Gönderen Konu: Ses Izolasyonu  (Okunma sayısı 15839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« : Eylül 03, 2007, 20:18:53 »
95 model aracım var.

aracımın lastik sesi rahatsız edici düzeyde. kafamı şişiriyor. herhafta muğlaya gidip geliyorum ama kafam davul gibi oluyor. bu dediklerim mıcırlı asfaltta geçerli. diğer asfaltta hiç ses yok ama mıcırlı asfaltta girince.... bodrumdan muğlayada 100 km mıcırlı asfalt üstelik yeni.

aracımda halının altına izolasyon malzemesi koymak istiyorum.
çamurlukların içine yapmak istiyorum. sesi yarıya düşürsem yeter bana

ses yalıtımı için ne gibi bi malzeme kullanabilirim ?

yalıtım için ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz ?

yapan arkadaşlar ne gibi sonuçlar aldı ? ne yaptılar ?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2007, 20:39:24 »
Lastik marka ve Ebatlarınız nedir acaba. Bir arkadaşım halı altına ziftli plaka uygulaması yapmıştı fakat çamurluk içlerine ne gibi uygulama olur bilemiyorum. Ziebart gibi markaların ses yalıtımı konusunda çalışmaları var fakat fiyatları uçuk diye biliorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2007, 20:57:37 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Lastik marka ve Ebatlarınız nedir acaba. Bir arkadaşım halı altına ziftli plaka uygulaması yapmıştı fakat çamurluk içlerine ne gibi uygulama olur bilemiyorum. Ziebart gibi markaların ses yalıtımı konusunda çalışmaları var fakat fiyatları uçuk diye biliorum.
[/quote]

lastiklerim 185/60/14 nokian nrhi ve daha 1 aylık

araştırmama göre ziebart ses yalıtımından memnun olan kişi sayısı oldukça az

bir de şunu tahmin ediyorum aracım xli, belki gli de falan bi yalıtım vardır ama benim xli de hiçbir ses yalıtım malzemesi yok
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 21:01:12 »
yalıtım ve sessizlik iyi ama arabanın ağırlaşması,diğer malzemeler ile uyumu, işçilik ve maliyeti çok fazla tuttuğu için genellikle tercih edilmiyor..

araç içinde60db ses olsa benim tahminim en iyi ihtimalle 50db ye düşer yalıtımla..ama ses birazdaha tok olduğu için belki rahatsız etmeyebilir..
sadece izalasyon malzemesiniiçerden metale uygulamak için milyarlar veriliyor.(ses sisteminden biliyorum)

zaten yapılabilir bişey olsa yaparlardı,bence hiç dokunma.zaten yalıtımı iyi araçlar hem ağır hemde lüks sınıf arabalardır.tabiki motorlarıda yakıtlarıda o sınıfa göredir..

yine de yaptırmak isterseniz değişiklikleri bu site ile bizede anlatırsanız sevinirim.

kişisel fikrimdir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2007, 21:05:17 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
lastiklerim 185/60/14 nokian nrhi ve daha 1 aylık

araştırmama göre ziebart ses yalıtımından memnun olan kişi sayısı oldukça az

bir de şunu tahmin ediyorum aracım xli, belki gli de falan bi yalıtım vardır ama benim xli de hiçbir ses yalıtım malzemesi yok
[/quote]
valla arkadaşın arabası 93 gl di. Ve tam hatırlamıyorum bi malzeme vardı fakat çok eskimişti demişti. üstüne dediğim gibi ziftliplaka kaplamıştı.Görüşürsem sorarım. Gli de falan farklı olarak izolasyon olduğunu sanmıorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2007, 21:13:33 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
valla arkadaşın arabası 93 gl di. Ve tam hatırlamıyorum bi malzeme vardı fakat çok eskimişti demişti. üstüne dediğim gibi ziftliplaka kaplamıştı.Görüşürsem sorarım. Gli de falan farklı olarak izolasyon olduğunu sanmıorum.
[/quote]

valla ii olur yardımcı  olursunuz

mertol bey bişeyler yapmış ama yalıtım konusunda
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2007, 02:45:37 »
Ben 2001 corolla aracıma geçen sen Ziebart ses yalıtım sistemi uygulattım.Çok iyi bi sonuç aldım yol sesi hissedilir derecede azaldı ve motor sesi artık hiç yok.Şunu söyleyim ilk yaptırdıgınız anda yol sesinde bi fark göremiyosunuz kurudukça kendini göstermeye başlıyo.Aracımda yol sesi yok denecek kadar az rüzgar sesinden rahatsızım şuan, eskiden yol sesi rüzgar sesini kapatıyomuş anlayamamıştım ama izolayondan sonra rüzgar sesi rahatsız etmeye başladı.Birde şunu söyleyim eğer Ziebart'ın ses yalıtımından memnun kalmadıysanız bi kat daha ücretsiz olarak uygulattırabilirsiniz.Şuan ses yalıtım sistemi 329Dolar tavsiye ederim.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2007, 02:57:39 »
bence en ıyısı mertol abı gıbı yapmak onun arabasındakı ızalasyon ıle ses sevıyesı merso class ıle aynıymıs.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2007, 10:32:26 »
Alıntı yapılan: Niyazi Savaş
Ben 2001 corolla aracıma geçen sen Ziebart ses yalıtım sistemi uygulattım.Çok iyi bi sonuç aldım yol sesi hissedilir derecede azaldı ve motor sesi artık hiç yok.Şunu söyleyim ilk yaptırdıgınız anda yol sesinde bi fark göremiyosunuz kurudukça kendini göstermeye başlıyo.Aracımda yol sesi yok denecek kadar az rüzgar sesinden rahatsızım şuan, eskiden yol sesi rüzgar sesini kapatıyomuş anlayamamıştım ama izolayondan sonra rüzgar sesi rahatsız etmeye başladı.Birde şunu söyleyim eğer Ziebart'ın ses yalıtımından memnun kalmadıysanız bi kat daha ücretsiz olarak uygulattırabilirsiniz.Şuan ses yalıtım sistemi 329Dolar tavsiye ederim.
[/quote]

ziebart hakkında araştırma yaptım ama olumsuz çok duymuştum. ama siz olumlu sonuç aldığınızı söylüyorsunuz.
ilk uygulamada koku sorunu oluyormuş. iki ay geçmiyormuş koku. zamanla asıl etksini göstermesi belkide ilk başta olumsuz duyumlar almamın nedeni olabilir.
normal şehiriçi sıcak asfaltta hiçbir sorunum yok gayet sessiz. benim asıl derdim şehirlerarası mıcırlı yollarda çok lastik sesi olması. o sesi sıfıra indirmek imkansız ama aza indirmek istiyorum.
Sizde nasıl sonuç aldınız mıcırlı yollarda. benim kesinlikle dikkat ettiğim konu mıcırlı yollardaki lastik sesi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2007, 13:08:45 »

böyle bi malzeme buldum ? işe yara mı acaba ?

kendinden yapışkanlı ses izole malzemesi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2007, 14:59:44 »
vallaha toyotoların genel sorunu biz 11 senedir kullanıyoruz alıştık sorun olmuyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2007, 19:04:49 »
GLİ'lerin XEİ ve XLİ den izolasyon bakımından hiçbir farkı yoktur. Lastik hava basınçların önerilen değerde olsun. Kapı fitillerini gözden geçir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2007, 19:34:15 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
ziebart hakkında araştırma yaptım ama olumsuz çok duymuştum. ama siz olumlu sonuç aldığınızı söylüyorsunuz.
ilk uygulamada koku sorunu oluyormuş. iki ay geçmiyormuş koku. zamanla asıl etksini göstermesi belkide ilk başta olumsuz duyumlar almamın nedeni olabilir.
normal şehiriçi sıcak asfaltta hiçbir sorunum yok gayet sessiz. benim asıl derdim şehirlerarası mıcırlı yollarda çok lastik sesi olması. o sesi sıfıra indirmek imkansız ama aza indirmek istiyorum.
Sizde nasıl sonuç aldınız mıcırlı yollarda. benim kesinlikle dikkat ettiğim konu mıcırlı yollardaki lastik sesi
[/quote]

Aynen olumlu sonuç aldım ve çok memnunum ilk 2 ay koku sorunu oluyo ayrıca bu koku çok dikkat çekiyo aracımın yanından geçipte tekrar dibine gelenler oldu bu koku nerden geliyo diye.  Mıcırlı yol yani soguk asfalttan bende çok şikayetçiydim ama gerçekten o sesi hayret verici bi şekilde kesti.Soguk asfalttan gelen o sert ses çok yumşadı ve rahatsız edici boyutundan çıktı resmen bu ses hoşumada gitmeye başladı çok yumşak bi ses geliyo yolda oldugumu lüks bi LEXUS'ta oldugumu hissettiriyo bana.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2007, 19:43:45 »
Alıntı yapılan: Niyazi Savaş
Aynen olumlu sonuç aldım ve çok memnunum ilk 2 ay koku sorunu oluyo ayrıca bu koku çok dikkat çekiyo aracımın yanından geçipte tekrar dibine gelenler oldu bu koku nerden geliyo diye.  Mıcırlı yol yani soguk asfalttan bende çok şikayetçiydim ama gerçekten o sesi hayret verici bi şekilde kesti.Soguk asfalttan gelen o sert ses çok yumşadı ve rahatsız edici boyutundan çıktı resmen bu ses hoşumada gitmeye başladı çok yumşak bi ses geliyo yolda oldugumu lüks bi LEXUS'ta oldugumu hissettiriyo bana.
[/quote]

size güveniyor ve ziebartda karar kılıyorum. çünkü oldukça kendinizden emin konuşuyorsunuz bu da beni etkliledi. yalnız paramı ayarlayıp izmire gitmem lazım, en yakın ziebart noktası izmirde. yaptırmam ancak aralığı bulur. (400 ytl'yi bulan bir işlem ve anca para biriktirebilirim)

yine de diğer arkadaşlardan başka öneriler varsa onları dinleyemeye devam edebilirim

saygılar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2007, 15:51:27 »
son mesajı yazdığımdan beri maalesef maddi durumlar kötüleşti. ziebartı rafa kaldırdım.

internetten profesyonel yalıtım işiyle uğraşan bir firma buldum. telefon açtım sağolsun yardımcı oldular. firma mercedes benz firmasının araç yalıtım işlerini yapıyormuş.

benim aracım için halı altına firex isimli malzemeyi önerdiler. malzemenin metrekaresi 5 ytl ve aracıma alıp halı altına uygulayacağım.
arka tekerden gelen sesi esasen keseceğini düşünüyorum.
ön teker için bu uygulamadan sonra yapışkanlı bir malzeme bulup çamurluk içine uygulamayı düşünüyorum.

gelişmelerden haberdar ederim.

firmanın ve ürünün web adresi : http://www.sanifoam.com.tr/firex.htm
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2007, 16:13:23 »
Abi menun kalırsan haber edersin bizede artık.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2007, 08:49:01 »
tabana izolasyon malzemesi döşemeyi düşünürken bi yandan ön tekerin içine bişeyler yapmayı düşünüyodum. iki kaç gündür kafa yoruyodum. bugün biraz bakayım dedim nasıl yapabilirim, nasıl izole malzemesini koyarım. tekerin oradan bakınca davlumbaz sökülecek içine izole malzemesi yapıştırılacak. bi yandan acaba ön çamurluk saçını söküm rahatça mı yapsam diye çamurluğun sökme yerlerine bakayım dedim. kaputun altında bi kaç tane vida gözüküyor. kapı içine bakayım dedim bi de ne göreyim, ön çamurluğun bittiği ve kapı menteşelerinin olduğu yerde boşluklar ve bu boşluklardan davlumbaz gözüküyor. yani lastik sesinin arabanın içine olması gayet normal   . çünkü nerdeyse ses direk geçsin diye boşluklar bile var   . yani oraya yapılacak izolasyon iyi sonuç verecektir   .
sizde bakın sizde görün  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2007, 14:05:09 »
Forumda arama yaptın mı bunun hakkında? Mertol beyin verdiği bir firma linki vardı, ses izolasyonu malzemesi üreten. (Belki başka bir forumdan hatırlıyor olabilirim)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2007, 15:22:13 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Forumda arama yaptın mı bunun hakkında? Mertol beyin verdiği bir firma linki vardı, ses izolasyonu malzemesi üreten. (Belki başka bir forumdan hatırlıyor olabilirim)
[/quote]

malzeme işini hallettim. mercedes araçlarının izolasyon işini yapan bir firma buldum o yardımcı oldu bana.

(ayrıca forumda mertol abinin tüm mesajları silinmiş   )
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Ses Izolasyonu
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2007, 17:13:44 »
Evet Mertol abiyle konuştum tüm mesajlarını ve üyeliğini sildiğini söyledi
...