Gönderen Konu: FORD NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR ?  (Okunma sayısı 26416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: FORD NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR ?
« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2010, 23:52:32 »
Niye abi öyle diyorsun abi renoların süspansiyonları toyotadan daha yumuşak ondan uzun yolda güven vermiyor.Kullanım olarak en sert arabalar bana gör opellerdir..Fordun tdci trendini incele 1,33 corolladan aşagı kalmaz.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 26, 2010, 23:52:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 26, 2010, 23:59:37 »
Rahat kullanım sadece süspansiyonla ilgili değil,arabanın dizaynı ve iç rahatlığı ile de ilgili.Toyota rahatlığı o arabalar da yok.Bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2010, 00:03:07 »
abi valla forumda var 1,33 araba alıp tüp takayımmı diye düşünecegime 1,6 tdci daha mantıklı.Arabanın içinin ergonomik olarak rahatlıgındada toyotayı abartmayalım bana göre.Kişiden kişiye değişir elbette.Ancak toyotolarda en sevmediğim Vitesin şekli şemali.Golfe biniyorsun fordda keza öle kibar birşey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 27, 2010, 00:08:35 »
ben yarisimi 31500 e alırken focus baz versiyonda 1.6 benzinde 30.900 kampanyası vardı.benimde ilgimi çekmişti.etrafımızda araçlardan anlayan büyüklere de danışıp,toyota almak için yarisimi aldım.memnuniyetimi herkes bilir.yarisini satan bi arkadaşımda benim araca bakıp özlem giderdi biraz :=)))
focus HB var.şirket aracı dizel .arkadaşımın birinde eşide ilgili.hatta o diyodu al benzinlisini diye..tüketim değerleri ş.içi 10
ortalama 7 gibi idi.bende ilerisini düşünüp korktum almadım.ama yol tutuşu ve ataklığından (bu kavram göreceli)arakdaşım memnun.yani şirketin aracını kötülemiyor..
bu formda da bi sürü şikayet okuduk..bence diğer markaları kötülemek mantıksız..toyota da bedava vermiyor malını ve her 10binde bakıma veriyorsunuz,orjinal parça diyede fiyatlar oldukça yüksek...
bence,30.000 tl ye C sınıfı araç iyi.ama ileride 3 yıl sonra ne olur düşünmek lazım..birde aracın eski kasa olması ilk etapta büyük değer kaybı yaşatmaz,hatta yeni kasa beğenilmesse avantaj bile olaiblir:=)))
üretimde emekleri geçen herkesi düşünüp şu dandik bu danndik dememek gerek:=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 27, 2010, 00:12:12 »
yarise 31.500 mü verdin,    aaaaabbbboooooo
o fiyata civic dream var yav

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Eylül 27, 2010, 00:25:03 »
merhaba..iki sene focus kullandım....şu anda corolla 1.6 comfort extra sahibiyim...kıyaslarsak iki aracın da birbirine göre artı ve eksileri var :

1. Focus'un ses sistemi Corolla'dan çok iyi...Corolla'da yüksek sesle müzik dinlemek işkence gibi...
2. Focus'un direksiyon (radyo-CD-yol bilgisayarı) kumandaları kesinlikle Corolla'dan daha başarılı...örnek, Corolla direksiyonunda radyo istasyon arama düğmesi yok, ama Focus'ta var...
3. Focus'un gösterge ekranları (yol bilgisayarı göstergeleri dahil) Corolla'dan kesinlikle daha başarılı...Focus'un göstergelerinde herhangi bir düğmeye basmadan birçok şeyi aynı anda görebilirsiniz...Corolla'da maalesef göstergeler, bana göre, çok özenli planlanmamış,
4. Focus'ta şoför 4 camı birden kitlediğinde, kilidi açmadan yine de kendi tarafındaki kumanda ile 4 camı açıp kapayabilir..Corolla mühendisleri bunu akıl edememişler...Kendi camımı bile açmak için önce kilidi açmam gerekiyor.
5. Focus devirli ve atak, ancak çok ses var...
Bunlar Focus'un artıları, peki Corolla'nın artıları :

1. Corolla'nın motor sesi sıfıra yakın (ki benim için çok önemli)...Focus'ta ise yüksek hızda motor ve yol gürültüsü çok geliyordu...
2. Corolla daha geniş ve ferah iç hacme sahip...
3. Corolla'da başarısız direksiyon kumanda düğmeleri ışıklandırılmış (ki çok önemli)....Focus'ın başarılı direksiyon kumanda düğmeleri ise ışıksız...
4. Corolla'da malzeme kalitesi Focus'a göre daha iyi...
5. Corolla yol tutuşu daha iyi...
6. İç mekanda bazı ince detaylar Corolla'da var iken Focus'ta (sanırım tasarruf etmek amacıyla) yok...
7. Focus'ta bazı ince detayların olmayışı aracın üretilirken maliyeti kısma çabası içine girildiği hissi veriyor, ki rahatsız edici...

her iki aracı da kullanan birkişi olarak diyebilirim ki, genel ortalamada Corolla öne çıkıyor...Ancak Corolla'nın bana göre en önemli eksikliği son derece BERBAT SES SİSTEMİ...böyle bir araca böyle kalitesiz ses sistemini layık gören Toyota mühendislerini kınamaktan başka çare bulamıyorum...
Bu arada Corolla'nın ses sistemini nasıl daha iyi hale getirebileceğim konusunda arkadaşlarımın önerisi olursa çok memnun olurum....Saygılar, sevgiler....Orhan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 27, 2010, 03:29:30 »
Daha önce iki kez Ford marka araç sahibi olduğum için rahatlıkla fikir beyan edebilirim sanıyorum.
Çok iddialı olabilir belki ama bundan sonra ben de Toyota dışında bir araç kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum.Ama bu durum Ford gibi ciddi bir markayı eleştirirken fanatik,subjektif,soyut,acımasız ve dayanaksız  eleştirilere zemin oluşturmamalı. Sınıfının standartlarına sahip olduğu herkes tarafından kabul edilen bir aracın sebebi ne olursa olsun çoğu giriş sınıfı aracın fiyatlarından daha aşağıda olması tüketici için önemli ve avantajlı bir alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #27 : Eylül 27, 2010, 07:04:06 »

o paraya 2011 comfortta var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 27, 2010, 08:17:13 »
merhaba..iki sene focus kullandım....şu anda corolla 1.6 comfort extra sahibiyim...kıyaslarsak iki aracın da birbirine göre artı ve eksileri var :

2. Focus'un direksiyon (radyo-CD-yol bilgisayarı) kumandaları kesinlikle Corolla'dan daha başarılı...örnek, Corolla direksiyonunda radyo istasyon arama düğmesi yok, ama Focus'ta var...

orhan abi corolladada direksiyondan radyo kanalı araya bilyorsun kanal değişim tuşlarına basılı tut kendi birsonraki frekensı otomatik arıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 27, 2010, 08:50:36 »
toyota kullanıyoruz ancak diğer firmalarda okadar dandik araba yapmıyorlar arkadşlar.Toyota motoru harika diyoruz forumda kaç kişide  yeni valvematic motor arızası yaşadı.Yada mmt kullancılarının yokuş yukarı yaşadıklarını az mı okuduk.Bence toyotada donanıma göre fiyatlar yüksek abartılı birazda.Gidip 1,33 corolla alacagıma 35 bin liraya 36 bin liraya 136 tdci focus trend alırım bak donanımlarına aynı..Focusta  kötü araba değil.
Sıfır araba olacak olsam düşünürdüm açıkcası tip olarakta  corolla olmasada focusun hb leri auristen güzel.
Toyotada paranla bile birşey yaptıramıyorsum.Donanım olarak sunroof ve bi xenon far alan farmı yok..

TUncay bu düşüncene katılıyorum, Toyotayı çok sevsemde babamın araç seçiminde 1,33 corolla ile 1,6 TDCI Focus arasında oyumu focustan yana kullandım, Toyotaya nazaran extra olan donanımları beni bu aracı tercih etmeye itti.. benim için en büyük artıları Cruise Control olması, Dizel olması, 16'' Aluminyum jant olması, EBA (Acil Durum Fren Desteği) olması, son olarak dizel motorun şehir dışı 3,8lt yakması :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 27, 2010, 08:56:59 »

1. Focus'un ses sistemi Corolla'dan çok iyi...Corolla'da yüksek sesle müzik dinlemek işkence gibi...
3. Focus'un gösterge ekranları (yol bilgisayarı göstergeleri dahil) Corolla'dan kesinlikle daha başarılı...Focus'un göstergelerinde herhangi bir düğmeye basmadan birçok şeyi aynı anda görebilirsiniz...Corolla'da maalesef göstergeler, bana göre, çok özenli planlanmamış,
4. Focus'ta şoför 4 camı birden kitlediğinde, kilidi açmadan yine de kendi tarafındaki kumanda ile 4 camı açıp kapayabilir..Corolla mühendisleri bunu akıl edememişler...Kendi camımı bile açmak için önce kilidi açmam gerekiyor.
5. Focus devirli ve atak, ancak çok ses var...
Bunlar Focus'un artıları, peki Corolla'nın artıları :

1. Corolla'nın motor sesi sıfıra yakın (ki benim için çok önemli)...Focus'ta ise yüksek hızda motor ve yol gürültüsü çok geliyordu...
2. Corolla daha geniş ve ferah iç hacme sahip...
3. Corolla'da başarısız direksiyon kumanda düğmeleri ışıklandırılmış (ki çok önemli)....Focus'ın başarılı direksiyon kumanda düğmeleri ise ışıksız...
4. Corolla'da malzeme kalitesi Focus'a göre daha iyi...
5. Corolla yol tutuşu daha iyi...
6. İç mekanda bazı ince detaylar Corolla'da var iken Focus'ta (sanırım tasarruf etmek amacıyla) yok...
7. Focus'ta bazı ince detayların olmayışı aracın üretilirken maliyeti kısma çabası içine girildiği hissi veriyor, ki rahatsız edici...

her iki aracı da kullanan birkişi olarak diyebilirim ki, genel ortalamada Corolla öne çıkıyor...Ancak Corolla'nın bana göre en önemli eksikliği son derece BERBAT SES SİSTEMİ...böyle bir araca böyle kalitesiz ses sistemini layık gören Toyota mühendislerini kınamaktan başka çare bulamıyorum...
Bu arada Corolla'nın ses sistemini nasıl daha iyi hale getirebileceğim konusunda arkadaşlarımın önerisi olursa çok memnun olurum....Saygılar, sevgiler....Orhan

Corollanın direksiyondan radyo kanalı araması var kanal geçiş düğmesine 3sn basın otomatik kanal aramaya başlar ;)

bir diğer şey ise Toyota muhendisleri ses sistemine karışmaz buna ülkeler karışır, Türkiye en ucuzunu takın der ve adamlar öyle takar, Amerika JBL ses sistemi olsun der adamlar JBL takar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 27, 2010, 09:03:41 »
arkadaşlar herkes şu donanım bundan böyle iyi bu donanınım şundan şöyle iyi demiş ama toyotanın en büyük artısı olan motor ömrü bahsedilmemiş toyotanın en çok tercih edilmesinin sebebi sesi, görüntüsü veya yedek parça işçiliği değil motor ömrü bence çok büyük bir artı...neyse konu çok fazla dağılmış fazla uzatmayalım :)
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 27, 2010, 09:13:43 »
arkadaşlar yaklaşık 3 yıl kadar ford kullandım.size şunları söyleyebilirim.rolanti sorunu hiç bitmeyen bir araç.taksicilerede sorabilirsiniz arızalı parçanın aynısı alıp taksanız dahi sorun düzelmiyor.birçok kullanıcı yeni araç olmasıona ragmen maf sensör hatası ile karşı karşıya kalıyor.zetech motor sıkıştırma oranı yüksek yüksek devirlerde inanılmaz güç üreten bir motor.şahsen toyatadan yokuşlarda ve yüksek devirlerde daha iyi kasa daha saglam yol tutuşu güzel yalnız şehir içi kullanımlarda türkiye şartlarında süspansiyon sert plastik aksam genel olarak sert malzemeden yapıldıgından ötürü ileriki zamanlarda sizi gıcık eden sesler başlıyor ayrıca çok çabuk kırılıp zarar görüyor.Ford marka aracın varsa bence kesinlikle iyi bir tamircin olmak zorunda
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 27, 2010, 09:50:54 »
Ben focus un auris veya corolladan daha iyi olmadığını biliyorum sadece şu son kampanyada 30.000 TL ye bu araba sizce alınırmı diye sormak istedim. Maddi açıdan 40000 TL üzeri verebilseydim zaten ya aursi yada civic alırdım. Focus u kullanmış arkadaşlarımın verdileri bilgilerden ötürü çok teşekkür ediyorum ama henüz ne yapacağıma karar vermiş değilim malesef :(
Sayısal Çıksın Tüm Parayı Arabaya Harcıyacam!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 27, 2010, 10:07:24 »
İlk nesil focusun yerini tutmaz  o çok başarılı bir üretimdi.Yol tutuş konusunda bağımsız arka süspansiyonu sayesinde iyidir.Eski fordlardan mirastır fordlar iyi yol tutar.Bu konuda corolladan bariz bir üstünlüğü yok onuda belirtelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 27, 2010, 10:24:49 »
arkadaşlar duyduğuma göre toyota da aynı şeyi auriste yapıyomuş. ama sadece çalışanlarına satıyor (sayı sınırlaması yok). 1.33 auris 27000 TL imiş. sadece alanlar olduğunu duydum. net bi bilgiye sahip değilim ama takipteyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 27, 2010, 11:05:10 »
arkadaşlar duyduğuma göre toyota da aynı şeyi auriste yapıyomuş. ama sadece çalışanlarına satıyor (sayı sınırlaması yok). 1.33 auris 27000 TL imiş. sadece alanlar olduğunu duydum. net bi bilgiye sahip değilim ama takipteyim :)
Auris ve Versoda ciddi indirimler mevcut ama dediğiniz gibi sadece çalışanlara ve aralık sonuna kadar.
Bu arada 1.33, 27.000 değil 30.000 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 27, 2010, 11:47:29 »
Corolla: Dreksiyonda radyo kanal araması yok denilmiş basılı  tutunca otomatik arama yapıyor :) Ek olarak mod tuşuna basılı tutarsanız teybi tamamen kapatır :)
2)Corollanın en büyük avantajı piyasa geneli için dayanıklı ve sağlam olmasıdır masrafsızdır arıza çıkarması minimumdur...Bence corolla focustan çok dahada çeviktir....Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
« Yanıtla #38 : Eylül 27, 2010, 13:35:44 »
Toyota ...Çıkarım senle her yola......Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 27, 2010, 14:52:53 »
o paraya 2011 comfortta var :)
ben alırken o paraya onlar vardı...auris 37 corolla da 38 civarı idi....1.33 motorda onlarda yoktu.
honda da yine 37-38 gibi idi..kısmet böyleymiş..ben memnun olduktan sonra..