0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malzeme işini hallettim. mercedes araçlarının izolasyon işini yapan bir firma buldum o yardımcı oldu bana.[/quote]firmanın yeri nerde? kaça yapacak? birde bu ses izalasyon malzemelerinin ağırlığı ne ki? acaba arabanın ağırlığını artırıp yakıt tüketimini etkilermi?sonuçta arabanın zati ağırlığını artırmış oluyoruz
firmanın yeri nerde? kaça yapacak? birde bu ses izalasyon malzemelerinin ağırlığı ne ki? acaba arabanın ağırlığını artırıp yakıt tüketimini etkilermi?sonuçta arabanın zati ağırlığını artırmış oluyoruz[/quote]firma istanbulda. bana izmirdeki bayisinin telefonunu verdi. bugün malzemeyi aldım. metrekaresi 10 ytl. 1.5 cm kalınlığında kendinden yapışkanlı. malzeme mercedes otobüslerde kullanılıyormuş. malzeme yarın elimde olacak ve büyük ihtimal pazar günü uygulayacağım. çok faydasını göreceğimi düşünüyorum. inşallah öyle olur.ayrıca izmirdeki bayan bana kaput içinde de kullanabileceğimi söyledi. bende zaten memnun kalırsam motor kısmınada yapacağım güzel bir uygulama.sonuçlardan haberdar ederimmalzeme bu : [url]http://www.sanifoam.com.tr/firex.htm[/url]
ayrıca izmirdeki bayan bana kaput içinde de kullanabileceğimi söyledi. bende zaten memnun kalırsam motor kısmınada yapacağım güzel bir uygulama.sonuçlardan haberdar ederimmalzeme bu : [url]http://www.sanifoam.com.tr/firex.htm[/url][/quote]Sesi izole ediyor ama bu malzeme ısıyı da muhafaza ediyor. Motor kısmındaki izolasyon motor ısısını da artırabilir bilmiyorum bunun zararı var mı.
Sesi izole ediyor ama bu malzeme ısıyı da muhafaza ediyor. Motor kısmındaki izolasyon motor ısısını da artırabilir bilmiyorum bunun zararı var mı.[/quote]araç üzerinde gelenlerinde ısıyı izole ettiğini düşünüyorum. örnek vermek gerekirse kaputun altında izole malzemesi oluyor ve kaput daha az ısınıyor. amaç motor sesini kısmak ama kaput saçınında ısınmasını azaltıyorburada şöyle bir püf noktası var, yoğunluğu yüksek olan malzemeler ses izolasyonunda kullanılır. ısıyı çok azda olsa izole eder. satış firmalarıda bu noktayı açıklamayıp ses ve ısıyı izole eder deyip bir satış taktiği izliyorlar.yoğunluğu az olanda ısıyı iyi izole ediyor, sesi çok az izole ediyor. o malzemedede ısıyı ve sesi izole eder yazar. firmaların uyanıklığı
Uygulama esnasında fotoğraf çekme imkanınınz olursa ve paylaşırsanız iyi olur. Umarım işe yarar[/quote] Aynen katılıyorum
Hadi hayırlı olsun utku abi bakalım kulakla duyulur sekılde bı azalma olacak mı ?[/quote]zor ama
dün davlumbazları söktüm. arkalarına bana gelen malzemeyi yapıştırdım.seste biraz azalma oldu ama yeterli değil.netice yapışan 2 adet 50cm x 30cm olan bir parçadan ne kadar verim elde edebilirim ki?asıl mesele iç mekana bi güzel döşemek. çünkü lastik sesi alttan, kapılardan ve önden geliyor.buralara yapılacak izolasyon gayet olumlu cevap verecektir diye düşünüyorum.yalnız benim hala kafama takılan bu sünger işime yarar mı? yoksa aracın içine farklı bir malzeme mi bulsam ?ya da süngerin yüzüyine zift mi sürsem bi de?(iki resim çektim onları akşam koyacağım) [/quote] utkucumbizzat bu konuyu bende az cok araştırdımöncelikle halı döşemeyi sökmene gerek yoktabana atılan zift benzeyen ama zift olmayan, ithal kutuları sinek ilacı kutusuna benziyo özel tabancayla atılıyor tüm arabanın altına sıvıyolar tamemen kaucuk oluyor atılınca kabarıyor 0.5 cm kadar bu ne kadar kalın atarsan okadar iyi tabi arabanın ağırlığını artırmıyor yüzeyi pütürlü ve yumuşak olduğu için müthiş ses tutma özelliği var taban altı ve davlumbazları söküp camurluk içlerine iyice sıvamalıtabi fırçayla değil tabancayla sonra davlumbazlara iyice yapıştır tak , ondan sonra arka bagaj döşemesini kople söküp arka çamurluklara içten ortasında bir kece yapışık zırıltısını azaltmak için onu büyütüp orjinalliği bozmamak için o senin süngerleri orlara yapıştır köşelere, meges yerlerine uygulama yapmasan iyi olur satarken orjinal olduğu arabanın anlaşılablisinalt stepne tabanınan yapışmayanı var o süngerlerin ama ses için ondan uygula , arka koltuk altınıda aynı şekilde ve en son zoru:kapı içleri plastiklerine altan bakarsan serçe parmağı içeri giriyor sitede var arkadaşın biri resimli anlatmış onun gibi söküp daymant veya benzeri madde yapıştırıp en son üsütüne ince kat süngeri yapıştırıp kapa kapı fitileri çıkıyor araları boşluk buralara şeffaf cam silikonu ile yapıştır orjinal bir şekilde aşırıya kaçma ama camlarda hiç bir şey yok doğal olarak genede ses olacakır onlarada kalın güvenlik filmi uygulatırsan ses titreşimlerini baya engelleyecektirbide taş sesleri var alt maşpiyelin altı , alt tarafa fitil geçirsen geniş bu sesleri kesiyoryaptınmı diye sorarsan birkaçını yaptım ama hepsi bir olmuyor mesala fitili maşpiyele geçirdim taş sesi yok arabada tık bile bagaja keçe döşedim davlumbazları söktüp o dediğin boşluk yerlere dolgu köpüğü sıktım en son da sesiz bir lastik gerek turanza yada pirelli p7
utkucumbizzat bu konuyu bende az cok araştırdımöncelikle halı döşemeyi sökmene gerek yoktabana atılan zift benzeyen ama zift olmayan, ithal kutuları sinek ilacı kutusuna benziyo özel tabancayla atılıyor tüm arabanın altına sıvıyolar tamemen kaucuk oluyor atılınca kabarıyor 0.5 cm kadar bu ne kadar kalın atarsan okadar iyi tabi arabanın ağırlığını artırmıyor yüzeyi pütürlü ve yumuşak olduğu için müthiş ses tutma özelliği var taban altı ve davlumbazları söküp camurluk içlerine iyice sıvamalıtabi fırçayla değil tabancayla sonra davlumbazlara iyice yapıştır tak , ondan sonra arka bagaj döşemesini kople söküp arka çamurluklara içten ortasında bir kece yapışık zırıltısını azaltmak için onu büyütüp orjinalliği bozmamak için o senin süngerleri orlara yapıştır köşelere, meges yerlerine uygulama yapmasan iyi olur satarken orjinal olduğu arabanın anlaşılablisinalt stepne tabanınan yapışmayanı var o süngerlerin ama ses için ondan uygula , arka koltuk altınıda aynı şekilde ve en son zoru:kapı içleri plastiklerine altan bakarsan serçe parmağı içeri giriyor sitede var arkadaşın biri resimli anlatmış onun gibi söküp daymant veya benzeri madde yapıştırıp en son üsütüne ince kat süngeri yapıştırıp kapa kapı fitileri çıkıyor araları boşluk buralara şeffaf cam silikonu ile yapıştır orjinal bir şekilde aşırıya kaçma ama camlarda hiç bir şey yok doğal olarak genede ses olacakır onlarada kalın güvenlik filmi uygulatırsan ses titreşimlerini baya engelleyecektir arkadasımızın dedigi su arabanın altına tabancayla sıkılan olayın adı pütürdür arabayı lifte kaldırırsınız arabanın altını bir güzel tazikli suyla yıkarsınız camur kir vs dökülür ondan sonra tabancaylasıkarsınız altına bilmiyorum yalıtımda işe yararmı ama arabanın altını pasa cürüge filan mükemmel koruyor hele nemli bir memlekette yasıyorsanız deniz varsa güzel bir uygulama diye düsünüyorum yaptıracaz ama ekonmik dengeler işte bide taş sesleri var alt maşpiyelin altı , alt tarafa fitil geçirsen geniş bu sesleri kesiyoryaptınmı diye sorarsan birkaçını yaptım ama hepsi bir olmuyor mesala fitili maşpiyele geçirdim taş sesi yok arabada tık bile bagaja keçe döşedim davlumbazları söktüp o dediğin boşluk yerlere dolgu köpüğü sıktım en son da sesiz bir lastik gerek turanza yada pirelli p7[/quote]arkadasımızın dedigi olay pütürdür aracın altına tabancası ile uygulanabilir ama yalıtıma ne gibi bir faydası var bilemicem ama pasa cürüge mükemmel zaten aracların altında orj pütür var ama benimki icin konusuyorum artık senelere yenilmiş
utkucumbizzat bu konuyu bende az cok araştırdımöncelikle halı döşemeyi sökmene gerek yoktabana atılan zift benzeyen ama zift olmayan, ithal kutuları sinek ilacı kutusuna benziyo özel tabancayla atılıyor tüm arabanın altına sıvıyolar tamemen kaucuk oluyor atılınca kabarıyor 0.5 cm kadar bu ne kadar kalın atarsan okadar iyi tabi arabanın ağırlığını artırmıyor yüzeyi pütürlü ve yumuşak olduğu için müthiş ses tutma özelliği var taban altı ve davlumbazları söküp camurluk içlerine iyice sıvamalıtabi fırçayla değil tabancayla sonra davlumbazlara iyice yapıştır tak , ondan sonra arka bagaj döşemesini kople söküp arka çamurluklara içten ortasında bir kece yapışık zırıltısını azaltmak için onu büyütüp orjinalliği bozmamak için o senin süngerleri orlara yapıştır köşelere, meges yerlerine uygulama yapmasan iyi olur satarken orjinal olduğu arabanın anlaşılablisinalt stepne tabanınan yapışmayanı var o süngerlerin ama ses için ondan uygula , arka koltuk altınıda aynı şekilde ve en son zoru:kapı içleri plastiklerine altan bakarsan serçe parmağı içeri giriyor sitede var arkadaşın biri resimli anlatmış onun gibi söküp daymant veya benzeri madde yapıştırıp en son üsütüne ince kat süngeri yapıştırıp kapa kapı fitileri çıkıyor araları boşluk buralara şeffaf cam silikonu ile yapıştır orjinal bir şekilde aşırıya kaçma ama camlarda hiç bir şey yok doğal olarak genede ses olacakır onlarada kalın güvenlik filmi uygulatırsan ses titreşimlerini baya engelleyecektirbide taş sesleri var alt maşpiyelin altı , alt tarafa fitil geçirsen geniş bu sesleri kesiyoryaptınmı diye sorarsan birkaçını yaptım ama hepsi bir olmuyor mesala fitili maşpiyele geçirdim taş sesi yok arabada tık bile bagaja keçe döşedim davlumbazları söktüp o dediğin boşluk yerlere dolgu köpüğü sıktım en son da sesiz bir lastik gerek turanza yada pirelli p7[/quote]araç altına pütür olayı yaptıramıyorum çünkü pahalı ve uzak (izmirde en yakın).ama yinede aklımda bi şekilde yaptıracağım ama yazı bulur.öncelikle araştırmalarıma devam ettim ve kullandığım malzemenin yanlış olduğunu öğrendim. izmirdeki firma beni yanlış yönlendirmiş. ses yutma ile ses geçiş kaybı yaratma başka bişeymiş. kullanılan malzemede ona göre farklı oluyormuş. süngerimsi malzemeler ses yutma özelliğini sahipmiş ve stüdyo gibi yerlerde kullanıyormuş. amacı içerideki sesin dışarı çıkmasını engellemekmiş.araç için ise başka bir durum geçerli. dışdaki sesi içeri almamak. yani bir ses kaybı oluşturmak. bunun için ağırlığı fazla olan malzemeler kullanılması gerekiyormuş. malzemenin ağırlığı ne kadar artarsa ses geçirmeme olayı o kadar artıyormuş. 2d yapı diye bir firma buldum istanbuldan. telefon açtım sağolsunlar yardımcı oldular. bana bursada erkurt diye bir firmanın telefon numarasını verdiler. bu firma otomotiv firmaları için ses yalıtım malzemesi üretim direk fabrikaya veriyormuş.daha erkurt firmasıyla diyoluğa geçmedim. geçince yine bilgi veririm. yalnız malzemeyi buradan temin edememe ihtimalimde var. çünkü firma direk fabrikaya ürün veriyormuş dolasıyla perakende satış yapmaya bilir. bakalım şans [quote=erdem yılmaz]arkadasımızın dedigi olay pütürdür aracın altına tabancası ile uygulanabilir ama yalıtıma ne gibi bir faydası var bilemicem ama pasa cürüge mükemmel zaten aracların altında orj pütür var ama benimki icin konusuyorum artık senelere yenilmiş[/quote]pütür aslında würth de var. fiyatlarını falan öğrenemedim.bi de ziebart ve sonax yapılan uygulama için 350-400 fiyat veriyorlar. ama bana bu uygulama aslında çok ucuza mal olan ve firmaların bu uygulamadan çok güzel para kazandıkları bir uygulamaymış gibi geliyor.yani firmaya maliyeti 100 ytl'yi geçiyorsa adımı değiştiririm. sırf bu yüzden yaptırmak istemiyorum. hatta kendime ikinci bir plan hazırladım. muğlada tanıdık kaportacı ile würth'ü arayıp bu tüplerden satın alıp uygulamaya çalışacağım. tek korkum püskürtmek için kullanılan tabancanın pahalı olması. eğer değilse tahminen 150 ytl ye hallolabilir. fazla hayalperest bi durum oldu gibi
araç altına pütür olayı yaptıramıyorum çünkü pahalı ve uzak (izmirde en yakın).ama yinede aklımda bi şekilde yaptıracağım ama yazı bulur.öncelikle araştırmalarıma devam ettim ve kullandığım malzemenin yanlış olduğunu öğrendim. izmirdeki firma beni yanlış yönlendirmiş. ses yutma ile ses geçiş kaybı yaratma başka bişeymiş. kullanılan malzemede ona göre farklı oluyormuş. süngerimsi malzemeler ses yutma özelliğini sahipmiş ve stüdyo gibi yerlerde kullanıyormuş. amacı içerideki sesin dışarı çıkmasını engellemekmiş.araç için ise başka bir durum geçerli. dışdaki sesi içeri almamak. yani bir ses kaybı oluşturmak. bunun için ağırlığı fazla olan malzemeler kullanılması gerekiyormuş. malzemenin ağırlığı ne kadar artarsa ses geçirmeme olayı o kadar artıyormuş. 2d yapı diye bir firma buldum istanbuldan. telefon açtım sağolsunlar yardımcı oldular. bana bursada erkurt diye bir firmanın telefon numarasını verdiler. bu firma otomotiv firmaları için ses yalıtım malzemesi üretim direk fabrikaya veriyormuş.daha erkurt firmasıyla diyoluğa geçmedim. geçince yine bilgi veririm. yalnız malzemeyi buradan temin edememe ihtimalimde var. çünkü firma direk fabrikaya ürün veriyormuş dolasıyla perakende satış yapmaya bilir. bakalım şans pütür aslında würth de var. fiyatlarını falan öğrenemedim.bi de ziebart ve sonax yapılan uygulama için 350-400 fiyat veriyorlar. ama bana bu uygulama aslında çok ucuza mal olan ve firmaların bu uygulamadan çok güzel para kazandıkları bir uygulamaymış gibi geliyor.yani firmaya maliyeti 100 ytl'yi geçiyorsa adımı değiştiririm. sırf bu yüzden yaptırmak istemiyorum. hatta kendime ikinci bir plan hazırladım. muğlada tanıdık kaportacı ile würth'ü arayıp bu tüplerden satın alıp uygulamaya çalışacağım. tek korkum püskürtmek için kullanılan tabancanın pahalı olması. eğer değilse tahminen 150 ytl ye hallolabilir. fazla hayalperest bi durum oldu gibi [/quote]bizim arkadasın peugeot 205 ine yaptırdık tanıdık vasıtasıyla 70 ytl ye bir tüpü var 7 ytl bi tüp var 20 ytl pahalısını alın yoksa 1 seneye kalmaz kagıt gibi dökülür 1 kıs bile kullanamazsınz o paralar cok kaportacılar mecburen tabancasını bulunduruyorlar tanıdıgın kaportacı varsa yaptırırsın fzla para alacagını zannetmiyorum kesinlike zeibart ta filan yaptırmayın cok para alıyorlar aslında bazen aklıma geliyor arabanın altını komple ziftmi sürsem bundan önce sahinim vardı ona yapmıstım ve cokta güzel olmustu kullananlar bilir tofas altını cabuk cürütüyor onu engellemisti ama size bir tavsiye arka dablumbazlarada yapın pütür olayını toyotanın en cabuk cürüyen yeri orası cünkü sürekli sulu kalıyor ve ona galveniz bile dayanmıyor gerci 14 senelik corollam var daha yeni cokm ufak bir pas gördüm dablum bazda kazıyıp macun sürüp macuna zım para atıp anti pas sürecem oda kuruduktan sonra siyah yaglı boya oda kuruduktan sonra ya zift yada pütür ondan sonra bi 14 sene daha devam eder o yanlız ii kazımak lzm pası
araç altına pütür olayı yaptıramıyorum çünkü pahalı ve uzak (izmirde en yakın).ama yinede aklımda bi şekilde yaptıracağım ama yazı bulur.öncelikle araştırmalarıma devam ettim ve kullandığım malzemenin yanlış olduğunu öğrendim. izmirdeki firma beni yanlış yönlendirmiş. ses yutma ile ses geçiş kaybı yaratma başka bişeymiş. kullanılan malzemede ona göre farklı oluyormuş. süngerimsi malzemeler ses yutma özelliğini sahipmiş ve stüdyo gibi yerlerde kullanıyormuş. amacı içerideki sesin dışarı çıkmasını engellemekmiş.araç için ise başka bir durum geçerli. dışdaki sesi içeri almamak. yani bir ses kaybı oluşturmak. bunun için ağırlığı fazla olan malzemeler kullanılması gerekiyormuş. malzemenin ağırlığı ne kadar artarsa ses geçirmeme olayı o kadar artıyormuş. 2d yapı diye bir firma buldum istanbuldan. telefon açtım sağolsunlar yardımcı oldular. bana bursada erkurt diye bir firmanın telefon numarasını verdiler. bu firma otomotiv firmaları için ses yalıtım malzemesi üretim direk fabrikaya veriyormuş.daha erkurt firmasıyla diyoluğa geçmedim. geçince yine bilgi veririm. yalnız malzemeyi buradan temin edememe ihtimalimde var. çünkü firma direk fabrikaya ürün veriyormuş dolasıyla perakende satış yapmaya bilir. bakalım şans pütür aslında würth de var. fiyatlarını falan öğrenemedim.bi de ziebart ve sonax yapılan uygulama için 350-400 fiyat veriyorlar. ama bana bu uygulama aslında çok ucuza mal olan ve firmaların bu uygulamadan çok güzel para kazandıkları bir uygulamaymış gibi geliyor.yani firmaya maliyeti 100 ytl'yi geçiyorsa adımı değiştiririm. sırf bu yüzden yaptırmak istemiyorum. hatta kendime ikinci bir plan hazırladım. muğlada tanıdık kaportacı ile würth'ü arayıp bu tüplerden satın alıp uygulamaya çalışacağım. tek korkum püskürtmek için kullanılan tabancanın pahalı olması. eğer değilse tahminen 150 ytl ye hallolabilir. fazla hayalperest bi durum oldu gibi [/quote] kutusu 7ytl sanayide corollanın altına herşey dahil 100 ytl ye atıyolar
kutusu 7ytl sanayide corollanın altına herşey dahil 100 ytl ye atıyolar[/quote]+1 de arkadaslar arabanın altına zift sürsek nsl olur