corolla 1.6 comfort extra sahibiyim...kıyaslarsak iki aracın da birbirine göre artı ve eksileri var :1. Focus'un ses sistemi Corolla'dan çok iyi...Corolla'da yüksek sesle müzik dinlemek işkence gibi...2. Focus'un direksiyon (radyo-CD-yol bilgisayarı) kumandaları kesinlikle Corolla'dan daha başarılı...örnek, Corolla direksiyonunda radyo istasyon arama düğmesi yok, ama Focus'ta var...3. Focus'un gösterge ekranları (yol bilgisayarı göstergeleri dahil) Corolla'dan kesinlikle daha başarılı...Focus'un göstergelerinde herhangi bir düğmeye basmadan birçok şeyi aynı anda görebilirsiniz...Corolla'da maalesef göstergeler, bana göre, çok özenli planlanmamış,4. Focus'ta şoför 4 camı birden kitlediğinde, kilidi açmadan yine de kendi tarafındaki kumanda ile 4 camı açıp kapayabilir..Corolla mühendisleri bunu akıl edememişler...Kendi camımı bile açmak için önce kilidi açmam gerekiyor.5. Focus devirli ve atak, ancak çok ses var...Bunlar Focus'un artıları, peki Corolla'nın artıları :1. Corolla'nın motor sesi sıfıra yakın (ki benim için çok önemli)...Focus'ta ise yüksek hızda motor ve yol gürültüsü çok geliyordu...2. Corolla daha geniş ve ferah iç hacme sahip...3. Corolla'da başarısız direksiyon kumanda düğmeleri ışıklandırılmış (ki çok önemli)....Focus'ın başarılı direksiyon kumanda düğmeleri ise ışıksız...4. Corolla'da malzeme kalitesi Focus'a göre daha iyi...5. Corolla yol tutuşu daha iyi...6. İç mekanda bazı ince detaylar Corolla'da var iken Focus'ta (sanırım tasarruf etmek amacıyla) yok...7. Focus'ta bazı ince detayların olmayışı aracın üretilirken maliyeti kısma çabası içine girildiği hissi veriyor, ki rahatsız edici...her iki aracı da kullanan birkişi olarak diyebilirim ki, genel ortalamada Corolla öne çıkıyor...Ancak Corolla'nın bana göre en önemli eksikliği son derece BERBAT SES SİSTEMİ...böyle bir araca böyle kalitesiz ses sistemini layık gören Toyota mühendislerini kınamaktan başka çare bulamıyorum...Bu arada Corolla'nın ses sistemini nasıl daha iyi hale getirebileceğim konusunda arkadaşlarımın önerisi olursa çok memnun olurum....Saygılar, sevgiler....Orhan
arkadaşlar duyduğuma göre toyota da aynı şeyi auriste yapıyomuş. ama sadece çalışanlarına satıyor (sayı sınırlaması yok). 1.33 auris 27000 TL imiş. sadece alanlar olduğunu duydum. net bi bilgiye sahip değilim ama takipteyim
o paraya 2011 comfortta var